LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonkowaaa wrote:A mnie dziewczynki infekcja nie daje spać
Meczy mnie kaszel i bol gardła tylko właściwie albo aż... Mam nadzieje ze po weekendzie wszystko wróci do normy bo jak nie to idę do lekarza po antybiotyk (tak zaleciła prowadząca). Trzymajcie kciuki bo wolałabym uniknąć dodatkowych leków. Póki co obudziłam mojego, położyliśmy mokry ręcznik na kaloryfer, psiknelam gardło Tamtum Verde, wypiłam ciepłe mleko z miodem i masłem i będę próbowała z powrotem zasnąć
wszystko bedzie dobrze a w najgorszym razie kilka tabletek wiecej przez kilka dni.
dzidzi nic nie bedzie:) zdrowiej i duzo smarkaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 05:33
-
anecz_kaa wrote:Ja aż sprawdzę swoje usg. Jeszcze odnośnie PaPpa mówiłam mojemu ginowi że mnie nie przekonuje a on ze ok. Dokładnie usg i jakby coś nie tak to działamy dalej. Pytał o krew pepowinowa i on twierdzi że w pl to nie działa jak powinno ( pobierają za mało) i szkoda zachodu. A to kolejna taka opinia wśród lekarzy min mam znajomych dopiero na soecjalizacji
-
Hej
Myślałam, że tylko ja nie mogę spać o tej porze. Wczoraj padłam przed 22.
Co do płynu do hig kiedyś jakiś gin mi powiedział, że płyny do higieny najczęściej nie mają właściwego pH i tylko podrażniają, zalecił stosować płyn dla dzieci. Ja od dawna używam żelu JOHNSON'S BABY Bedtime. I widzę poprawę. Polecam
A co do krwi pępowinowej to muszę się więcej dowiedzieć, bo ja jestem jak najbardziej za tym, ale nie wiedziałam, że pobierają jej za mało ;( wiecie co to okropne. Płaci się za to nie małe pieniądze. Człowiek myśli, że jest zabezpieczony i może być spokojny a tu w razie w okazuje się m, że za mało?! Poczytam
Kashanti jak coś wynajdziesz o tych zębach to pisz, może to lepsza metoda
-
Hej, jakie plany na weekend? Ja dzisiaj jadę do laboratorium na badanie. Poza tym oglądałam wczoraj wieczorem swoje USG i stwierdziłam, że moje dziecko ma jakąś dziwną głowe, jak patrzę na USG w necie, to wszystkie dzieci mają takie ładne zaokrąglone, a moje jest jakieś dziwne podłużne. Mam nadzieję, że to tylko kwestia ułożenia głowicy USG.❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny, wstałam wieczorem po drzemce i w tym sennym letargu połknęłam 2 tabletki duphastonu zamiast jednej... Czyli dzisiaj łącznie 4.
Myślicie, czy coś się może stać dziecku? Może nie brać jutrzejszej porannej?
Nalia nie martw sie tym nadprogramowym duphastonem,ciezko go przedawkowac natomiast nie wolno opuscic dawki . Spokojnie ranna dawke przyjmij:).Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 07:55
-
Dziewczyny temat krwi pepowinowej jest dla mnie wazny bo chcieliśmy skorzystac,ale pojawily sie informacje o tym,ze w Pl jest to przeprowadzane niewlasciwie wiec prosze o jakies dodatkowe informacje,zrodla o tym mowiace,bede wdzieczna za informacje....
Marikita lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Hej, jakie plany na weekend? Ja dzisiaj jadę do laboratorium na badanie. Poza tym oglądałam wczoraj wieczorem swoje USG i stwierdziłam, że moje dziecko ma jakąś dziwną głowe, jak patrzę na USG w necie, to wszystkie dzieci mają takie ładne zaokrąglone, a moje jest jakieś dziwne podłużne. Mam nadzieję, że to tylko kwestia ułożenia głowicy USG.
Weekend taki przygotowyjacy sie...kapuste trzeba wysmazyc na pierogi ,moze kupimy juz choinke -
Muminka pisalam Ci ja z nd na pon tez mialam jeszcze zywa krew. Dopiero w poniedziałek wieczorem robila sie brunatna a potem czekoladowa.
Cynamonkowaa najpierw zrob chociaz CRP nim ten antybiotyk. Jesli to wirusowe nic ci nie pomoze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 08:08
muminka83 lubi tę wiadomość
-
kashanti wrote:Znam ten bol:( mi pojawiły sie zielone gluty z nosa = zakażenie bakteryjne i lekarz od razu przepisał antybiotyk z grup penicylin. Po kilku dniach po bakteriach ani śladu a i antybiotyk niegroźny w ciazy wiec spokojnie
wszystko bedzie dobrze a w najgorszym razie kilka tabletek wiecej przez kilka dni.
dzidzi nic nie bedzie:) zdrowiej i duzo smarkaj
Meczy mnie głównie kaszel. Bol gardła jest mniejszy, gorączki nie mam. Mam nadzieje ze się wyleczę raz dwa, a jak nie to zrobię jak mówisz - lekarz i antybiotyk
-
Dzień dobry
a ja wczoraj bawiłam się na firmowej imprezie. Była w kopalni soli w Bochni uwaga, uwaga na 'dole'. Trochę się stresowałam ciśnieniem ale lekarz powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań jak się dobrze czuje to mogę jechać. I nawet na plus bo się nawdycham jodu. Dawno się tak dobrze nie bawiłam, chociaż trochę miałam oporu jak tańczyłam, że dzidzię tam w środku za bardzo wytrzęse
Nalia wydaję mi się w to typowo ułożenie głowicy przy USG daje taki obraz. Mi czasami jak robi badanie na początku wychodzi taki alienek a jak porusza popoprawi, poszturcha to już lepszy obraz jest.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
magdaaq wrote:Muminka pisalam Ci ja z nd na pon tez mialam jeszcze zywa krew. Dopiero w poniedziałek wieczorem robila sie brunatna a potem czekoladowa.
Cynamonkowaa najpierw zrob chociaz nim ten antybiotyk. Jesli to wirusowe nic ci nie pomoze.Jeżeli będzie powoli przechodzić to znaczy ze wirus a jak nie i dalej będzie nalot na gardle to trzeba będzie zażyć antybiotyk
Aczkokwiek czuje się już lepiej. Został mi tylko ten kaszel, z suchego zamienia się w mokry co wydaje mi się być dobrym znakiem
A pilyscie w ciazy sok z cebuli? Bo właśnie mi się robi i się zastanawiam czy na pewno mogę :p
-
Cynamonkowaaa wrote:Wiesz ze najśmieszniejsze jest to ze praktycznie nie mam kataru, tyle co po nocy czyszczę nos i tyle
Meczy mnie głównie kaszel. Bol gardła jest mniejszy, gorączki nie mam. Mam nadzieje ze się wyleczę raz dwa, a jak nie to zrobię jak mówisz - lekarz i antybiotyk
Naprawdę antybiotyk to oststecznosc.
Plucz gardło sola emska lub woda+woda utleniona.muminka83 lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:Dlatego postanowiłyśmy z gine poczekać z antybiotykiem
Jeżeli będzie powoli przechodzić to znaczy ze wirus a jak nie i dalej będzie nalot na gardle to trzeba będzie zażyć antybiotyk
Aczkokwiek czuje się już lepiej. Został mi tylko ten kaszel, z suchego zamienia się w mokry co wydaje mi się być dobrym znakiem
A pilyscie w ciazy sok z cebuli? Bo właśnie mi się robi i się zastanawiam czy na pewno mogę :p
-
magdaaq wrote:Rob sobie inhalacje z soli fizjologicznej.
Naprawdę antybiotyk to oststecznosc.
Plucz gardło sola emska lub woda+woda utleniona.Podobno dobrze odkarza:)
Teraz z leków stosuje jedynie Tamtum Verde i globulki na grzybice i szczerze mówiąc więcej brać już bym nie chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 08:26
-
Cześć dziewczyny:) dziś dołączyłam do Waszego grona za namową przyjaciółki, aby raźniej i bezpieczniej przechodzić ten burzliwy i dość przerażający dla mnie okres. Jest to moja pierwsza ciąża, bardzo wyczekiwana, więc jak każda z Nas martwię się aby wszystko było dobrze. Termin mam na 14 lipca i czekam z utęsknieniem lata
Niestety każdego dnia budzę się z niepokojem, ponieważ od pierwszych dni ciąży miałam silne zapalenie oskrzeli a tym samym antybiotyk, dodatkowo krwiaczek i przypisano mi luteinę, z powodu strasznych skurczy 3-4 razy dziennie lekarz kazał mi brać nospę, do tego od 7 do 10 tyg ciąży 24h mdłości a pracę mam taką, że na L4 nie moglam sobie pozwolić. Ogólnie był to bardzo trudny czas,pełen stresu i niepewności. Od paru dni wracam do normalności, bóle ustąpiły, mdłości są delikatne,krwiaczek się zagoił. Wszytsko na dobrej drodze, aby juz w lipcu zobaczyć malutkie szczęście,które rośnie w moim ciele. Troszkę się rozpisałam ale już jest mi lepiej, że mogę porozmawiać z osobami, które dokładniej niż inni zrozumieją moje obawy i rozterki. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję wspólnie razem dobrniemy do wakacji 2018
Urszulka89, Andziula_1988, PixiDixi, karolcia87, Lena21, Carolline, Marikita lubią tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:A woda i sól kuchenna? Słyszałam ze takie płukanki tez są i takie mi tez lekarz polecał
Podobno dobrze odkarza:)
Teraz z leków stosuje jedynie Tamtum Verde i globulki na grzybice i szczerze mówiąc więcej brać już bym nie chciałaAgniechaaaa lubi tę wiadomość