X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry :) Ja jeszcze w łóżku mąż poszedł do pracy wezmę się potem za jakieś sprzątanie póki co odpoczywamy;) Tak czytam o tych infekcjach i chyba coraz bardziej rozumiem to o czym mowila moja gin na początku. Zalecała używanie prezerwatyw albo, żeby stosunek nie kończył się w kobiecie ze względu na zmianę pH w okolicach intymnych i możliwość infekcji. Myślałam, ze chodzi głównie o skurcze, żeby nie poronic, ale faktycznie stosujemy się do jej zaleceń nie lubimy gumek koszmar wiec radzimy sobie w inny sposób i odpukać nie mam problemu z infekcjami.Ciekawe czy to przypadek czy może coś jest na rzeczy.Milego dnia kochane.Witam nowa mamusie :) Odliczam do środy :)))
    Też myślę że przypadek ;) Choć jeśli facet nie dba o swoją higienę to też różnie bywa. Ja grzybka złapałam gdzieś pod koniec ciąż i prawdopodobnie po antybiotyku bo miałam zakażenie dróg moczowych i wogóle zakaz zbliżeń bo przez to zakażenie zaczęła się mi szyjka skracać w 30 tc :( Także grzybek był najpewniej po antybiotyku bo do 37 tc ciąży żadnego zbliżenia nie było :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam spore śniadanie i nie wiem czy dobrze. Mąż pojechal na zakupy dzieci się bawią wracam do łóżka.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Lubię serię JJ ale teraz nie moge znieść jego zapachu jest strasznie intensywny. Poza tym to plyn/zel do ciała a nie do higieny intymnej. Fajnie ze pomaga ale mimo wszystko nie zawiera kwasu mlekowegp który jest istotny.
    Hmm to może wrócę do białego jelenia tez byłam z niego zadowolona :)

magdaaq lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Po prostu nadal miała suchą skórę :/ Dopiero inna firma dała radę. No ale ty masz płyn do higieny więc może jest ok - nie wiem bo nie sprawdzałam :) Zresztą każdy ma inną skórę. :)
    Ja to mam stosować do całego ciała łącznie z okolicami intymnymi ;) Ale zastanawiam się czy nie dokupić mimo wszystko białego jelenia, bo dziwnie bym się czuła tylko z jednym kosmetykiem do ciała i do tej okolicy ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry :) Ja jeszcze w łóżku mąż poszedł do pracy wezmę się potem za jakieś sprzątanie póki co odpoczywamy;) Tak czytam o tych infekcjach i chyba coraz bardziej rozumiem to o czym mowila moja gin na początku. Zalecała używanie prezerwatyw albo, żeby stosunek nie kończył się w kobiecie ze względu na zmianę pH w okolicach intymnych i możliwość infekcji. Myślałam, ze chodzi głównie o skurcze, żeby nie poronic, ale faktycznie stosujemy się do jej zaleceń nie lubimy gumek koszmar wiec radzimy sobie w inny sposób i odpukać nie mam problemu z infekcjami.Ciekawe czy to przypadek czy może coś jest na rzeczy.Milego dnia kochane.Witam nowa mamusie :) Odliczam do środy :)))
    Ja miałam zakaz seksu od początku ciazy a jednak grzybka złapałam, co więcej będąc cały czas w domu. Mnie to ginekolog tłumaczył ze hormony które utrzymują ciąże nie sluza kobiecie- stad możliwe infekcje :) Właściwie chyba nie mamy już zakazu współżycia ale to przeziębienie ... do tego wytworzyła się we mnie psychiczna blokada ze możemy zaszkodzić i straciłam ochotę:(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja miałam zakaz seksu od początku ciazy a jednak grzybka złapałam, co więcej będąc cały czas w domu. Mnie to ginekolog tłumaczył ze hormony które utrzymują ciąże nie sluza kobiecie- stad możliwe infekcje :) Właściwie chyba nie mamy już zakazu współżycia ale to przeziębienie ... do tego wytworzyła się we mnie psychiczna blokada ze możemy zaszkodzić i straciłam ochotę:(
    Mi to wogole ten zakaz nie przeszkadza moje chęci równe sa 0. Choc wolalabym o tym.sama.decydowac niz los ale.coz.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się wydaje, ze to przypadek nigdy nie miałam zdanej infekcji nawet przed ciąża a nie używaliśmy gumek. Co jakiś czas iladian direct sobie aplikowalam na wyrównanie pH za to mam skłonności do zapalenia pęcherza. Teraz już mniej bo jestem w domu, ale jak z dzieciakami siedziałam na dywanie często mnie łapało a nie lubie na krześle jak wszyscy siedzą na dywanie :) Jakiś czas temu zrobiłam podstowowe badanie moczu i wyszło mi kilka erytrocytów i leukocytów już kiedyś tak miałam rodzinna stwierdziła, ze pewnie podczas okresu albo pod koniec robiłam badanie, dlatego tak.Powiedzialam jej, ze nie ma takiej opcji i, ze chciałabym skierowanie na posiew dostałam nic nie wyszło.Teraz w ciąży zrobiłam ponownie badanie moczu i dalej mam tak samo gin przepisała mi do wypicia jakas saszetkę i miałam zrobić posiew.Tam znowu nic nie wyszło w pon robię ponownie mocz po tym antybiotyku jak wyjdą te krwinki to już nie wiem co zrobić. Może jakiś rozszerzony posiew można zrobić bo nie mam pomysłu a ciagle tam w tym moczu cos wychodzi a nic mnie nie piecze, czystość pohwy miałam robiona cytologię tez wazystko ok. Czytałam, ze luteina może mieć na to wpływ, ale ja już tak miałam długo długo przed luteina jak jeszcze w ciąży nie byłam .Macie jakieś pomysły ?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja np nie miałam takiej tylko swędzawkę :/
    U mnie wydzielina wyglada ok. I kolor i konsystencja. Ale ja to bardziej czuję pieczenie od czasu do czasu. Byłam dziś w aptece kupić te pałeczki, ale bieda tam jak nie wiem. Polecacie jakieś? Chyba lepiej dowcipne, co?

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A woda i sól kuchenna? Słyszałam ze takie płukanki tez są i takie mi tez lekarz polecał :) Podobno dobrze odkarza:)
    Teraz z leków stosuje jedynie Tamtum Verde i globulki na grzybice i szczerze mówiąc więcej brać już bym nie chciała :)
    Mi kiedyś rodzinna powiedziała, że płukanie gardła owszem pomaga, ale tylko przy anginie. W innym wypadku podrażnia tylko gardło. Ale ja płukałam i miałam wrażenie, że pomagało. Może to kwestia autosugesti ;-)
    A woda + woda utleniona mi pomaga. Ale w ciąży jak próbowałam to od razu pawik był ;(

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Właśnie niedługo kończy się mój płyn do higieny intymniej.Czytalam ostatnio, ze płyny pozdrazniaja i zastanawiałam się nad kupnem czegoś innego.Chyba spróbuje ten co Ty:) To jest ten fioletowy ?:)
    Tak ;) stosowałam też ten różowy. Oba są ok, ale różowy trudniej dostać

dqpri09kh0x52aib.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tez mi się wydaje, ze to przypadek nigdy nie miałam zdanej infekcji nawet przed ciąża a nie używaliśmy gumek. Co jakiś czas iladian direct sobie aplikowalam na wyrównanie pH za to mam skłonności do zapalenia pęcherza. Teraz już mniej bo jestem w domu, ale jak z dzieciakami siedziałam na dywanie często mnie łapało a nie lubie na krześle jak wszyscy siedzą na dywanie :) Jakiś czas temu zrobiłam podstowowe badanie moczu i wyszło mi kilka erytrocytów i leukocytów już kiedyś tak miałam rodzinna stwierdziła, ze pewnie podczas okresu albo pod koniec robiłam badanie, dlatego tak.Powiedzialam jej, ze nie ma takiej opcji i, ze chciałabym skierowanie na posiew dostałam nic nie wyszło.Teraz w ciąży zrobiłam ponownie badanie moczu i dalej mam tak samo gin przepisała mi do wypicia jakas saszetkę i miałam zrobić posiew.Tam znowu nic nie wyszło w pon robię ponownie mocz po tym antybiotyku jak wyjdą te krwinki to już nie wiem co zrobić. Może jakiś rozszerzony posiew można zrobić bo nie mam pomysłu a ciagle tam w tym moczu cos wychodzi a nic mnie nie piecze, czystość pohwy miałam robiona cytologię tez wazystko ok. Czytałam, ze luteina może mieć na to wpływ, ale ja już tak miałam długo długo przed luteina jak jeszcze w ciąży nie byłam .Macie jakieś pomysły ?:)
    Ja tez robilam badanie moczu przed wizyta i tez wyszly erytrocyty. Lekarz sie do tego nie odniosl szczególnie a zapytałam koleżanki mamy która jest gin i mowila ze takie.ilosci mogą sie zdarzyć ale trzeba więcej pic bo może np.piasek w nerkach się odkladac.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy koleżanka kicha i chyba mnie zaraziła :/ Dziś wstałam z katarem i bólem gardła. Łeeee :(

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Hmm, a masz jakieś objawy ze strony pęcherza teraz? Bo mnie w moczu z kolei wyszły fosforany i nieliczne bakterie. Gine powiedziała ze to mogą być kamienie albo ze mało pije albo ze jem dużo warzyw/owoców, co by się teraz zgadzało. Objawów żadnych ze strony układu moczowego nie mam:)
    Powtórz mocz jeszcze za jakiś czas, co jest chyba nawet obowiązkowe ;) Jak znowu tak będzie wychodzić, to może skonsultuj się z innym lekarzem, ja uważam ze warto - co dwie opinie to nie jedna :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja tez robilam badanie moczu przed wizyta i tez wyszly erytrocyty. Lekarz sie do tego nie odniosl szczególnie a zapytałam koleżanki mamy która jest gin i mowila ze takie.ilosci mogą sie zdarzyć ale trzeba więcej pic bo może np.piasek w nerkach się odkladac.
    Dokładnie, mnie ginekolog powiedziała żeby zacząć więcej pic a potem powtórzyć badania ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jak chodzi o picie to sporo pije oczywiście wody ;) No nic zrobię ponownie mocz i zobaczymy może ta saszetka jednak pomogła :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jak chodzi o picie to sporo pije oczywiście wody ;) No nic zrobię ponownie mocz i zobaczymy może ta saszetka jednak pomogła :)
    Czyzby monural?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Hmm, a masz jakieś objawy ze strony pęcherza teraz? Bo mnie w moczu z kolei wyszły fosforany i nieliczne bakterie. Gine powiedziała ze to mogą być kamienie albo ze mało pije albo ze jem dużo warzyw/owoców, co by się teraz zgadzało. Objawów żadnych ze strony układu moczowego nie mam:)
    Powtórz mocz jeszcze za jakiś czas, co jest chyba nawet obowiązkowe ;) Jak znowu tak będzie wychodzić, to może skonsultuj się z innym lekarzem, ja uważam ze warto - co dwie opinie to nie jedna :)
    No właśnie nic a nic, dlatego się nad tym zastanawiam.Posiewy wychodzą oki, pije sporo słodyczy nie jem raczej kwaśne rzeczy ostatnio.Zobaczymy co mi powie gin w środę jak pójdę z nowymi wynikami możemy będą oki. I tak najlepszy był tekst rodzinnej, żeby mi nie dac skierowania na posiew, ze robiłam mocz w trakcie okresu no tak pewnie trzy razy.Czlowiek chodzi wszędzie prywatnie raz na jakiś czas pójdzie do rodzinnego i głupiego posiewu za 30zl dostać nie może tragedia.

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Czyzby monural?
    Uromaste jedna saszetka do wypicia zobaczymy czy pomogło

v5abi09kg49ph79h.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Lubię serię JJ ale teraz nie moge znieść jego zapachu jest strasznie intensywny. Poza tym to plyn/zel do ciała a nie do higieny intymnej. Fajnie ze pomaga ale mimo wszystko nie zawiera kwasu mlekowegp który jest istotny.
    Nie to wcisnęłam ;p miałam zacytować, nie polubić. A odlubić się nie da ;p
    Wiem, że w składzie nie ma kwasu mlekowego, ale jest to żel dla niemowląt i jest bardzo delikatny. Mi pomógł, bo infekcje nie nawracają i dla mnie to jest najważniejsze ;)

dqpri09kh0x52aib.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    No właśnie nic a nic, dlatego się nad tym zastanawiam.Posiewy wychodzą oki, pije sporo słodyczy nie jem raczej kwaśne rzeczy ostatnio.Zobaczymy co mi powie gin w środę jak pójdę z nowymi wynikami możemy będą oki. I tak najlepszy był tekst rodzinnej, żeby mi nie dac skierowania na posiew, ze robiłam mocz w trakcie okresu no tak pewnie trzy razy.Czlowiek chodzi wszędzie prywatnie raz na jakiś czas pójdzie do rodzinnego i głupiego posiewu za 30zl dostać nie może tragedia.
    Ja jestem załamana NFZ... W ogóle ciężko trafić na dobrego internistę, ja znowu będę zmieniać bo kolejny raz jestem niezadowolona :( Ja po nowym roku na pewno mocz powtórzę, wolałabym żeby nie były to kamienie tylko ta większa ilość warzyw ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ