LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
gratuluje pięknych zdjęć i trzymam kciuki za wszystkie czekające w tym tygodniu na wizyty
My wczoraj poszliśmy na ta rodzinnna imprezę, wszyscy byli mega mili, każdy pytał o moje samopoczucie, babcia mojego M która ma prawie 90 lat mnie bardzo wzruszyła, ona się tak cieszy z naszej ciąży, mówi ze codziennie się za nas modli
Niestety oczywiście byłam wykończona, chciało mo się jiz spać i marzyłam tylko o tym żeby się położyć, dlatego zasnęłam jak dzuecko i obudziłam się dopiero przed chwila, bo ofc już mnie ssie w żołądku...
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Magic wrote:Magdaaq o cholera u mnie to samo usg to 200zł. Więc zadzwonię i zmienię. Ale mam też jeden problem. Pierwszą wizytè miałam w 8tc i nie miałam jeszcze karty ciąży. Wczoraj jak mi zakładali to 1 wizyte wpisali mi wczorajszą (9t2d)czyli 10tc. I tak dumam czy przy wypłacie becikowego mi problemów nie będą robić. Bo na zaświadczeniu zapewne wpiszą mi ta pierwszą czyli 7t3d A tu w karcie mam 10. I nie wiem czy iść i kazać poprawiać kartę zgodnie z tym co było. I wogóle mi się nie podoba opieka u tego lekarza tzn jego położnej bo jak mi wylosowała kartę to nie mam ani badań wpisanych tylko moje dane....
-
Magic wrote:A to moje zjawisko:) pępowine i moje maleństwo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/749da96df1be.jpgŚliczna maluda my idziemy w ze jestem mega ciekawa ile nasz zelek już ma to będzie 12tyg i kilka dni
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Cynamonkowaaa wrote:Ja mam jeszcze to pierwsze, 18-20 tyg to już połówkowe będzie;) U mojej ginekolog wizyty są co 3 tygodnie i tez mam 5 stycznia wizytę
Cieszę ze ze trochę częściej niż standardowo, i tak te wizyty opłaca mi ubezpieczyciel wiec dla mnie tym lepiej
Wiem tylko że nie robie zadnych testow genetycznych tylko szczegolowe USG
-
Nalia wrote:U mnie w 9t0d dziecko w ogóle nie przypomina Waszych ładnych dzieciaczków z USG, tylko jakaś taka dziwna, podłużna kijankę.
Nawet głowę ma jakąś plaska. Także na czekam też z duszą na ramieniu na środę, czy zobaczę coś przypominającego człowieczka.
Miała o wiele gorszy sprzęt. Ta do której chodzę obecnie ma naprawdę bardzo dobry aparat i w 9 tygodniu było widać małego człowieczka i nawet nosek
-
Paulina.G wrote:Moze faktycznie polowkowe... nie wiem jak to tutaj w DE się nazywa
Wiem tylko że nie robie zadnych testow genetycznych tylko szczegolowe USG
Cynamonkowaaa, Paulina.G lubią tę wiadomość
-
magdis wrote:hej,przestraszyłam się trochę z tą cytomegalią, nie miałam tego badanego ani w w poprzedniej, ani w tej ciąży lekarz też nic nie mówił. Aż bym sobie zbadała na własną rękę, ale jak coś wyjdzie a i tak się tego nie da leczyć to będę się tylko stresować.
Dziewczyny, badała jeszcze się któraś z Was pod kątem tej cytomegalii?
-
Urszulka89 wrote:tak, miałam teraz to badanie w zestawie badań od mojej gin - zresztą tak jak w poprzedniej ciąży❤Ada&Pola❤