LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Urszulka89 wrote:Ja mam taki problem że mi zaraz idzie na zatoki. Zawsze miałam miksturę przez trzy dni brałam Cirrus i tabcin - wszystko było cacy. Teraz takich specyfików nie można więc ratuję się już wszystkim. I modlę się, żeby córka nie zasmarkała się ode mnie bo wtedy to będzie istny sajgon.
-
magdaaq wrote:Nie.zarazi.sie.od.zatok. ja nikogo.nie zarazilam. Ja tez mam.ten problem..katar? Zaraz zatoki zapchane.
Ona przyniosła katar, a mi katar jak w porę nie zadziałam to idzie mi od razu na zatoki. Także od piątku psikałam a dziś mi poszło.
-
Ineczka wrote:Ja podobnie idziemy teraz w sr to będzie 12+ 2 zobaczymy co nam powie.
Ja mam w środę, to wg ost. Miesiaczki bedzie 12+1 a wg usg 11+4. Z tego co czytałam to warunkiem wiarygodności tego badania jest żeby zarodek/płód miał co najmniej 45mm crl. Trochę się denerwuję jak to u nas będzie, 8.12 Okruszek mierzył 3,26cm, chyba w 12 dni mógł już urosnąć z półtora centymetra co? Jak myślicie?
Ineczka właśnie spojrzałam na Twój suwaczek i przy 11+4 mówi, że dziecko ma juz ok 5 cm a dziewczynom w 12+ tygodniu że ponad 6, wiec powinno się udaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 19:59
-
magdaaq wrote:89
magdaaq lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
cuddlemuffin wrote:Ja mam w środę, to wg ost. Miesiaczki bedzie 12+1 a wg usg 11+4. Z tego co czytałam to warunkiem wiarygodności tego badania jest żeby zarodek/płód miał co najmniej 45mm crl. Trochę się denerwuję jak to u nas będzie, 8.12 Okruszek mierzył 3,26cm, chyba w 12 dni mógł już urosnąć z półtora centymetra co? Jak myślicie?
Ineczka właśnie spojrzałam na Twój suwaczek i przy 11+4 mówi, że dziecko ma juz ok 5 cm a dziewczynom w 12+ tygodniu że ponad 6, wiec powinno się udać
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
cuddlemuffin wrote:Ja mam w środę, to wg ost. Miesiaczki bedzie 12+1 a wg usg 11+4. Z tego co czytałam to warunkiem wiarygodności tego badania jest żeby zarodek/płód miał co najmniej 45mm crl. Trochę się denerwuję jak to u nas będzie, 8.12 Okruszek mierzył 3,26cm, chyba w 12 dni mógł już urosnąć z półtora centymetra co? Jak myślicie?
Ineczka właśnie spojrzałam na Twój suwaczek i przy 11+4 mówi, że dziecko ma juz ok 5 cm a dziewczynom w 12+ tygodniu że ponad 6, wiec powinno się udać
-
Vanilka wrote:Co do badan prenatarnych to kazda z Was je robila czy moze jednak nie? Mi gin powiedzial ze to moja decyzja ale ze na te drugie to zaleca isc. Jak dlugo sie czeka na wyniki? Jutro chcialm sie zapisac tylko nie wiem czy przed wizyta u swojego gin czy np w tym samym dniu jest sens?? Następna wizyte mam 4 stycznia i to bedzie 12+6. I sadze ze wtedy te badania prenatarne tez bym zrobila. Kiedy Wy robilyscie te badania?
-
magdaaq wrote:Spokojnie. Moj mial 4.70 w 10 tyg:) dzieci teraz szybko rosna
Cooo? Aż się wierzyć nie chce.. Ale może Ty i mąż też takie olbrzymy? Te 3,26 to był 10 tydzień u nas, dokładnie to 9+5.. Ja tam po cichu wolałabym, żeby Okruszek był raczej z tych drobniejszych. Z moją posturą nie uśmiecha mi się rodzić dołem dziecię powyżej 3,5 kg.. -
czy monitorujecie swoja wage? ja przed ciaza zawsze mialam mala niedowage (nigdy w zyciu nie bylam na diecie...)
ale patrzac na wykres powinnam chociaz troche przytyc a tu nic... troche mnie to martwi:(
174 cm - wczorajsza waga 54,8kg, parze na wykresy internetowe i powinnam wazyc juz powyzej 57kg... a tu ani drgnie.
Martwi mnie to, ze jesli nie jestem w stanie sama siebie zaopatrzyc w zapasy to jak mam jeszcze obsluzyc dziecko?
Uh... przeciez nie bede sie futrowac jak ges...
"Z tego względu przyszłe mamy, które przed ciążą były nadmiernie szczupłe, powinny w ciągu pierwszego trymestru nadrobić zaległości. Dbanie o prawidłową wagę w ciąży wpływa nie tylko na dobre odżywienie dziecka, ale także na doskonałą formę jego mamy – dzięki niej lepiej znieść ciążę i poród."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 21:12
-
cuddlemuffin wrote:Cooo? Aż się wierzyć nie chce.. Ale może Ty i mąż też takie olbrzymy? Te 3,26 to był 10 tydzień u nas, dokładnie to 9+5.. Ja tam po cichu wolałabym, żeby Okruszek był raczej z tych drobniejszych. Z moją posturą nie uśmiecha mi się rodzić dołem dziecię powyżej 3,5 kg..
Ciężko było ale udało się
Postura nie zawsze jest wyznacznikiem
także narazie się tym nie przejmuj.
magdaaq lubi tę wiadomość
-
kashanti wrote:czy monitorujecie swoja wage? ja przed ciaza zawsze mialam mala niedowage (nigdy w zyciu nie bylam na diecie...)
ale patrzac na wykres powinnam chociaz troche przytyc a tu nic... troche mnie to martwi:(
174 cm - wczorajsza waga 54,8kg, parze na wykresy internetowe i powinnam wazyc juz powyzej 57kg... a tu ani drgnie.
Martwi mnie to, ze jesli nie jestem sama dla siebie zaopatrzyc sie w zapasy to jak mam jeszcze obsluzyc dziecko?
Uh... przeciez nie bede sie futrowac jak ges...
Są dziewczyny co przytyją w ciąży 19 kg - tak jak ja w poprzedniej
wzrost 1,60 a waga sprzed pierwszej ciązy 48kg (też nigdy się nie odchudzałam, wogóle to mam super szybki metabolizm) a dla porównania kuzynka trochę wyższa i cięższa ode mnie przytyła 8 kg w ciąży w tym do 4 miesiąca jeszcze schudła 4 kg przez mdłości. Ale wyniki miała ok więc nic złego się nie działo. Głowa do góry, będzie dobrze
-
Kashanti nie martw się, ja póki co schudłam 3 kg.. ( a i tak jestem grubsza od Ciebie i w dodatku troche niższa.. No żesz.. Chyba po ciąży się przeproszę ze sportem..) Wydaje mi się, że w 2 trymestrze jak przejdą mdłości a przyjdą zachcianki to nadrobimy. A im mniej później do zrzucenia tym lepiej, więc ja tam nie płaczę, że nie przytyłam.
-
cuddlemuffin wrote:Kashanti nie martw się, ja póki co schudłam 3 kg.. ( a i tak jestem grubsza od Ciebie i w dodatku troche niższa.. No żesz.. Chyba po ciąży się przeproszę ze sportem..) Wydaje mi się, że w 2 trymestrze jak przejdą mdłości a przyjdą zachcianki to nadrobimy. A im mniej później do zrzucenia tym lepiej, więc ja tam nie płaczę, że nie przytyłam.
A chciałabym żeby mi po ciązy coś zostało i dupa. Także kobiecie nie dogodzisz
-
No mam nadzieje, ze sie to wszystko szybko wyrowna bo nie chce zaglodzic malucha:(
ale dzieki za informacje:) troche lepiej jak zywy czlowiek odpisze niz wyswietlane suche liczby z internetu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 21:21
-
Nie martw się wagą a ciesz
bedziesz miec ładny brzuszek ciazowy
mnie wogole wywaliło!!! tak na maksa ;/ mam spory brzuch i widac, że ciazowy... niby nie przytylam, ale ja nie waze niestety 50
tylko troche wiecej
pieke dzis pierniczki i nie chcą mi wychodzic