LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
magdaaq wrote:89
Ja miałam ,2 ostatnio a norma w labo do 5,6 i już muszę w tym tygodniu robić glukozę z obciążeniem bo teraz jakoś wyżyłowane są normy dla ciężarnych. A jak przeglądałam ciążowe papiery z pierwszej ciąży to cukier miałam 5,3 i nie musiałam tak wcześniej pić glukozy.
-
Urszulka89 wrote:Kurcze, a jaka skala w labo? Tzn do ilu?
Ja miałam ,2 ostatnio a norma w labo do 5,6 i już muszę w tym tygodniu robić glukozę z obciążeniem bo teraz jakoś wyżyłowane są normy dla ciężarnych. A jak przeglądałam ciążowe papiery z pierwszej ciąży to cukier miałam 5,3 i nie musiałam tak wcześniej pić glukozy.
-
Urszulka89 wrote:oki, przeliczyłam sobie już
Czyli na mój przelicznik masz jakieś 4,94. To trochę mniej niż ja. Sęk w tym że jestem szczupła a słodyczy bardzo mało jem a taki wynik.
Spokojnie zrob obciazenie. Nawet gdyby cos wyszlo to tego sie nie leczy jedynie układa odpowiednie menu. Ze spokojem.
-
magdaaq wrote:Niestety cukrzyca nie wynika czesto z jedzenia słodyczy tak samo jak anemia ze ktos jest bardzo szczupły.
Spokojnie zrob obciazenie. Nawet gdyby cos wyszlo to tego sie nie leczy jedynie układa odpowiednie menu. Ze spokojem.
-
magdaaq wrote:Spokojnie 12+6 mozesz robic.
Ja poki co robie samo usg a zobaczymy co po czy bedziemy musieli. W zadnej ciąży nie robilam.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Urszulka89 wrote:Dzięki
bo już nie wiem co mam wziąć żeby pomogło a idzie zwariować. Nos mi odpadnie zaraz
-
magdaaq wrote:Ja przerabialam zatoki w ciąży stad co.wiem.Na pewno ze mozna to.odpowiadam. ja nawet steryd krotko bralam.do.nosa. ale.i tak skończyło sie na antybiotyku bo mialam gardlo zajechane jak po usuwaniu migdalow.
-
magdaaq wrote:Ja walczylam miesiac...