LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czemu nerwy? Nie. Hipotrofii nie mieli stwierdzonej. Rozwijają się idealnie. Jedynie Judyta miała problem z bezdechami w pierwszym roku. Przez pierwsze trzy miesiące koszmar. Ostatni pojawił się krótko po pierwszym roku i spokój. Tylko my od początku mieliśmy porządny monitor oddechu. Polecam każdej. To nie wydatek stracony.magdaaq wrote:Ale okruszki szok. Ale.ile.to pewnie nerwów!
-
Właśnie o te 1 miesiące mi.chodzi ze stres.muminka83 wrote:Czemu nerwy? Nie. Hipotrofii nie mieli stwierdzonej. Rozwijają się idealnie. Jedynie Judyta miała problem z bezdechami w pierwszym roku. Przez pierwsze trzy miesiące koszmar. Ostatni pojawił się krótko po pierwszym roku i spokój. Tylko my od początku mieliśmy porządny monitor oddechu. Polecam każdej. To nie wydatek stracony.

-
Co.do minitora jesli faktycznie dzieci rodzą sie jak u Ciebie male wcześniak itd to sie zgodzę ale w przypadku dzieci donoszonych bez.problemow nie jest to wskazanie a czasem zbedny stres bo nie każdego stac na extra monitor a kupując gorszy mozna nie raz osiwiec. Ja nigdy nie myslalam o tym.bo nie musialam. Żadnych przeslanek nie bylo do tego.muminka83 wrote:Czemu nerwy? Nie. Hipotrofii nie mieli stwierdzonej. Rozwijają się idealnie. Jedynie Judyta miała problem z bezdechami w pierwszym roku. Przez pierwsze trzy miesiące koszmar. Ostatni pojawił się krótko po pierwszym roku i spokój. Tylko my od początku mieliśmy porządny monitor oddechu. Polecam każdej. To nie wydatek stracony.
Carolline lubi tę wiadomość

-
My kupiliśmy najnowszy model Angel na ebeyu za 270 zł. W Polsce koszt 1000 zł. Warto szukać na zagranicznych stronach. Jednak fakt. Bezdech tyczy najczęściej dzieci z niską masą urodzeniową lub wcześniakówmagdaaq wrote:Co.do minitora jesli faktycznie dzieci rodzą sie jak u Ciebie male wcześniak itd to sie zgodzę ale w przypadku dzieci donoszonych bez.problemow nie jest to wskazanie a czasem zbedny stres bo nie każdego stac na extra monitor a kupując gorszy mozna nie raz osiwiec. Ja nigdy nie myslalam o tym.bo nie musialam. Żadnych przeslanek nie bylo do tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 07:54
-
To polecam kupić na ebeyu. Można trafić na mega promocje. Nowe. Taniej jak w Polsce.magdaaq wrote:Angel to zajebista firma. Mam.wage niemowleca tej firmy. Znow ja musiałam wage mieć bo Lenka przybierala tyle co.nic i co tydzień musialam.ja kontrolowac.
-
nick nieaktualnyWitam sie w 12tyg.
Mialam sie lepiej poczuc mowili,mialam przestac miec mdlosci mowili
A tu jak cierpialam tak cierpie nadal.
Wizyte tez mam w srode na 8.00.
Na suwaczku 11tydz, w belly 12tydz w apliakcjach tez 12. Ja juz zwariowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 08:32
Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość
-
Bo jesteś w pełnym skończonym 11 tyg.Zielona1911 wrote:Witam sie w 12tyg.
Mialam sie lepiej poczuc mowili,mialam przestac miec mdlosci mowili
A tu jak cierpialam tak cierpie nadal.
Wizyte tez mam w srode na 8.00.
Na suwaczku 11tydz, w belly 12tydz w apliakcjach tez 12. Ja juz zwariowalam
W pełnym skończonym tygodniu 12 będziesz za tydzień. -
nick nieaktualny
-
Kciuki:)magdaaq wrote:No to dziś wizyta! Na 13.40
Kurczę A ja np tyje jak oszalała
pewnie zbowu koło 20kg przytyk
ale jest coś dobrego:) przynajmniej mam biust. Dążąc 50kg miałam 75a lub b ale z push up A teraz bez mam 75d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 08:54
magdaaq, Loczek2018, kashanti lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja mam 75 g teraz pewnie h :p kurcze wy wszystkie takie szczupłe :p ja ważę dużo więcej :p ale przez te mdłości nie tyje teraz. W poprzednich ciążach przytyłam 18 i 16 ale na koniec ważyłam tyle samo. Teraz mam mniejszy zapas :p
Magda będzie dobrze
mnie ta płeć ciekawi :p
magdaaq lubi tę wiadomość
-
Nie.no płci to.dziś nie.poznam:)anecz_kaa wrote:Ja mam 75 g teraz pewnie h :p kurcze wy wszystkie takie szczupłe :p ja ważę dużo więcej :p ale przez te mdłości nie tyje teraz. W poprzednich ciążach przytyłam 18 i 16 ale na koniec ważyłam tyle samo. Teraz mam mniejszy zapas :p
Magda będzie dobrze
mnie ta płeć ciekawi :p

-
Mam badanie genetyczne 8 stycznia w Krakowie u doktorka, który robił mi te badanie w pierwszej razy (trzy razy robiłam - choć w 3 trymestrze nie jest już takie konieczne ale chciałam mieć zdjęcie i mamkashanti wrote:No niestety USG genetyczne jest badaniem "dodatkowym" wiec ceny sa wysokie:(
U nas najtansze USG genetyczne jakie znalazlam kosztuje prywatnie 510 PLN + 300 PLN PAPPA czyli cala impreza 800 PLN... w pl mozna zrobic to srednio za 400-500PLN
jakbym nie miala tego za darmo to bym jechala do PL robic;)
) i badanie pojedynczego płodu 270zł.

-
Co do monitora ja mam Angelcare. Przypomniało się mi jak wyciągałam raz młodą do karmienia i zapomniałam wyłączyć tych płytek i za chwilę zaczęły wyć na cały dom. Aż teściowa przyleciała bo nie wiedziała co się dzieje. Sama nie wiedziałam co tak wyje, dopiero po kilkunastu sekundach znaleźliśmy źródlo. W takim szoku byliśmy. Także się sprawdzamuminka83 wrote:Czemu nerwy? Nie. Hipotrofii nie mieli stwierdzonej. Rozwijają się idealnie. Jedynie Judyta miała problem z bezdechami w pierwszym roku. Przez pierwsze trzy miesiące koszmar. Ostatni pojawił się krótko po pierwszym roku i spokój. Tylko my od początku mieliśmy porządny monitor oddechu. Polecam każdej. To nie wydatek stracony.
My mamy jeszcze z opcją niani więc takie 2 w 1.

-
Moja córa była donoszona i wagowo prawie 4 kg. bezdechy miała przez trzy miesiące. Byliśmy kilka razy na oddziale ale do dziś lekarze nie wiedzą od czego. Nie miała co noc, nie zależnie od pozycji czy pory jedzenia. Raz było, raz nie. Jak skończyła 3 miesiące to jej przeszło. Tak nagle jak nagle przyszło.muminka83 wrote:My kupiliśmy najnowszy model Angel na ebeyu za 270 zł. W Polsce koszt 1000 zł. Warto szukać na zagranicznych stronach. Jednak fakt. Bezdech tyczy najczęściej dzieci z niską masą urodzeniową lub wcześniaków

-
Mnie bezdechy przerażają
u mnie w rodzinie zmarło kilka dzieci przez śmierć łóżeczkowa, co prawda ponad 60 lat temu. Rodzice byli lekarzami a to i tak nic nie zmieniło. Ja przy dziewczynach nie miałam teraz kupię napewno. Tak samo chce sobie zamówić kamerkę do łóżeczka. Jak gdzieś będziemy będzie łatwiej zawsze