X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Kciuki! Piernik mniammmm zjadlabym taki przekładany marmoladą :D
    A my robimy pierniki i dekorujemy, ale ja piernika nie lubie od dziecka heh podobnie cynamon tez tak na mnie działa .Maz wcina za mnie.Ja dzisiaj mam ochotę na sałatkę gyros wszystko juz kupione będę działać :)Migrena trochę daje mi żyć, ale w nocy tragedia czytałam, ze to normalne burza hormońow wiec obstawiam, ze mój organizm przygotowuje się do wejścia w II trymestr.Juz prawie mnie nie mdli uff tyle dobrego jedzonka w nd omnomnom,:))
    Magda czekam na twoja wizytę jak na swoją heh jak na szpilkach trzymajac
    kciuki :))

magdaaq lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak prenatalne :) przekładam właśnie dżemem wisniowym a w sobotę dopiero polewa czekoladowa bo musi zmieknac ahh takie ciasto za mną chodzi. Choć wczoraj byliśmy na chrzcinach i tak mówiłam ze się objem słodkości a ledwo rosół wmusilam. ...

ex2buay3h02dl23a.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka co do wizyt ja chodzę na PZU i ostatnio miałam wizytę na 18 umowiona weszłam 21:30 ;) ale cóż i tak się miałyśmy cieszyć ze lekarz szybciej dojechał bo z jakiejś konferencji wracał

ex2buay3h02dl23a.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry byłam w labo zbadać znowu mocz i w środę z wynikami na wizytę.Jeszcze mnie babeczka w recepcji zirytowała bo dzwoniła do mnie, ze o 12 w środę gin nie będzie,czy możemy na 20 przełożyć to jej mowie, ze jak to nie ma jak zapisywałem się i taki termin był podany i 20 odpada bo to będzie genetycznej usg i chce,żeby mąż ze mna był a wieczorem nie może. A po drugie wieczorami jest czasami 2-3h obsuwy .To może kogos innego się uda przesunąć i mamy być na 12:25 czyli o 12 gin nie ma a o 12:25 jest wkurza mnie to ich przekładanie terminów często tak jest maja sporo osób potem kombinują. A i jeszcze do mnie,, ze pewnie będzie test pappa do zrobienia w Synevo jeszcze nie miałam usg a ona już wie, ze będzie.Jak na usg będzie wszystko ok to nie chcemy robić tego testu, ale mnie wkurzyła
    Oh tez bym.sie wkurzyla!! Kurde 12 a 20?? Heloł...ehhh robią co chcą.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A my robimy pierniki i dekorujemy, ale ja piernika nie lubie od dziecka heh podobnie cynamon tez tak na mnie działa .Maz wcina za mnie.Ja dzisiaj mam ochotę na sałatkę gyros wszystko juz kupione będę działać :)Migrena trochę daje mi żyć, ale w nocy tragedia czytałam, ze to normalne burza hormońow wiec obstawiam, ze mój organizm przygotowuje się do wejścia w II trymestr.Juz prawie mnie nie mdli uff tyle dobrego jedzonka w nd omnomnom,:))
    Magda czekam na twoja wizytę jak na swoją heh jak na szpilkach trzymajac
    kciuki :))
    Trzymaj mocno!! :*
    Oj tez czekam na.to obżarstwo niedzielne jejjjj aż sline do.podlogi mam. Mama się śmieje ze tyle oczy chcą a usiądę i zjem nie wiele. Cóż ale wybór będę miała :D zawsze mozna zrobic kilka podejsc hihi

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznalam plec drugiego synka w 13tyg. Przy starszym dopiero w 22.

• Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry byłam w labo zbadać znowu mocz i w środę z wynikami na wizytę.Jeszcze mnie babeczka w recepcji zirytowała bo dzwoniła do mnie, ze o 12 w środę gin nie będzie,czy możemy na 20 przełożyć to jej mowie, ze jak to nie ma jak zapisywałem się i taki termin był podany i 20 odpada bo to będzie genetycznej usg i chce,żeby mąż ze mna był a wieczorem nie może. A po drugie wieczorami jest czasami 2-3h obsuwy .To może kogos innego się uda przesunąć i mamy być na 12:25 czyli o 12 gin nie ma a o 12:25 jest wkurza mnie to ich przekładanie terminów często tak jest maja sporo osób potem kombinują. A i jeszcze do mnie,, ze pewnie będzie test pappa do zrobienia w Synevo jeszcze nie miałam usg a ona już wie, ze będzie.Jak na usg będzie wszystko ok to nie chcemy robić tego testu, ale mnie wkurzyła

Powodzenie Ineczka :) ja już po wizycie miałam w czwartek. Wszystko dobrze z dzidziusiem.

Agniechaaaa, kashanti lubią tę wiadomość

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Ove Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Kobietki - odnosnie testu podowjnego ( pappa) + USG genetyczne to mamaginekolog ma bardzo dobry filmik o tym dlaczego warto w to zainwestowac. zanim podejmiecie decyzje to zobaczcie:

https://www.youtube.com/watch?v=7-sMf8taEgM&t=511s

Ove - ja bym w ogole nie robila USG genetycznego u lekarza bez certyfikatu FMF bo jego badanie bedzie po prostu niemiarodajne- nikt jego wiedzy ani nie sprawdzil ani nie zweryfikowal i nie wiadomo skad w ogole wiedze do takiego badania wzial. Szkoda Twojego i jego czasu. Dziwne jest tez to, ze lekarz w ogole zaproponowal, ze sam ci takie badanie zrobi nia majac do tego ani uprawnien ani kompetencji. U takiego lekarza mozesz zrobic zwykle badanie USG prenatalne i to wlasnie ci wykona podczas wizyty.
    Właśnie oglądałam ten filmik i mnie przekonał, ale lekarz ginekolog trochę mnie odciągnął od tego pomysłu. Tż też nie jest przekonany, poczytał trochę i uważa że Pappa to zwykła statystyka i lepiej zainwestować w Harmony/ Nifty. Boi się, że złe wyniki niepotrzebnie mnie zestresują. Wstępnie jestem umówiona na badanie prenatalne (USG i Pappa) w czwartek, to będzie 12+0.
    Na dzień dobry zrobię tylko usg genet i zapytam tej babeczki co sądzi o Papaa. Może inny lekarz nas przekona :). Tylko kolejne usg u lekarza prowadzącego byłoby 27-ego grudnia (w przyszłą środę, niecały tydzień po poprzednim). Nie za często?

Dziewczyny, kciuki za wizyty! Wszystko będzie dobrze i chwalcie się zdjęciami po :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) nadrobiłam wczoraj była uczelnia a dzis dla zabicia dnia zakupy prezentów bo M zostaje do jutra w domu.
    Byłam rano na badaniach morfologia mocz tsh i gluzkoxa wszystko idealnie w normie :)
    Zaczęliśmy 12tc (13tc) :) ale przedchwilą zaliczyłam porcelanke wiec zobaczymy kiedy mi sie to skończy :) jutro ważny dzien usg genetyczne o 13.10 robię u mojego prowadzącego znajduje sie na tej liście :)
    Modlę sie aby maluszki były zdrowe <3 płeć sie nie liczy chociaż wiadomo jakieś przeczucia są wyczowam 2synkow :)

Trzymam kciuki za wizyty!! :)

magdaaq, kashanti, Marikita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove ja mam jutro usg genetyczne a kolejne rownież 27.12 :) tak mi gin zapisał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 12:52

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Powodzenie Ineczka :) ja już po wizycie miałam w czwartek. Wszystko dobrze z dzidziusiem.
    Super to teraz pora na nas :))

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Oh tez bym.sie wkurzyla!! Kurde 12 a 20?? Heloł...ehhh robią co chcą.
    Gdyby to byłam normalna wizyta pewnie bym się zgodziła mimo tego, ze zawsze jest opóźnienie i to spore, ale ten dzień mamy zaplanowany właśnie pod ta wizytę i chce, żeby mąż był ze mna, dlatego trudno kogos innego sobie przesuną ze zwykłej wizyty zawsze idę na rękę, ale za długo czekałam na wizytę,zebu caly dzień czekać i jeszcze wejść 3 h później

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć :) nadrobiłam wczoraj była uczelnia a dzis dla zabicia dnia zakupy prezentów bo M zostaje do jutra w domu.
    Byłam rano na badaniach morfologia mocz tsh i gluzkoxa wszystko idealnie w normie :)
    Zaczęliśmy 12tc (13tc) :) ale przedchwilą zaliczyłam porcelanke wiec zobaczymy kiedy mi sie to skończy :) jutro ważny dzien usg genetyczne o 13.10 robię u mojego prowadzącego znajduje sie na tej liście :)
    Modlę sie aby maluszki były zdrowe <3 płeć sie nie liczy chociaż wiadomo jakieś przeczucia są wyczowam 2synkow :)

Trzymam kciuki za wizyty!! :)
    Tez zaciskam kciuki chyba sobie na kartce napisze ktora na jaka godzinę bo potem oczekuje jak na swoje:)Uwielbiam wasze zdjęcia fasolek i opisy, ze wszystko jest dobrze aj chciałabym zobaczyć już naszego żelka albo mała mysze heh

v5abi09kg49ph79h.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Nie no ktoś pisał że tak szybko poznał na podstawie usg właśnie jakoś ok 13 tyg. Ja byłam w szoku bo u mnie 16 i 22/23 więc dużo później.

Magda pooglądasz dzidziusia :)
    Ja poznałam w 13t5d synka :) z samego usg

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zabijam czas zakupami glowinie prezentów. Nie są to jakieś nie wiadomo co ale lubię jak wszyscy dostają chociaż jakiś drobiazg żeby im było miło :) odebrałam wyniki morfologii i testów na hiv toksoplazmoze i te inne . Wszystko jest w normie więc przynajmniej tyle. Wizyta jutro o 16 już nie mogę się doczekać ale też oczywiście nerwy. No i w sobotę zaczęliśmy 9 tydzień.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obsuwa czasowa....

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Obsuwa czasowa....
    Kciuki nadal zaciśnięte :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Sa 2 sposoby :) w zaleznosci jakiej wielkosci miske masz w domu :)
    1. jesli masz spora miske ( taka w ktorej zmiesci ci sie pupa ) to wez kilka torebek rumianku i zaparz je w tej misce:) poczekaj az woda osiagnie temp. akceptowalna do tego, zeby zanurzyc w niej pupe ( zebys sie nie poparzyla!!! ) :) i siadasz w lazience w tej misce - woda nie musi siegac wysoko, byleby zakrywala narzady plciowe:) na jakies 15~20 min :) potem ubierasz ciepla pidzame, otulasz sie kocem i hop do lozka:)

2. jesli nie masz w domu takiej miski ale posiadasz sredni garnek to robisz napar w garnku ( wrzatek), idziesz potem do lazienki i wsadzasz ten garnek do muszki klozetowej ( do srodka!! ) i siadasz na kibelku i otulasz sie dookola kocem zeby para nie uciekala :) para bedzie ci leciala wprost na pupe itp. i siedzisz nad tym tak dlugo az przestanie parowac:) potem pidzama, cieply koc dookola bioder i hop do lozka:)

chyba, ze masz taki specjalny fotel z dziura:) to mozesz po prostu siasc na nim a napar umiescic w srodku - dziala tak samo jak sposob nr 2:)
    wc-toaleta-detox-pochwy-nasiadowka-PLAYER_VIDEO-46071.jpg
    Dzięki za takie łopatologiczne instrukcje :-) na pewno spróbuje :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Obsuwa czasowa....
    Trzymam mocno :))

v5abi09kg49ph79h.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Obsuwa czasowa....
    Kciuki mocno zaciśnięte ❤

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ