LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
magdaaq wrote:Kciuki! Piernik mniammmm zjadlabym taki przekładany marmoladą
)
Magda czekam na twoja wizytę jak na swoją heh jak na szpilkach trzymajac
kciuki)
magdaaq lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Dzień dobry byłam w labo zbadać znowu mocz i w środę z wynikami na wizytę.Jeszcze mnie babeczka w recepcji zirytowała bo dzwoniła do mnie, ze o 12 w środę gin nie będzie,czy możemy na 20 przełożyć to jej mowie, ze jak to nie ma jak zapisywałem się i taki termin był podany i 20 odpada bo to będzie genetycznej usg i chce,żeby mąż ze mna był a wieczorem nie może. A po drugie wieczorami jest czasami 2-3h obsuwy .To może kogos innego się uda przesunąć i mamy być na 12:25 czyli o 12 gin nie ma a o 12:25 jest wkurza mnie to ich przekładanie terminów często tak jest maja sporo osób potem kombinują. A i jeszcze do mnie,, ze pewnie będzie test pappa do zrobienia w Synevo jeszcze nie miałam usg a ona już wie, ze będzie.Jak na usg będzie wszystko ok to nie chcemy robić tego testu, ale mnie wkurzyła
-
Ineczka wrote:A my robimy pierniki i dekorujemy, ale ja piernika nie lubie od dziecka heh podobnie cynamon tez tak na mnie działa .Maz wcina za mnie.Ja dzisiaj mam ochotę na sałatkę gyros wszystko juz kupione będę działać :)Migrena trochę daje mi żyć, ale w nocy tragedia czytałam, ze to normalne burza hormońow wiec obstawiam, ze mój organizm przygotowuje się do wejścia w II trymestr.Juz prawie mnie nie mdli uff tyle dobrego jedzonka w nd omnomnom,
)
Magda czekam na twoja wizytę jak na swoją heh jak na szpilkach trzymajac
kciuki)
Oj tez czekam na.to obżarstwo niedzielne jejjjj aż sline do.podlogi mam. Mama się śmieje ze tyle oczy chcą a usiądę i zjem nie wiele. Cóż ale wybór będę miałazawsze mozna zrobic kilka podejsc hihi
-
nick nieaktualny
-
Ineczka wrote:Dzień dobry byłam w labo zbadać znowu mocz i w środę z wynikami na wizytę.Jeszcze mnie babeczka w recepcji zirytowała bo dzwoniła do mnie, ze o 12 w środę gin nie będzie,czy możemy na 20 przełożyć to jej mowie, ze jak to nie ma jak zapisywałem się i taki termin był podany i 20 odpada bo to będzie genetycznej usg i chce,żeby mąż ze mna był a wieczorem nie może. A po drugie wieczorami jest czasami 2-3h obsuwy .To może kogos innego się uda przesunąć i mamy być na 12:25 czyli o 12 gin nie ma a o 12:25 jest wkurza mnie to ich przekładanie terminów często tak jest maja sporo osób potem kombinują. A i jeszcze do mnie,, ze pewnie będzie test pappa do zrobienia w Synevo jeszcze nie miałam usg a ona już wie, ze będzie.Jak na usg będzie wszystko ok to nie chcemy robić tego testu, ale mnie wkurzyła
Powodzenie Ineczkaja już po wizycie miałam w czwartek. Wszystko dobrze z dzidziusiem.
Agniechaaaa, kashanti lubią tę wiadomość
2 cykl starań
beta 26.10. 128,9
beta 28.10. 382,33 -
kashanti wrote:Kobietki - odnosnie testu podowjnego ( pappa) + USG genetyczne to mamaginekolog ma bardzo dobry filmik o tym dlaczego warto w to zainwestowac. zanim podejmiecie decyzje to zobaczcie:
https://www.youtube.com/watch?v=7-sMf8taEgM&t=511s
Ove - ja bym w ogole nie robila USG genetycznego u lekarza bez certyfikatu FMF bo jego badanie bedzie po prostu niemiarodajne- nikt jego wiedzy ani nie sprawdzil ani nie zweryfikowal i nie wiadomo skad w ogole wiedze do takiego badania wzial. Szkoda Twojego i jego czasu. Dziwne jest tez to, ze lekarz w ogole zaproponowal, ze sam ci takie badanie zrobi nia majac do tego ani uprawnien ani kompetencji. U takiego lekarza mozesz zrobic zwykle badanie USG prenatalne i to wlasnie ci wykona podczas wizyty.
Na dzień dobry zrobię tylko usg genet i zapytam tej babeczki co sądzi o Papaa. Może inny lekarz nas przekona. Tylko kolejne usg u lekarza prowadzącego byłoby 27-ego grudnia (w przyszłą środę, niecały tydzień po poprzednim). Nie za często?
Dziewczyny, kciuki za wizyty! Wszystko będzie dobrze i chwalcie się zdjęciami po -
nick nieaktualnyCześć
nadrobiłam wczoraj była uczelnia a dzis dla zabicia dnia zakupy prezentów bo M zostaje do jutra w domu.
Byłam rano na badaniach morfologia mocz tsh i gluzkoxa wszystko idealnie w normie
Zaczęliśmy 12tc (13tc)ale przedchwilą zaliczyłam porcelanke wiec zobaczymy kiedy mi sie to skończy
jutro ważny dzien usg genetyczne o 13.10 robię u mojego prowadzącego znajduje sie na tej liście
Modlę sie aby maluszki były zdrowepłeć sie nie liczy chociaż wiadomo jakieś przeczucia są wyczowam 2synkow
Trzymam kciuki za wizyty!!magdaaq, kashanti, Marikita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tincia wrote:Powodzenie Ineczka
ja już po wizycie miałam w czwartek. Wszystko dobrze z dzidziusiem.
)
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
magdaaq wrote:Oh tez bym.sie wkurzyla!! Kurde 12 a 20?? Heloł...ehhh robią co chcą.
Agniechaaaa wrote:Cześć
nadrobiłam wczoraj była uczelnia a dzis dla zabicia dnia zakupy prezentów bo M zostaje do jutra w domu.
Byłam rano na badaniach morfologia mocz tsh i gluzkoxa wszystko idealnie w normie
Zaczęliśmy 12tc (13tc)ale przedchwilą zaliczyłam porcelanke wiec zobaczymy kiedy mi sie to skończy
jutro ważny dzien usg genetyczne o 13.10 robię u mojego prowadzącego znajduje sie na tej liście
Modlę sie aby maluszki były zdrowepłeć sie nie liczy chociaż wiadomo jakieś przeczucia są wyczowam 2synkow
Trzymam kciuki za wizyty!!
anecz_kaa wrote:Nie no ktoś pisał że tak szybko poznał na podstawie usg właśnie jakoś ok 13 tyg. Ja byłam w szoku bo u mnie 16 i 22/23 więc dużo później.
Magda pooglądasz dzidziusiaz samego usg
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyJa też zabijam czas zakupami glowinie prezentów. Nie są to jakieś nie wiadomo co ale lubię jak wszyscy dostają chociaż jakiś drobiazg żeby im było miło
odebrałam wyniki morfologii i testów na hiv toksoplazmoze i te inne . Wszystko jest w normie więc przynajmniej tyle. Wizyta jutro o 16 już nie mogę się doczekać ale też oczywiście nerwy. No i w sobotę zaczęliśmy 9 tydzień.
-
nick nieaktualny
-
kashanti wrote:Sa 2 sposoby
w zaleznosci jakiej wielkosci miske masz w domu
1. jesli masz spora miske ( taka w ktorej zmiesci ci sie pupa ) to wez kilka torebek rumianku i zaparz je w tej misce:) poczekaj az woda osiagnie temp. akceptowalna do tego, zeby zanurzyc w niej pupe ( zebys sie nie poparzyla!!! )i siadasz w lazience w tej misce - woda nie musi siegac wysoko, byleby zakrywala narzady plciowe:) na jakies 15~20 min
potem ubierasz ciepla pidzame, otulasz sie kocem i hop do lozka:)
2. jesli nie masz w domu takiej miski ale posiadasz sredni garnek to robisz napar w garnku ( wrzatek), idziesz potem do lazienki i wsadzasz ten garnek do muszki klozetowej ( do srodka!! ) i siadasz na kibelku i otulasz sie dookola kocem zeby para nie uciekalapara bedzie ci leciala wprost na pupe itp. i siedzisz nad tym tak dlugo az przestanie parowac:) potem pidzama, cieply koc dookola bioder i hop do lozka:)
chyba, ze masz taki specjalny fotel z dziura:) to mozesz po prostu siasc na nim a napar umiescic w srodku - dziala tak samo jak sposob nr 2:)
na pewno spróbuje
-
magdaaq wrote:Obsuwa czasowa....Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤