X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina spełnienia marzeń <3

Paulina.G lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Jutro mam prenatalne i już zaczęłam się denerwować... Chciałabym już być po. Pewnie znowu niespokojna noc mnie czeka. Osttanio ciągle źle sypiam, albo budzik dzwoni, a mi serce wali jak szalone. Trochę ostatnio problemów się poskładało, m.in zalało nam łazienkę. Może ten niepokój to przez te różne stresy. Mam nadzieję, że jutro usłyszę same dobre wieści i się troszkę uspokoję.
    Usłyszysz tylko dobre wieści i bedzie cudnie :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Jutro mam prenatalne i już zaczęłam się denerwować... Chciałabym już być po. Pewnie znowu niespokojna noc mnie czeka. Osttanio ciągle źle sypiam, albo budzik dzwoni, a mi serce wali jak szalone. Trochę ostatnio problemów się poskładało, m.in zalało nam łazienkę. Może ten niepokój to przez te różne stresy. Mam nadzieję, że jutro usłyszę same dobre wieści i się troszkę uspokoję.
    Trzymam kciuki, wszystko będzie ok :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Trzymam kciuki ♥️

3i499vvjspjyuavk.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, fajnie, że można tu na was liczyć <3

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się, wszystko musi być dobrze. A później ryzyko poronienia jest już malutkie, więc w lipcu będziemy się wymieniać fotkami :).

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Nie stresuj się, wszystko musi być dobrze. A później ryzyko poronienia jest już malutkie, więc w lipcu będziemy się wymieniać fotkami :).
    Stresuję się głównie z powodu cukrzycy ciążowej, którą mam w zasadzie od początku. Naczytałam się o wadach serduszka itp. Wiecie jak to jest. Wyobraźnia działa

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno mi. Z jednej strony wiem że będzie ok z drugiej nie potrafię się cieszyć bo się boje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Smutno mi. Z jednej strony wiem że będzie ok z drugiej nie potrafię się cieszyć bo się boje.
    Tez tak mam...nawet wizyta u psychologa nie daje rady...Kobiety,ktore przeszly poronienia nie maja juz takiego "wolnego umyslu"by tak zwyczajnie cieszyc sie i pozytywnie przezywac...
    Ostatnimi czasy wszystko oddalam w rece Boga i wiesz,ze troche mi lzej...

Nie smutaj sie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 21:28

muminka83 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Stresuję się głównie z powodu cukrzycy ciążowej, którą mam w zasadzie od początku. Naczytałam się o wadach serduszka itp. Wiecie jak to jest. Wyobraźnia działa
    Melbusiu,masz swoja cukrzyce w ryzach,stosujesz diete,chodzisz do lekarza...wiec nie zadreczaj sie bo takie drastyczne sytuacje sa gdy jest niewrownana cukrzyca.

Glass lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusiu,masz swoja cukrzyce w ryzach,stosujesz diete,chodzisz do lekarza...wiec nie zadreczaj sie bo takie drastyczne sytuacje sa gdy jest niewrownana cukrzyca.
    Masz rację, musi być dobrze. Dzięki za dobre słowa.

Glass, PixiDixi lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez tak mam...nawet wizyta u psychologa nie daje rady...Kobiety,ktore przeszly poronienia nie maja juz takiego "wolnego umyslu"by tak zwyczajnie cieszyc sie i pozytywnie przezywac...
    Ostatnimi czasy wszystko oddalam w rece Boga i wiesz,ze troche mi lzej...

Nie smutaj sie <3
    Tu masz rację. Ufam Bogu. Bardzo. Nie płacze. Nie śmieje się. Podchodzę tak zachowawczo a tak bardzo kocham to dziecko. Musi być dobrze. Muszę sobie to powtarzać jak mantrę. Codziennie.

PixiDixi, Glass, magdis lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    9 cm? Ja sie boje, ze pojde w 13t+0d na genetyczne i maluch bedzie za duzy na zbadanie go :/

Tinnera przykro mi :(
    U nas jest 4 dni do przodu niż na suwaczku :) tez miałam iść w 13 tyg, ale bałam się , ze jak będzie starszy to może być za późno i w sumie dobrze, ze byliśmy teraz:) Robiłam tez test z krwi bo moja gin zasugerowała, ze dzieci z zespołem Downa tez maja kość nosowa i wszystkie inne parametry wiec same usg o niczym nie świadczy.Boje się co będzie jak wyjdzie dodanio fałszywy,ale już teraz nie ma co gdybać zrobione

PixiDixi, kashanti lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    U nas jest 4 dni do przodu niż na suwaczku :) tez miałam iść w 13 tyg, ale bałam się , ze jak będzie starszy to może być za późno i w sumie dobrze, ze byliśmy teraz:) Robiłam tez test z krwi bo moja gin zasugerowała, ze dzieci z zespołem Downa tez maja kość nosowa i wszystkie inne parametry wiec same usg o niczym nie świadczy.Boje się co będzie jak wyjdzie dodanio fałszywy,ale już teraz nie ma co gdybać zrobione
    My tez robiliśmy badania z krwi pomimo dobrych parametrów. I tez oczekujemy.
    A tak bardzo kocham te maleństwa, ze niepotrafiąca bym juz bez nich zyc <3

PixiDixi, kashanti lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mieszane myśli. Czytałam na vzerwowkach miały dzieci z trisomia i poddaly się zabiegowi terminacja.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A ja mam mieszane myśli. Czytałam na vzerwowkach miały dzieci z trisomia i poddaly się zabiegowi terminacja.
    Tez czytalam...ciezkie wybory,ale Aneczka hak jest dziecko z zespolem np. Edwardsa to to jest wyrok praktycznie....

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wiem. Czytałam też o bliźniętach syjamskich, taka sama sytuacja. Ja mam usg genetyczne za tydzień i swiruje :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja to wiem. Czytałam też o bliźniętach syjamskich, taka sama sytuacja. Ja mam usg genetyczne za tydzień i swiruje :(
    To razem poswirujemy :), ja mam 30 grudnia takze ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj leżąc na usg trzęsłam sie jak galareta i tylko wypatrywałam i nasłuchiwałem i każdy wyraz wporzadku zrzucał mi jeden kamień z serca

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny ja wczoraj leżąc na usg trzęsłam sie jak galareta i tylko wypatrywałam i nasłuchiwałem i każdy wyraz wporzadku zrzucał mi jeden kamień z serca
    Agus rozumiem lykalas jak ryba powietrze...troche tych ciezkich emocji jednak jest,ale juz niedlugo bedziemy mialy z górki....

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ