Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Agus rozumiem lykalas jak ryba powietrze...troche tych ciezkich emocji jednak jest,ale juz niedlugo bedziemy mialy z górki....
    Jeszcze ten test papa niechc wyjdzie dobrze i moze trochę odżyje

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Jeszcze ten test papa niechc wyjdzie dobrze i moze trochę odżyje
    Odzyjesz a pozniej i tak bedzies sie zamartwiala (ja tez zreszta ;) ) aby wytrwac powiedzmy do minimum 34 tc

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi będzie dobrze! Liczę na to, że limit wad został już wyczerpany na czerwcowkach. U Nas będzie dobrze

Dziewczyny widzialyscie na usg pepowine? Ja 1 raz teraz jak byłam :) i zapomniałam Was zapytać.

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia moja wizyta to 30 listopada, był wtedy 8+4,lekarz powiedział że od około dwóch tygodni serduszko nie bije.
    Dzięki dziewczyny, będę robić badania genetyczne. Mam czwórkę dzieci już i to trzyma mnie przy duchu..

Magic, Marikita lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Ove Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera, bardzo, bardzo mi przykro :( pomodlę się za Ciebie i Maluszka.
    Ja dzis idę na UG (idę do lekarza z certyfikatem, a nie do prowadzacego). Być może mój prowadzący robi UG, ale chyba będę się bezpieczniej czuła, jak sprawdzi to lekarz, który się w tym specjalizuje. Mam nadzieje ze prowadzący nie będzie miał z tym problemu.
    Nie wiem co robić z Pappa. Boje się wyników fałszywie dodatnich i niepotrzebnego stresu, dlatego coraz częściej rozważam badanie typu Harmony czy Nifty...

PixiDixi lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane polećcie mi jakieś tabletki z pałeczkami kwasu mlekowego. Wiem, że był już temat poruszany i pewnie macie większą wiedzę. Moja gin zasugerowała żebym brała już do końca ciąży z racji tej infekcji i szukam jakiś tabsów.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Kochane polećcie mi jakieś tabletki z pałeczkami kwasu mlekowego. Wiem, że był już temat poruszany i pewnie macie większą wiedzę. Moja gin zasugerowała żebym brała już do końca ciąży z racji tej infekcji i szukam jakiś tabsów.
    Dopochwowo lactovaginal, a doustnie sama chętnie się dowiem. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    PixiDixi będzie dobrze! Liczę na to, że limit wad został już wyczerpany na czerwcowkach. U Nas będzie dobrze

Dziewczyny widzialyscie na usg pepowine? Ja 1 raz teraz jak byłam :) i zapomniałam Was zapytać.
    Ja widziałam po raz pierwszy pępowinę. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wcześniej wstałam żeby iść oddać ten mocz a tu sobie przypomniałam ze przecież wczoraj jeszcze ostatnia globulke Pumafucin miałam i chyba się wstrzymam do jutra bo się boje ze wynik wyjdzie zafałszowany. Co myślicie? Może pójdę tylko crp zrobić a jutro ten mocz.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A ja sobie wcześniej wstałam żeby iść oddać ten mocz a tu sobie przypomniałam ze przecież wczoraj jeszcze ostatnia globulke Pumafucin miałam i chyba się wstrzymam do jutra bo się boje ze wynik wyjdzie zafałszowany. Co myślicie? Może pójdę tylko crp zrobić a jutro ten mocz.
    Znalazłam coś takiego: https://forum.parenting.pl/ginekolog-poloznik/3809859,pimafucin-a-badanie-moczu

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po ptokach, bo wzielam próbkę moczu z rana, gazikiem nie zabezpieczyłam i w moczu są resztki globulki;) Pójdę jutro. I tak podejrzewam ze boli mnie nerw kulszowy a nie nerka, bo nerka jest chyba wyżej a mnie nad pośladkiem boli...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Atom Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czytam Was regularnie i zazwyczaj brakuje mi czasu, żeby coś napisać. Czy mogę prosić o wpisanie na pierwszą stronę? Termin wg usg 17.07.2018 Kraków:)

Nalia, muminka83, magdaaq, PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Ostatnia moja wizyta to 30 listopada, był wtedy 8+4,lekarz powiedział że od około dwóch tygodni serduszko nie bije.
    Dzięki dziewczyny, będę robić badania genetyczne. Mam czwórkę dzieci już i to trzyma mnie przy duchu..
    Przepraszam miałam zacytować A polubiłam. Kochana wspieram Cię. Trzeba przetrwać najgorsze ale niech nigdy słonko dla Ciebie nie gaśnie :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poproszę o wpisanie terminu na 11 lipiec :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:

I to mnie przeraza najbardziej :( dziś jest ok, a jutro już serduszko nie bije :(

• Carolline Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wspolczuje,
    Glass nad niektorymi emocjami sie nie panuje i nawet jak chcialoby sie czuc inaczej czasem czlowiek czuje emocje, ktorych nie chce. A co maja powiedziec np kobiety z depresja poporodowa, ktore wlasne dzieci odpychaja. Wiecej zrozumienia dla tego, ze niektore emocje choc trudne sa wpisane w ludzka nature, lacznie z niechecia do dziecka czasem.

anecz_kaa, magdaaq, muminka83, Magic lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera tak Ci bardzo współczuje kochana, również oststnia wizytę miałam 30.11 i dokładnie ten sam dzień 8t+4d... pewnie miałybyśmy razem termin:(:(:( ja mam wizytę dopiero dzisiaj, to moja pierwsza wyczekana ciąża i już jestem cała zestresowana :( dziewczyny trzymajcie dziś za nas kciuki <3 do 18 to ja chyba osiwieje...

Marikita lubi tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Tinnera tak Ci bardzo współczuje kochana, również oststnia wizytę miałam 30.11 i dokładnie ten sam dzień 8t+4d... pewnie miałybyśmy razem termin:(:(:( ja mam wizytę dopiero dzisiaj, to moja pierwsza wyczekana ciąża i już jestem cała zestresowana :( dziewczyny trzymajcie dziś za nas kciuki <3 do 18 to ja chyba osiwieje...
    Trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze Kochana

3i499vvjspjyuavk.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze. Pozytywne myślenie to połowa sukcesu.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Tinnera wspolczuje,
    Glass nad niektorymi emocjami sie nie panuje i nawet jak chcialoby sie czuc inaczej czasem czlowiek czuje emocje, ktorych nie chce. A co maja powiedziec np kobiety z depresja poporodowa, ktore wlasne dzieci odpychaja. Wiecej zrozumienia dla tego, ze niektore emocje choc trudne sa wpisane w ludzka nature, lacznie z niechecia do dziecka czasem.
    Ja nie mam ochoty nawet komentowac ale może jak.zbiore w kupe myśli to coś napisze.
    W kazdym.bądź razie Ty ujęłaś to.pięknie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ