LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonkowa wrzucisz wyniki to postudiujemy, ja mam konsultacje u nefrologa czesto, a w ciazy bede miala jeszcze regularniej, ale to przez guzy na nerce i troche pojecie o nerach mam, choc jak mi sie zaczely problemy 7 lat temu to nie wiedzialam, gdzie dokladnie sa nerki
. a gdzie cie te plecy dokladnie bola? Moze to byc z drugiej strony wszystko nie tylko nerki, takze glowa do gory i sie nie nakrecaj. Zdrowka.
magdaaq lubi tę wiadomość
-
Boli mnie przy kręgosłupie, na wysokości- trochę niżej niż talia. Promieniuje na dół i w prawo. Boli tez nad prawym pośladkiem ale nie wiem czy to dlatego ze promieniuje? Ciężko mi stwierdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 11:12
-
Nerki jak bola, przynajmniej u mnie to tak bezposrednio pod zebrami najnizszymi, wiadomo moze byc roznie, ale ogolnie nie nastawialabym sie za bardzo na akurat nerki, choc jak dostaniesz wyniki to bedzie bardziej wiadomo, czy to cos infekcyjnego czy moze jeden z miliona innych powodow bolu a w ciazy plecy bola bardzo czesto ogolnie z tego co kojarze.
-
Carolline wrote:Nerki jak bola, przynajmniej u mnie to tak bezposrednio pod zebrami najnizszymi, wiadomo moze byc roznie, ale ogolnie nie nastawialabym sie za bardzo na akurat nerki, choc jak dostaniesz wyniki to bedzie bardziej wiadomo, czy to cos infekcyjnego czy moze jeden z miliona innych powodow bolu a w ciazy plecy bola bardzo czesto ogolnie z tego co kojarze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 11:23
-
Cynamonkowaaa wrote:Ale bardziej z boku Cię bolało czy przy kręgosłupie właśnie? Był to bol bardziej stały? Bo mnie tylko przy wstawaniu i zmianach pozycji boli. Trochę poniżej żeber właśnie ale przy kręgosłupie.
Ja jestem fizjoterapeutka, zajmuje sie bolami kregoslupa i z tego, co tu opisujesz, to problem moze wynikac z kregoslupac, jesli boli Cie przy zmianach pozycji, lezenie jest bezbolesne, bo nie ma nacisku na kregi i nerwy, chodzenie tez, bo.jest ciagly ruch delikatny, a siedzenie czy zmiana pozycji jest najgorsza. Zwlaszcza jesli opisujesz bol promieniujacy do.okolicy posladka. Jesli nic Ci nie wyjdzie z moczem i krwia, yo ja polecam znalezc fizjoterapuete specjalizujacego sie w pracy z kobietami w ciazy. Z tego co pamietam jestes ze Slaska, a tam jest kilka dobrych dziewczyn
Mialas przed ciaza bole kregoslupa np podczas siedzenia czy dzwigania? -
Bole kręgosłupa w tych okolicach już się zdarzały ale same z siebie przechodziły:) Nie boli mnie tylko kręgosłup, tak jakby kości miednicy tez, a właściwie jak teraz macam to zaraz nad miednica, właśnie jakby ta nerka... No i jak mówię tylko przy zmianach pozycji i wstawaniu No i przy dotyku, wtedy tak samo. Jak chodzę lub leżę bólu praktycznie nie ma. Bol zaczął się nagle wczoraj. Pośladek nie boli, bol promieniuje w dół ale do pośladka samego nie dochodzi. Mam nadzieje ze szybko znajdzie się przyczyna. Jak się okaże ze potrzebuje fizjoterapeuty to się odezwę po kontakt na pewno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 11:41
-
Hej! Wczoraj lekarz w końcu wyznaczył mi termin porodu na 22. lipca
czy mogę prosić o dopisanie?
Widziałam maleństwo na usg jest wszystko w porządku echo serduszko 168 ❤Carolline, Urszulka89, magdaaq, Paulina.G, Lena21, Marikita, karolcia87 lubią tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Cynamonkowaaa wrote:Ale bardziej z boku Cię bolało czy przy kręgosłupie właśnie? Był to bol bardziej stały? Bo mnie tylko przy wstawaniu i zmianach pozycji boli. Trochę poniżej żeber właśnie ale przy kręgosłupie.
-
Cynamonkowa, ja mialam ogolnie jazde bez trzymanki, bo u mnie byly objawy glownie ze strony ukladu pokarmowego, nagle wymiotowalam i to tak masakrycznie, mialam jednodniowe goraczki i mega bole, ktore nagle przechodzily takie widmo. Dopiero przy kompleksowej diagnostyce wyszly guzy na nerce, przy czym jeden duzy bardzo, ktory zostal zembolizowany, a pozostale sa pod stala kontrola. Od tamtej pory nic sie nie dzieje, ale te moje guzy to taki typ co jest wrazliwy na zmiany hormonalne i moga, nie musza urosnac w ciazy i spowodowac problemy.
-
Urszulka89 wrote:Moja ciocia miała bardzo często problem z nerkami. I nie mogła ani leżeć ani chodzić. Więc obstawiam że to raczej nie nerki ale może akurat właśnie macica lub przemieszczające się organy naciskają Ci na jakiś nerw? Mnie już drugi dzień boli na środku, nad pośladkami.
-
sunset wrote:A jak jest z umowa o prace jeżeli kończy mi się w lutym. Gdzieś czytałam że jest obowiązek przedłużenia do końca ciąży. Prawda to?
sunset, muminka83, magdaaq lubią tę wiadomość