X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Cynamonkowa, ja mialam ogolnie jazde bez trzymanki, bo u mnie byly objawy glownie ze strony ukladu pokarmowego, nagle wymiotowalam i to tak masakrycznie, mialam jednodniowe goraczki i mega bole, ktore nagle przechodzily takie widmo. Dopiero przy kompleksowej diagnostyce wyszly guzy na nerce, przy czym jeden duzy bardzo, ktory zostal zembolizowany, a pozostale sa pod stala kontrola. Od tamtej pory nic sie nie dzieje, ale te moje guzy to taki typ co jest wrazliwy na zmiany hormonalne i moga, nie musza urosnac w ciazy i spowodowac problemy.
    To u Ciebie mega poważnie widzę :( Dobrze ze Ci to zdiagnozowali...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Odebrałam wyniki kreatyniny i crp. Kreatynina w normie, crp - wynik 8 przy normie 0-10. Wiec wychodzi ze stanu zapalnego nie ma.
    Noo to nie jest źle ;) Pewnie, lepiej skontrolować i wykluczyć niż się zamartwiać.

Carolline lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    A jak jest z umowa o prace jeżeli kończy mi się w lutym. Gdzieś czytałam że jest obowiązek przedłużenia do końca ciąży. Prawda to?
    Tak. Dostarczamy zaświadczenie o ciąży. Na tej podstawie do dnia porodu zobowiązani są przedłużyć

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj pobolewa brzuch jak na okres o tak ciągną pachwiny... Możliwe, że to po wczorajszym USG?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Atom Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was planuje zrobić sobie niespodziankę i wytrzymać do końca nie znając płci?Ja ma taki pomysł, mając już córkę i syna:)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atom wrote:
    A czy któraś z Was planuje zrobić sobie niespodziankę i wytrzymać do końca nie znając płci?Ja ma taki pomysł, mając już córkę i syna:)
    Podziwiam. Nie wytrzymałabym :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Odebrałam wyniki kreatyniny i crp. Kreatynina w normie, crp - wynik 8 przy normie 0-10. Wiec wychodzi ze stanu zapalnego nie ma.
    Ufff

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atom wrote:
    Ja tak plamowalam ale jak sie okazało, ze bliźniaki to myślenie zmienilam :) wole sie przygotować. Jak by było jedno to chciała bym niespodziankę :)

Atom, magdaaq lubią tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ufff
    Jutro jeszcze badanie moczu, mam nadzieje ze mi przejdzie ten bol do świąt bo będę cały ten okres się martwić :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atom wrote:
    Mam córkę i syna i teraz wyczekuje płci choć nam wszystko jedno ważne by wytrwać do końca

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Jutro jeszcze badanie moczu, mam nadzieje ze mi przejdzie ten bol do świąt bo będę cały ten okres się martwić :(
    Życzę Ci kochana by bylo dobrze.
    Niech w te Święta jak.najmniej z nas ma te zmartwienia.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowa nie jest zle, bylo z tym 1-szym najwiekszym troche jazd i po zabiegu jeszcze weselej, ale ostatnie lata to tylko kontrole a tak sie nic nie dzieje.
    Super, ze to raczej nie zadna infekcja.
    Co do plci, w zyciu bym na taka niespodzianke sie nie zdecydowala, ja to juz najchetniej bym wiedziala, moja cierpliwosc nie jest moja mocna strona.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Mam córkę i syna i teraz wyczekuje płci choć nam wszystko jedno ważne by wytrwać do końca
    No pewnie, najważniejsze by się urodziło zdrowe. :)
    Gdy byłam w ciązy z córką miałam jakieś takie wewnętrzne przeczucie, że córka będzie. Jak doktor stwierdził, że to córka to śmiałam się jak głupia ku zdziwieniu wszystkim :p tzn mojego męża i lekarza. A teraz mam jakieś takie uczucie że to będzie chłopak. To nie na podstawie żadnych obserwacji czy coś, tak jakoś po prostu. Ciekawe czy się sprawdzi. Choć dziewczynki można stroić w te sukienusie i cuda, wianki. Hehe :D

magdaaq, muminka83 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Gdy byłam w ciązy z córką miałam jakieś takie wewnętrzne przeczucie, że córka będzie. Jak doktor stwierdził, że to córka to śmiałam się jak głupia ku zdziwieniu wszystkim :p tzn mojego męża i lekarza. A teraz mam jakieś takie uczucie że to będzie chłopak. To nie na podstawie żadnych obserwacji czy coś, tak jakoś po prostu. Ciekawe czy się sprawdzi. Choć dziewczynki można stroić w te sukienusie i cuda, wianki. Hehe :D
    Ja tez jakos takie wewnętrzne przeczucie mam na dwóch chłopców :)
    I zobaczymy czy przeczucie sie sprawdzi :) ale kiedy to nie wiadomo, jak maluchy bedą chciały pokazać :D

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Heheh ja nie wierzyłam.że możemy mieć córkę bo ponoć chłopca łatwiej zrobić :D
    I jak się dowiedziałam.ze córka to nie wiedziałam jak.zareagowac :D aż nie.dowierzalam.
    Mąż teraz mówi cora będzie a.ja mówię pewnie że byłoby extra ale czuje że to.chłopak

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja tez jakos takie wewnętrzne przeczucie mam na dwóch chłopców :)
    I zobaczymy czy przeczucie sie sprawdzi :) ale kiedy to nie wiadomo, jak maluchy bedą chciały pokazać :D
    Jak byłoby Wam super mieć parke :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jak byłoby Wam super mieć parke :)
    Parka to byłby juz cud nad cudami :D

Magic lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Heheh ja nie wierzyłam.że możemy mieć córkę bo ponoć chłopca łatwiej zrobić :D
    I jak się dowiedziałam.ze córka to nie wiedziałam jak.zareagowac :D aż nie.dowierzalam.
    Mąż teraz mówi cora będzie a.ja mówię pewnie że byłoby extra ale czuje że to.chłopak

no nie wiem czy łatwiej syna :P ja mam 2, a Pixi 3 :P

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    A jak jest z umowa o prace jeżeli kończy mi się w lutym. Gdzieś czytałam że jest obowiązek przedłużenia do końca ciąży. Prawda to?
    hej mi sie kończy umowa w styczniu dlatego dzisiaj donioslam l4 do pracy i do porodu bedzie placil mi zus 100% pensji.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma znaczenia płeć ale jednak wolę wiedzieć. Lubię być przygotowana

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ