X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Cynamonkowa, ja mialam ogolnie jazde bez trzymanki, bo u mnie byly objawy glownie ze strony ukladu pokarmowego, nagle wymiotowalam i to tak masakrycznie, mialam jednodniowe goraczki i mega bole, ktore nagle przechodzily takie widmo. Dopiero przy kompleksowej diagnostyce wyszly guzy na nerce, przy czym jeden duzy bardzo, ktory zostal zembolizowany, a pozostale sa pod stala kontrola. Od tamtej pory nic sie nie dzieje, ale te moje guzy to taki typ co jest wrazliwy na zmiany hormonalne i moga, nie musza urosnac w ciazy i spowodowac problemy.
    To u Ciebie mega poważnie widzę :( Dobrze ze Ci to zdiagnozowali...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Odebrałam wyniki kreatyniny i crp. Kreatynina w normie, crp - wynik 8 przy normie 0-10. Wiec wychodzi ze stanu zapalnego nie ma.
    Noo to nie jest źle ;) Pewnie, lepiej skontrolować i wykluczyć niż się zamartwiać.

Carolline lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    A jak jest z umowa o prace jeżeli kończy mi się w lutym. Gdzieś czytałam że jest obowiązek przedłużenia do końca ciąży. Prawda to?
    Tak. Dostarczamy zaświadczenie o ciąży. Na tej podstawie do dnia porodu zobowiązani są przedłużyć

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj pobolewa brzuch jak na okres o tak ciągną pachwiny... Możliwe, że to po wczorajszym USG?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Atom Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was planuje zrobić sobie niespodziankę i wytrzymać do końca nie znając płci?Ja ma taki pomysł, mając już córkę i syna:)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atom wrote:
    A czy któraś z Was planuje zrobić sobie niespodziankę i wytrzymać do końca nie znając płci?Ja ma taki pomysł, mając już córkę i syna:)
    Podziwiam. Nie wytrzymałabym :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Odebrałam wyniki kreatyniny i crp. Kreatynina w normie, crp - wynik 8 przy normie 0-10. Wiec wychodzi ze stanu zapalnego nie ma.
    Ufff

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atom wrote:
    Ja tak plamowalam ale jak sie okazało, ze bliźniaki to myślenie zmienilam :) wole sie przygotować. Jak by było jedno to chciała bym niespodziankę :)

Atom, magdaaq lubią tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ufff
    Jutro jeszcze badanie moczu, mam nadzieje ze mi przejdzie ten bol do świąt bo będę cały ten okres się martwić :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atom wrote:
    Mam córkę i syna i teraz wyczekuje płci choć nam wszystko jedno ważne by wytrwać do końca

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Jutro jeszcze badanie moczu, mam nadzieje ze mi przejdzie ten bol do świąt bo będę cały ten okres się martwić :(
    Życzę Ci kochana by bylo dobrze.
    Niech w te Święta jak.najmniej z nas ma te zmartwienia.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowa nie jest zle, bylo z tym 1-szym najwiekszym troche jazd i po zabiegu jeszcze weselej, ale ostatnie lata to tylko kontrole a tak sie nic nie dzieje.
    Super, ze to raczej nie zadna infekcja.
    Co do plci, w zyciu bym na taka niespodzianke sie nie zdecydowala, ja to juz najchetniej bym wiedziala, moja cierpliwosc nie jest moja mocna strona.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Mam córkę i syna i teraz wyczekuje płci choć nam wszystko jedno ważne by wytrwać do końca
    No pewnie, najważniejsze by się urodziło zdrowe. :)
    Gdy byłam w ciązy z córką miałam jakieś takie wewnętrzne przeczucie, że córka będzie. Jak doktor stwierdził, że to córka to śmiałam się jak głupia ku zdziwieniu wszystkim :p tzn mojego męża i lekarza. A teraz mam jakieś takie uczucie że to będzie chłopak. To nie na podstawie żadnych obserwacji czy coś, tak jakoś po prostu. Ciekawe czy się sprawdzi. Choć dziewczynki można stroić w te sukienusie i cuda, wianki. Hehe :D

magdaaq, muminka83 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Gdy byłam w ciązy z córką miałam jakieś takie wewnętrzne przeczucie, że córka będzie. Jak doktor stwierdził, że to córka to śmiałam się jak głupia ku zdziwieniu wszystkim :p tzn mojego męża i lekarza. A teraz mam jakieś takie uczucie że to będzie chłopak. To nie na podstawie żadnych obserwacji czy coś, tak jakoś po prostu. Ciekawe czy się sprawdzi. Choć dziewczynki można stroić w te sukienusie i cuda, wianki. Hehe :D
    Ja tez jakos takie wewnętrzne przeczucie mam na dwóch chłopców :)
    I zobaczymy czy przeczucie sie sprawdzi :) ale kiedy to nie wiadomo, jak maluchy bedą chciały pokazać :D

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Heheh ja nie wierzyłam.że możemy mieć córkę bo ponoć chłopca łatwiej zrobić :D
    I jak się dowiedziałam.ze córka to nie wiedziałam jak.zareagowac :D aż nie.dowierzalam.
    Mąż teraz mówi cora będzie a.ja mówię pewnie że byłoby extra ale czuje że to.chłopak

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja tez jakos takie wewnętrzne przeczucie mam na dwóch chłopców :)
    I zobaczymy czy przeczucie sie sprawdzi :) ale kiedy to nie wiadomo, jak maluchy bedą chciały pokazać :D
    Jak byłoby Wam super mieć parke :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jak byłoby Wam super mieć parke :)
    Parka to byłby juz cud nad cudami :D

Magic lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Heheh ja nie wierzyłam.że możemy mieć córkę bo ponoć chłopca łatwiej zrobić :D
    I jak się dowiedziałam.ze córka to nie wiedziałam jak.zareagowac :D aż nie.dowierzalam.
    Mąż teraz mówi cora będzie a.ja mówię pewnie że byłoby extra ale czuje że to.chłopak

no nie wiem czy łatwiej syna :P ja mam 2, a Pixi 3 :P

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    A jak jest z umowa o prace jeżeli kończy mi się w lutym. Gdzieś czytałam że jest obowiązek przedłużenia do końca ciąży. Prawda to?
    hej mi sie kończy umowa w styczniu dlatego dzisiaj donioslam l4 do pracy i do porodu bedzie placil mi zus 100% pensji.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma znaczenia płeć ale jednak wolę wiedzieć. Lubię być przygotowana

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ