X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    O jeny, masakra. :( Ale jak do tej pory jest dobrze, to na pewno będzie wszystko ok. :)
    Niestety to nie wyznacznik. Dopóki jest krwiak jest zagrozenie. On moze byc z nami dlugo i to ciężka droga. Dziecko jest zdrowe ale bez wod.nie przeżyje a one moga odejsc w kazdej chwili na kazdym.etapie a wiadomo ze do.pewnego tygodnia lekarze nie sa w stanie zrobic nic..tak.wiec nawet do 28tyg bede drzala jeśli nic sie u nas nie zmieni.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Powiem szczerze że nawet nie wiedziałam że krwiak taki może być. Zawsze myślałam że tylko jest koło dziecka, nad , pod pęcherzykiem ciążowym.
    Tez nie myslalam....najgorsze zlo z mozliwych. Wiem co.nam.grozi i chyba bym.wolala przespać jakieś 14 tygodni

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a ja wierzę że to dziecko to mały wojownik i pokona dziada.

Witam :)

Mnie mdli ale coraz mniej. Święta spokojnie teraz Sylwester:p

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 13 tyg :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Magda a ja wierzę że to dziecko to mały wojownik i pokona dziada.

Witam :)

Mnie mdli ale coraz mniej. Święta spokojnie teraz Sylwester:p
    Ja tez w to wierzę. Oby i los byl łaskawy bo nie robię nic innego jak tylko leżę. Za 2 tyg wizyta u gin zobaczymy co u dziada. Bo myślę że nasze.dziecko będzie walczyć do końca i oby to dziadostwo się ulotniało i dało szanse donosic ciążę jak.najdluzej.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jak Lena ?? Jakos lepiej znosi brak cyca?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję ci Bo przy Tobie mój krwiak to pestka.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaq musisz bardzo uważać żeby żadna infekcja Ci się nie przypałętała bo prędzej ona spowoduje przy krwiaku odejście wód. Miałam tak w pierwszej ciąży i dlatego teraz jak tylko jakiś dziwny śluz zaczął się pojawiać to poleciałam do lekarza już przeczulona.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Magda a jak Lena ?? Jakos lepiej znosi brak cyca?
    Dziękuję Lenka jest wszystkozerna wiec daje rade. Moje cycki juz tez sie.poddaly i nie robie nic by ulzyc nawałowi. Laktacja się uspokoila.
    Ale mala wie.że mama.nie weźmie na ręce i szczerze da buziaka ale ogólnie mnie olewa trochę bo widzi że się z.nia nie bawię..Takze chodzi za mężem i.babcia bo oni ja nosza bawia pielęgnują.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Współczuję ci Bo przy Tobie mój krwiak to pestka.
    Wiesz rybka nie ma co. Kazdy krwiak jest zły i.nie powinien wogole sie pojawiac.

Moj okazal.sie wtednym złośliwym dziadem. Mi tylko źle ze.nikt nie jest w stanie nic rokowac i jakos wszystko ucieka mi miedzy palcami

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Magdaaq musisz bardzo uważać żeby żadna infekcja Ci się nie przypałętała bo prędzej ona spowoduje przy krwiaku odejście wód. Miałam tak w pierwszej ciąży i dlatego teraz jak tylko jakiś dziwny śluz zaczął się pojawiać to poleciałam do lekarza już przeczulona.
    Będę robiła badanie moczu.to zobaczymy co.wyjdzie. narazie nie mam zadnych objawów choc są przecież infekcje bezobjawowe.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a czy miałyście już USG genetyczne i czy było widać u was już płeć?
    My mamy za 3 dni i tak się zastanawiam czy jest szansa na sprawdzenie kto tam mieszka bo coś mi się wydaje to mało prawdopodobne by już było widać.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ślubu to mu tez z południa i braliśmy slub jak mieliśmy po 23 lata i było gadania ale to była nasza decyzja :) zaręczyny były na 3rocznice (ponad 2lata mieszkaliśmy razem) M stwierdził, ze czas najwyższy cos postanowić :) i na 5rocznice był slub :)

Magda cudownie, ze maluch cały i zdrowy <3

My prosimy o kciuki za jutro! O 11 wizyta

Shade ja miałam genetyczne 12+1 i nie powiedział nic o płci powiedział ze za wcześnie a maluchy mają zaciśnięte nóżki ;) wstydnisie :) ale jak teraz na to patrzę to dobrze bo wole wiedziałam jak juz bedzie widział to dobrze niż gdybać :) bo niby powiedzą proszę sie nie nastawiac ale ja i tak bym sie nastawiła ;D znam siebie na tyle!

• shadee Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja będę mieć 12+3 ale bardzoooooo już bym chciała wiedzieć :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny, a czy miałyście już USG genetyczne i czy było widać u was już płeć?
    My mamy za 3 dni i tak się zastanawiam czy jest szansa na sprawdzenie kto tam mieszka bo coś mi się wydaje to mało prawdopodobne by już było widać.

Ja robiłam przed świętami USG byłam dokładnie w 12 tyg i na 90% będzie chłopak :) pani odrazu zobaczyła płeć. Mąż zachwycony, ale do kolejnych badań nie nakręcam się.

Jak u was z mdłościami? Mnie mdli okropnie w dodatku ciągle chodzę zmęczona :(

m3sx43r846v2zvad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja robiłam przed świętami USG byłam dokładnie w 12 tyg i na 90% będzie chłopak :) pani odrazu zobaczyła płeć. Mąż zachwycony, ale do kolejnych badań nie nakręcam się.

Jak u was z mdłościami? Mnie mdli okropnie w dodatku ciągle chodzę zmęczona :(
    Ja dzis 1dzien świat bez wymiotow, wczoraj było najgorzej nawet przed snem miałam okropne mdłości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Ja tez zawsze myślałam, ze bede niecierpliwa co do płci a teraz wogole mi na tym nie Zalerzy :) bedzie co bedzie :D

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Mialam 13+1 i nie poznalam płci.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie nie ma znaczenia czy chlopak czy dziewczynka. Jak to mówią ważne żeby było zdrowe :)

m3sx43r846v2zvad.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam po świętach? Odpoczęłyście, pojadłyście :-) ? Powiem wam, że święta przyniosły mi niespodziankę - minęły mdłości i wymioty i czuję, że wróciłam do żywych, wróciły mi siły i humor - niesamowite :-)

Marikita lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ