X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie już nie mdlilo a dziś... porażka mam jechać do pracy a leżę bo nie wyrabiam :( 2 dzień boli mnie głowa:/ generalnie słabo:(

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujace :) czekamy na info i foty :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na pozytywne wieści!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć dziewczyny miedzyswiatecznie:). Mam pytanie - czym mogę się ratować przy początkach zapalenia zatok? Zawsze brałam sinulan ale teraz w ciąży można? Bo na razie to tylko ciepłe herbatki, smarkanie i prenalen na gardło wyssałam.. Wychodzą mi święta bokiem:), zamiast utknąć w zaspie w śniegu to w wigilie w błocie sie zakopaliśmy :P, panowie w garniturach i lakierkach wypychali auto z błota :D.... Ma sa kra
    Sinupret i inhalacje z soli fizjologicznej bardzo często.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie :) z dziećmi wszystko super :) wyniki papa dobre :) iiii co najwazniejsze znamy juz płeć jednego rozrabiaki :) chłopczyk! A drugi wsydnis sie nie pokazuje :D

magdaaq, kkarolina89, magdis, Britty, shadee, anecz_kaa, melbusia88, Kinga40, Ove, karolcia87, Paulina.G, Urszulka89, Niecierpliwa123, Sabinkak, Vanilka, Carolline, Glass, Marikita lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My juz po wizycie :) z dziećmi wszystko super :) wyniki papa dobre :) iiii co najwazniejsze znamy juz płeć jednego rozrabiaki :) chłopczyk! A drugi wsydnis sie nie pokazuje :D
    Cudnie❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    hej super wieści!!! <3
    Ile placilas za to badanie pappa?

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    hej super wieści!!! <3
    Ile placilas za to badanie pappa?
    Usg plus papa 460zl

Britty lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa a gdzie robiłaś?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Agniechaaaa a gdzie robiłaś?
    W osteomedzie :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie głównie dla tych, które już mają dzieciaczki. Czy któraś z was miała od początku pokoik dziecięcy, w którym spało w swoim łóżeczku dziecko? My od początku z mężem planowaliśmy talk zrobić, bo mamy do tego warunki i też chcieliśmy zachować sypialnię dla siebie. Zostałam za to skrytykowana przez większość bliskich. Ale z drugiej strony mam też koleżankę, która od początku miała dla dziecka osobny pokoik i sobie chwaliła. Dodam, że nasza sypialnia i ten pokoik są naprzeciwko siebie, nasze łóżko od łożeczka dzieliło by 4 -5 metrów i chce kupić maluszkowi monitor oddechu. Czy któraś miała podobnie?

muminka83 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny pytanie głównie dla tych, które już mają dzieciaczki. Czy któraś z was miała od początku pokoik dziecięcy, w którym spało w swoim łóżeczku dziecko? My od początku z mężem planowaliśmy talk zrobić, bo mamy do tego warunki i też chcieliśmy zachować sypialnię dla siebie. Zostałam za to skrytykowana przez większość bliskich. Ale z drugiej strony mam też koleżankę, która od początku miała dla dziecka osobny pokoik i sobie chwaliła. Dodam, że nasza sypialnia i ten pokoik są naprzeciwko siebie, nasze łóżko od łożeczka dzieliło by 4 -5 metrów i chce kupić maluszkowi monitor oddechu. Czy któraś miała podobnie?
    Ja dzieciaczków nie mam w domu żadnych ale my robimy dzieciaczkom pokoik ale jedno łóżeczko na samym początku (póki bedą mogły spac razem) będziemy miec przy lozku sypialniany a drzemki w ciągu dnia bedą w swoim pokoiku ale na noc z nami- tez będziemy kupować monitor oddechu

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    To będzie Wasza dycyzja.
    Ja mam dwójkę. Oskar spal w naszej sypialni w swoim lozeczku tuz obok mnnie. Nie wyobrazam sobie by spac osobno.
    Lena.spi do.dzis.z nami.w naszym łóżku.
    Cóż co rodzice.to.inaczej.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja dzieciaczków nie mam w domu żadnych ale my robimy dzieciaczkom pokoik ale jedno łóżeczko na samym początku (póki bedą mogły spac razem) będziemy miec przy lozku sypialniany a drzemki w ciągu dnia bedą w swoim pokoiku ale na noc z nami- tez będziemy kupować monitor oddechu

Jeżeli będą spac w jednym łóżeczku monitor oddechu nie ma sensu bo oboje musieliby przestać oddychać w tym samym momencie żeby zadzialal...

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Jeżeli będą spac w jednym łóżeczku monitor oddechu nie ma sensu bo oboje musieliby przestać oddychać w tym samym momencie żeby zadzialal...
    Chyba logiczne ze kazdu bedzie miał swój na którym bedzie leżał :D a łóżeczko juz jest w planach do kupienia dość duże zeby nie były za blisko siebie :D

• Ove Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry poświątecznie!
    U nas święta minęły spokojnie i rodzinnie
    Przekazaliśmy w ko}cu obu rodzinom wiadomość o ciąży.
    W moim domu rodzinnym zdecydowanie mocniej doświadczyłam wzruszenia - daliśmy rodzicom zdjęcia z naszego ślubu (czekali 1,5 roku :brzydal) i w te zdjęcia włożyliśmy białą kopertę ze zdjęciem maluszka. Moja mama jak wyciągnęła zdjęcie z koperty to zalała się łzami, a ja razem z nią. Mój tata podszedł do mnie i mnie wyprzytulał - chyba też mu się łezka w oku zakręciła.:)

U teściów też była ogromna radość.
    Choć tutaj mój entuzjazm do dzielenia się informacją osłabł przy składaniu życzeń świątecznych. Teściowa to tylko mówiła "Wnuka mi życzcie, wnuka", a babcia Tż do mnie "ja to przed śmiercią chciałabym prawnuka zobaczyć"...
    Jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie takich tekstów i mimo, że jestem w ciąży to zabolało mnie to. Wyobraziłam sobie jak byłoby mi przykro, gdybym w ciąży nie była, a byśmy się starali od dłuższego czasu. Takie życzenia są zdecydowanie nie na miejscu.

Agniecha, fantastyczne wiadomości!
    Czekamy na resztę wieści - Urszulka, Karolina, dajcie znać! :)

Co do Sylwestra to my być może spędzimy go we Wrocławiu. Jutro wybieramy się do Wro i zastanawiamy się, czy zostać do Nowego Roku, czy wracać w sobotę Dla nas to 6-7h jazdy, więc trochę męcząca podróż.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra spędzamy w dwójkę w domku :) cos dobrego do jedzenia i jakiś film :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My sylwestra spędzamy w dwójkę w domku :) cos dobrego do jedzenia i jakiś film :)
    My tez w domku bo gdzie mi będzie wygodniej leżeć :D
    Na wieczór już są zaplanowane planszowki:-)
    Maz zrobi mini pizzeryjki.

Agniechaaaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My również we 2 w domu, zamierzam upiec domowa pizzę :)

Agniechaaaa, muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Też tak mieliśmy. Nie widzę w tym nic złego. Dziecko miało dużo miłości. Monitor i nas przecież to nie jest 500 metrów a 3 różnicy

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ