X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Też tak mieliśmy. Nie widzę w tym nic złego. Dziecko miało dużo miłości. Monitor i nas przecież to nie jest 500 metrów a 3 różnicy
    Zdecydowanie nie jest to miara miłości i chyba nikt tu nie ma co do tego wątpliwości:-)

Agniechaaaa, Carolline lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam ze swoją położna srodowiskowa i za tydzien przyjdzie do mnie pobrac mi krew i dostarczy ja do labo zebym miala na wizyte. Skoro musze leżeć to musze w ten sposób działać.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile dziewczyn z Krakowa :) ja również Krakowianka, natomiast obecnie mieszkam 25 km od Krakowa. Mimo to, oboje wraz z mężem tam pracujemy i mamy całą rodzimę więc jesteśmy tu codziennie.
    Do jakiego gina chodzicie? Ja mam świetnego lekárza ale we Wrocławiu i strasznie ubolewam bo jazda 4h w jedną stronę jest teraz mega męcząca a co byłoby później :(

m3sx43r846v2zvad.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Zdecydowanie nie jest to miara miłości i chyba nikt tu nie ma co do tego wątpliwości:-)
    Tak tak. Bardziej mi chodziło o to że to czy dziecko śpi w sypialni rodziców czy osobno czy w łóżku z rodzicami ( bo też takich mam znajomych ) czy osobno o niczym to nie świadczy. Każdy ustala sam zasady i wie najlepiej co dla jego dziecka jest najlepsze. Nasze dzieci w pokoiku a to dlatego że chcieliśmy by miało relaks , ciszę w nocy. Monitor oddechu był bo wielokrotnie zasygnalizował że córka nie oddycha.

Jeszcze kilka dni i mam wizytę. Jak sobie o niej przypomnę trochę się denerwuje co z naszym dzieckiem. Styczeń to msc wizyt. 4 stycznia kontrola w Medicover, 10 stycznia usg plus pappa a 22 stycznia kontrola u mojej ginekolog.
    Byle przetrwać styczeń.

Sylwester: Jesteśmy w domu. Będziemy grać w gry planszowe, bierki :D
    Potem zrobię - wyjątkowo ja - sakiewki z ciasta francuskiego z brokułami i serem i pieczarkami. Mąż zrobi bezalkoholowy napój :D.

magdaaq, melbusia88 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Tak tak. Bardziej mi chodziło o to że to czy dziecko śpi w sypialni rodziców czy osobno czy w łóżku z rodzicami ( bo też takich mam znajomych ) czy osobno o niczym to nie świadczy. Każdy ustala sam zasady i wie najlepiej co dla jego dziecka jest najlepsze. Nasze dzieci w pokoiku a to dlatego że chcieliśmy by miało relaks , ciszę w nocy. Monitor oddechu był bo wielokrotnie zasygnalizował że córka nie oddycha.

Jeszcze kilka dni i mam wizytę. Jak sobie o niej przypomnę trochę się denerwuje co z naszym dzieckiem. Styczeń to msc wizyt. 4 stycznia kontrola w Medicover, 10 stycznia usg plus pappa a 22 stycznia kontrola u mojej ginekolog.
    Byle przetrwać styczeń.

Sylwester: Jesteśmy w domu. Będziemy grać w gry planszowe, bierki :D
    Potem zrobię - wyjątkowo ja - sakiewki z ciasta francuskiego z brokułami i serem i pieczarkami. Mąż zrobi bezalkoholowy napój :D.
    Ja czekam.na 8.01 na wizyte.
    U nas Oski od poczatku wychowany w łóżeczku ale Leni nie wie co to spać w nim choć od tygodnia juz ma.w nim drzemke w ciągu dnia:)
    Ale że śpi z.nami wogole nam nie przeszkadza taki był nasz wybór:-) nauczyliśmy się że od 20 jest cisza w pokoju i brak tv :-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie! :) Dzirwczyny, przychodzę z pytaniem. Wczoraj miałam wrażenie takie mokrosci. Nawet majtki były wilgotne. Żadnej wydzieliny. Do tego czasami wydaje mi się ze coś mi spływa, idę do łazienki a tu na majtkach nic nie ma :/ Jak myślicie, co to może być? To normalne? Zaczęłam się bać czy może wody płodowe mi się nie sączą, ale czy to możliwe na tak wczesnym etapie? :/

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Witam poświątecznie! :) Dzirwczyny, przychodzę z pytaniem. Wczoraj miałam wrażenie takie mokrosci. Nawet majtki były wilgotne. Żadnej wydzieliny. Do tego czasami wydaje mi się ze coś mi spływa, idę do łazienki a tu na majtkach nic nie ma :/ Jak myślicie, co to może być? To normalne? Zaczęłam się bać czy może wody płodowe mi się nie sączą, ale czy to możliwe na tak wczesnym etapie? :/
    Zaloz sobie wkladke gdyby to byly wody wkladka bedzie mokra intensywnie.
    Wody maja tez specyficzny zapach.
    Nie sadze ze to one.
    Wody sacza sie mimowolnie nie panujesz nad tym jak.np nad moczem.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Zaloz sobie wkladke gdyby to byly wody wkladka bedzie mokra intensywnie.
    Wody maja tez specyficzny zapach.
    Nie sadze ze to one.
    Wody sacza sie mimowolnie nie panujesz nad tym jak.np nad moczem.
    No właśnie tutaj zapachu nie było żadnego... Majtki były wilgotne ale nie ze jakoś bardzo mokre. No i to było raz, dzisiaj jest już spokój. Mam jedynie takie uczucie czasem ze coś mi spływa ale jak mówię majtki jak sprawdzam suche.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No właśnie tutaj zapachu nie było żadnego... Majtki były wilgotne ale nie ze jakoś bardzo mokre. No i to było raz, dzisiaj jest już spokój. Mam jedynie takie uczucie czasem ze coś mi spływa ale jak mówię majtki jak sprawdzam suche.
    To nie wody:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie raz mam wilgotną bieliznę :) w ciazy jest duzo więcej śluzu i to zapewne to :) a odczucie wilgoci w środku jest całkowicie normalne :)

Marikita lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff:) A możliwe ze to coś normalnego, taka wilgotność w ciazy? ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki z krwi i osad moczu wyszedl mi jakis dziwny:|. Liczne nabłonki wielokątne i fosforany bezpostaciowe i obfity śluz. Generalnie reszta ok, TSH 0,6,glukoza 93, toxo, hiv hcv ujemne. Troche morfologia słabsza ale podobno to normalne. Ten mocz mnie martwi:|.

qb3cp07w5ku95ses.png

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja tez nie raz mam wilgotną bieliznę :) w ciazy jest duzo więcej śluzu i to zapewne to :) a odczucie wilgoci w środku jest całkowicie normalne :)
    Możliwe ze mnie się teraz to po prostu nasiliło, albo wcześniej tego nie zauważyłam :) Co raz bardziej denerwuje się przed wizyta i może to dlatego...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My sylwestra spędzamy w dwójkę w domku :) cos dobrego do jedzenia i jakiś film :)
    plany mamy identyczne, może wideo na życzenie w Orange tv:D, a ta pizza domową mnie zainspirowałyście:D..

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My sylwestra spędzamy w dwójkę w domku :) cos dobrego do jedzenia i jakiś film :)
    plany mamy identyczne, może wideo na życzenie w Orange tv:D, a ta pizza domową mnie zainspirowałyście:D..

qb3cp07w5ku95ses.png

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Odebrałam dziś wyniki z krwi i osad moczu wyszedl mi jakis dziwny:|. Liczne nabłonki wielokątne i fosforany bezpostaciowe i obfity śluz. Generalnie reszta ok, TSH 0,6,glukoza 93, toxo, hiv hcv ujemne. Troche morfologia słabsza ale podobno to normalne. Ten mocz mnie martwi:|.
    Tez mam dużo fosforanów, nablonki trochę podwyższone i mocz mętny. Nefrolog powiedział mi ze fosforany w moczu mogą być wynikiem zbyt małej ilości wapnia w diecie. U mnie się to zgadza;)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku spokojnie. Taka wilgotność jest normalna. Uszy do góry. A stres...no jest to rzecz normalna. Ale będzie dobrze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Właśnie w planie jest pizza domowa :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Właśnie w planie jest pizza domowa :)
    U nas pizzeryjki z ciasta francuskiego

muminka83, Agniechaaaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Też tak mieliśmy. Nie widzę w tym nic złego. Dziecko miało dużo miłości. Monitor i nas przecież to nie jest 500 metrów a 3 różnicy
    A mogę Cię podpytać o parę rzeczy :-) ? Chodzi o to, że podobno kobiety na początku często sprawdzają, czy maleństwo się nie rozkopało, ogólnie czy jest wszystko ok. Chciałam zapytać jak to u ciebie wygladało, czy się martwiłaś o to i zaglądałaś co chwilę do maluszka, czy raczej na spokojnie? Wszyscy mnie straszą, że skoro to pierwsze, to będę pewnie co chwilę latać i sprawdzać, albo dziecko moze być marudne i że takie wyjście na pewno się nie sprawdzi.Jak wygladało u ciebie usypianie? Moja koleżanka od początku robiła tak, że kąpała małego, karmiła, przebirała, kładła go do łożeczka, gasiła światło i wychodziła i on tak nauczył się zasypiać. Twiwrdziła, że mały miał ciszę i szybko zasypiał i ona spała dobrze, bo nie budził ją każdy szelest. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to indywidualna sprawa, ale zastanawiam się, czy to jest realne?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ