X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Britty Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam podobne pytanie :) na czym dokladnie polega to badanie usg? Bo lekarz skierował mnie na to badanie do szpitala i twierdzi,ze tam mi wszystko wytlumacza chociaż jak znam życie i szpiale to bardzo w to wątpię. W recepcji pani powiedziała mi tylko,ze same badanie trwa 5 min ale mam sbie przeznaczyć na to aż godzinę ? I jakies pobór krwi ma być.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Co do ślubu to mu tez z południa i braliśmy slub jak mieliśmy po 23 lata i było gadania ale to była nasza decyzja :) zaręczyny były na 3rocznice (ponad 2lata mieszkaliśmy razem) M stwierdził, ze czas najwyższy cos postanowić :) i na 5rocznice był slub :)

Magda cudownie, ze maluch cały i zdrowy <3

My prosimy o kciuki za jutro! O 11 wizyta

Shade ja miałam genetyczne 12+1 i nie powiedział nic o płci powiedział ze za wcześnie a maluchy mają zaciśnięte nóżki ;) wstydnisie :) ale jak teraz na to patrzę to dobrze bo wole wiedziałam jak juz bedzie widział to dobrze niż gdybać :) bo niby powiedzą proszę sie nie nastawiac ale ja i tak bym sie nastawiła ;D znam siebie na tyle!
    Ja mam wizytę o 11.40 :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Aga i Urszulka za wizyty!

Urszulka89, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej mam podobne pytanie :) na czym dokladnie polega to badanie usg? Bo lekarz skierował mnie na to badanie do szpitala i twierdzi,ze tam mi wszystko wytlumacza chociaż jak znam życie i szpiale to bardzo w to wątpię. W recepcji pani powiedziała mi tylko,ze same badanie trwa 5 min ale mam sbie przeznaczyć na to aż godzinę ? I jakies pobór krwi ma być.
    Lekarz sprawdza przeziernosc czynnosc serca wszystkie parametry dziecka. Jest to dokładne badanie dzidziolka spr jego rozwoju. U mnie nawet policzyl paluszki:)
    Dodatkowo jest pobierana krew-jesli chcesz na wykrycie chorob genetycznych plus ewentualne oszacowanie czy grozi Ci porod przed terminem.w badaniu lekarz również sprawdzi wszystkie organy dziecka. Następne takie dokładne badanie z przepływami bedziesz miala w okolicy 20-22 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2017, 20:26

Britty lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Co do ślubu to mu tez z południa i braliśmy slub jak mieliśmy po 23 lata i było gadania ale to była nasza decyzja :) zaręczyny były na 3rocznice (ponad 2lata mieszkaliśmy razem) M stwierdził, ze czas najwyższy cos postanowić :) i na 5rocznice był slub :)

Magda cudownie, ze maluch cały i zdrowy <3

My prosimy o kciuki za jutro! O 11 wizyta

Shade ja miałam genetyczne 12+1 i nie powiedział nic o płci powiedział ze za wcześnie a maluchy mają zaciśnięte nóżki ;) wstydnisie :) ale jak teraz na to patrzę to dobrze bo wole wiedziałam jak juz bedzie widział to dobrze niż gdybać :) bo niby powiedzą proszę sie nie nastawiac ale ja i tak bym sie nastawiła ;D znam siebie na tyle!
    My bylismy ze soba od 18rz razem po 2 latach były zaręczyny a po 2 latach od zaręczyny ślub kościelny. Ślub planowany rok wcześniej żeby wszystko zorganizować-bralismy we wrzesniu 2007r a w sierpniu mc przed slubem okazalo się ze jestem w ciąży z Oskim:-) więc8 mcy.po ślubie pojawił się na świecie:)

Britty lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Tak jak pisała Magda, sprawdzają wiele parametrów, nawet długość stópki :-). U mnie samo usg trwało 20 minut, lekarz się nie śpieszył.

Britty lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny, a czy miałyście już USG genetyczne i czy było widać u was już płeć?
    My mamy za 3 dni i tak się zastanawiam czy jest szansa na sprawdzenie kto tam mieszka bo coś mi się wydaje to mało prawdopodobne by już było widać.

Owszem, na USG genetycznym da się stwierdzić płeć, chociaż nie zawsze - zależy jak się dziecko ustawi, na czerwcówkach dużo dziewczyn już wiedziało po genetycznych :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Lekarz sprawdza przeziernosc czynnosc serca wszystkie parametry dziecka. Jest to dokładne badanie dzidziolka spr jego rozwoju. U mnie nawet policzyl paluszki:)
    Dodatkowo jest pobierana krew-jesli chcesz na wykrycie chorob genetycznych plus ewentualne oszacowanie czy grozi Ci porod przed terminem.w badaniu lekarz również sprawdzi wszystkie organy dziecka. Następne takie dokładne badanie z przepływami bedziesz miala w okolicy 20-22 tygodnia.

Dzieki za odp. Mam nadzieje ze wszystko dobrze wyjdzie.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedawno mieliśmy 7 rocznice ślubu. Jesteśmy razem od stycznia 2007, zaręczyliśmy się po 1,5 roku i ślub po następnych 1,5 roku. Oczywiście krążyły plotki, ze na pewno ciąża. A wtedy jeszcze dzieci nie planowaliśmy w ogóle. Na dziecko dopiero w grudniu 2014 się zdecydowalismy i udało się za 1 razem, teraz musieliśmy o drugie starać się trochę dłużej bo aż/ dla niektórych tylko 6 miesięcy.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po świętach :) wiecie co dalej boli mnie ten brzuch chyba zadzwonię do swojej doktorki. To tego piecze pęcherz lepiej się nie dało

annesa lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Witam sie po świętach :) wiecie co dalej boli mnie ten brzuch chyba zadzwonię do swojej doktorki. To tego piecze pęcherz lepiej się nie dało

Używasz oliwki ?
    Ja odkąd dowiedziałam się o ciazy zaczęłam smarować się oliwka , i od tego czasu zaczął się problem z pieczeniem. Po odstawieniu oliwki pieczenie ustalo jak ręką odjal. Wyniki badań moczu były ok.
    Teraz szukam jakiegoś kremu na rozstępy żeby zastąpić oliwke na którą chyba miałam jakieś uczulenie :(

m3sx43r846v2zvad.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Używasz oliwki ?
    Ja odkąd dowiedziałam się o ciazy zaczęłam smarować się oliwka , i od tego czasu zaczął się problem z pieczeniem. Po odstawieniu oliwki pieczenie ustalo jak ręką odjal. Wyniki badań moczu były ok.
    Teraz szukam jakiegoś kremu na rozstępy żeby zastąpić oliwke na którą chyba miałam jakieś uczulenie :(

Nie, oliwki nie używam i ogólnie żadnych balsamow. Musisz w drogerii pytać lub w aptece

f2w3k0s3plke7odf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :) Miłego dnia kochane.
    My już po śniadaniu. Syn gra na pianinie a my z córką baje. Wczoraj malowaliśmy palcami. :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba mam małego stresa.... 11.0 wizyta.. Idę się zbierać bo do Krakowa mam 1,5 - 2 godzin a zabieramy córkę ze sobą. Ustalając godzinę zapomnieliśmy że jest przerwa świąteczna i szkoła zamknięta a o tej godzinie nie ma zbytnio z kim ją na pół dnia zostawić.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja chyba mam małego stresa.... 11.0 wizyta.. Idę się zbierać bo do Krakowa mam 1,5 - 2 godzin a zabieramy córkę ze sobą. Ustalając godzinę zapomnieliśmy że jest przerwa świąteczna i szkoła zamknięta a o tej godzinie nie ma zbytnio z kim ją na pół dnia zostawić.

Ja tez juz jak na szpilkach :D o 17:40 mam usg genetyczne i stres jest ;) ja z Krakowa, wiec oby to miasto bylo dzisiaj dla nas szczesliwe :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z Krakowa ;) i właśnie wstałam ogarniam sie bo o 11 wizyta

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie zaczyna się 13 tydzień - ostatni tydzień 1 trymestru. :) Byłoby ok, gdyby nie fakt, że znów pobolewa mnie gardło. :( Mój ginekolog polecil brać Apap + ssać cukierki typu Halls. Wzięłam jeden Apap, ból trochę zelżał, ale nadal jest odczuwalny. Muszę sobie kupic te cukierki do ssania. Kataru ani kaszlu już nie mam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny miedzyswiatecznie:). Mam pytanie - czym mogę się ratować przy początkach zapalenia zatok? Zawsze brałam sinulan ale teraz w ciąży można? Bo na razie to tylko ciepłe herbatki, smarkanie i prenalen na gardło wyssałam.. Wychodzą mi święta bokiem:), zamiast utknąć w zaspie w śniegu to w wigilie w błocie sie zakopaliśmy :P, panowie w garniturach i lakierkach wypychali auto z błota :D.... Ma sa kra

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ja tez juz jak na szpilkach :D o 17:40 mam usg genetyczne i stres jest ;) ja z Krakowa, wiec oby to miasto bylo dzisiaj dla nas szczesliwe :)
    ja też mam dzisiaj prenatalne, i najchętniej to już bym jechała bo to czekanie mnie stresuje ;) ja na 16.00
    u mnie od kilku dni okropne kaszlisko, beż żadnych dodatkowych objawów typu gorączka, ból czegokolwiek itd. Byłam nawet w swięta w ambulatorium żeby mnie osłuchali, ale ponoć czysto, biorę tylko prenalen , syrop prawoślazowy i syrop z cebuli... Kaszel jest okropny, mam wrażenie że płuca sobie wykaszlę, w brzuchu zakwasy, do tego przy napadach kaszlu napady wymiotów... :( Ech, Mam nadzieję że nie szkodzi to dzidzi

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Używasz oliwki ?
    ja w pierwszej ciąży używałam od 4 m-ca kremu Pharmaceris Maternity i byłam z niego bardzo zadowolona, rozstępy się nie pojawiły, chociaż brzuch miałam spory. Teraz też zamierzam go zakupić :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ