LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale dzisiaj napisaliście, ledwo idzie nadrobić.
U mnie nic ciekawego się dzisiaj nie działo, raczej spokojnie, lekkie mdłości wieczorem + nadal walczę z bólem gardła. Zamówiłam sobie dzisiaj z c&a spodnie jeansy ciążowe i koszulę, bo mam jakąś alergię na chodzenie po galeriach. ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 22:57
❤Ada&Pola❤
-
Więc tak dzidziuś ma 6cm
wiekowo bez zmian. Lekarz sprawdził NT wyszło 1.9 kość nosowa jest. Widać było serduszko pęcherz moczowy żołądek rączki nóżki. Łożysko jest na przedniej scianieale wysoko. Pepoeina 2naczyniowa i to trochę mnie martw muszę iść po 20tyg na usg kardiologiczne serduszka. Dzidziuś B ruchliwy i miałam usg i przez brzuch 2x i dowcipnie żeby wszystko zmierzyć. Fota jutro bo muszę z kompa wstawić a plecgin nie spojrzał bo powiedział że to takie trochę wróżenie. Na następnej wizycie sprawdzi al dziecko pozwoli
Agniechaaaa, PixiDixi, Kinga40, karolcia87, magdaaq, melbusia88, Sabinkak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pępowina dwunaczyniowa - to sytuacja, w której pępowina zamiast trzech zawiera tylko dwa naczynia: jedną żyłę i jedną tętnicę. Pępowina dwunaczyniowa zwykle funkcjonuje prawidłowo, czasem jednak ograniczony przepływ krwi może mieć niekorzystny wpływ na rozwój dziecka - powodować wady serca, rzadziej układu moczowego.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Prawidłowa pępowina to trójnaczyniowaAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
nick nieaktualnyshadee wrote:a co oznacza łożysko jest na przedniej ścianie ale wysoko - bo też tak mam
i jeżeli jest z przodu to pózniej czuć ruchy dziecka i są delikatniejsze na początku
ale znawcą nie jestem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
magdaaq wrote:Ja się pytam gdzie mój koktajl ze świeżych truskawek##**@@@@$$€€€£££%%!!####
magdaaq lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b68a6f1bf7b2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7d4de941072.jpg
U mnie dzisiaj niespodziewana wizyta bo odebrałam wyniki badan i Pani doktor powiedziała żeby przyjśćZa 2,5 tygodnia mam przyjść do szpitala gdzie jest super aparat usg zeby zobaczyć płeć ale możliwe ze na prenatalnych tez coś dostrzegą
Maluszek machał rączkami i nóżkami, Pani doktor puściła mi serduszko
Mówiła coś o fizjologicznej przepuklinie, z reszta na ostatniej wizycie tez coś o niej mówiła - ze ma się wchłonąć do końca 12 tygodnia... Któraś z Was tak miała u maluszka? Powinnam się martwić?