X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Te które mają krwiaka macie jeszcze plamienia. Mnie dziś trochę pachwiny bolą , ciągną. Dalej lekko Brudze. Nie wiem czy psychicznie wytrzymam do 4 stycznia.
    Tak mam.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapewne dlugoooo bede miala. Moja historia zaczęła się w 11 tyg pixi ma od 5 i jeszcze ma...więc gdzie ja...jak ja mam takiego gnoja. Nawet nie mysle ile będzie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Te które mają krwiaka macie jeszcze plamienia. Mnie dziś trochę pachwiny bolą , ciągną. Dalej lekko Brudze. Nie wiem czy psychicznie wytrzymam do 4 stycznia.

4 styczeń tuż tuż , dasz radę ! :)
    Ja mam wizytę dopiero 22 i zastanawiam się czy nie przełożyć czy grzecznie czekać.

m3sx43r846v2zvad.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja mam wizytę dopiero 22 i zastanawiam się czy nie przełożyć czy grzecznie czekać.
    A kiedy mialas ostatnio? Wiesz w prawidlowo rozwijającej się ciąży wizyty co 4 tyg to norma.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A kiedy mialas ostatnio? Wiesz w prawidlowo rozwijającej się ciąży wizyty co 4 tyg to norma.

Byłam dokładnie 22.12 i wpisala mnie na 22.01 czyli miesiąc.
    Ale codziennie mi się śni, że jestem na usg i oglądam go sobie :) (albo ją, bo jeszcze niewiadomo).
    U mnie ciąża rozwija się prawidłowo ale mam endometrioze i chyba wolałabym się częściej kontrolować.

m3sx43r846v2zvad.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Byłam dokładnie 22.12 i wpisala mnie na 22.01 czyli miesiąc.
    Ale codziennie mi się śni, że jestem na usg i oglądam go sobie :) (albo ją, bo jeszcze niewiadomo).
    U mnie ciąża rozwija się prawidłowo ale mam endometrioze i chyba wolałabym się częściej kontrolować.
    Lekarz wie co robi bejbe. Czekaj cierpliwie. A jesli 4 tyg to dla.Ciebie za duzo powiedz swojej gin ze chcesz co 3 tyg sie widywac. Nie odmówi.

annesa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wspolczuje :/ ja juz bede schodzić z wszystkich leków z progesteronem :)
    Ja również, już nie biorę luteiny dowcipnie, a po nowym roku mam schodzić z duphastonu. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    I zapewne dlugoooo bede miala. Moja historia zaczęła się w 11 tyg pixi ma od 5 i jeszcze ma...więc gdzie ja...jak ja mam takiego gnoja. Nawet nie mysle ile będzie
    Eh Nawet nie wiesz jak często myślę i zastanawiam się jak Ty dajesz radę. Ja mam tylko 3 cm ale już mnie kręci.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Eh Nawet nie wiesz jak często myślę i zastanawiam się jak Ty dajesz radę. Ja mam tylko 3 cm ale już mnie kręci.
    Zyje z dnia na dzień. Nie mysle o tym. Wypieram to ze moze.sie zle zadziac ale zdaje sobie sprawe z zagrożenia. Zawsze tak mialam. Mimo.ze jestem świadoma to wypieram i nie chce myśleć o tym.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to nic nie zmieni. Chce się cieszyć tym co już mam. Kiedy zalewa mnie fala tego co może być za pół roku jestem szczęśliwa ale zarazem przerażona czy się skończy dobrze więc wole mniej myśleć i żyć każdego dnia normalnie i cieszyć się z tego co mam.

muminka83 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko na przedniej ścianie amortuzuje kopniski i słabo je czuć. Ja przynajmniej miałam tak w 2 ciąży. Dobrze że jest wysoko u mnie jest blizna po cc. Pepowina mnie martwi tylko :( z dziewczynami była normalna 3 naczyniowa. Już czytałam że to może wcale nic nie znaczyć a równie dobrze dziecko może mieć jakieś wady :( teraz i tak nic nie będzie widać nawet jakbym poszła na inne usg.

Pixi ja acard biorę. Trudno czekam na kolejną wizytę i nie myślę o tym bo j tak nie mam na to wpływu.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też staram się być optymistyczna. Nigdy się nie poddaje. Tylko przeraża mnie łóżko. Przeraża mnie brak kontaktu z ludźmi. Dotychczas na nogach byłam codziennie od 5-22/23 . Ciągle w ruchu. Kochałam to swoje życie. Spacery, zabawy z dziećmi, zajęcia dodatkowe itd. Teraz to wegetacja. Ta ciąża jest planowana. Cieszę się nią. Jednak nie tak wyobrażałam sobie pierwsze tygodnie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Też staram się być optymistyczna. Nigdy się nie poddaje. Tylko przeraża mnie łóżko. Przeraża mnie brak kontaktu z ludźmi. Dotychczas na nogach byłam codziennie od 5-22/23 . Ciągle w ruchu. Kochałam to swoje życie. Spacery, zabawy z dziećmi, zajęcia dodatkowe itd. Teraz to wegetacja. Ta ciąża jest planowana. Cieszę się nią. Jednak nie tak wyobrażałam sobie pierwsze tygodnie
    Widzisz to różni nas tylko to że ja nie planowalam tego. A inne rzeczy się zgadzaja. Dlatego nie mysle juz.o.tym w ten sposob bo wiem.ze to.nic nie zmieni. Wolę nastawić się ze bede dlugo lezala niz czekać odliczac ze zaraz wstane. Wole zalozyc czasem gorsza wersje niz ta lepsza zeby mniej sie pozniej rozczarowac. Takie troche samobiczowanie ale skoro pomaga...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Widzisz to różni nas tylko to że ja nie planowalam tego. A inne rzeczy się zgadzaja. Dlatego nie mysle juz.o.tym w ten sposob bo wiem.ze to.nic nie zmieni. Wolę nastawić się ze bede dlugo lezala niz czekać odliczac ze zaraz wstane. Wole zalozyc czasem gorsza wersje niz ta lepsza zeby mniej sie pozniej rozczarowac. Takie troche samobiczowanie ale skoro pomaga...
    Może to jakieś wyjście z sytuacji. Muszę się ogarnąć. W ciągu dnia uśmiecham się bo nie chce by ktoś widział moje emocje.
    Skoro dałam radę w pierwszej ciąży 7 msc leżeć to i teraz dam. Dzięki za postawienie do pionu.

magdaaq, Glass lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja mam 24 stycznia a na genetycznym byliśmy 21 grudnia tez odliczam, ale skoro wszystko jest dobrze to tego się trzymam :) Jeszcze się nachodzimy częściej heh chodzę prywatnie wiec każda wizyta 180zl oczywisice wyniki pappa już wczoraj powinny się pojawic wiec jestem podwójnie ciekawa czy wszystko dobrze, ale i tak dostanę he dopiero na wizycie po przeliczeniu.Teraz po sylwku muszę poszukiwać urologa na NFZ już widzę jaka wojna będzie w rejestracjach ;)
    A tak ogólnie to dzień dobry i życzę wam miłego dnia bo taki musi być :) U mnie trochę lepiej chociaż głowa dalej boli, ale chociaż mogę coś porobić wczoraj to większość dnia przespałam.

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Może to jakieś wyjście z sytuacji. Muszę się ogarnąć. W ciągu dnia uśmiecham się bo nie chce by ktoś widział moje emocje.
    Skoro dałam radę w pierwszej ciąży 7 msc leżeć to i teraz dam. Dzięki za postawienie do pionu.
    Widzisz 7 mcy lezalas. Jestes zaprawiona w boju. Dla mnie to.nowość lezec krwiak.itd.
    Ale kochana mamy po.dwojce cudownych.dzieci. to musi.sie udać❤❤❤

muminka83 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja mam 24 stycznia a na genetycznym byliśmy 21 grudnia tez odliczam, ale skoro wszystko jest dobrze to tego się trzymam :) Jeszcze się nachodzimy częściej heh chodzę prywatnie wiec każda wizyta 180zl oczywisice wyniki pappa już wczoraj powinny się pojawic wiec jestem podwójnie ciekawa czy wszystko dobrze, ale i tak dostanę he dopiero na wizycie po przeliczeniu.Teraz po sylwku muszę poszukiwać urologa na NFZ już widzę jaka wojna będzie w rejestracjach ;)
    A tak ogólnie to dzień dobry i życzę wam miłego dnia bo taki musi być :) U mnie trochę lepiej chociaż głowa dalej boli, ale chociaż mogę coś porobić wczoraj to większość dnia przespałam.
    Tez mam.priv wizyty ale mi nie uda sie przeskoczyc na 4tyg wizyty i mysle ze co 2 tyg bede sie teraz spotykała z nia..ale co.zrobic. z z Lenka jak mialam często wizyty plus ktg pod koniec czyli 200zl co tydzien to sobie myslalam...sztabke złota urodze i wiesz.co? Lena jest taka sztabka złota:-) wiec warto heheheh.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Lekarz wie co robi bejbe. Czekaj cierpliwie. A jesli 4 tyg to dla.Ciebie za duzo powiedz swojej gin ze chcesz co 3 tyg sie widywac. Nie odmówi.
    Poczekam, żeby nie strugac z siebie wariatki :) ale następnym razem chyba za 3 tyg poproszę

m3sx43r846v2zvad.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie witaminy polecacie w 2 trymestrze?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Poczekam, żeby nie strugac z siebie wariatki :) ale następnym razem chyba za 3 tyg poproszę
    To nie wariactwo :-)) spokojnie poproś ze chcesz co 3 tyg:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ