LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Hej dziewczyny.
Te które mają krwiaka macie jeszcze plamienia. Mnie dziś trochę pachwiny bolą , ciągną. Dalej lekko Brudze. Nie wiem czy psychicznie wytrzymam do 4 stycznia.
4 styczeń tuż tuż , dasz radę !
Ja mam wizytę dopiero 22 i zastanawiam się czy nie przełożyć czy grzecznie czekać. -
magdaaq wrote:A kiedy mialas ostatnio? Wiesz w prawidlowo rozwijającej się ciąży wizyty co 4 tyg to norma.
Byłam dokładnie 22.12 i wpisala mnie na 22.01 czyli miesiąc.
Ale codziennie mi się śni, że jestem na usg i oglądam go sobie(albo ją, bo jeszcze niewiadomo).
U mnie ciąża rozwija się prawidłowo ale mam endometrioze i chyba wolałabym się częściej kontrolować. -
annesa wrote:Byłam dokładnie 22.12 i wpisala mnie na 22.01 czyli miesiąc.
Ale codziennie mi się śni, że jestem na usg i oglądam go sobie(albo ją, bo jeszcze niewiadomo).
U mnie ciąża rozwija się prawidłowo ale mam endometrioze i chyba wolałabym się częściej kontrolować.annesa lubi tę wiadomość
-
magdaaq wrote:I zapewne dlugoooo bede miala. Moja historia zaczęła się w 11 tyg pixi ma od 5 i jeszcze ma...więc gdzie ja...jak ja mam takiego gnoja. Nawet nie mysle ile będzie
-
muminka83 wrote:Eh Nawet nie wiesz jak często myślę i zastanawiam się jak Ty dajesz radę. Ja mam tylko 3 cm ale już mnie kręci.
-
Wiem ze to nic nie zmieni. Chce się cieszyć tym co już mam. Kiedy zalewa mnie fala tego co może być za pół roku jestem szczęśliwa ale zarazem przerażona czy się skończy dobrze więc wole mniej myśleć i żyć każdego dnia normalnie i cieszyć się z tego co mam.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Łożysko na przedniej ścianie amortuzuje kopniski i słabo je czuć. Ja przynajmniej miałam tak w 2 ciąży. Dobrze że jest wysoko u mnie jest blizna po cc. Pepowina mnie martwi tylko
z dziewczynami była normalna 3 naczyniowa. Już czytałam że to może wcale nic nie znaczyć a równie dobrze dziecko może mieć jakieś wady
teraz i tak nic nie będzie widać nawet jakbym poszła na inne usg.
Pixi ja acard biorę. Trudno czekam na kolejną wizytę i nie myślę o tym bo j tak nie mam na to wpływu.
-
Też staram się być optymistyczna. Nigdy się nie poddaje. Tylko przeraża mnie łóżko. Przeraża mnie brak kontaktu z ludźmi. Dotychczas na nogach byłam codziennie od 5-22/23 . Ciągle w ruchu. Kochałam to swoje życie. Spacery, zabawy z dziećmi, zajęcia dodatkowe itd. Teraz to wegetacja. Ta ciąża jest planowana. Cieszę się nią. Jednak nie tak wyobrażałam sobie pierwsze tygodnie
-
muminka83 wrote:Też staram się być optymistyczna. Nigdy się nie poddaje. Tylko przeraża mnie łóżko. Przeraża mnie brak kontaktu z ludźmi. Dotychczas na nogach byłam codziennie od 5-22/23 . Ciągle w ruchu. Kochałam to swoje życie. Spacery, zabawy z dziećmi, zajęcia dodatkowe itd. Teraz to wegetacja. Ta ciąża jest planowana. Cieszę się nią. Jednak nie tak wyobrażałam sobie pierwsze tygodnie
-
magdaaq wrote:Widzisz to różni nas tylko to że ja nie planowalam tego. A inne rzeczy się zgadzaja. Dlatego nie mysle juz.o.tym w ten sposob bo wiem.ze to.nic nie zmieni. Wolę nastawić się ze bede dlugo lezala niz czekać odliczac ze zaraz wstane. Wole zalozyc czasem gorsza wersje niz ta lepsza zeby mniej sie pozniej rozczarowac. Takie troche samobiczowanie ale skoro pomaga...
Skoro dałam radę w pierwszej ciąży 7 msc leżeć to i teraz dam. Dzięki za postawienie do pionu.magdaaq, Glass lubią tę wiadomość
-
annesa wrote:4 styczeń tuż tuż , dasz radę !
Ja mam wizytę dopiero 22 i zastanawiam się czy nie przełożyć czy grzecznie czekać.Jeszcze się nachodzimy częściej heh chodzę prywatnie wiec każda wizyta 180zl oczywisice wyniki pappa już wczoraj powinny się pojawic wiec jestem podwójnie ciekawa czy wszystko dobrze, ale i tak dostanę he dopiero na wizycie po przeliczeniu.Teraz po sylwku muszę poszukiwać urologa na NFZ już widzę jaka wojna będzie w rejestracjach
A tak ogólnie to dzień dobry i życzę wam miłego dnia bo taki musi byćU mnie trochę lepiej chociaż głowa dalej boli, ale chociaż mogę coś porobić wczoraj to większość dnia przespałam.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
muminka83 wrote:Może to jakieś wyjście z sytuacji. Muszę się ogarnąć. W ciągu dnia uśmiecham się bo nie chce by ktoś widział moje emocje.
Skoro dałam radę w pierwszej ciąży 7 msc leżeć to i teraz dam. Dzięki za postawienie do pionu.
Ale kochana mamy po.dwojce cudownych.dzieci. to musi.sie udać❤❤❤muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ineczka wrote:Ja mam 24 stycznia a na genetycznym byliśmy 21 grudnia tez odliczam, ale skoro wszystko jest dobrze to tego się trzymam
Jeszcze się nachodzimy częściej heh chodzę prywatnie wiec każda wizyta 180zl oczywisice wyniki pappa już wczoraj powinny się pojawic wiec jestem podwójnie ciekawa czy wszystko dobrze, ale i tak dostanę he dopiero na wizycie po przeliczeniu.Teraz po sylwku muszę poszukiwać urologa na NFZ już widzę jaka wojna będzie w rejestracjach
A tak ogólnie to dzień dobry i życzę wam miłego dnia bo taki musi byćU mnie trochę lepiej chociaż głowa dalej boli, ale chociaż mogę coś porobić wczoraj to większość dnia przespałam.
-
magdaaq wrote:Lekarz wie co robi bejbe. Czekaj cierpliwie. A jesli 4 tyg to dla.Ciebie za duzo powiedz swojej gin ze chcesz co 3 tyg sie widywac. Nie odmówi.
ale następnym razem chyba za 3 tyg poproszę