X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dzień dobry. Dochodzę do wniosku, że się starzeję. Padłam przed 22:00. Potem na moment po 00:00 się obudziłam. Złożyłam życzenia i nadal nyny. :)

Witam sie i ja :)
    Kochana jestes mega mloda kobitka,to Twoj organizm pracuje na full obrotach,nie mysl tak :*

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    I ktoś od rana co jakiś czas robi mi bum bum w brzuchu uhmmmmm

Piekne uczucie :) :) .....
    Powiem Wam,ze u mnie od wczoraj tez chyba czuje :)

magdaaq, Magic lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Z Leni tez już miałam bum.bum ale jeszcze wole nasłuchiwać:-) za tydzień wizyta. Niech czas leci. Muszę wiedzieć co z dziadem. Od 2 dni mam czysto. Ale to pewnie loteria.
    Kurde loteria,niestety...u mnie wystarczylo,ze chwile pochodzilam i ponownie mialam i mam plamienia. Te krwiaki to takie dziadistwo,ze brak mi juz slow.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kurde loteria,niestety...u mnie wystarczylo,ze chwile pochodzilam i ponownie mialam i mam plamienia. Te krwiaki to takie dziadistwo,ze brak mi juz slow.
    No właśnie. Dlatego nie ciesze sie bo moze zaraz wrocic. Zwłaszcza ze u mnie gnoj taki duzy to ma.co.sie wchlaniac. Wiec taka cisza przed burzą.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M musi zrobić noworoczny bieg do apteki do Poznania która ma dyżur kupić syrop małej. Coś tam kaszle:/ oby się rozeszlo po kościach....

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Nowym Roku :)
    Czy Wy tez tak macie ze w nocy odczuwacie mocniej bóle brzucha? Ja tak mam i dzisiaj od obudzenia się czuje rozciaganie. Slyszalam, że maleństwo jest bardziej aktywne kiedy my odpoczywamy, a kiedy jesteśmy aktywne to śpią... to by tlumaczylo wszystko :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    M musi zrobić noworoczny bieg do apteki do Poznania która ma dyżur kupić syrop małej. Coś tam kaszle:/ oby się rozeszlo po kościach....
    Kurcze to macie....zdrowka zycze Lence . Magda moze jak to mozliwe(wiek malutkiej)to masc typu Vaporub do smarowania okolic oskrzeli ,ale nie mam pewnosci czy takiemu maluchowi mozna aplikowac. Mojej Kasi na poczatku kaszlu bardzo pomagalo.

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zdrówka dla córeczki ...Oby szybko wyzdrowiala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 10:11

3i499vvjspjyuavk.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kurcze to macie....zdrowka zycze Lence . Magda moze jak to mozliwe(wiek malutkiej)to masc typu Vaporub do smarowania okolic oskrzeli ,ale nie mam pewnosci czy takiemu maluchowi mozna aplikowac. Mojej Kasi na poczatku kaszlu bardzo pomagalo.
    Dzis jej podam syrop.islandzki a jutro w razie co M podejdzie z mala do pediatry. Oskara smarowalam ta mascia jest extra. Ale on chorował od malego tak często ze już w rutynie byłam. A Lena..ona jeszcze ani razu nic nie brała nic jej nie było-13 mcy także podejde ostrożnie z aplikacja innych specyfików.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Magda zdrówka dla córeczki :) Oby szybko wyzdrowiala
    Dziękuję❤
    Co do.bólu brzucha kurka ja to mam.juz tak porozciagne że się nie wypowiem bo nie pamiętam a że ja odczuwam bóle z innego powodu to może któraś z koleżanek ma coś podobnego jak Ty i się wypowie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dzis jej podam syrop.islandzki a jutro w razie co M podejdzie z mala do pediatry. Oskara smarowalam ta mascia jest extra. Ale on chorował od malego tak często ze już w rutynie byłam. A Lena..ona jeszcze ani razu nic nie brała nic jej nie było-13 mcy także podejde ostrożnie z aplikacja innych specyfików.
    Jak tak to masz racje. Mojej Kasi zaczelam aplikowac przy zapaleniu pluc ,niestety miala nawrotowe i przez rok tak sie meczyla.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Witam się w Nowym Roku :)
    Czy Wy tez tak macie ze w nocy odczuwacie mocniej bóle brzucha? Ja tak mam i dzisiaj od obudzenia się czuje rozciaganie. Slyszalam, że maleństwo jest bardziej aktywne kiedy my odpoczywamy, a kiedy jesteśmy aktywne to śpią... to by tlumaczylo wszystko :)
    Ja mam tak Paulinko,ale nie zawsze.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jak tak to masz racje. Mojej Kasi zaczelam aplikowac przy zapaleniu pluc ,niestety miala nawrotowe i przez rok tak sie meczyla.
    Właśnie Oski tez mi.tak chorowal oskrzela pluca szpital. Zaczęliśmy od 3.5 mca masakra:/ wiec jak wpadlam w rutyne to już go wszystkim smarowalam i aplikowalam przy katarku nawet.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja mam tak Paulinko,ale nie zawsze.
    Rozumiem... wizyte mam w piątek, to najwyzej podpytam czy to normalne

PixiDixi lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Rozumiem... wizyte mam w piątek, to najwyzej podpytam czy to normalne
    Właśnie najlepiej:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Właśnie Oski tez mi.tak chorowal oskrzela pluca szpital. Zaczęliśmy od 3.5 mca masakra:/ wiec jak wpadlam w rutyne to już go wszystkim smarowalam i aplikowalam przy katarku nawet.
    Rozumiem Cie...Kasia tyle wtedy zastrzykow miala co ja przez cale zycie nie mialam. Straszny to byl czas....miala postac nieswoista tych zapalen. Jedno pluco bylo ok drugie chorowalo i na zmiane ...po kilku turach zinacefu dostala takie zastrzyki (juz nie pamietam nazwy),ze jej noga szywniala i nie mogla chodzic. Masakra.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Rozumiem Cie...Kasia tyle wtedy zastrzykow miala co ja przez cale zycie nie mialam. Straszny to byl czas....miala postac nieswoista tych zapalen. Jedno pluco bylo ok drugie chorowalo i na zmiane ...po kilku turach zinacefu dostala takie zastrzyki (juz nie pamietam nazwy),ze jej noga szywniala i nie mogla chodzic. Masakra.
    U nas w koncu po antyb doustnych gdzie Oski nabawil sie candydozy jelit zaczął dostawac wlasnie zastrzyki żeby ochronic troche je:/ jak się skonczylo jedno to zaczęło się tourne do alergologa i tak kolejny rok. Ja jebie jak.sobie pomysle:/ nie wiem kiedy zleciał mi ten czas niemowlęcy u Oskara:/ a że też musialam szybko wrocic do pracy a w miedzy czasie moja mama otrzymała wyniki ze ma raka i musiała mieć usunięta cała macice to w zasadzie więcej byłam u lekarzy niz w tej pracy ale całe szczęście nie miałam problemu w tej kwestii i miałam gdzie.potem.wrócic a to tez bylo istotne-byliśmy mlodzi kredyt na początku splacania i trzeba bylo ogarniać..pensje wtedy też dupy nie urywaly. Ale najważniejsze było że mama wracala do.zdrowia Oskara tez. Jak.to się skończyło odetchnelam że mogę ich w domu.zostawić i już będzie dobrze. Takze najgorzej jak dziecko zacznie chorowac:/

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

w drodze na sylwestrową kolację - prawie wjechał we mnie jakiś debil, zajeżdżając mi drogę
    potem mega kłótnią z facetem, bo nie potrafiłam zaparkować tyłem (ciasne miejsce, ciemno i stres że na mnie krzyczy) - skutek? 20 minut ryczenia w aucie.
    na kolacji sylwestrowej - przez 2,5 godziny nie dostałam nic do jedzenia, a jak już dostałam to musiałam oddać bo kucharz przyrządził coś tak ostrego, że wykręcało mnie.
    sylwester o 5 kieliszkach wody mineralnej z cytryną - więc szaleństwo
    o 23.00 telefon z domu że pies tak świruje od wystrzałów, że musimy wracać
    do domu dojechaliśmy przed 23.00, psa napakowaliśmy środkami na uspokojenie
    ja znowu się poryczałam (tym razem kompletnie bez powodu)
    i parę minut po północy padłam

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak srednio wyszlo Shadee,a z tym stresem,ze facet nakrzyczy to lampka mi sie zapalila....krzyczy na Ciebie wogole? ( pytam sie bo jestem wyczulona ,mialam historie przemocowa).

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dzień dobry :)

w drodze na sylwestrową kolację - prawie wjechał we mnie jakiś debil, zajeżdżając mi drogę
    potem mega kłótnią z facetem, bo nie potrafiłam zaparkować tyłem (ciasne miejsce, ciemno i stres że na mnie krzyczy) - skutek? 20 minut ryczenia w aucie.
    na kolacji sylwestrowej - przez 2,5 godziny nie dostałam nic do jedzenia, a jak już dostałam to musiałam oddać bo kucharz przyrządził coś tak ostrego, że wykręcało mnie.
    sylwester o 5 kieliszkach wody mineralnej z cytryną - więc szaleństwo
    o 23.00 telefon z domu że pies tak świruje od wystrzałów, że musimy wracać
    do domu dojechaliśmy przed 23.00, psa napakowaliśmy środkami na uspokojenie
    ja znowu się poryczałam (tym razem kompletnie bez powodu)
    i parę minut po północy padłam
    A to miltuko...mówię Ci następnym razem w domu w kapciach:-) wiesz jak fajnie?nawet można ubrać dresik jaki.się chce i froterowe skarpety:)
    Biedna Ty tak na poważnie bo zamiast się dobrze bawic tylko nerwow.sie najadlas.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ