X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam pisać..że krzyczec to kurde sobie może...też tego nie znoszę i jak w okresie narzeczenstwa M raz sie ze mną tak konkretnie poklocil i otworzył jape(buzie) to na 1 sie skończyło. Mam.ojca wojskowego i ja w domu sie dosyc nasluchalam awantur i nigdy więcej.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No właśnie miałam pisać..że krzyczec to kurde sobie może...też tego nie znoszę i jak w okresie narzeczenstwa M raz sie ze mną tak konkretnie poklocil i otworzył jape(buzie) to na 1 sie skończyło. Mam.ojca wojskowego i ja w domu sie dosyc nasluchalam awantur i nigdy więcej.
    Dokladnie !:-*

magdaaq lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój facet jest dość ekspresyjny i często podnosi głos
    ale zwracanie komuś zestresowanemu uwagi w ten sposób zamiast pomagać - blokuje jeszcze bardziej
    tym bardziej jak 3 minuty wcześniej prawie koleś we mnie wjechał wymuszając pierwszeństwo
    ja nieznoszę krzyku, od razu się wycofuję :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mój facet jest dość ekspresyjny i często podnosi głos
    ale zwracanie komuś zestresowanemu uwagi w ten sposób zamiast pomagać - blokuje jeszcze bardziej
    tym bardziej jak 3 minuty wcześniej prawie koleś we mnie wjechał wymuszając pierwszeństwo
    ja nieznoszę krzyku, od razu się wycofuję :(
    No to.się wogole nie powinno wydarzyc. Po 1 nie Twoja wina ze ktos.w.Ciebie mogl.wjechac po.2 jestes w.ciąży po 3 ja bym w takiej sytaucji jebla drzwiami.i.zawolala taxi.do.domu.bo brzydze się naprawdę takim wiejskim.chamskim.prostackim zachowaniem. Nie mogę tego inaczej nazwac. Facet ma.byc oparciem. Jasne.ze nie ma ideałów ale bez jaj...jak on taki expresyjny wyobraź sobie jak będzie z malym dzieckiem. (..) szkoda mi Ciebie:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 10:59

PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w Nowym Roku i ja :)

Magda duzo zdrowka dla Lenki , niech szybko wraca do zdrowia :*

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No to.się wogole nie powinno wydarzyc. Po 1 nie Twoja wina ze ktos.w.Ciebie mogl.wjechac po.2 jestes w.ciąży po 3 ja bym w takiej sytaucji jebla drzwiami.i.zawolala taxi.do.domu.bo brzydze się naprawdę takim wiejskim.chamskim.prostackim zachowaniem. Nie mogę tego inaczej nazwac. Facet ma.byc oparciem. Jasne.ze nie ma ideałów ale bez jaj...jak on taki expresyjny wyobraź sobie jak będzie z malym dzieckiem. (..) szkoda mi Ciebie:-(
    Niestety Magda ma racje....
    Ja mam za soba dwa rozwody....kazdy byly byl "ekspresyjny".... Dopiero po 33 roku zycia pozmienialo sie w moim postrzeganiu siebie,zycia i innym jestem czlowiekiem. Shadee ,nie pozwolilabym sobie na cos takiego. Tez mi jest Ciebie szkoda bo strach sie bac.

Ps. Madzia,moj Tata do pewnego monentu (stan zdrowia) tez byl wojskowym....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 11:08

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:
    Witam sie w Nowym Roku i ja :)

Magda duzo zdrowka dla Lenki , niech szybko wraca do zdrowia :*
    Dzięki Kasieńko❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja mam za soba dwa rozwody....kazdy byly byl "ekspresyjny".... Dopiero po 33 roku zycia pozmienialo sie w moim postrzeganiu siebie,zycia i innym jestem czlowiekiem. Shadee ,nie pozwolilabym sobie na cos takiego. Tez mi jest Ciebie szkoda bo strach sie bac.
    Niestety...czasem trzeba przejść żeby zrozumiec i żadne słowa złote rady nie dadzą rady :-(
    Shadee fajna dziewczyna wartościowa jesteś i pamiętaj o tym zawsze.

PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Mamy coś wspólnego. Też po 2. Pierwszy mąż damski bokser i trafiłam z deszczu pod rynne. Drugi okazało się po ślubie że cpa i alkoholik z funkcją przemocy. Dopiero teraz widzę co to cisza i spokój z obecnym mężem. Nie lubię krzyku. Jestem bardzo nerwowa przez życie ale szczęśliwa teraz

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Widzisz moj teraz ma.problemy zdrowotne serce nadcisnienie cukrzyca ale..czy to go.powstrzymuje od awantur i "czułych" slow wobec mojej mamy?.nie..dalej jaki jest jaki był. I najgorzej że nie widzi nic zlego w tym ze codziennie musi wypić piwko..dwa... Moja mama dawno.powinna to zakończyć ale nie miała tyle.sił choć ja nie raz błagalam. A teraz.ona jak do mnie.przyjeżdża mówi ze.odpoczywa. wcale sie jej do domu nie spieszy. Przykre ale.prawdziwe.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dzien dobry w nowym roku oczywiście zaspałam na leki :p (jak do tego doszło nie wiem godzinka poslinzgu :p)
    Chciałam sie pochwalic, ze zaczęliśmy 14tc (15tc) YUPI! I i i i od 2dni brak wymiotow i mdłości aż mnie to stresuje (głupia ja) a wizyta dopiero za 15dni

Glupias Ty ;) ja tez bym chciala nie miec mdlosci :) ale te cholery dalej sa :/
    U nas po sylwestrze ok, bylismy u znajomych, nawet bez % da sie dobrze bawic, tylko zmeczenie jakos szybciej przychodzi ;)

Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok!!! :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to się wczoraj nagralam w chinczyka i makao za wszystkie czasy ;-))

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bywam ekspresyjna - ogólnie dość "włoska" z nas rodzina
    ale nie ma i nigdy nie było pomiędzy nami żadnej przemocy czy to fizycznej czy to psychicznej - na to bym nie pozwoliła
    co absolutnie nie usprawiedliwia podnoszenia głosu czy krzyku - smutny koniec roku :(

ale dziś jest nowy dzień i Nowy Rok
    mam nadzieję, że dół jaki towarzyszy mi od kilku dni przejdzie, bo zaczynam się martwić czy to czasem nie jakaś depresja

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku! Ja o dziwo wczoraj dałam radę aż do 2:30 :D Ale oczywiście obudziłam się przed chwila :D Spędziłam upojne chwile w toalecie, nie ma to jak wymioty z rana w 2018! Shadee, ta sytuacja z samochodem przypomina mi moja historie z byłym. Jak dostałam prawko to dał mi poprowadzić auto. W pewnym momencie kazał mi wyprzedzić inne auto, ja nie chciałam, zaczął krzyczeć, ja zaczęłam się stresować i rozpoczęłam wyprzedzanie. Szkoda ze za późno bo jechało już auto z naprzeciwka. Ledwo zdążyłam. Oczywiście o to tez dostałam ochrzan. Nie mówię ze Twój jest zły ale bądź czujna ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja też bywam ekspresyjna - ogólnie dość "włoska" z nas rodzina
    ale nie ma i nigdy nie było pomiędzy nami żadnej przemocy czy to fizycznej czy to psychicznej - na to bym nie pozwoliła
    co absolutnie nie usprawiedliwia podnoszenia głosu czy krzyku - smutny koniec roku :(

ale dziś jest nowy dzień i Nowy Rok
    mam nadzieję, że dół jaki towarzyszy mi od kilku dni przejdzie, bo zaczynam się martwić czy to czasem nie jakaś depresja
    Kochana najlepiej bys miala w kims oparcie by się móc wygadac.
    Ja wiem że między 11a13tyg ciąży mialam stan depresyjny związany ze stresem nałożeniem się wszystkiego co złe i powiem szczerze że gdybym sama sobie nie zaczęła tego tłumaczyć racjonalnie chyba bym.naprawdę wybrała się do specjalisty. Ale jednak dzieci mają moc i ja dzięki temu że mam.je w domu ocknelam się ze trzeba się wziąć w garść.
    Oczywiście to inna sytuacja niż Twoja ale kazdy musi znaleźć swoja podpore życia żeby iść do przodu.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam odstawić ten duphaston niby z dnia na dzień ale mam jeszcze trochę tabletek. Do wczoraj brałam 3x1, czy jak teraz wezmę 5 dni po 2 a potem 3 dni po 1, to będzie okej? Można tak odstawiać? Bo boje sie z dnia na dzień trochę :/

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dziewczyny, mam odstawić ten duphaston niby z dnia na dzień ale mam jeszcze trochę tabletek. Do wczoraj brałam 3x1, czy jak teraz wezmę 5 dni po 2 a potem 3 dni po 1, to będzie okej? Można tak odstawiać? Bo boje sie z dnia na dzień trochę :/
    To jest ok,tez bym tak zrobila....

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Jak najbardziej ok.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mamy coś wspólnego. Też po 2. Pierwszy mąż damski bokser i trafiłam z deszczu pod rynne. Drugi okazało się po ślubie że cpa i alkoholik z funkcją przemocy. Dopiero teraz widzę co to cisza i spokój z obecnym mężem. Nie lubię krzyku. Jestem bardzo nerwowa przez życie ale szczęśliwa teraz

Sie rozpisalam i szlag trafil...

W skrocie....

Wiem z doswiadczenia,ze $drobne"na poczatku zamienia sie w coraz grubsze ,nieakceptowalne zachowania....
    Ja niezareagowalam na drobne i uroslo w przemoc,ktora okreslilam sama ze soba,ze to przemoc kiedy bylo juz bardzo zle....

Szkoda tych 10 la,ale widocznie taki proces musialam przejsc by pojac.

Teraz drobne,gorsze zachowania wylapuje,ale to lata minely....

Zyje od 5 lat a mam 40:(

Aa i tez tlumaczylam wszystko ,oklamywalam sie....

Tam gdzie jest prawdziwa milosc nie ma glupiego krzyku,obojetnosci emocjonalnej a juz jak ciaza to.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 12:10

muminka83 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w nowym roku. Hmmm, dopiero wstałam ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że ostatni goście wyszli po 3 rano a jeszcze z mężem ogarnialiśmy kuchnię, pogadaliśmy także była 4 jak byłam w łóżku :) Biorę się za jakieś śniadanko i szykuję się na kolejną imprezę jak co roku - urodziny kuzyna :)
    Wstaję z coraz większym bólem krzyża i lędźwi :/ No zobaczymy...

Zdrówka dla Lenki, moja córa ostatnio przez dwie noce kaszlała, pomógł Supremin. Narazie jest ok. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ