LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mało w to zależy od lekarza bo mój mi wpisał na wiYcie(9t3d) 10tydzień ale ja wg okresu miałam 10. Mi każdy mówił że 37t1d to już ciąża donosozna a to dopiero 38t1d to jest dnonoszona
dlatego lepiej liczyć te skończone tygodnie bo pod koniec to jest dość że dla maluszka
aaa tak wogóle to lekarz mi wyliczyła 11 lipiec a nie jak ja sobie liczyłan 14
jak on to zrobił nie wiem. tak Madziu też mam Lilcie :)I nie zmieniłabym jej imienia na nic innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 10:24
magdaaq lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Mało w to zależy od lekarza bo mój mi wpisał na wiYcie(9t3d) 10tydzień ale ja wg okresu miałam 10. Mi każdy mówił że 37t1d to już ciąża donosozna a to dopiero 38t1d to jest dnonoszona
dlatego lepiej liczyć te skończone tygodnie bo pod koniec to jest dość że dla maluszka
tak Madziu też mam Lilcie :)I nie zmieniłabym jej imienia na nic innego
-
Ja się sugeruję wyliczeniami z usg, na prenatalnych 20.12 mi doktor powiedzial, ze 12 tydzien, wiec teraz konczy sie 14, czyli jestem już w 2 trymestrze, tak?
Ps pierwszy raz od początku ciąży wypiłam dziś kawę ( słabiutką i z dużą ilością mleka) w nadziei na efekt przeczyszczający, do tego activia. Zaparcia nadal bardzo mnie męczą, ale z mdłościami coraz lepiej, apetyt wraca. Wczoraj byłam na spacerze z mężem i tak mi się ciężko oddychało, serce mi waliło.. Chyba muszę zacząć trochę ćwiczyć, bo kardio poziom zero.. I wczoraj zauważylłam, że mam strasznie suchą skórę na brzuchu, aż się łuszczy, ale wysoko na żebrach pod piersiami a nie na dole gdzie teoretycznie się skóra rozciąga, czy to normalne? -
cuddlemuffin wrote:Ja się sugeruję wyliczeniami z usg, na prenatalnych 20.12 mi doktor powiedzial, ze 12 tydzien, wiec teraz konczy sie 14, czyli jestem już w 2 trymestrze, tak?
Ps pierwszy raz od początku ciąży wypiłam dziś kawę ( słabiutką i z dużą ilością mleka) w nadziei na efekt przeczyszczający, do tego activia. Zaparcia nadal bardzo mnie męczą, ale z mdłościami coraz lepiej, apetyt wraca. Wczoraj byłam na spacerze z mężem i tak mi się ciężko oddychało, serce mi waliło.. Chyba muszę zacząć trochę ćwiczyć, bo kardio poziom zero.. I wczoraj zauważylłam, że mam strasznie suchą skórę na brzuchu, aż się łuszczy, ale wysoko na żebrach pod piersiami a nie na dole gdzie teoretycznie się skóra rozciąga, czy to normalne?
-
cuddlemuffin wrote:Ja się sugeruję wyliczeniami z usg, na prenatalnych 20.12 mi doktor powiedzial, ze 12 tydzien, wiec teraz konczy sie 14, czyli jestem już w 2 trymestrze, tak?
Ps pierwszy raz od początku ciąży wypiłam dziś kawę ( słabiutką i z dużą ilością mleka) w nadziei na efekt przeczyszczający, do tego activia. Zaparcia nadal bardzo mnie męczą, ale z mdłościami coraz lepiej, apetyt wraca. Wczoraj byłam na spacerze z mężem i tak mi się ciężko oddychało, serce mi waliło.. Chyba muszę zacząć trochę ćwiczyć, bo kardio poziom zero.. I wczoraj zauważylłam, że mam strasznie suchą skórę na brzuchu, aż się łuszczy, ale wysoko na żebrach pod piersiami a nie na dole gdzie teoretycznie się skóra rozciąga, czy to normalne?Próbowałaś czopki glicerynowe? Ja korzystam jak już nic nie pomaga i w brzuszku bardzo ciężko.
-
Ja gdzie nie sprawdzę to pokazuje ze II trymestr zaczyna się od 13 tygodnia. Nawet jak w Google się wpisze. Tak samo mówił mi lekarz:) Wiec moim zdaniem belly pokazuje ze od 14 czyli od 13 w rzeczywistości czyli się zgadza.
Mnie tez męczą mdłości. Będę dzisiaj dzwonić do lekarza po duphaston jeszcze, boje się odstawić tak szybko, dla własnego spokoju wolałabym wolniej.
"Kalendarium CIĄŻY – II trymestr (13-26 tydzień ciąży) W II trymestrze ciąży mijają już dolegliwości, które nękały cię w pierwszych trzech miesiącach, organizm dostosował się do nowej sytuacji. Zaczynasz odczuwać ruchy płodu." -
Cynamonkowaaa wrote:Ja gdzie nie sprawdzę to pokazuje ze II trymestr zaczyna się od 13 tygodnia. Nawet jak w Google się wpisze. Tak samo mówił mi lekarz:) Wiec moim zdaniem belly pokazuje ze od 14 czyli od 13 w rzeczywistości czyli się zgadza.
Mnie tez męczą mdłości. Będę dzisiaj dzwonić do lekarza po duphaston jeszcze, boje się odstawić tak szybko, dla własnego spokoju wolałabym wolniej.
"Kalendarium CIĄŻY – II trymestr (13-26 tydzień ciąży) W II trymestrze ciąży mijają już dolegliwości, które nękały cię w pierwszych trzech miesiącach, organizm dostosował się do nowej sytuacji. Zaczynasz odczuwać ruchy płodu."