LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Ja z witamin biorę D, filmik, jod
Nic więcej. Bo te witaminy podnoszą mi hemoglobine gdzie przy normie 15,2 ja mam 15,4
Co do tygodni to gdy jest 13 i 1 dzień to nie jest 14 tydzień. To tak jakby powiedzieć że poniedziałek jest skończonym tygodniem a jest początkiem .
Ja liczę dzień za dniem i nie zastanawiałam się czy już czy za chwilę zacznie się drugi trymestr.
Chyba przy trzecim dziecku już się nie widzi sensu. Drugi trymestr zaczyna się od skończonego 13 tyg ciąży. To wystarczy.
My musimy kupić jedynie gondole do X-lander bo mamy kubełkowe siedzisko a wózek ma rok. Ubranka bo jestem fanem nowych rzeczy. Resztę mamy.Tak mi to Pani doktor tłumaczyła, ale jak każda już zauważyła, nie ma to większego znaczenia, ważne że nam się dzieci ładnie rozwijają
Ja wczoraj w obcisłej sukience zauważyłam już brzuszekNawet już na zdjęciach go widzę, piękny widok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 11:54
-
magdaaq wrote:Dziewczynki pamiętajcie że Belly dodaje ten tydzień
a 2 trymestr zaczyna się od 14 tygodnia:-) rozpoczętego:-)
Tak-rozpoczętego. Czyli skończonego 13 tygodnia. Belly pokazuje doac nietypowo ale nie do przodu. Po prostu pokazuje co jest w danym momencie a nie co skończone. I tak wg jednych wyliczeń bedziesz 13 tydzien bo nie skończyłaś go a liczy tylko skończone a wg innych bedziesz w 14 bo 14tc rozpoczęłaś kończąc 13 (pd 13t1d jest juz 14 rozpoczęty i trwający tydzien 14tc) skomplikowane ale to tak samo jak urodziny. Świętuje sie te skończone w danym roku a nie te które dobiegają.
W każdym bądź razie jeśli 13t6d mija to zaczyna sie 14t który skończy się 14t6d i wtedy będzie można powiedzieć o skończonym 14tcdlatego mówi się np jesteś w 14 tygodniu ale skończonych 13
Cynamonkowaaa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualny
-
Cynamonkowaaa wrote:A jest ktoś z Was kto odstawiał duphaston po pierwszym trymestrze?
Bo mam ogromne obawy
a to już prawie dwa tyg minęły.
-
magdaaq wrote:Z tymi witaminami nie tak do końca bo mozna brac caly czas sam.kwas. a nie pełne pakiety. ja nadal.biore sam.kwas a wg belly mam juz 16 tydz
magdaaq lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
melbusia88 wrote:Ja odstawiłam i to w 12 t 1 d. Lekarz na wizycie ok 10 tyg zapytał ile mam jeszcze tabletek i powiedział, że wystarczy, bo wszystko u mnie tak jak trzeba. Więc powiedział mi ile dni mam jeszcze brać x3, ile x2 i potem ile x1 no i wszystko jest ok
a to już prawie dwa tyg minęły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 12:11
-
Aaaa ja dziś robie bez mięsną zapiekane
ja też sie boje seksu ale też strasznie nie mam ochoty:(
Poza tym myślę jak magdaaq zanim cokolwiek zrobimy ja się zabezpieczamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 12:17
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018