LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
magdaaq wrote:Od 14+0 mamy 2 trymestr.
-
To 14+0 czy 13+0, bo ja już oglupialam.
na moją logikę to od 13+0, bo to rozpoczęty 14, a skończony 13.
Wszystkie kalkulatory, gdzie wpisuję, pokazują mi, że 12t6d to 13 tydzień ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 10:50
ss, anecz_kaa lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:To 14+0 czy 13+0, bo ja już oglupialam.
na moją logikę to od 13+0, bo to rozpoczęty 14, a skończony 13.
Wszystkie kalkulatory, gdzie wpisuję, pokazują mi, że 12t6d to 13 tydzień ciąży.Na moja logikę jest tez tak jak piszesz
-
Wiecie, tu mi nie chodzi o to kto jak liczy, tylko jak jest naprawdę poprawnie, bo wiadomo, że np. 1 trymestr jest bardziej newralgiczny niż drugi, od drugiego bierze się tez inne witaminy i wolałabym wiedzieć, w którym rzeczywiście jestem.❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Wiecie, tu mi nie chodzi o to kto jak liczy, tylko jak jest naprawdę poprawnie, bo wiadomo, że np. 1 trymestr jest bardziej newralgiczny niż drugi, od drugiego bierze się tez inne witaminy i wolałabym wiedzieć, w którym rzeczywiście jestem.
-
Mysle ze koleżance chodzi np o preparat typu Femibion
U mnie na opakowaniu napisane jest ze do 12 tygodnia i potem Femibion 2. Aczkolwiek ja wykorzystam do końca to opakowanie co mam i zaczne dopiero 2, tak tez mi lekarz powiedział, ze spokojnie można sobie dokończyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 11:16
-
Cynamonkowaaa wrote:Mysle ze koleżance chodzi np o preparat typu Femibion
U mnie na opakowaniu napisane jest ze do 12 tygodnia i potem Femibion 2. Aczkolwiek ja wykorzystam do końca to opakowanie co mam i zaczne dopiero 2, tak tez mi lekarz powiedział, ze spokojnie można sobie dokończyć
❤Ada&Pola❤
-
magdaaq wrote:Z tymi witaminami nie tak do końca bo mozna brac caly czas sam.kwas. a nie pełne pakiety. ja nadal.biore sam.kwas a wg belly mam juz 16 tydz
-
Cynamonkowaaa wrote:Mysle ze koleżance chodzi np o preparat typu Femibion
Wiem ze takie sa bo sama bralam.i tez bede brac ale jeszcze mam kwas wiec go sobie spokojnie kończę i nie trzymam kurczliwie 13tygodnia ze musze zaczac brac cos wiecej.
-
Ja z witamin biorę D, filmik, jod
Nic więcej. Bo te witaminy podnoszą mi hemoglobine gdzie przy normie 15,2 ja mam 15,4
Co do tygodni to gdy jest 13 i 1 dzień to nie jest 14 tydzień. To tak jakby powiedzieć że poniedziałek jest skończonym tygodniem a jest początkiem .
Ja liczę dzień za dniem i nie zastanawiałam się czy już czy za chwilę zacznie się drugi trymestr.
Chyba przy trzecim dziecku już się nie widzi sensu. Drugi trymestr zaczyna się od skończonego 13 tyg ciąży. To wystarczy.
My musimy kupić jedynie gondole do X-lander bo mamy kubełkowe siedzisko a wózek ma rok. Ubranka bo jestem fanem nowych rzeczy. Resztę mamy.magdaaq lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:Wiadomo:) Tez brałam sam kwas ale w związku z małym apetytem postanowiłam suplementowac coś więcej
Ale.chodzilo mi.oto.ze nie trzeba trzymac sie kurczliwie 2 trymestru ze szybko odstawiam kwas.biore pakiet. Mozna później:-)
Moj gin.np. nie jest zwolennikiem tych witamin i nie zaleca ale to moja sprawa czy je bede brała bo oczywiście nie zaszkodza. Bralam cala.ciaze i wyniki mialam super wiec myślę ze.jednak cos dzialaja. Choc ja.większość ciąży mialam wiosenno letniej i jednak duzo sie.najadlam owocow i warzyw.naturalnych.
-
muminka83 wrote:Ja z witamin biorę D, filmik, jod
Nic więcej. Bo te witaminy podnoszą mi hemoglobine gdzie przy normie 15,2 ja mam 15,4
Co do tygodni to gdy jest 13 i 1 dzień to nie jest 14 tydzień. To tak jakby powiedzieć że poniedziałek jest skończonym tygodniem a jest początkiem .
Ja liczę dzień za dniem i nie zastanawiałam się czy już czy za chwilę zacznie się drugi trymestr.
Chyba przy trzecim dziecku już się nie widzi sensu. Drugi trymestr zaczyna się od skończonego 13 tyg ciąży. To wystarczy.
My musimy kupić jedynie gondole do X-lander bo mamy kubełkowe siedzisko a wózek ma rok. Ubranka bo jestem fanem nowych rzeczy. Resztę mamy.
Uwielbiam kubelki. Lenka ma cybexa i tez kocha siedzieć w kubełku:-))muminka83 lubi tę wiadomość
-
magdaaq wrote:Ale to sa pakiety witamin tak? Nie sam.kwas.
Wiem ze takie sa bo sama bralam.i tez bede brac ale jeszcze mam kwas wiec go sobie spokojnie kończę i nie trzymam kurczliwie 13tygodnia ze musze zaczac brac cos wiecej.Wiadomo, kurczliwie tego trzymać sie nie trzeba
Po co marnować, lepiej sobie skończyć opakowanie
Mnie lekarz zalecił ten zestaw ze względu na metylowany kwas foliowy i ogólnie witaminy, bo zawsze jakieś przed ciążą suplementowałam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 11:45