X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    W PL bylismy tylko tydzien z czego tylko sroda,czwartek,piatek byly "pracujace" wiec zdazylam zaliczyc laboratorium, 2 stomatologow (wymiana plomby i zdejmowanie kamienia), zakupy i inne pierdoly:(
    Brzucha od poczatku ciazy to mi nawet nikt reka nie dotknal...
    Gdybym wiedziala jak to tutaj wyglada w praniu to chyba wrocilabym do PL na ten czas a tak to ani ubepzieczenia w PL ani nic nie mam. Zostaje jeszcze porod w PL w prywatnej klinice ale problem z prywatnymi klinikami jest taki, ze gdy dochodzi do jakichs komplikacji to zamawiaja karetke i jedzie sie do normalnego szpitala...

Nie pozostaje mi nic innego jak narzekac i probowac to wszystko zaakceptowac... dzis jak pytalam poloznej o glupoty to mi powiedziala, ze kiedys kobiety w lesie rodzily wiec mam nie przesadzac... :) Nie polecam i jeszcze raz napisze, ze zazdroszcze Wam tej polskiej opieki :)
    Nie wiem czy wiesz ale a Polsce do zakończenia połogu przysługuje darmowa opieka medyczna i ginekologiczna. Możesz być w szpitalu i nie zapłacisz ani złotówki.

Loczek2018, kashanti lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Wiecie co... Ja jestem na 3 roku studiów i strasznie się zmartwiam teraz bo marzec kwiecień maj mam praktyki. Spróbuję ogarnąć podpis po prostu, ale jak się nie uda będę musiała coś poszukać. Albo w zakładzie produkcyjnym albo restauracji. Studiuję technologie żywności i żywienie człowieka. Najbardziej się boję, że mnie nie przyjmą nigdzie, bo ciąża. A nie chce mieć zawalonego semestru bo chce się normalnie obronić za 1.5roku. :(
    Może masz jakiś znajomych albo rodzice mają, którzy by mogli Tobie podpisać praktyki? Ja chodziłam na praktyki po znajomości, ale rzeczywiście w nich uczestniczyłam, normalnie siedziałam 8h w biurze rachunkowym. Ale to było x lat temu i w dodatku nie pracuje teraz w księgowości. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie M wkur*** Lena przebudzila sie z placzem ten dupy nie ruszyl to ja mu mowie no rusz się weź ja na rece. To idiota z fochem ze on godziny dla siebie nie ma. To obudzil we mnie wkurwa dodatkowego bo ja sobie przeciez leze dla przyjemności i mu setny raz wytknelam ze mogl myslec co robi wczesniej a teraz to mnie to guzik obchodzi ile on ma wolnego czasu. No i do idioty sie nie odzywam. Mózg wielkosci orzeszka.

Magic, anecz_kaa lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś dosyć spokojnie reaguje. Przyznam że czasem mam guzik mordercy ale ogólnie cisza. Płacze jedynie czytając a tak to hit.
    Mąż ufff każdego dnia kocham go mocniej choć dziś nie kupił mi loda to się zastanawiam :p

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A mnie właśnie M wkur*** Lena przebudzila sie z placzem ten dupy nie ruszyl to ja mu mowie no rusz się weź ja na rece. To idiota z fochem ze on godziny dla siebie nie ma. To obudzil we mnie wkurwa dodatkowego bo ja sobie przeciez leze dla przyjemności i mu setny raz wytknelam ze mogl myslec co robi wczesniej a teraz to mnie to guzik obchodzi ile on ma wolnego czasu. No i do idioty sie nie odzywam. Mózg wielkosci orzeszka.
    Przytulam. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Mój też tylko chodzi i gada moja ukochana dzidzia, dzidziunia. Jak będzie dzidzia to wszystko zrobię dla niej. A ja? Chyba się nie liczę. Jestem jak inkubator. Nie mówi kocham, nie mówi ślicznie wyglądasz. Nic. Widocznie ślicznie nie wyglądam. :) mówi też, że po co ma mówić coś co jest oczywiste, ale my kobiety wiadomo, że chcemy to słyszeć... Ehhh :) jest mi bardzo przykro z tego powodu ale co mam zrobić

żywcem wyjęte ode mnie z domu ...
    a do tego nazywa mnie swoim inkubatorkiem przez co doprowadza mnie do szału

Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i lodów nie mogę przez cukrzycę :(
    buuuuuuuu

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kochana spokojnie. Jeśli nie masz krwiaka i zagrożonej ciąży to nic się nie martw. Przecież kobiety mają dzieci rok po roku i noszą bo nie mają wyjścia.
    Potwierdzam:) ja cała ciąże z Olisiem latała i uczyłam chodzić Lilke ta mi skakania po brzuchu raz mi z główki dała:) także wiesz...matka istota niedozajechania;)

magdaaq, Urszulka89, kashanti lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nastrasz tże go myszy wpier...lą za denerwoaanie matki ;) przepraszam za wyrazwnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 21:02

magdaaq, muminka83 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • ookatkaoo25 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Biorę loda z zamrażalnika :D
    O mamo! Zjadlabym;)

Ja to teraz jem takie rzeczy że mąż to tylko do mnie mówi. Poczekaj aż cię do kibla pogoni;p

Wczoraj zjadłam sałatkę jarzynowa i zagryzlam sobie śliwkami z biedronki;p

Ostatnio mam fazę na kaszankę. Na bób ( w biedrze) jest mrożony;)

Lody tez ale bardziej sorbety. ;) Matko

Magic lubi tę wiadomość

xnw4yx8d0uogp4ak.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja jakoś dosyć spokojnie reaguje. Przyznam że czasem mam guzik mordercy ale ogólnie cisza. Płacze jedynie czytając a tak to hit.
    Mąż ufff każdego dnia kocham go mocniej choć dziś nie kupił mi loda to się zastanawiam :p
    Przepraszam rozbawilas mnie. Moze nie kupil bo na cos liczy :D haha jesuuu ide spac :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Nastrasz tże go myszy wpier...lą za denerwoaanie matki ;) przepraszam za wyrazwnie :D
    Kuzwa jego to chyba bym rzucila teraz psu na pozarcie a nie myszce biednej :D

Carolline, Magic lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • ookatkaoo25 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Jak się facet bzuszkiem nie interesuje to niezadowolone, jak się ineresuje to też żle... Babie nigdy nie dogodzisz xD
    Może to głupio przykład ale napiszę;) napewno nie każdy taki jest ale np

Mój mąż w ciąży ani nie mówił do brzucha;) ani nie dotykał. Nic. Ale jak. Dziecko się urodziło był o każdej porze dnia i nocy ( no chyba że był w pracy)

A mam koleżankr która tak chwaliła swojego męża a ja jej zazdrościłam. Że on gada do brzucha . Że dotyka i sprawdza jak kopię. I wg oHy i ahy a przyszło co do czego to sama z dzieckiem siedziala dnie i noce.

Carolline lubi tę wiadomość

xnw4yx8d0uogp4ak.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    buuuuuuuu
    A sorbet?

shadee lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    buuuuuuuu
    Spróbuj sorbetów ;-) żeby śmietany nie było, mleka w proszku itp.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Może masz jakiś znajomych albo rodzice mają, którzy by mogli Tobie podpisać praktyki? Ja chodziłam na praktyki po znajomości, ale rzeczywiście w nich uczestniczyłam, normalnie siedziałam 8h w biurze rachunkowym. Ale to było x lat temu i w dodatku nie pracuje teraz w księgowości. ;)

Właśnie jest jedna osoba, ale jeśli nie da rady to lipa. Będę musiała szukać po zakładach. Ale chyba nie będę mogła zataic tego że jestem w ciąży. A jak powiem to pewnie mnie nie przyjmą.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ookatkaoo25 wrote:

Mój mąż w ciąży ani nie mówił do brzucha;) ani nie dotykał. Nic. Ale jak. Dziecko się urodziło był o każdej porze dnia i nocy ( no chyba że był w pracy)

A mam koleżankr która tak chwaliła swojego męża a ja jej zazdrościłam. Że on gada do brzucha . Że dotyka i sprawdza jak kopię. I wg oHy i ahy a przyszło co do czego to sama z dzieckiem siedziala dnie i noce.
    Dlatego to nie jest żaden wyznacznik :). Ja tam póki co nie oczekuję od mojego żeby się tym niewiadomo jak ekscytował, ważne żeby się o mnie troszczył. A czasem nawet jak bym na niego chciała naskoczyć, bo mnie nosi to skubany nie daje mi powodów, czasem go ugryzę tylko.

Magic lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Właśnie jest jedna osoba, ale jeśli nie da rady to lipa. Będę musiała szukać po zakładach. Ale chyba nie będę mogła zataic tego że jestem w ciąży. A jak powiem to pewnie mnie nie przyjmą.
    U nas nawet w szpitalu nie ma problemów, dostajesz dokumentację i siedzisz.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    No raczej nawet jak nie powiesz to juz ciąży nie ukryjesz po samym brzuchu..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ookatkaoo25 wrote:

No mnie to akurat pocieszyłaś :-) Bo moj ogólnie kochany jest, o co poproszę, to zrobi dla mnie, ale też do brzuszka nie "zajrzy", nie zagada, nie pogłaszcze i już się trochę martwiłam. Niby się cieszy, ale...

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ