X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasem tylko dotknie brzucha jak lezymy i mówi do mnie w liczbie mnogiej :) ale spoko nie zwracam na to tak uwagi wiem, ze kocha maluchy bo walczyliśmy przecież o nie :)

Glass, Magic lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Przepraszam rozbawilas mnie. Moze nie kupil bo na cos liczy :D haha jesuuu ide spac :D
    Moje lipido niskie więc grzecznie czeka. Mówi że po połogu sobie odbije . :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No raczej nawet jak nie powiesz to juz ciąży nie ukryjesz po samym brzuchu..
    Muszę załatwić do końca stycznia więc nie będzie jeszcze nic widać raczej

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Moje lipido niskie więc grzecznie czeka. Mówi że po połogu sobie odbije . :P
    To pozostaje zamrazalnik w domu:)

muminka83 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ookatkaoo25 wrote:
    Może to głupio przykład ale napiszę;) napewno nie każdy taki jest ale np

Mój mąż w ciąży ani nie mówił do brzucha;) ani nie dotykał. Nic. Ale jak. Dziecko się urodziło był o każdej porze dnia i nocy ( no chyba że był w pracy)

A mam koleżankr która tak chwaliła swojego męża a ja jej zazdrościłam. Że on gada do brzucha . Że dotyka i sprawdza jak kopię. I wg oHy i ahy a przyszło co do czego to sama z dzieckiem siedziala dnie i noce.

Mój też póki co nie dotyka i nie mówi, ale nie przeszkadza mi to- brzucha u mnie i tak nie widać jeszcze, a poza tym nie chce go do tego zmuszać. :)

m3sx43r846v2zvad.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    To pozostaje zamrazalnik w domu:)
    Hihi No tak. No ale mój mąż już jest przyzwyczajony. Pierwsza ciąża zero. Druga z Judyta też. My ten czas przeznaczany na zbliżenie się jeszcze bardziej emocjonalnie.
    Mój mąż też nie głaszcze po brzuchu. Mówi że za dużo zjadłam :p ale jest cudownym ojcem i zawsze przy dzieciach.

magdaaq lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego też nie zmuszam, myślalam tylko, że będzie bardziej okazywał radość. No ale nie narzekam, bo poza tym jest fajnie :-) miałam wrażenie, że dopiero ostatnio na prenatalnych jak zobaczył jak nasz okruszek bryka, to dotarło do niego, ze tam jest DZIECKO, a nie zlepek komórek

annesa, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A mnie właśnie M wkur*** Lena przebudzila sie z placzem ten dupy nie ruszyl to ja mu mowie no rusz się weź ja na rece. To idiota z fochem ze on godziny dla siebie nie ma. To obudzil we mnie wkurwa dodatkowego bo ja sobie przeciez leze dla przyjemności i mu setny raz wytknelam ze mogl myslec co robi wczesniej a teraz to mnie to guzik obchodzi ile on ma wolnego czasu. No i do idioty sie nie odzywam. Mózg wielkosci orzeszka.
    To chyba jakiś dzień dzisiaj taki.. Mówię do męża idź, wyciągnij Lili spod prysznica (mnie coś pobolewa brzuch od popołudnia dziwnie) a on do mnie, że za to ja niech łóżko rozścielę, to ja żeby on wypakował zmywarkę, on na to żebym ją potem zapakowała... I tak chyba była wyliczanka jeszcze ze trzy razy i wkońcu mówię, ze mnie boli coś brzuch i chcę się położyć już i jak chce to się zamienimy jeszcze na te 6 miesięcy. Bo to nie jest sielanka jak się niektórym wydaje...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ookatkaoo25 wrote:
    O mamo! Zjadlabym;)

Ja to teraz jem takie rzeczy że mąż to tylko do mnie mówi. Poczekaj aż cię do kibla pogoni;p

Wczoraj zjadłam sałatkę jarzynowa i zagryzlam sobie śliwkami z biedronki;p

Ostatnio mam fazę na kaszankę. Na bób ( w biedrze) jest mrożony;)

Lody tez ale bardziej sorbety. ;) Matko
    Ja też :D wczoraj na urodzinach zjadłam sernik a potem przegryzałam ogórkami kiszonymi. Mąż patrzył na mnie jakby ducha zobaczył. Mi oczywiście nic nie było. W ciązy tak mam - dopiero się rozkręcam :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A sorbet?

jeśli uda się go zrobić z kiwi albo pomarańczy to pewnie :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    jeśli uda się go zrobić z kiwi albo pomarańczy to pewnie :)
    Shadee kup po prostu gotowy. Z Twoim cukrem nie skoczy ci za bardzo. Sorbet to z założenia mrożony zmielony owoc, więc popróbuj. Mnie tak nie ciągnie do lodów, ale koleżanka też z cukrzycą ma ciągoty i czasami je zamiast owocu i jest ok.

shadee lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja swojego też nie zmuszam, myślalam tylko, że będzie bardziej okazywał radość. No ale nie narzekam, bo poza tym jest fajnie :-) miałam wrażenie, że dopiero ostatnio na prenatalnych jak zobaczył jak nasz okruszek bryka, to dotarło do niego, ze tam jest DZIECKO, a nie zlepek komórek
    U nas to samo, zwłaszcza że było super widać dzidziusia i brykal stopkami do góry, jak na leżaku :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d7ace9ca243.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 21:43

mięsko, Magic, Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee są sorbety z cytryn, grejpfrutów etc a we wro sa takie lody dla diabetyków :) ja chodzę własnie po wizycie i jadam ostatnio cytrynę i grejpfruta :P

a co do spychologii... taaa mój też mówi, że NIE PRACUJE, jestem w domu etc ale ja tez z tych walecznych i nie ma lekko. Ja dziewczyn nie kapie, bo jak sie schylam mdli mnie :P

a inkubatorem tez byłam :P ale powiem Wam, ze mój mąż wiadomo, ma lepsze i gorsze dni, ale do dziewczyn wstaje zawsze od kiedy nie karmię piersią. U Nas był taki układ, że on je w nocy przewijał ja karmiłam i odbijałam.

Magda twoje dzisiejsze teksty o mężu <3 mojego, czasem też mam ochotę rozszarpać :D

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam smaka na słodkie i kwaśne + ser biały z rzodkiewka :D i zaraz zjem pomarańcz chyba :)

Urszula ale Ciebie nie pobije :P a lody mam w zamrażarce, w sumie przeszkadzają mi bo nie mam miejsca :P

magdaaq, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz oglądałam ubrania dziś niemowlęce i jakoś tak ciepło na serduchu się zrobiło :)
    może kupię <sobie> jakieś śpioszki czy pajacyka :)

anecz_kaa, melbusia88, Wiktoryna, magdaaq, Loczek2018, Magic, Glass lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kup kup! Ja też ogladam :p bo w hm on line są spore wyprzedaże :) a mam 1 spodnie i to jasne, wiec słabo :P zamówiłam 2 sukienki, spodnie i takie dresy welurowe :D

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i w czwartek idę na Panoramę, jeszcze muszę zdecydować który pakiet. Cena wacha się od 2350 do 2900

cuddlemuffin ile czekałaś na nifty?

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dni- zrobilam 12.12 a wynik byl 20.12 tylko ja bylam w rozjazdach, święta itp dlatego odebrałam wczoraj dopiero ale że dobre to wiedzialam wczesniej bo gin dzwonil.
    Jeju prawie nie spalam dzis w nocy, nie moglam sobie miejsca znalezc, budzilam sie z 10 razy a jak zasnelam to mialam koszmary że z dzieckiem coś sie stalo.. Byle do wizyty, jeszcze 2h

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzisiaj mam genetyczne o 16:30. Poza tym robiłam sobie fotkę (miałam ubrany obcisły golf) i chyba już coś tam widać... ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/008bd667e49d.jpg

karolcia87, magdaaq, Loczek2018, Magic, Lena21, Ineczka, Niecierpliwa123, Marikita, kasiuleks lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • ookatkaoo25 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;) ja właśnie piję kawkę i szykuje zaraz dzieci do przedszkola;) młody chce zostać w domu;p

Ja w planach mam córkę zabrać ze sobą na połówkowe;) ale to się jeszcze okaże;0

xnw4yx8d0uogp4ak.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ