X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasem tylko dotknie brzucha jak lezymy i mówi do mnie w liczbie mnogiej :) ale spoko nie zwracam na to tak uwagi wiem, ze kocha maluchy bo walczyliśmy przecież o nie :)

Glass, Magic lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Przepraszam rozbawilas mnie. Moze nie kupil bo na cos liczy :D haha jesuuu ide spac :D
    Moje lipido niskie więc grzecznie czeka. Mówi że po połogu sobie odbije . :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No raczej nawet jak nie powiesz to juz ciąży nie ukryjesz po samym brzuchu..
    Muszę załatwić do końca stycznia więc nie będzie jeszcze nic widać raczej

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Moje lipido niskie więc grzecznie czeka. Mówi że po połogu sobie odbije . :P
    To pozostaje zamrazalnik w domu:)

muminka83 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ookatkaoo25 wrote:
    Może to głupio przykład ale napiszę;) napewno nie każdy taki jest ale np

Mój mąż w ciąży ani nie mówił do brzucha;) ani nie dotykał. Nic. Ale jak. Dziecko się urodziło był o każdej porze dnia i nocy ( no chyba że był w pracy)

A mam koleżankr która tak chwaliła swojego męża a ja jej zazdrościłam. Że on gada do brzucha . Że dotyka i sprawdza jak kopię. I wg oHy i ahy a przyszło co do czego to sama z dzieckiem siedziala dnie i noce.

Mój też póki co nie dotyka i nie mówi, ale nie przeszkadza mi to- brzucha u mnie i tak nie widać jeszcze, a poza tym nie chce go do tego zmuszać. :)

m3sx43r846v2zvad.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    To pozostaje zamrazalnik w domu:)
    Hihi No tak. No ale mój mąż już jest przyzwyczajony. Pierwsza ciąża zero. Druga z Judyta też. My ten czas przeznaczany na zbliżenie się jeszcze bardziej emocjonalnie.
    Mój mąż też nie głaszcze po brzuchu. Mówi że za dużo zjadłam :p ale jest cudownym ojcem i zawsze przy dzieciach.

magdaaq lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego też nie zmuszam, myślalam tylko, że będzie bardziej okazywał radość. No ale nie narzekam, bo poza tym jest fajnie :-) miałam wrażenie, że dopiero ostatnio na prenatalnych jak zobaczył jak nasz okruszek bryka, to dotarło do niego, ze tam jest DZIECKO, a nie zlepek komórek

annesa, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A mnie właśnie M wkur*** Lena przebudzila sie z placzem ten dupy nie ruszyl to ja mu mowie no rusz się weź ja na rece. To idiota z fochem ze on godziny dla siebie nie ma. To obudzil we mnie wkurwa dodatkowego bo ja sobie przeciez leze dla przyjemności i mu setny raz wytknelam ze mogl myslec co robi wczesniej a teraz to mnie to guzik obchodzi ile on ma wolnego czasu. No i do idioty sie nie odzywam. Mózg wielkosci orzeszka.
    To chyba jakiś dzień dzisiaj taki.. Mówię do męża idź, wyciągnij Lili spod prysznica (mnie coś pobolewa brzuch od popołudnia dziwnie) a on do mnie, że za to ja niech łóżko rozścielę, to ja żeby on wypakował zmywarkę, on na to żebym ją potem zapakowała... I tak chyba była wyliczanka jeszcze ze trzy razy i wkońcu mówię, ze mnie boli coś brzuch i chcę się położyć już i jak chce to się zamienimy jeszcze na te 6 miesięcy. Bo to nie jest sielanka jak się niektórym wydaje...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ookatkaoo25 wrote:
    O mamo! Zjadlabym;)

Ja to teraz jem takie rzeczy że mąż to tylko do mnie mówi. Poczekaj aż cię do kibla pogoni;p

Wczoraj zjadłam sałatkę jarzynowa i zagryzlam sobie śliwkami z biedronki;p

Ostatnio mam fazę na kaszankę. Na bób ( w biedrze) jest mrożony;)

Lody tez ale bardziej sorbety. ;) Matko
    Ja też :D wczoraj na urodzinach zjadłam sernik a potem przegryzałam ogórkami kiszonymi. Mąż patrzył na mnie jakby ducha zobaczył. Mi oczywiście nic nie było. W ciązy tak mam - dopiero się rozkręcam :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A sorbet?

jeśli uda się go zrobić z kiwi albo pomarańczy to pewnie :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    jeśli uda się go zrobić z kiwi albo pomarańczy to pewnie :)
    Shadee kup po prostu gotowy. Z Twoim cukrem nie skoczy ci za bardzo. Sorbet to z założenia mrożony zmielony owoc, więc popróbuj. Mnie tak nie ciągnie do lodów, ale koleżanka też z cukrzycą ma ciągoty i czasami je zamiast owocu i jest ok.

shadee lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja swojego też nie zmuszam, myślalam tylko, że będzie bardziej okazywał radość. No ale nie narzekam, bo poza tym jest fajnie :-) miałam wrażenie, że dopiero ostatnio na prenatalnych jak zobaczył jak nasz okruszek bryka, to dotarło do niego, ze tam jest DZIECKO, a nie zlepek komórek
    U nas to samo, zwłaszcza że było super widać dzidziusia i brykal stopkami do góry, jak na leżaku :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d7ace9ca243.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 21:43

mięsko, Magic, Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee są sorbety z cytryn, grejpfrutów etc a we wro sa takie lody dla diabetyków :) ja chodzę własnie po wizycie i jadam ostatnio cytrynę i grejpfruta :P

a co do spychologii... taaa mój też mówi, że NIE PRACUJE, jestem w domu etc ale ja tez z tych walecznych i nie ma lekko. Ja dziewczyn nie kapie, bo jak sie schylam mdli mnie :P

a inkubatorem tez byłam :P ale powiem Wam, ze mój mąż wiadomo, ma lepsze i gorsze dni, ale do dziewczyn wstaje zawsze od kiedy nie karmię piersią. U Nas był taki układ, że on je w nocy przewijał ja karmiłam i odbijałam.

Magda twoje dzisiejsze teksty o mężu <3 mojego, czasem też mam ochotę rozszarpać :D

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam smaka na słodkie i kwaśne + ser biały z rzodkiewka :D i zaraz zjem pomarańcz chyba :)

Urszula ale Ciebie nie pobije :P a lody mam w zamrażarce, w sumie przeszkadzają mi bo nie mam miejsca :P

magdaaq, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz oglądałam ubrania dziś niemowlęce i jakoś tak ciepło na serduchu się zrobiło :)
    może kupię <sobie> jakieś śpioszki czy pajacyka :)

anecz_kaa, melbusia88, Wiktoryna, magdaaq, Loczek2018, Magic, Glass lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kup kup! Ja też ogladam :p bo w hm on line są spore wyprzedaże :) a mam 1 spodnie i to jasne, wiec słabo :P zamówiłam 2 sukienki, spodnie i takie dresy welurowe :D

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i w czwartek idę na Panoramę, jeszcze muszę zdecydować który pakiet. Cena wacha się od 2350 do 2900

cuddlemuffin ile czekałaś na nifty?

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dni- zrobilam 12.12 a wynik byl 20.12 tylko ja bylam w rozjazdach, święta itp dlatego odebrałam wczoraj dopiero ale że dobre to wiedzialam wczesniej bo gin dzwonil.
    Jeju prawie nie spalam dzis w nocy, nie moglam sobie miejsca znalezc, budzilam sie z 10 razy a jak zasnelam to mialam koszmary że z dzieckiem coś sie stalo.. Byle do wizyty, jeszcze 2h

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzisiaj mam genetyczne o 16:30. Poza tym robiłam sobie fotkę (miałam ubrany obcisły golf) i chyba już coś tam widać... ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/008bd667e49d.jpg

karolcia87, magdaaq, Loczek2018, Magic, Lena21, Ineczka, Niecierpliwa123, Marikita, kasiuleks lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • ookatkaoo25 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;) ja właśnie piję kawkę i szykuje zaraz dzieci do przedszkola;) młody chce zostać w domu;p

Ja w planach mam córkę zabrać ze sobą na połówkowe;) ale to się jeszcze okaże;0

xnw4yx8d0uogp4ak.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ