WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Może faktycznie brak potasu lub jeszcze mało magnezu.
    Kotku cały czas Brudze i leżę już 3 tyg i mam już dość więc Ty to masz prawo do zwątpienia. Wszystko będzie dobrze. Pamiętaj.
    Jutro mam ją wizytę i też staram się być dobrej myśli
    Podobnie jak Ty nie chce FB więc będę zaglądać na forum.

Muminko trzymam kciuki za wizyte i tez optymistycznie :-* <3

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czyje sie dobrze i wszystko jest Ok. Chyba poprostu matczyny strach mnie dopadł.
    ja fiksowałam przed wtorkową wizytą, pokłóciłam sie z mężem a na koniec poryczałam sie bez powodu na schodach w przychodni idąc na wizyte... No tak sie jakos zafiksowalam i zestresowalam, a wszystko okazało sie ok.. Az mąż mnie po wizycie opieprzyl ze nie wolno się tak stresować.
    Ostatnio jestem jednym wielkim Hormonem. Nerwus i płaczka :). Wizyty mnie uspokajają, za tydzien prenatalne wiec pewnie za kilka dni znów zacznę fiksowac..:)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88
    proszę się tam nie dać w tym szpitalu! a łobuzowi powiedz żeby przestał rozrabiać w brzuszku i nie robił mamusi głupich niespodzianek. BUZIAKI

ps.1 ja na FB się nie wybieram :) tu mi dobrze :)
    ps. 2 może leżysz z tą samą dziewczyną co ja w czerwcu :D matko przenajświętsza, jak tylko zobaczyła że mam oczy otwarte od razu zaczynała paplać - o wszystkim dosłownie i o wszystkich. myślałam, że oszaleję.
    ale trafiła mi się też druga w pokoju, z którą mam kontakt do dziś i bardzo się zakumplowałyśmy więc czasem zdarzy się jakieś miłe towarzystwo.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    melbusia88
    proszę się tam nie dać w tym szpitalu! a łobuzowi powiedz żeby przestał rozrabiać w brzuszku i nie robił mamusi głupich niespodzianek. BUZIAKI

ps.1 ja na FB się nie wybieram :) tu mi dobrze :)
    ps. 2 może leżysz z tą samą dziewczyną co ja w czerwcu :D matko przenajświętsza, jak tylko zobaczyła że mam oczy otwarte od razu zaczynała paplać - o wszystkim dosłownie i o wszystkich. myślałam, że oszaleję.
    ale trafiła mi się też druga w pokoju, z którą mam kontakt do dziś i bardzo się zakumplowałyśmy więc czasem zdarzy się jakieś miłe towarzystwo.

Hehehe :)

Ja tez mualam raz taka to pielegniarki zaczely unikac nasz pokoj bo tak zagadywala wszystkich a ja mialam juz wielka glowe....opowiedziala mi chyba wszystko o swojej rodzinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:26

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zeszłam już całkiem z duphastonu i w tej chwili biorę tylko witaminy i magnez. Dziś za to tak mnie łeb napieprza... przez ostatnie 10 lat mnie tyle głowa nie bolała co w ciąży, wiec tez humor średni :/

ciśnienie dziś miałam szalone:104/66 i puls 100. Zapisałam się na tą konsultacje kardiologiczna na sobotę, zobaczymy co powie pani dr odnośnie porodu SN.

Dziewczyny od trzech dni czuje dziwne „przemieszczenia” w moim brzuchu, jakby coś się tam mocno przelewało - ale to niemożliwe prawda?

Przesyłam Wam promyk słońca i ziarnko spokoju w serducha, obyśmy jutro wstały w lepszych humorach <3

PixiDixi, Loczek2018, magdaaq, Magic lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj koleżanka mojej mamy jej powiedziała, że USG nie można robić za często w ciąży, bo jest szkodliwe. ;p a ja jak na razie mam robione z częstotliwością co 2 tygodnie, bo tak mi wypadały wizyty + genetyczne. Łącznie mam za sobą 4 USG. Czy co 2 tyg to nie za często? Jak często Wy macie USG?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia nie spotkalam sie do tej pory z naukowo przedstawionymi badaniami,ktore stwierdzaja szkodliwosc....

Loczek2018, anecz_kaa, magdaaq lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, powrot do,duphastonu 3 x dziennie. Taki paradoks, bo doiero co wczoraj mowilam cynamonkowej ze po odstawieniu dupka jest ok. A tu lipa.

dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczki :-D

PixiDixi, anecz_kaa, magdaaq, Urszulka89 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nalia nie spotkalam sie do tej pory z naukowo przedstawionymi badaniami,ktore stwierdzaja szkodliwosc....
    No właśnie też mi się tak wydaje, w końcu to nie RTG. Ale moja mama oczywiście zasiała panikę i już do mnie wydzwaniała, czy czasem za często nie robię. :p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj koleżanka mojej mamy jej powiedziała, że USG nie można robić za często w ciąży, bo jest szkodliwe. ;p a ja jak na razie mam robione z częstotliwością co 2 tygodnie, bo tak mi wypadały wizyty + genetyczne. Łącznie mam za sobą 4 USG. Czy co 2 tyg to nie za często? Jak często Wy macie USG?
    ja miałam we wt i bd miała w środę :P bo bylo za wcześnie na genetyczne

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tak, powrot do,duphastonu 3 x dziennie. Taki paradoks, bo doiero co wczoraj mowilam cynamonkowej ze po odstawieniu dupka jest ok. A tu lipa.

dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczki :-D
    Hahaha to z niej taka gaduła, jak z mojej teściowej. ;) Sympatyczna z niej babka, ale buzia się jej nie zamyka, ciągle nawija, powtarza się, a jak nie gada nam, to przez telefon. Po prostu jakaś masakra momentami. Jak byliśmy u niej po świętach na 1 noc, to non stop gadała. Wróciłam do domu z wielką glową.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Mysle ze możesz dowiedziec sie wielu innych "ciekawych" rzeczy. Jeszcze zostala data godzina i okoliczności poczęcia. Hehe... Musisz zamknąć oczka to zamilknie. Polecam tez sluchawy w uszy i muzyczke zagluszajaco-relaksacyjna :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    ja tez nie znam dowodow. Przyklad na goraco - dziewczyna co z nia leze ma usg co drugi dzien od 10 dni. Jak trzeba to trzeba. Ja mialam juz ok 7-8 razy od poczatku ciazy na kazdej kontroli, podczas tego i poprzedniego pobytu w szpitalu i genetyczne

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

a masz sluchawki jakieś? Może to będzie jakiś znak dla niej? :)

PixiDixi, magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia z tego co wiem to USG nie jest niczym szkodliwym. RTG owszem ale nie USG. Wiec nie ma co się martwić ;)

Lena21 a dlaczego niemożliwe? Ja od kilku dni mam wrażenie ze sobie maluch słomke wykombinował i puszcza bąbelki przez nią do wód (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi z tymi bąbelkami ale to tak jakby wziąć kubek z woda wsadzić slomke i w nią dmuchać do tej wody :P ) tak wiec uczucie przelewania jest tez myślę możliwe ;)

Pixi mi tez wie wydaje ze z potasem cos nie tak jest skoro taka dawka magnezu nie pomaga

PixiDixi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym usg to ostatnio najmodniejsze kłamstwo miesiąca. Ja miałam na początku co tydzień usg przez plamienia ;)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Mysle ze możesz dowiedziec sie wielu innych "ciekawych" rzeczy. Jeszcze zostala data godzina i okoliczności poczęcia. Hehe... Musisz zamknąć oczka to zamilknie. Polecam tez sluchawy w uszy i muzyczke zagluszajaco-relaksacyjna :)
    no wlasnie nie wzielam sluchawek kurde :-) ona mowi do mnie nawet jak ja tu intensywnie uzytkuje telefon, co chwila sms, ale co tam, opowie w miedzy czasie dlaczego nie lubi bratowej;-) a ja myslalam, ze ja jeztem gadułą :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odnosnie ruchow dziecka- na prenatalnych dowiedzialam sie, ze lozysko jest na przedniej scianie macicy. Wyczytalam w internetach, ze prawdopodobnie pozniej poczuje ruchy dziecka. Ktos cos wie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    no wlasnie nie wzielam sluchawek kurde :-) ona mowi do mnie nawet jak ja tu intensywnie uzytkuje telefon, co chwila sms, ale co tam, opowie w miedzy czasie dlaczego nie lubi bratowej;-) a ja myslalam, ze ja jeztem gadułą :-)
    Hehe,ale Tobie nie do smiechu...
    Hmm moze jak dasz rade przepros i powiedz,ze czujesz sie zmeczona i z checia jutro wrocisz do dyskusji....?

magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A tak odnosnie ruchow dziecka- na prenatalnych dowiedzialam sie, ze lozysko jest na przedniej scianie macicy. Wyczytalam w internetach, ze prawdopodobnie pozniej poczuje ruchy dziecka. Ktos cos wie?

Tak Melbusiu,z przodu to dziala jak poduszka,wytlumia.

Ja malucha co mam na tylnej w dole czuje a maluch,ktory jest wyzej ma lozysko z przodu i raczej nie czuje (chociaz wczoraj jakies pyniecie chyba),a maluch na dole to czuje.

melbusia88 lubi tę wiadomość

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ