LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Może faktycznie brak potasu lub jeszcze mało magnezu.
Kotku cały czas Brudze i leżę już 3 tyg i mam już dość więc Ty to masz prawo do zwątpienia. Wszystko będzie dobrze. Pamiętaj.
Jutro mam ją wizytę i też staram się być dobrej myśli
Podobnie jak Ty nie chce FB więc będę zaglądać na forum.
Muminko trzymam kciuki za wizyte i tez optymistycznie :-* -
Agniechaaaa wrote:Czyje sie dobrze i wszystko jest Ok. Chyba poprostu matczyny strach mnie dopadł.
Ostatnio jestem jednym wielkim Hormonem. Nerwus i płaczka. Wizyty mnie uspokajają, za tydzien prenatalne wiec pewnie za kilka dni znów zacznę fiksowac..
-
melbusia88
proszę się tam nie dać w tym szpitalu! a łobuzowi powiedz żeby przestał rozrabiać w brzuszku i nie robił mamusi głupich niespodzianek. BUZIAKI
ps.1 ja na FB się nie wybieramtu mi dobrze
ps. 2 może leżysz z tą samą dziewczyną co ja w czerwcumatko przenajświętsza, jak tylko zobaczyła że mam oczy otwarte od razu zaczynała paplać - o wszystkim dosłownie i o wszystkich. myślałam, że oszaleję.
ale trafiła mi się też druga w pokoju, z którą mam kontakt do dziś i bardzo się zakumplowałyśmy więc czasem zdarzy się jakieś miłe towarzystwo.Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
shadee wrote:melbusia88
proszę się tam nie dać w tym szpitalu! a łobuzowi powiedz żeby przestał rozrabiać w brzuszku i nie robił mamusi głupich niespodzianek. BUZIAKI
ps.1 ja na FB się nie wybieramtu mi dobrze
ps. 2 może leżysz z tą samą dziewczyną co ja w czerwcumatko przenajświętsza, jak tylko zobaczyła że mam oczy otwarte od razu zaczynała paplać - o wszystkim dosłownie i o wszystkich. myślałam, że oszaleję.
ale trafiła mi się też druga w pokoju, z którą mam kontakt do dziś i bardzo się zakumplowałyśmy więc czasem zdarzy się jakieś miłe towarzystwo.
Hehehe
Ja tez mualam raz taka to pielegniarki zaczely unikac nasz pokoj bo tak zagadywala wszystkich a ja mialam juz wielka glowe....opowiedziala mi chyba wszystko o swojej rodzinieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:26
-
Ja zeszłam już całkiem z duphastonu i w tej chwili biorę tylko witaminy i magnez. Dziś za to tak mnie łeb napieprza... przez ostatnie 10 lat mnie tyle głowa nie bolała co w ciąży, wiec tez humor średni
ciśnienie dziś miałam szalone:104/66 i puls 100. Zapisałam się na tą konsultacje kardiologiczna na sobotę, zobaczymy co powie pani dr odnośnie porodu SN.
Dziewczyny od trzech dni czuje dziwne „przemieszczenia” w moim brzuchu, jakby coś się tam mocno przelewało - ale to niemożliwe prawda?
Przesyłam Wam promyk słońca i ziarnko spokoju w serducha, obyśmy jutro wstały w lepszych humorachPixiDixi, Loczek2018, magdaaq, Magic lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzisiaj koleżanka mojej mamy jej powiedziała, że USG nie można robić za często w ciąży, bo jest szkodliwe. ;p a ja jak na razie mam robione z częstotliwością co 2 tygodnie, bo tak mi wypadały wizyty + genetyczne. Łącznie mam za sobą 4 USG. Czy co 2 tyg to nie za często? Jak często Wy macie USG?❤Ada&Pola❤
-
Tak, powrot do,duphastonu 3 x dziennie. Taki paradoks, bo doiero co wczoraj mowilam cynamonkowej ze po odstawieniu dupka jest ok. A tu lipa.
dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczkiPixiDixi, anecz_kaa, magdaaq, Urszulka89 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Nalia nie spotkalam sie do tej pory z naukowo przedstawionymi badaniami,ktore stwierdzaja szkodliwosc....❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny, dzisiaj koleżanka mojej mamy jej powiedziała, że USG nie można robić za często w ciąży, bo jest szkodliwe. ;p a ja jak na razie mam robione z częstotliwością co 2 tygodnie, bo tak mi wypadały wizyty + genetyczne. Łącznie mam za sobą 4 USG. Czy co 2 tyg to nie za często? Jak często Wy macie USG?
bo bylo za wcześnie na genetyczne
-
melbusia88 wrote:Tak, powrot do,duphastonu 3 x dziennie. Taki paradoks, bo doiero co wczoraj mowilam cynamonkowej ze po odstawieniu dupka jest ok. A tu lipa.
dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczkiSympatyczna z niej babka, ale buzia się jej nie zamyka, ciągle nawija, powtarza się, a jak nie gada nam, to przez telefon. Po prostu jakaś masakra momentami. Jak byliśmy u niej po świętach na 1 noc, to non stop gadała. Wróciłam do domu z wielką glową.
❤Ada&Pola❤
-
melbusia88 wrote:Tak, powrot do,duphastonu 3 x dziennie. Taki paradoks, bo doiero co wczoraj mowilam cynamonkowej ze po odstawieniu dupka jest ok. A tu lipa.
dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczki -
Nalia wrote:Dziewczyny, dzisiaj koleżanka mojej mamy jej powiedziała, że USG nie można robić za często w ciąży, bo jest szkodliwe. ;p a ja jak na razie mam robione z częstotliwością co 2 tygodnie, bo tak mi wypadały wizyty + genetyczne. Łącznie mam za sobą 4 USG. Czy co 2 tyg to nie za często? Jak często Wy macie USG?
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczki
a masz sluchawki jakieś? Może to będzie jakiś znak dla niej?PixiDixi, magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Nalia z tego co wiem to USG nie jest niczym szkodliwym. RTG owszem ale nie USG. Wiec nie ma co się martwić
Lena21 a dlaczego niemożliwe? Ja od kilku dni mam wrażenie ze sobie maluch słomke wykombinował i puszcza bąbelki przez nią do wód (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi z tymi bąbelkami ale to tak jakby wziąć kubek z woda wsadzić slomke i w nią dmuchać do tej wody) tak wiec uczucie przelewania jest tez myślę możliwe
Pixi mi tez wie wydaje ze z potasem cos nie tak jest skoro taka dawka magnezu nie pomagaPixiDixi lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualny
-
Loczek2018 wrote:Mysle ze możesz dowiedziec sie wielu innych "ciekawych" rzeczy. Jeszcze zostala data godzina i okoliczności poczęcia. Hehe... Musisz zamknąć oczka to zamilknie. Polecam tez sluchawy w uszy i muzyczke zagluszajaco-relaksacyjna
ona mowi do mnie nawet jak ja tu intensywnie uzytkuje telefon, co chwila sms, ale co tam, opowie w miedzy czasie dlaczego nie lubi bratowej;-) a ja myslalam, ze ja jeztem gadułą
-
melbusia88 wrote:no wlasnie nie wzielam sluchawek kurde
ona mowi do mnie nawet jak ja tu intensywnie uzytkuje telefon, co chwila sms, ale co tam, opowie w miedzy czasie dlaczego nie lubi bratowej;-) a ja myslalam, ze ja jeztem gadułą
Hmm moze jak dasz rade przepros i powiedz,ze czujesz sie zmeczona i z checia jutro wrocisz do dyskusji....?magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:A tak odnosnie ruchow dziecka- na prenatalnych dowiedzialam sie, ze lozysko jest na przedniej scianie macicy. Wyczytalam w internetach, ze prawdopodobnie pozniej poczuje ruchy dziecka. Ktos cos wie?
Tak Melbusiu,z przodu to dziala jak poduszka,wytlumia.
Ja malucha co mam na tylnej w dole czuje a maluch,ktory jest wyzej ma lozysko z przodu i raczej nie czuje (chociaz wczoraj jakies pyniecie chyba),a maluch na dole to czuje.melbusia88 lubi tę wiadomość