X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Może faktycznie brak potasu lub jeszcze mało magnezu.
    Kotku cały czas Brudze i leżę już 3 tyg i mam już dość więc Ty to masz prawo do zwątpienia. Wszystko będzie dobrze. Pamiętaj.
    Jutro mam ją wizytę i też staram się być dobrej myśli
    Podobnie jak Ty nie chce FB więc będę zaglądać na forum.

Muminko trzymam kciuki za wizyte i tez optymistycznie :-* <3

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czyje sie dobrze i wszystko jest Ok. Chyba poprostu matczyny strach mnie dopadł.
    ja fiksowałam przed wtorkową wizytą, pokłóciłam sie z mężem a na koniec poryczałam sie bez powodu na schodach w przychodni idąc na wizyte... No tak sie jakos zafiksowalam i zestresowalam, a wszystko okazało sie ok.. Az mąż mnie po wizycie opieprzyl ze nie wolno się tak stresować.
    Ostatnio jestem jednym wielkim Hormonem. Nerwus i płaczka :). Wizyty mnie uspokajają, za tydzien prenatalne wiec pewnie za kilka dni znów zacznę fiksowac..:)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88
    proszę się tam nie dać w tym szpitalu! a łobuzowi powiedz żeby przestał rozrabiać w brzuszku i nie robił mamusi głupich niespodzianek. BUZIAKI

ps.1 ja na FB się nie wybieram :) tu mi dobrze :)
    ps. 2 może leżysz z tą samą dziewczyną co ja w czerwcu :D matko przenajświętsza, jak tylko zobaczyła że mam oczy otwarte od razu zaczynała paplać - o wszystkim dosłownie i o wszystkich. myślałam, że oszaleję.
    ale trafiła mi się też druga w pokoju, z którą mam kontakt do dziś i bardzo się zakumplowałyśmy więc czasem zdarzy się jakieś miłe towarzystwo.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    melbusia88
    proszę się tam nie dać w tym szpitalu! a łobuzowi powiedz żeby przestał rozrabiać w brzuszku i nie robił mamusi głupich niespodzianek. BUZIAKI

ps.1 ja na FB się nie wybieram :) tu mi dobrze :)
    ps. 2 może leżysz z tą samą dziewczyną co ja w czerwcu :D matko przenajświętsza, jak tylko zobaczyła że mam oczy otwarte od razu zaczynała paplać - o wszystkim dosłownie i o wszystkich. myślałam, że oszaleję.
    ale trafiła mi się też druga w pokoju, z którą mam kontakt do dziś i bardzo się zakumplowałyśmy więc czasem zdarzy się jakieś miłe towarzystwo.

Hehehe :)

Ja tez mualam raz taka to pielegniarki zaczely unikac nasz pokoj bo tak zagadywala wszystkich a ja mialam juz wielka glowe....opowiedziala mi chyba wszystko o swojej rodzinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:26

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zeszłam już całkiem z duphastonu i w tej chwili biorę tylko witaminy i magnez. Dziś za to tak mnie łeb napieprza... przez ostatnie 10 lat mnie tyle głowa nie bolała co w ciąży, wiec tez humor średni :/

ciśnienie dziś miałam szalone:104/66 i puls 100. Zapisałam się na tą konsultacje kardiologiczna na sobotę, zobaczymy co powie pani dr odnośnie porodu SN.

Dziewczyny od trzech dni czuje dziwne „przemieszczenia” w moim brzuchu, jakby coś się tam mocno przelewało - ale to niemożliwe prawda?

Przesyłam Wam promyk słońca i ziarnko spokoju w serducha, obyśmy jutro wstały w lepszych humorach <3

PixiDixi, Loczek2018, magdaaq, Magic lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj koleżanka mojej mamy jej powiedziała, że USG nie można robić za często w ciąży, bo jest szkodliwe. ;p a ja jak na razie mam robione z częstotliwością co 2 tygodnie, bo tak mi wypadały wizyty + genetyczne. Łącznie mam za sobą 4 USG. Czy co 2 tyg to nie za często? Jak często Wy macie USG?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia nie spotkalam sie do tej pory z naukowo przedstawionymi badaniami,ktore stwierdzaja szkodliwosc....

Loczek2018, anecz_kaa, magdaaq lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, powrot do,duphastonu 3 x dziennie. Taki paradoks, bo doiero co wczoraj mowilam cynamonkowej ze po odstawieniu dupka jest ok. A tu lipa.

dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczki :-D

PixiDixi, anecz_kaa, magdaaq, Urszulka89 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nalia nie spotkalam sie do tej pory z naukowo przedstawionymi badaniami,ktore stwierdzaja szkodliwosc....
    No właśnie też mi się tak wydaje, w końcu to nie RTG. Ale moja mama oczywiście zasiała panikę i już do mnie wydzwaniała, czy czasem za często nie robię. :p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj koleżanka mojej mamy jej powiedziała, że USG nie można robić za często w ciąży, bo jest szkodliwe. ;p a ja jak na razie mam robione z częstotliwością co 2 tygodnie, bo tak mi wypadały wizyty + genetyczne. Łącznie mam za sobą 4 USG. Czy co 2 tyg to nie za często? Jak często Wy macie USG?
    ja miałam we wt i bd miała w środę :P bo bylo za wcześnie na genetyczne

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tak, powrot do,duphastonu 3 x dziennie. Taki paradoks, bo doiero co wczoraj mowilam cynamonkowej ze po odstawieniu dupka jest ok. A tu lipa.

dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczki :-D
    Hahaha to z niej taka gaduła, jak z mojej teściowej. ;) Sympatyczna z niej babka, ale buzia się jej nie zamyka, ciągle nawija, powtarza się, a jak nie gada nam, to przez telefon. Po prostu jakaś masakra momentami. Jak byliśmy u niej po świętach na 1 noc, to non stop gadała. Wróciłam do domu z wielką glową.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Mysle ze możesz dowiedziec sie wielu innych "ciekawych" rzeczy. Jeszcze zostala data godzina i okoliczności poczęcia. Hehe... Musisz zamknąć oczka to zamilknie. Polecam tez sluchawy w uszy i muzyczke zagluszajaco-relaksacyjna :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    ja tez nie znam dowodow. Przyklad na goraco - dziewczyna co z nia leze ma usg co drugi dzien od 10 dni. Jak trzeba to trzeba. Ja mialam juz ok 7-8 razy od poczatku ciazy na kazdej kontroli, podczas tego i poprzedniego pobytu w szpitalu i genetyczne

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

a masz sluchawki jakieś? Może to będzie jakiś znak dla niej? :)

PixiDixi, magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia z tego co wiem to USG nie jest niczym szkodliwym. RTG owszem ale nie USG. Wiec nie ma co się martwić ;)

Lena21 a dlaczego niemożliwe? Ja od kilku dni mam wrażenie ze sobie maluch słomke wykombinował i puszcza bąbelki przez nią do wód (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi z tymi bąbelkami ale to tak jakby wziąć kubek z woda wsadzić slomke i w nią dmuchać do tej wody :P ) tak wiec uczucie przelewania jest tez myślę możliwe ;)

Pixi mi tez wie wydaje ze z potasem cos nie tak jest skoro taka dawka magnezu nie pomaga

PixiDixi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym usg to ostatnio najmodniejsze kłamstwo miesiąca. Ja miałam na początku co tydzień usg przez plamienia ;)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Mysle ze możesz dowiedziec sie wielu innych "ciekawych" rzeczy. Jeszcze zostala data godzina i okoliczności poczęcia. Hehe... Musisz zamknąć oczka to zamilknie. Polecam tez sluchawy w uszy i muzyczke zagluszajaco-relaksacyjna :)
    no wlasnie nie wzielam sluchawek kurde :-) ona mowi do mnie nawet jak ja tu intensywnie uzytkuje telefon, co chwila sms, ale co tam, opowie w miedzy czasie dlaczego nie lubi bratowej;-) a ja myslalam, ze ja jeztem gadułą :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odnosnie ruchow dziecka- na prenatalnych dowiedzialam sie, ze lozysko jest na przedniej scianie macicy. Wyczytalam w internetach, ze prawdopodobnie pozniej poczuje ruchy dziecka. Ktos cos wie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    no wlasnie nie wzielam sluchawek kurde :-) ona mowi do mnie nawet jak ja tu intensywnie uzytkuje telefon, co chwila sms, ale co tam, opowie w miedzy czasie dlaczego nie lubi bratowej;-) a ja myslalam, ze ja jeztem gadułą :-)
    Hehe,ale Tobie nie do smiechu...
    Hmm moze jak dasz rade przepros i powiedz,ze czujesz sie zmeczona i z checia jutro wrocisz do dyskusji....?

magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A tak odnosnie ruchow dziecka- na prenatalnych dowiedzialam sie, ze lozysko jest na przedniej scianie macicy. Wyczytalam w internetach, ze prawdopodobnie pozniej poczuje ruchy dziecka. Ktos cos wie?

Tak Melbusiu,z przodu to dziala jak poduszka,wytlumia.

Ja malucha co mam na tylnej w dole czuje a maluch,ktory jest wyzej ma lozysko z przodu i raczej nie czuje (chociaz wczoraj jakies pyniecie chyba),a maluch na dole to czuje.

melbusia88 lubi tę wiadomość

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ