X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczory i noce mam tragiczne. Po pierwsze mdłości bez wymiotów czasami modlę się o wymioty bo liczę że mi ulży ale nic z tego. Po drugie jak mogłam spać cały czas to teraz nie mogę. Nie umiem znaleźć pozycji bolą mnie krzyże i do tego czasami mam wrażenie ciężkich nóg. Dodam że wszytkie wyniki mam książkowe.
    Ale się wyżaliłam :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tak Melbusiu,z przodu to dziala jak poduszka,wytlumia.

Ja malucha co mam na tylnej w dole czuje a maluch,ktory jest wyzej ma lozysko z przodu i raczej nie czuje (chociaz wczoraj jakies pyniecie chyba),a maluch na dole to czuje.
    super masz,ze juz cos czujesz :-) szkoda, ze pozno poczuje. Pierwsze malenstwo, wiec sie doczekac nie moge, a tu sie wydluzy.

od 10 min kolezanka jest cicho, bo je :-) ide zaraz spac, wiec juz koniec sluchania

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja wieczory i noce mam tragiczne. Po pierwsze mdłości bez wymiotów czasami modlę się o wymioty bo liczę że mi ulży ale nic z tego. Po drugie jak mogłam spać cały czas to teraz nie mogę. Nie umiem znaleźć pozycji bolą mnie krzyże i do tego czasami mam wrażenie ciężkich nóg. Dodam że wszytkie wyniki mam książkowe.
    Ale się wyżaliłam :)
    ktory to tydzien?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi trochę pryszcze zaczynają dokuczac. Czuję się przez to gorzej. Czy jest jakiś sposób na wypryski w ciąży???

ckaiskjo3c7906hm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    ktory to tydzien?
    11

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    super masz,ze juz cos czujesz :-) szkoda, ze pozno poczuje. Pierwsze malenstwo, wiec sie doczekac nie moge, a tu sie wydluzy.

od 10 min kolezanka jest cicho, bo je :-) ide zaraz spac, wiec juz koniec sluchania

Melbusiu,ja w pierwszej ciazy poczulam w 22 tygodniu, nie wiem dlaczego coraz wczesniej czuje sie wraz z kazda ciaza,ale to zadne pocieszenie dla Ciebie....tak czy siak mam nadzieje,ze relatywnie szybciej poczujesz niz statystycznie to podaja....:-*

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaintrygowalyscie mnie i sprawdziłam, że mam łożysko „z przodu, nisko” , co to oznacza?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To,ze tez pizniej mozesz odczuwac ruchy maluszka.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jutro idziesz na panorame czy nifty?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :( czytam czytam i różnice minimalne. Zobaczę chyba co gin zasugeruje

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami i lizyskiem z przodu jest masakra. Czuć B słabo. Ja w 2 ciąży czułam od 18 tyg ale bardzo słabo teraz tydzień temu poczułam 2 puknkecia i cisza

• magdis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Jak sobie radzicie z kaszlem i drapiącym gardłem kobitki? Ktoś mnie zaraził i drugi dzień się męczę.
    Ja tez sie tak mordowalam prawie 2 tyg,bylam nawet w swieta na ip bo myslalam ze pluca sobie wypluje ale osluchowo bylo ok wiec kurowalam sie syropem z cebuli,do tego syrop prawoslazowy i prenalen.W koncu przeszlo ale az zakwasy mialam w brzuchu od tego kaslania i co mnie napadl kaszel to zaraz wymioty

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tak, powrot do,duphastonu 3 x dziennie. Taki paradoks, bo doiero co wczoraj mowilam cynamonkowej ze po odstawieniu dupka jest ok. A tu lipa.

dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczki :-D

spokojnie, zostawiła cokolwiek na jutro :):):) dawkuje Ci wiedzę, cwana bestyja

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, ja nie wiem czy robic to nifty,jeju mam mieszane uczucia a przy NT 2,4 jrdnego malucha moja gin bedzie naciskac a ja chyba wole w nieswiadomosci blogiej przezyc ciaze....kurde nie wiem co robic .....

• magdis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Zaintrygowalyscie mnie i sprawdziłam, że mam łożysko „z przodu, nisko” , co to oznacza?
    Gdzie wy to czytacie?mi ani na wizytach ani na prenatalnych nic nie mowiono ani nie pisano nt.lozyska..

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Gdzie wy to czytacie?mi ani na wizytach ani na prenatalnych nic nie mowiono ani nie pisano nt.lozyska..
    Ja mam napisane na opisie z genetycznych

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, u was waga stoi w miejscu albo chudniecie a ja mam juz 4 kg na plusie.chyba musze przystopowac tym moim obzarstwem

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym które juz czuja ruchy, czekam na ten moment jak na zbawienie :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, oszalałam chyba
    kupiłam mały woreczek ślicznych ubranek dziecięcych - raczej nie mam od kogo dostać, bo dzieciaki koleżanek już dawno wyrosły - zresztą jakie to ma znaczenie - nie mogłam się powstrzymać ...

boshe ale to wszystko piękne, słodkie i urocze
    teraz tylko - oby lekarka od USG się nie pomyliła z tym chłopakiem bo córcia będzie mieć koszulki z samochodzikami :D

kolorowych snów mamuśki

anecz_kaa, PixiDixi, melbusia88, Loczek2018, Niecierpliwa123, Carolline lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja mam napisane na opisie z genetycznych
    To u mnie nic nie ma na ten temat. Agniecha, wpisz mnie na liste z terminem 4.07.pliiis ☺

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ