X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczory i noce mam tragiczne. Po pierwsze mdłości bez wymiotów czasami modlę się o wymioty bo liczę że mi ulży ale nic z tego. Po drugie jak mogłam spać cały czas to teraz nie mogę. Nie umiem znaleźć pozycji bolą mnie krzyże i do tego czasami mam wrażenie ciężkich nóg. Dodam że wszytkie wyniki mam książkowe.
    Ale się wyżaliłam :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tak Melbusiu,z przodu to dziala jak poduszka,wytlumia.

Ja malucha co mam na tylnej w dole czuje a maluch,ktory jest wyzej ma lozysko z przodu i raczej nie czuje (chociaz wczoraj jakies pyniecie chyba),a maluch na dole to czuje.
    super masz,ze juz cos czujesz :-) szkoda, ze pozno poczuje. Pierwsze malenstwo, wiec sie doczekac nie moge, a tu sie wydluzy.

od 10 min kolezanka jest cicho, bo je :-) ide zaraz spac, wiec juz koniec sluchania

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja wieczory i noce mam tragiczne. Po pierwsze mdłości bez wymiotów czasami modlę się o wymioty bo liczę że mi ulży ale nic z tego. Po drugie jak mogłam spać cały czas to teraz nie mogę. Nie umiem znaleźć pozycji bolą mnie krzyże i do tego czasami mam wrażenie ciężkich nóg. Dodam że wszytkie wyniki mam książkowe.
    Ale się wyżaliłam :)
    ktory to tydzien?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi trochę pryszcze zaczynają dokuczac. Czuję się przez to gorzej. Czy jest jakiś sposób na wypryski w ciąży???

ckaiskjo3c7906hm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    ktory to tydzien?
    11

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    super masz,ze juz cos czujesz :-) szkoda, ze pozno poczuje. Pierwsze malenstwo, wiec sie doczekac nie moge, a tu sie wydluzy.

od 10 min kolezanka jest cicho, bo je :-) ide zaraz spac, wiec juz koniec sluchania

Melbusiu,ja w pierwszej ciazy poczulam w 22 tygodniu, nie wiem dlaczego coraz wczesniej czuje sie wraz z kazda ciaza,ale to zadne pocieszenie dla Ciebie....tak czy siak mam nadzieje,ze relatywnie szybciej poczujesz niz statystycznie to podaja....:-*

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaintrygowalyscie mnie i sprawdziłam, że mam łożysko „z przodu, nisko” , co to oznacza?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To,ze tez pizniej mozesz odczuwac ruchy maluszka.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jutro idziesz na panorame czy nifty?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :( czytam czytam i różnice minimalne. Zobaczę chyba co gin zasugeruje

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami i lizyskiem z przodu jest masakra. Czuć B słabo. Ja w 2 ciąży czułam od 18 tyg ale bardzo słabo teraz tydzień temu poczułam 2 puknkecia i cisza

• magdis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Jak sobie radzicie z kaszlem i drapiącym gardłem kobitki? Ktoś mnie zaraził i drugi dzień się męczę.
    Ja tez sie tak mordowalam prawie 2 tyg,bylam nawet w swieta na ip bo myslalam ze pluca sobie wypluje ale osluchowo bylo ok wiec kurowalam sie syropem z cebuli,do tego syrop prawoslazowy i prenalen.W koncu przeszlo ale az zakwasy mialam w brzuchu od tego kaslania i co mnie napadl kaszel to zaraz wymioty

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tak, powrot do,duphastonu 3 x dziennie. Taki paradoks, bo doiero co wczoraj mowilam cynamonkowej ze po odstawieniu dupka jest ok. A tu lipa.

dziewczyny ona mi juz cale zycie opowiedziala i wszystkie koligacje i konflikty rodzinne. Nie znam jeszcze tylko jej nr buta i daty pierwszej miesiaczki :-D

spokojnie, zostawiła cokolwiek na jutro :):):) dawkuje Ci wiedzę, cwana bestyja

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, ja nie wiem czy robic to nifty,jeju mam mieszane uczucia a przy NT 2,4 jrdnego malucha moja gin bedzie naciskac a ja chyba wole w nieswiadomosci blogiej przezyc ciaze....kurde nie wiem co robic .....

• magdis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Zaintrygowalyscie mnie i sprawdziłam, że mam łożysko „z przodu, nisko” , co to oznacza?
    Gdzie wy to czytacie?mi ani na wizytach ani na prenatalnych nic nie mowiono ani nie pisano nt.lozyska..

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Gdzie wy to czytacie?mi ani na wizytach ani na prenatalnych nic nie mowiono ani nie pisano nt.lozyska..
    Ja mam napisane na opisie z genetycznych

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, u was waga stoi w miejscu albo chudniecie a ja mam juz 4 kg na plusie.chyba musze przystopowac tym moim obzarstwem

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym które juz czuja ruchy, czekam na ten moment jak na zbawienie :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, oszalałam chyba
    kupiłam mały woreczek ślicznych ubranek dziecięcych - raczej nie mam od kogo dostać, bo dzieciaki koleżanek już dawno wyrosły - zresztą jakie to ma znaczenie - nie mogłam się powstrzymać ...

boshe ale to wszystko piękne, słodkie i urocze
    teraz tylko - oby lekarka od USG się nie pomyliła z tym chłopakiem bo córcia będzie mieć koszulki z samochodzikami :D

kolorowych snów mamuśki

anecz_kaa, PixiDixi, melbusia88, Loczek2018, Niecierpliwa123, Carolline lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja mam napisane na opisie z genetycznych
    To u mnie nic nie ma na ten temat. Agniecha, wpisz mnie na liste z terminem 4.07.pliiis ☺

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ