X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, jest delikatna infekcja, dostałam pimafucin na 3 dni. To pewnie po antybiotyku

Niecierpliwa123, magdaaq lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaargggh.. Czy jak w afekcie urwę mojemu głowę lub coś innego to ze względu na ciążę mnie uniewinnią? Oto czemu:
    Siedze w domku, upieklam ciasto (jego ulubione), przygotowalam obiad.. Ale coś mnie kłuje w brzuchu więc usiadłam do kompa i szukam fajnych miejsc na nasze ostatnie romantyczne wakacje bez dziecka. Znalazlam, piszę do niego. On oddzwania i słodkim głosikiem mówi:
    -ojej nie miałaś nic lepszego do roboty niż szukać urlopu? Trzeba było mieszkanie posprzątać..
    Potem było tylko lepiej:
    - no nie złość się tak, przecież robię dla Ciebie miłe rzeczy... Wczoraj np wyniosłem śmieci...
    No faktycznie, klękajcie narody. A ja jestem w ciąży. Chcesz się, kur.., zamienić? Bo ja z radością wrócę do pracy kiedy ty bedziesz codziennie walczyl na przemian z mdlosciami i zaparciem i tak przez 9 miesiecy.

Zagotowalam sie. A jak wróci to jeszcze sie pewnie popłacze.. Hormony?

shadee, Carolline lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Teście złoci, szwagierka ciężka xD

Teście super. Ale z tesciami mieszka męża siostra z mężem i z nimi nikt się nie może dogadać. To są ludzie, którzy mają znieczulice, nie obchodzą ich inni szkoda gadać...

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jeju serio wierzycie w coś takiego jak "test" z sodą? Przecież to bujda na resorach! Niby jak by to miało działać? W moczu matki nie ma niczego, co świadczyłoby o płci dziecka... A to czy się pieni zależy od pH moczu. Nie wierzę, że poważne kobiety w 21 wieku odstawiają takie hece.. Ech.

Magda zainspirowałaś mnie do dorobienia deseru do obiadu. Będzie chlebek bananowy z orzechami i czekoladą, mąż uwielbia. Skoro już w łóżku żadnego ze mnie pożytku to chociaż w kuchni...
    Rozumiem, że jestem niepoważna, że odstawiam takie hece...? Traktuję temat z przymrużeniem oka. To tak samo wiarygodne jak chiński kalendarz. Ale pobawić się z ciekawości można, nie widzę powodu do krytykowania. Już się nie wypowiadam w temacie, bo jeszcze wyjdę na niepoważną w XXI wieku :-)

Magic lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Aaargggh.. Czy jak w afekcie urwę mojemu głowę lub coś innego to ze względu na ciążę mnie uniewinnią? Oto czemu:
    Siedze w domku, upieklam ciasto (jego ulubione), przygotowalam obiad.. Ale coś mnie kłuje w brzuchu więc usiadłam do kompa i szukam fajnych miejsc na nasze ostatnie romantyczne wakacje bez dziecka. Znalazlam, piszę do niego. On oddzwania i słodkim głosikiem mówi:
    -ojej nie miałaś nic lepszego do roboty niż szukać urlopu? Trzeba było mieszkanie posprzątać..
    Potem było tylko lepiej:
    - no nie złość się tak, przecież robię dla Ciebie miłe rzeczy... Wczoraj np wyniosłem śmieci...
    No faktycznie, klękajcie narody. A ja jestem w ciąży. Chcesz się, kur.., zamienić? Bo ja z radością wrócę do pracy kiedy ty bedziesz codziennie walczyl na przemian z mdlosciami i zaparciem i tak przez 9 miesiecy.

Zagotowalam sie. A jak wróci to jeszcze sie pewnie popłacze.. Hormony?
    Łosz Ty. Dalabym mu zimny obiad. A ciasto sama zjadla.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia jesteś juz w domu?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, patrzcie jakie śliczności dziś znalazłam na allegro, za 1/2 ceny sklepowej + do tego materacyk i kołderka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/035f48113471.jpg

<3

muminka83, Magic lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    kochane, patrzcie jakie śliczności dziś znalazłam na allegro, za 1/2 ceny sklepowej + do tego materacyk i kołderka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/035f48113471.jpg

<3
    Tzw kosz Mojżesza. Wiele mam korzysta.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    praktyczne to?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    praktyczne to?
    Ile mam.uzywalo tyle chwali wiec tak:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee któraś z dziewczyn wcześniej wstawiała coś podobnego, ale kołyskę, po prostu dół inny, płozy. Bardzo mi się podoba taki kosz, ale chyba wolałabym właśnie na płozach do bujania.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Melbusia jesteś juz w domu?
    Wypisałam się na żądanie. Stwierdziłam, że leżeć i brać duphaston mogę w domu, nic innego mi w szpitalu nie robili. A jutro mam zaplanowaną wizytę u swojego lekarza i w poradni diabetologicznej. Dobrze, że wyszłam, bo nie idzie się niczego dowiedzieć od lekarzy w tym szpitalu, a jak człowiek zapyta, to burczą coś pod nosem, albo kpiące odpowiedzi. To nie na moje nerwy. Leżę w domku, mąż obok, kot obok i od razu nastrój lepszy :-)

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z tego co czytam nadaje się tylko do 6 miesiąca - więc krótko posluży :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ale z tego co czytam nadaje się tylko do 6 miesiąca - więc krótko posluży :(
    Tak to tylko na 1 polrocze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wypisałam się na żądanie. Stwierdziłam, że leżeć i brać duphaston mogę w domu, nic innego mi w szpitalu nie robili. A jutro mam zaplanowaną wizytę u swojego lekarza i w poradni diabetologicznej. Dobrze, że wyszłam, bo nie idzie się niczego dowiedzieć od lekarzy w tym szpitalu, a jak człowiek zapyta, to burczą coś pod nosem, albo kpiące odpowiedzi. To nie na moje nerwy. Leżę w domku, mąż obok, kot obok i od razu nastrój lepszy :-)
    I prawidłowo❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No krótko, bo pewnie jest niewielkich rozmiarów. Ja tak tam z tyłu głowy tę kołyskę - kosz gdyby był problem ze spaniem dziecka w swoim pokoiku, albo jakbym jednak chciała mieć je blisko, to w pokoiku zostałoby łożeczko, a taki kosz do sypialni wstawić, bo niewiele miejsca i na poczatek się nada :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z chrzestnymi? Jak było i jest?

Magia lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Są bo są.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Chrzestny jest, męża brat, ale w rodzinie nie mam kandydatki na chrzestną. Chyba wezmę przyjaciółkę.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Moim zdaniem nie musi być wcale ktoś z rodziny. Bo jeśli mam brać kogoś z rodziny tylko dlatego że jest z rodziny a dziecko będzie odwiedzał raz do roku i wogóle zapomni o jego istnieniu to wolę wziąć przyjaciółkę z którą znamy się i odwiedzamy od dziecka ;)

melbusia88, anecz_kaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ