X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, jest delikatna infekcja, dostałam pimafucin na 3 dni. To pewnie po antybiotyku

Niecierpliwa123, magdaaq lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaargggh.. Czy jak w afekcie urwę mojemu głowę lub coś innego to ze względu na ciążę mnie uniewinnią? Oto czemu:
    Siedze w domku, upieklam ciasto (jego ulubione), przygotowalam obiad.. Ale coś mnie kłuje w brzuchu więc usiadłam do kompa i szukam fajnych miejsc na nasze ostatnie romantyczne wakacje bez dziecka. Znalazlam, piszę do niego. On oddzwania i słodkim głosikiem mówi:
    -ojej nie miałaś nic lepszego do roboty niż szukać urlopu? Trzeba było mieszkanie posprzątać..
    Potem było tylko lepiej:
    - no nie złość się tak, przecież robię dla Ciebie miłe rzeczy... Wczoraj np wyniosłem śmieci...
    No faktycznie, klękajcie narody. A ja jestem w ciąży. Chcesz się, kur.., zamienić? Bo ja z radością wrócę do pracy kiedy ty bedziesz codziennie walczyl na przemian z mdlosciami i zaparciem i tak przez 9 miesiecy.

Zagotowalam sie. A jak wróci to jeszcze sie pewnie popłacze.. Hormony?

shadee, Carolline lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Teście złoci, szwagierka ciężka xD

Teście super. Ale z tesciami mieszka męża siostra z mężem i z nimi nikt się nie może dogadać. To są ludzie, którzy mają znieczulice, nie obchodzą ich inni szkoda gadać...

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jeju serio wierzycie w coś takiego jak "test" z sodą? Przecież to bujda na resorach! Niby jak by to miało działać? W moczu matki nie ma niczego, co świadczyłoby o płci dziecka... A to czy się pieni zależy od pH moczu. Nie wierzę, że poważne kobiety w 21 wieku odstawiają takie hece.. Ech.

Magda zainspirowałaś mnie do dorobienia deseru do obiadu. Będzie chlebek bananowy z orzechami i czekoladą, mąż uwielbia. Skoro już w łóżku żadnego ze mnie pożytku to chociaż w kuchni...
    Rozumiem, że jestem niepoważna, że odstawiam takie hece...? Traktuję temat z przymrużeniem oka. To tak samo wiarygodne jak chiński kalendarz. Ale pobawić się z ciekawości można, nie widzę powodu do krytykowania. Już się nie wypowiadam w temacie, bo jeszcze wyjdę na niepoważną w XXI wieku :-)

Magic lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Aaargggh.. Czy jak w afekcie urwę mojemu głowę lub coś innego to ze względu na ciążę mnie uniewinnią? Oto czemu:
    Siedze w domku, upieklam ciasto (jego ulubione), przygotowalam obiad.. Ale coś mnie kłuje w brzuchu więc usiadłam do kompa i szukam fajnych miejsc na nasze ostatnie romantyczne wakacje bez dziecka. Znalazlam, piszę do niego. On oddzwania i słodkim głosikiem mówi:
    -ojej nie miałaś nic lepszego do roboty niż szukać urlopu? Trzeba było mieszkanie posprzątać..
    Potem było tylko lepiej:
    - no nie złość się tak, przecież robię dla Ciebie miłe rzeczy... Wczoraj np wyniosłem śmieci...
    No faktycznie, klękajcie narody. A ja jestem w ciąży. Chcesz się, kur.., zamienić? Bo ja z radością wrócę do pracy kiedy ty bedziesz codziennie walczyl na przemian z mdlosciami i zaparciem i tak przez 9 miesiecy.

Zagotowalam sie. A jak wróci to jeszcze sie pewnie popłacze.. Hormony?
    Łosz Ty. Dalabym mu zimny obiad. A ciasto sama zjadla.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia jesteś juz w domu?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, patrzcie jakie śliczności dziś znalazłam na allegro, za 1/2 ceny sklepowej + do tego materacyk i kołderka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/035f48113471.jpg

<3

muminka83, Magic lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    kochane, patrzcie jakie śliczności dziś znalazłam na allegro, za 1/2 ceny sklepowej + do tego materacyk i kołderka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/035f48113471.jpg

<3
    Tzw kosz Mojżesza. Wiele mam korzysta.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    praktyczne to?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    praktyczne to?
    Ile mam.uzywalo tyle chwali wiec tak:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee któraś z dziewczyn wcześniej wstawiała coś podobnego, ale kołyskę, po prostu dół inny, płozy. Bardzo mi się podoba taki kosz, ale chyba wolałabym właśnie na płozach do bujania.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Melbusia jesteś juz w domu?
    Wypisałam się na żądanie. Stwierdziłam, że leżeć i brać duphaston mogę w domu, nic innego mi w szpitalu nie robili. A jutro mam zaplanowaną wizytę u swojego lekarza i w poradni diabetologicznej. Dobrze, że wyszłam, bo nie idzie się niczego dowiedzieć od lekarzy w tym szpitalu, a jak człowiek zapyta, to burczą coś pod nosem, albo kpiące odpowiedzi. To nie na moje nerwy. Leżę w domku, mąż obok, kot obok i od razu nastrój lepszy :-)

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z tego co czytam nadaje się tylko do 6 miesiąca - więc krótko posluży :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ale z tego co czytam nadaje się tylko do 6 miesiąca - więc krótko posluży :(
    Tak to tylko na 1 polrocze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wypisałam się na żądanie. Stwierdziłam, że leżeć i brać duphaston mogę w domu, nic innego mi w szpitalu nie robili. A jutro mam zaplanowaną wizytę u swojego lekarza i w poradni diabetologicznej. Dobrze, że wyszłam, bo nie idzie się niczego dowiedzieć od lekarzy w tym szpitalu, a jak człowiek zapyta, to burczą coś pod nosem, albo kpiące odpowiedzi. To nie na moje nerwy. Leżę w domku, mąż obok, kot obok i od razu nastrój lepszy :-)
    I prawidłowo❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No krótko, bo pewnie jest niewielkich rozmiarów. Ja tak tam z tyłu głowy tę kołyskę - kosz gdyby był problem ze spaniem dziecka w swoim pokoiku, albo jakbym jednak chciała mieć je blisko, to w pokoiku zostałoby łożeczko, a taki kosz do sypialni wstawić, bo niewiele miejsca i na poczatek się nada :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z chrzestnymi? Jak było i jest?

Magia lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Są bo są.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Chrzestny jest, męża brat, ale w rodzinie nie mam kandydatki na chrzestną. Chyba wezmę przyjaciółkę.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Moim zdaniem nie musi być wcale ktoś z rodziny. Bo jeśli mam brać kogoś z rodziny tylko dlatego że jest z rodziny a dziecko będzie odwiedzał raz do roku i wogóle zapomni o jego istnieniu to wolę wziąć przyjaciółkę z którą znamy się i odwiedzamy od dziecka ;)

melbusia88, anecz_kaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ