LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
magdaaq wrote:Ale nie jesteś tu od początku a u nas na grupie nikt tak nie napisal ze sa mądrzejsze.
Tak ta butla w dziób a reszta coz kazdy ma.swoje zdanie.
Nie napisałam że przeczytałam to na forum. Ja osobiście spotkałam się z opinią że dzieci karmione piersią są inteligentniejsze. Nie napisałam też że podzielam to stwierdzenie. Uważam to za totalną bzdurę.
Myślałam że w tym wątku mogą się udzielać wszystkie mamy z terminem na lipiec a nie tylko te które uczestniczą w nim od początku.
Myśle że troszkę źle zinterpretowałaś mojego posta.
Jesli jakimkolwiek wyrażeniem Cię obraziłam to przepraszam. -
I jeszcze jedna rzecz, jakby mnie ktos szukał - nie jestem na L4. Nadal pracuję pon-ptk 8-16, oszczędzam się, nie udzielam sie juz od pierwszych tyg ciąży jako szalony chemik heh, laboratorium omijam łukiem, ale siedzę w swoim pokoiku z kawką i odwalam papierologie koledze który robi analizy żeby mu troche ulżyć bo zostal sam w lab. Mam nadzieje że jak nie bd przeciwskazań (znów tfu tfu tfu) to do końca drugiego trymestru tu sobie posiedzę bezstresowo, jak koniec marca-kwietnia pójdę juz na L4 to bd poginac w Sims4 i pisać wam takie elaboraty że bdziecie jeszcze miały mnie dość
.
melbusia88, anecz_kaa, Sabinkak, Niecierpliwa123, Carolline lubią tę wiadomość
-
PolaP wrote:O butli to moje słowa
Uważam że jeśli karmienie sprawia ból to nie należy się do tego zmuszać. Ja z pierwszym dzieckiem się zmuszałam, i teraz nie zamierzam tego robić. Może być tak jak u Magdy z drugim dzieckiem całkowicie inaczej i karmienie pójdzie bez problemu. Wiek i doświadczenie też robi swoje. Jak rodziłam syna miałam 22 lata. I słuchałam i robiłam tak jak mi mi sugerowała teściowa, która wychowała troje dzieci. Teraz będę słuchać siebie.PolaP, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Nie dała bym rade, to dla mnie bardzo intymna sytuacja i jakos nie potrafiła bym tak oficjalnie „wywalić” piersi
odrazu ostrzegam męża siostra to dopiero ma tupet. Ja jak karmiłam Lilka bo Oliś ją bardzo krótko i nienawidziła jak mnie ciągnął
to szłam z nią do innego pokoju i kladłam się z nią na łóżku bo jadła tylko na leżąco. A ta co? Lazła za nami! Spadała i niemal leżała z nami. I to już jej rytuały były A mnie to wkurwiało jak mi przylazila i gapila w cycki
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
U nas wszystko w porządku
Maluch rośnie odpowiednio i tanczy w brzuchu. Niestety mial skrzyzowane nozki i nie dało się zobaczyć kto to taki. Może nastepnym razem 30 stycznia gdzie będziemy mieć juz badanie polowkowe (jak ten czas pędzi ). Musialam wykupic pakiet dodatkowych USG bo dzisiaj bym juz nie miala a zabralam M ze soba. To tak trochę glupio jakby nie mogl zobaczyć dziecka
PolaP, Loczek2018, Magic, magdaaq, melbusia88, panan12, magdis, Kinga40, Ineczka, anecz_kaa, kasiuleks, muminka83, Lena21, Agniechaaaa, PixiDixi, pi84, Sabinkak, Niecierpliwa123, Carolline lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:zgadzam sie. Ja tez w realu czuje ta presje kp. Ledwo zaszlam, a juz wszyscy pytaja jaki porod i czzy planuje kp. Jedynie maz i tesciowa mowia mi bym robila po swojemu i zebym sie nie zmuszala, jesli bede przy tym cierpiec.
Czy 88 to data twoich urodzin? -
Magic wrote:Nawet trzech
tak bo zachodziło na ujście szyjki
bo niby krwiakow nie ma, torbieli i innych historii, a juz drugi raz problem.
-
muminka83 wrote:Niestety u mnie poród siłami natury to ryzyko dla mnie. Niestety. Jak w poprzednim razem ciążę będę mieć rozwiązana dużo szybciej bo między 36-37 tyg max.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
PolaP wrote:Nie napisałam że przeczytałam to na forum. Ja osobiście spotkałam się z opinią że dzieci karmione piersią są inteligentniejsze. Nie napisałam też że podzielam to stwierdzenie. Uważam to za totalną bzdurę.
Myślałam że w tym wątku mogą się udzielać wszystkie mamy z terminem na lipiec a nie tylko te które uczestniczą w nim od początku.
Myśle że troszkę źle zinterpretowałaś mojego posta.
Jesli jakimkolwiek wyrażeniem Cię obraziłam to przepraszam.
Nie obrazam sie tak szybko. Jestem impulsywna szybko reaguje ale zawsze pisze co uwazam starajac sie nie obrazic nikogo choc wiem ze slowo pisane a mowione jest inaczej odbierane i czasem wychodzi jak wychodzi.
Kazda z nas ma tu swoja historie krotsza dluzsza lepsza gorsza a ciaza aktualna nie zawsze uslana różami i to tez wplywa na wypowiadane slowa i te czytane od 2 osoby. Ot co.Magic, muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Paulina.G wrote:U nas wszystko w porządku
Maluch rośnie odpowiednio i tanczy w brzuchu. Niestety mial skrzyzowane nozki i nie dało się zobaczyć kto to taki. Może nastepnym razem 30 stycznia gdzie będziemy mieć juz badanie polowkowe (jak ten czas pędzi ). Musialam wykupic pakiet dodatkowych USG bo dzisiaj bym juz nie miala a zabralam M ze soba. To tak trochę glupio jakby nie mogl zobaczyć dziecka
Śliczności. Ja byłam wczoraj też podglądnąć malucha. U nas podobno chłopiec.Paulina.G lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:a na jakim etapie ciazy to stwierdzili? Przepraszam, ze tyle pytam, ale moze to tez moj przypadek, a ja lubie wiedziec
bo niby krwiakow nie ma, torbieli i innych historii, a juz drugi raz problem.
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Witam się z wami!!! Matko ledwo narobiłam!
oglądaliśmy wczoraj dla nas łóżko i jesteśmy gotowi je kupić
ppza tym sppżywka i z 1h jeździliśmy za tatuazami dla Lilki-taka forma nagrody za ładne załatwianie się na wc
magdaaq, anecz_kaa lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Paulina.G lubi tę wiadomość
-
ja wchodze za pol godz. Nogi juz jak galareta.
Paulina.G lubi tę wiadomość