X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam kochane. Dla wszystkich wizytujacych w weekend samych dobrych wieści i wypoczynku w te najbliższe dwa dni :)
    Do poniedziałku:*

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja bym zrezygnowala chyba. Mi gin kazal dzis powtorzyc posiew i jak cos wyjdzie,to na wszelki wypadek dal mi jakis jednorazowy antybiotyk monural. Dziwil sie tylko ze mnie nie piecze, a tylko napierajacy bol od srodka, wiec prawdopodobne jest tez, ze to macica tak naciska na pecherz i stad ten bol przy siusianiu
    Monural jest spoko wykurzy wszystko. Czasem jest bezobjawowe zapalenie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    :(
    Smutno mi, bo mój idealny gin jest z Wrocławia, wszyscy tutaj wydają mi się nie kompetentni i jacyś tacy nijacy. Nie czuję się przy nich bezpiecznie - a to chyba najważniejsze w takim stanie. No albo to ja nie trafiłam w Krakowie na nikogo takiego :(
    JA mam cudownego lekarza w Krakowie :) napisz do mnie to dam Ci namiar :)

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    JA mam cudownego lekarza w Krakowie :) napisz do mnie to dam Ci namiar :)
    Też jesteś z Krakowa ? Kurcze nie umiem pisać tutaj wiadomości priv. Możesz do mnie napisać pierwsza? Chętnie pójdę do kogoś z polecenia.

m3sx43r846v2zvad.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Monural jest spoko wykurzy wszystko. Czasem jest bezobjawowe zapalenie
    Można to wziąć bez recepty i konsultacji z lekarzem ? Mój chyba nie za bardzo się pali do jakiejś współpracy innej prócz wizyt.

m3sx43r846v2zvad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    :(
    Smutno mi, bo mój idealny gin jest z Wrocławia, wszyscy tutaj wydają mi się nie kompetentni i jacyś tacy nijacy. Nie czuję się przy nich bezpiecznie - a to chyba najważniejsze w takim stanie. No albo to ja nie trafiłam w Krakowie na nikogo takiego :(

Jak nazywa się ten lekarz ? Tak z ciekawości ja jestem z Wro :) na szczęście mój gin mi odpowiada

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o 18.30 jade do szpitala.. Dzisiaj jest spotkanie dla przyszlych rodzicow... pokaza porodowke i ogolnie pogadanka bedzie

Sabinkak, Loczek2018 lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Też jesteś z Krakowa ? Kurcze nie umiem pisać tutaj wiadomości priv. Możesz do mnie napisać pierwsza? Chętnie pójdę do kogoś z polecenia.
    Wysłałam Ci zaproszenie :)

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Jak nazywa się ten lekarz ? Tak z ciekawości ja jestem z Wro :) na szczęście mój gin mi odpowiada
    Mikołaj Karmowski. Może to głupio zabrzmi, ale ubóstwiam go.. dużo bym dała żeby mieć takiego specjalistę na miejscu. :)

m3sx43r846v2zvad.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    U nas miało być tak że będzie ze mną do momentu rozpoczęcia pełnej akcji, bał się że nie da rady On na widok krwi mdleje :D Ale jak się już rozkręciło to powiedział że teraz to on mnie tutaj samej nie zostawi. Mamy znajomych gdzie facet był przy pierwszym porodzie i do drugiego już nie poszedł. Stwierdził że nie chce żony oglądać od TEJ strony. Co było dla mnie trochę niezrozumiałe, ale miał do tego prawo.
    Mam znajomych gdzie mąż mdleje na widok krwi nigdy nie chciał być przy porodzie, ale żona go zmusiła i potem mieli więcej problemu z nim bo zemdlał niż z rodząca ;) Z kolei moja koleżanka zabrała męża tylko pod warunkiem ze będzie stał przy jej głowie i nie przekroczy lini kolan niestety w trakcie był bardzo ciekawy i jak tylko przekroczył magiczna linie kolan dostał strzala i ze śliwa wychodzi z porodówki koleżanka za bardzo tego nie pamięta, ale bol i stres robi swoje ;)

anecz_kaa, PolaP lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzę :) jego ojciec też jest ginemologiem

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jeszcze nie wiemy zobaczymy czy 24 się dowiemy ostatnio tyłek pokazał i piękne plecy :) Nie mogę się doczekać wyniku pappy a jeszcze tyle czekania eh

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz mieć ?

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    A ja o 18.30 jade do szpitala.. Dzisiaj jest spotkanie dla przyszlych rodzicow... pokaza porodowke i ogolnie pogadanka bedzie
    Właśnie ostatnio się nad tym zastanawiałam gdzie szukać takich informacji czy można zobaczyć porodówkę przed wyborem itp
    Magda możemy ty wiesz jak to na Polnej wyglada ?:)

Paulina.G lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Kiedy masz mieć ?
    Już są, ale poszły od razu do ginekologa a wizytę mamy dopiero 24 .Ostatnio przy nas otwierała kopertę z poprzednimi wynikami wiec pewnie są włożone w kartotekę

v5abi09kg49ph79h.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Można to wziąć bez recepty i konsultacji z lekarzem ? Mój chyba nie za bardzo się pali do jakiejś współpracy innej prócz wizyt.
    To antybiotyk na receptę

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Właśnie ostatnio się nad tym zastanawiałam gdzie szukać takich informacji czy można zobaczyć porodówkę przed wyborem itp
    Magda możemy ty wiesz jak to na Polnej wyglada ?:)
    Na Polnej tylko ze szkola rodzenia jesli jest z Polnej. A tak z marszu nie można.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odebrałam dziś wyniki badań

poziom neurofili powyżej normy - norma do 7000 a ja mam 7400
    za to poziom limfocytów obniżony - norma od 20 a ja mam 18

mam się martwić?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Decadence Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    ja tez jestem "slodka" :-) ale tylko rano hehe cukier mam rozny na czczo, czasem 80, ale czasem 95. Po posilkach cukry super. Takze jestem taka na granicy. Insuliny jeszcze nie mam. Krzywa po obciazeniu wyszla elegancka. Tylko ten poranny czasem poszaleje. Ale nie wiem czy wiecie cukru porannego nid wyregulujemy dieta. Tak mi powiedzial lekarz diabetolog,,wiec nie rozumidm dlaczego dieta, ale sie nie kloce, bo podobno z kazdym tygodniem jest coraz gorzej z cukrem, wiec moze na zaś trzeba sie pooszczedzac.
    Melbusia, masz rację, mi też ostatnio diabetolog powiedział, że akurat porannego cukru to ja sobie za bardzo dietą nie wyreguluję... a mam różnie, najniższy 82, najwyższy 99, najczęściej coś koło 95 jest. Stąd włączył insulinę - tylko na noc. No niestety:( A też po posiłkach mam rewelacyjny, dużo poniżej dopuszczalnej granicy, test po obciążeniu też był super. Mam nadzieję, że maleństwu to moje "przesłodzenie" nie zaszkodziło, bo do diabetologa dostałam się dopiero w 12 tygodniu ciąży, czyli po tym "najważniejszym" czasie, kiedy wykształcają się wszystkie organy. Straszył mnie podwyższonym kilkukrotnie ryzykiem wad wrodzonych. Ogólnie to oszaleć można, wszyscy mówią, że ciąża to taki błogosławiony stan, świetny czas, ple, ple, ple... a ja tylko odliczam dni do końca; dopóki mi malucha na brzuchu nie położą, to chyba wszystkim się będę martwić, choć próbuję z tym walczyć, of koz.:)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    My tez jeszcze nie wiemy zobaczymy czy 24 się dowiemy ostatnio tyłek pokazał i piękne plecy :) Nie mogę się doczekać wyniku pappy a jeszcze tyle czekania eh

Pappe wystarczy zrobić raz w ciąży czy jest to badanie które trzeba co jakiś czas powtarzać? ;) kolejna wizyta 24? Ja mam 22 , jeszcze trochę poczekamy :)

m3sx43r846v2zvad.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ