X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    To antybiotyk na receptę
    Podpytam o ten lek swojego gin :)

m3sx43r846v2zvad.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny odebrałam dziś wyniki badań

poziom neurofili powyżej normy - norma do 7000 a ja mam 7400
    za to poziom limfocytów obniżony - norma od 20 a ja mam 18

mam się martwić?
    Shadee, absolutnie masz się nie martwić, pokaż wynik lekarzowi i tyle. Ja miałam robioną morfologię już w 5 czy 6 tygodniu, jak mnie na oddział przyjmowali z tym podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Tam to takie kwiatki w limfocytach, neutrofilach i w czymś tam jeszcze wyszły, że złapałam się za głowę - ale lekarz powiedział mi wprost, że u "ciężarówek" dużo się zmienia i są trochę inne normy. Najlepiej weź ten wynik ze sobą na następną wizytę, a na razie oddychaj spokojnie.:)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Podpytam o ten lek swojego gin :)
    Ja go bralam 2x w ciazy z Lena i teraz raz. Zdecydowanie bezpieczny na kazdym.etapie. i smaczny! I co wazne na jeden raz do wypicia na noc i juz.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Pappe wystarczy zrobić raz w ciąży czy jest to badanie które trzeba co jakiś czas powtarzać? ;) kolejna wizyta 24? Ja mam 22 , jeszcze trochę poczekamy :)
    Raz sie robi i zestawia z usg genetycznym :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, masz rację, mi też ostatnio diabetolog powiedział, że akurat porannego cukru to ja sobie za bardzo dietą nie wyreguluję... a mam różnie, najniższy 82, najwyższy 99, najczęściej coś koło 95 jest. Stąd włączył insulinę - tylko na noc. No niestety:( A też po posiłkach mam rewelacyjny, dużo poniżej dopuszczalnej granicy, test po obciążeniu też był super. Mam nadzieję, że maleństwu to moje "przesłodzenie" nie zaszkodziło, bo do diabetologa dostałam się dopiero w 12 tygodniu ciąży, czyli po tym "najważniejszym" czasie, kiedy wykształcają się wszystkie organy. Straszył mnie podwyższonym kilkukrotnie ryzykiem wad wrodzonych. Ogólnie to oszaleć można, wszyscy mówią, że ciąża to taki błogosławiony stan, świetny czas, ple, ple, ple... a ja tylko odliczam dni do końca; dopóki mi malucha na brzuchu nie położą, to chyba wszystkim się będę martwić, choć próbuję z tym walczyć, of koz.:)
    Ka raz miałam cukier 90, a po miesiącu 82. Lekarz mówił, że to ok. Czy te wyniki są dobre?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 17:50

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie z innej beczki trochę zwłaszcza do tych z was co są w kolejnej ciąży. Czym można smarować brzuch w ciąży i co polecacie ? Mam bardzo suchą skórę i w dodatku zaczyna swędzieć

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tak, wiem Madzia - mam egosityczne podejscie do macierzynstwa. Ale tak jak pisala shadee wole zyc w zgodzie ze soba niz karmic bo wypada, bo trzeba, a w srodku sie gotowac z frustracji. Wiem- cycki sa do karmienia, ale nie w momencie gdy leci z nich krew i pojawiaja sie strupy. Miarą milosci do dziecka nie jest dla mnie ilosc wypitych przez dziecko litrow matczynego mleka. Znam lilka kobiet, ktore nie karmily bo nie chcialy, ale baly sie przyznac,,wiec lecialy bajki, ze nie ma pokarmu, ze nietresciwy, ze antybiotyki... Ja nie bede robic wariata. Nie bede ukrywac. Ale nie wykuczone, ze kp to bedzie dla mnie zaden problem i podejme decyzje o dalszym karmieniu. Nie zarzekam sie :-) natura nie dzieli rowno instynktem. Mi na razie wystarczylo na tyle zeby chviec miec dziecko, splodzic je i teraz o nie walczyc. A potem zobaczymy :-)
    To twoje pierwsze dziecko? Jeszcze możesz później zmienić zdanie ;) Czasami tak jest, że po narodzinach zmienia się na punkt widzenia. :D

anecz_kaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce7da288daa2.jpg proszę bardzo, chwalę się moją decha w 12tyg, żeby nie bylo ze tylko na fb wrzucam:). Miłego weekendu *♡*

magdaaq, PixiDixi, kasiuleks, Niecierpliwa123, muminka83, Sabinkak, marta258 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce7da288daa2.jpg proszę bardzo, chwalę się moją decha w 12tyg, żeby nie bylo ze tylko na fb wrzucam:). Miłego weekendu *♡*

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja go bralam 2x w ciazy z Lena i teraz raz. Zdecydowanie bezpieczny na kazdym.etapie. i smaczny! I co wazne na jeden raz do wypicia na noc i juz.
    Dziękuję, na pewno o niego spytam.
    Kochana wysłałam Ci wiadomość priv odnośnie moich danych na fb :)

m3sx43r846v2zvad.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Dziękuję, na pewno o niego spytam.
    Kochana wysłałam Ci wiadomość priv odnośnie moich danych na fb :)
    Odpisalam:-)

annesa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kp powiem tak: karmiłam młodą 7 miesięcy ale sama z dnia na dzień się odstawiła na co bardzo ubolewałam a to tylko dlatego, że wygodniej tak było :D Potem zaczęła się całą pielgrzymka z butelkami, wożenie wszystkiego ze sobą. Kp było dla mnie bardzo wygodne. Moja siostra karmiła 3 miesiące a dzieci mamy z tego samego wieku. Obie dziewczyny tak samo chorują, świetnie idzie im nauka i są bardzo inteligentne na swój wiek a jedna była kp a druga na butelce. Dla mnie to żadna różnica :) Jak drugie będzie mi dane karmić naturalnie to bardzo się ucieszę, a jak nie to trudno - jakoś nie będę lamentować :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ka raz miałam cukier 90, a po miesiącu 82. Lekarz mówił, że to ok. Czy te wyniki są dobre?
    Są super.:)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś bym zjadła... tylko sama nie wiem co :p

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja wpierdzielam mambe. Jutro wszystko zamknięte więc zrobiłam spore zapasy :D

m3sx43r846v2zvad.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    zajadam chipsy pieczone żeberka z grilla i milke z orzechami - a co tam, raz na jakiś czas można coś niezbyt zdrowego zjeść :p

anecz_kaa, magdaaq, Nalia lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja właśnie zjadłam pyszne spagetti mojego męża. Całą ogromną porcję. Warto było mimo że już zaczynam czuć mdłości :)

Nalia lubi tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    No to chyba taki dzień "mambowy" jest, bo ja też zjadłam, ale tylko maleńką paczuszkę i to z wyrzutami sumienia, bo ta cukrzyca... zagryzłam sałatką grecką, warzywa spowalniają wchłanianie się cukru, więc się rozgrzeszam.
    Dziewczyny, a czy któraś z Was w ogóle tak miała, że nie czuła mdłości w ciąży? Mnie dosłownie kilka razy na może dwie sekundy delikatnie zemdliło, no a lekarz mówił, że jak są mdłości, to dobry objaw. A u mnie nic! Tylko senność jak cholera (już trochę przeszło).

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    zajadam chipsy pieczone żeberka z grilla i milke z orzechami - a co tam, raz na jakiś czmożna coś niezbyt zdrowego zjeść :p
    Heh smaczek miałam takie na sylwka jak poszliśmy na zewnątrz pies wszystko ze stołu wpierdzielil a takie dobre były ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka z tuńczykiem <3

Chipsy też bym zjadła... mmm

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ