LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Decadence wrote:Ania, na pewno będziesz musiała zrobić krzywą - to fakt. Natomiast nawet jeśli wyniki po obciążeniu będą super, a na czczo wciąż przekroczone (powyżej 92 bodajże, zależy od lekarza), to skierują Cię do diabetologa. Ja miałam na czczo zawsze 97, po obciążeniu rewelacyjne, a dziś niestety glukometr i właśnie mi insulinka doszła. Tak bywa w ciąży. Nie martw się na zapas, w razie czego pamiętaj, to nic strasznego, dużo dziewczyn się z tym zmaga, plus jest taki, że szczuplutkie szybko po porodzie są, bo właściwie nie ma opcji, żeby przytyły ponad normę.
Ja się nie głodzę, jem czasem i słodkie, tylko pilnuję, by nie przesadzać. Będzie dobrze.
ale tylko rano hehe cukier mam rozny na czczo, czasem 80, ale czasem 95. Po posilkach cukry super. Takze jestem taka na granicy. Insuliny jeszcze nie mam. Krzywa po obciazeniu wyszla elegancka. Tylko ten poranny czasem poszaleje. Ale nie wiem czy wiecie cukru porannego nid wyregulujemy dieta. Tak mi powiedzial lekarz diabetolog,,wiec nie rozumidm dlaczego dieta, ale sie nie kloce, bo podobno z kazdym tygodniem jest coraz gorzej z cukrem, wiec moze na zaś trzeba sie pooszczedzac.
-
Byłam dzisiaj na usg genetycznym, wszystko jest ok, maluszek ma 54 mm, serduszko bije 149, NT 1,40, kość nosowa jest, wszystkie narządy ok, łożysko też ok, a krwiak cały już się wchłonął i nie ma po nim śladu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 23:08
melbusia88, magdis, magdaaq, Britty, PixiDixi, kasiuleks, Niecierpliwa123, Kinga40, Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość
-
Napisalam dziś do swojej gin ze chyba mam jakąś infekcje, czuje lekki dyskomfort przy oddawaniu moczu i ogólnie lekko pobolewa mnie pęcherz i coś kuje po bokach. Zapytałam co radzi i czy można wziąć furagine , ogólnie naskrobalam sms na 3 wiadomości a ta odpisała mi "można".
Aha.
Chyba z niej zrezygnuje.. -
melbusia88 wrote:Co do imion to chopiec Tomuś, a corce chcielismy dac na imie Lila (nie Liliana), ale ostatnio sie zaczelam zastanawiac, bo coraz wiecej Lilek i cos czuje, ze lada moment to imie osiagnie apogeum popularnosci.
U nas temat imion jest jeszcze tematem tabu. Oboje z mężem mamy zupełnie inne wyobrażenia -
annesa wrote:Napisalam dziś do swojej gin ze chyba mam jakąś infekcje, czuje lekki dyskomfort przy oddawaniu moczu i ogólnie lekko pobolewa mnie pęcherz i coś kuje po bokach. Zapytałam co radzi i czy można wziąć furagine , ogólnie naskrobalam sms na 3 wiadomości a ta odpisała mi "można".
Aha.
Chyba z niej zrezygnuje.. -
Magic wrote:Annesa serio? Tak ci napisała? Mi zalecana tylko urosept i picie soku 100%z żurwainy
Dlatego się wkurzam, bo w sumie to nic nie wiem dalej. Myślałam że chociażby zaproponuje wizytę żeby się zbadać, karze zrobić posiew no ale bajlando. -
nick nieaktualny
-
melbusia88 wrote:Ja bym zrezygnowala chyba. Mi gin kazal dzis powtorzyc posiew i jak cos wyjdzie,to na wszelki wypadek dal mi jakis jednorazowy antybiotyk monural. Dziwil sie tylko ze mnie nie piecze, a tylko napierajacy bol od srodka, wiec prawdopodobne jest tez, ze to macica tak naciska na pecherz i stad ten bol przy siusianiu
Smutno mi, bo mój idealny gin jest z Wrocławia, wszyscy tutaj wydają mi się nie kompetentni i jacyś tacy nijacy. Nie czuję się przy nich bezpiecznie - a to chyba najważniejsze w takim stanie. No albo to ja nie trafiłam w Krakowie na nikogo takiego