X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambę też lubię ostatnio ale wiśniową :D dobrze, że mam starsze dziecko a ona ma jeszcze ze świąt zapasy :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    A ja mam takie pytanie z innej beczki trochę zwłaszcza do tych z was co są w kolejnej ciąży. Czym można smarować brzuch w ciąży i co polecacie ? Mam bardzo suchą skórę i w dodatku zaczyna swędzieć

Ja używam Cethapil też mam bardzo suchą skórę

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Ja używam Cethapil też mam bardzo suchą skórę
    Ja na razie mam lęki bo to dopiero 12 tydzień więc zacznę pewnie w przyszłym tygodniu coś stosować jak już 13 się zacznie ale swędzi czasem że zwariować idzie

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś w ogóle słodyczy nie trawię ostatnio, ostatecznie parę żelków albo jedno Rafaello, ale rzadko. Bardziej właśnie kwaśne albo słone, precelki i paluszki to hit, tak samo świeżo wyciskany sok pomarańczowy. A dziś mnie tak zainspirowałyście tymi naleśnikami, że na obiad zrobiłam- z farszem z pieczarek, cebulki i szynki i sosem z kremowego serka topionego, mniam.

magdaaq, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja na razie mam lęki bo to dopiero 12 tydzień więc zacznę pewnie w przyszłym tygodniu coś stosować jak już 13 się zacznie ale swędzi czasem że zwariować idzie
    Smaruj zwykla oliwka dziecieca

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Smaruj zwykla oliwka dziecieca
    Ooooo na to nie wpadłam w swojej głupocie. A powinnam :)mam wrażenie że mi pół mózgu gdzieś wyparowało :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ooooo na to nie wpadłam w swojej głupocie. A powinnam :)mam wrażenie że mi pół mózgu gdzieś wyparowało :)
    Bo najprostsze sposoby przychodza najpozniej:) myślisz ze ja taka madra bylam w 1 ciazy?:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Wiktoryna Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

My już po badaniu. Okazuje sie jednak ze to 12+2d i zmieniono mi termin porodu na 18 lipca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 19:49

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

859943r8atxiwx54.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja właśnie zjadłam pyszne spagetti mojego męża. Całą ogromną porcję. Warto było mimo że już zaczynam czuć mdłości :)
    A to prócz tego to ja opedzlowalam dziś trochę, aż szkoda wymieniać wszystkiego.

Co do mdłości- nie każda kobieta (ponoc) je ma. Ja 3 miesiące się z nimi męczyłam i był to najgorszy okres w moim życiu :P

m3sx43r846v2zvad.png
  • Wiktoryna Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam wstawić zdjecie z USG ale nie potrafię tu wkleić:/

859943r8atxiwx54.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja właśnie zjadłam pyszne spagetti mojego męża. Całą ogromną porcję. Warto było mimo że już zaczynam czuć mdłości :)
    Oooooo u nas jutro na obiad spaghetti!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    No to chyba taki dzień "mambowy" jest, bo ja też zjadłam, ale tylko maleńką paczuszkę i to z wyrzutami sumienia, bo ta cukrzyca... zagryzłam sałatką grecką, warzywa spowalniają wchłanianie się cukru, więc się rozgrzeszam.
    Dziewczyny, a czy któraś z Was w ogóle tak miała, że nie czuła mdłości w ciąży? Mnie dosłownie kilka razy na może dwie sekundy delikatnie zemdliło, no a lekarz mówił, że jak są mdłości, to dobry objaw. A u mnie nic! Tylko senność jak cholera (już trochę przeszło).
    Z synem całą ciążę wymioty.
    Z córką i teraz może dwa razy. Nic a nic. Więc podejrzewam córkę. :-p hihij

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    To twoje pierwsze dziecko? Jeszcze możesz później zmienić zdanie ;) Czasami tak jest, że po narodzinach zmienia się na punkt widzenia. :D
    Pierwsze, dlatego nie zarzekam się, piszę jak na razie to widzę, ale możliwe, że to się zmieni. Cóż, jeszcze dwa lata temu mówiłam, że nie chcę mieć dzieci ;-) kiedyś czytalam wypowiedź jednek kobiety, która do porodu nie czuła żadnego instyntku, a jak urodziła, to pisała, że czuła jak jej się wszystko w mózgu fizycznie przestawiało hehe jakoś tak zapamiętałam tę wypowiedź licząc, że może mi się poprzestawia :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, mąż kupił taka pastę, z wędzonego łososia że szczypiorkiem. Czy mogę zjeść ? Skład:
    olej rzepakowy, łosoś wędzony (Salmo Salar)* 23%, woda, cukier, żółtko jaja, ocet spirytusowy, mielona gorczyca, sól spożywcza, przyprawy (w tym seler), szczypiorek 0,2%, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu, aromat,

Chodzi głównie o tego łososia i zoltko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 19:57

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Podobno oliwki maja jeden składnik który nie jest polecany do smarowania. Isopropyl palmitate więc ja mam całą i nawet jej nie użyłam

ckaiskjo3c7906hm.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na kolację dziś domowe burgery.
    Zrobiliśmy też koktajl z malinami, truskawkami, wanilią, maślanka i ciut miodu dla przełamania smaku. Będzie na śniadanie.

magdaaq, karolcia87 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Laski, mąż kupił taka pastę, z wędzonego łososia że szczypiorkiem. Czy mogę zjeść ? Skład:
    olej rzepakowy, łosoś wędzony (Salmo Salar)* 23%, woda, cukier, żółtko jaja, ocet spirytusowy, mielona gorczyca, sól spożywcza, przyprawy (w tym seler), szczypiorek 0,2%, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu, aromat,
    Nie popadajmy w paranoję bo kremy, pudry i balsamy też mają dużo chemii. Od czasu do czasu nic nie szkodzi. Smacznego :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nie popadajmy w paranoję bo kremy, pudry i balsamy też mają dużo chemii. Od czasu do czasu nic nie szkodzi. Smacznego :)
    Bardziej mi chodzi o wędzonego łososia na zimno w składzie i żółtko jaja :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Bardziej mi chodzi o wędzonego łososia na zimno w składzie i żółtko jaja :)
    Nie sądzę by to szkodziło. Naprawdę. Sama czasem lubię takie pasty. Fakt robię je sama

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Więc tak: ogólnie w ciąży powinno się nie jeść łososia wędzonego na zimno i nie ma informacji, że to jest wędzony na zimno czy ciepło. Jest też żółtko jaja, które może mieć salmonelle. Ale wątpię, że wypuścili by taki produkt w ogóle ponieważ każda partia produktu jest badana. Tylko pamiętaj, że benzoesan sodu to niezbyt dobry dla organizmu utrwalacz zywnosci. Ogólnie ta pasta to trochę lipa patrząc na skład. Ja ostatnio zjadłamteoche łososia mimo że wiem że nie powinnam... mam wyrzuty sumienia teraz. Może lepiej nie jedz. Ugotuj sobie jajko, dodaj jogurt naturalny, trochę majonezu i też będziesz miała swoją pastę bez ryby i zdrowa :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ