X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa ja jestem po technologii żywności i po dietetyce :)

A ta pasta skład taki sobie ale niestety trzeba by wędliny robić samemu i inne produkty też. Ja robię bo teraz mam czas :p A np chleby w prawie każdym jest lecytyna sojowa tak samo jak w innych produktach. Teraz konserwanty są niemodnd ale B dużo osób używa np kucharka czy Vegety a to sam syf

magdaaq lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Hej kochane :) my już po wizycie, maluszek ma sie świetnie, siedział po turecku i machał do nas rączką :) nie bardzo chciał pokazać, co ma miedzy nóżkami, na moment tylko się odsłonił, i to co widzieliśmy najprawdopodobniej potwierdza chłopca :) wg usg wychodzi ciaza dwa dni starsza, ale nie zmieniamy tp.

Co do jedzenia, jak raz zjesz cos niepolecanego nic sie nie stanie, a przy tej ilości chemii która jest w takiej paście, bakterie nie maja szans ;). Ja staram się jeść zdrowo, ale od czasu do czasu pozwalam sobie na cos bylejakiego :)
    Gratulacje :)

Sabinkak lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Osnowa ja jestem po technologii żywności i po dietetyce :)

A ta pasta skład taki sobie ale niestety trzeba by wędliny robić samemu i inne produkty też. Ja robię bo teraz mam czas :p A np chleby w prawie każdym jest lecytyna sojowa tak samo jak w innych produktach. Teraz konserwanty są niemodnd ale B dużo osób używa np kucharka czy Vegety a to sam syf
    Tak, wiem, skład średni, ale jakoś po prostu na nic innego nie mam ochoty, a chce zjeść coś na kolację, żeby nie mieć większych mdlosci :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Hej kochane :) my już po wizycie, maluszek ma sie świetnie, siedział po turecku i machał do nas rączką :) nie bardzo chciał pokazać, co ma miedzy nóżkami, na moment tylko się odsłonił, i to co widzieliśmy najprawdopodobniej potwierdza chłopca :) wg usg wychodzi ciaza dwa dni starsza, ale nie zmieniamy tp.

Co do jedzenia, jak raz zjesz cos niepolecanego nic sie nie stanie, a przy tej ilości chemii która jest w takiej paście, bakterie nie maja szans ;). Ja staram się jeść zdrowo, ale od czasu do czasu pozwalam sobie na cos bylejakiego :)
    Ale to super uczucie jak maluszek macha rączką jakby się witał, prawda :-) ? super, że uchylił rąbka tajemnicy i że rośnie zdrowo :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ale to super uczucie jak maluszek macha rączką jakby się witał, prawda :-) ? super, że uchylił rąbka tajemnicy i że rośnie zdrowo :-)
    U nas na genetycznym jak tylko doktor przyłożył głowice, to się odwrócił tyłkiem, jakby był na nas obrażony. ; D albo obrażona. : D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję dzisiejszych dobrych wieści! :)

Ja z niecierpliwością czekam na wizytę 17-ego, może dowiemy się kto tam się chowa :)

Wczoraj odebraliśmy wyniki Pappa i generalnie wszystko jest ok, ryzyka trisomii niskie, jedyne co mnie martwi to ryzyko samoistne porodu przedwczesnego - wyszedł nam wynik 1:127. To chyba dość duże ryzyko, prawda?

Chyba jajko zniosę do wizyty. Wstępnie zapisałam się też już na połówkowym w lutym :)

Co do jedzenia to tez staram się nie wariowa, ale czasem mam wyrzuty sumienia (np.kiedys po coli zero czy wedzone makreli). Ciesze się jednak ze mam Was, bo potraficie tez pomoc człowiekowi wrócić do normalności :)

Sabinkak lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U nas na genetycznym jak tylko doktor przyłożył głowice, to się odwrócił tyłkiem, jakby był na nas obrażony. ; D albo obrażona. : D
    a ja dziś moją kruszynkę pooglądałam , a jak mąż wszedł, to się odwróciła pupką i pleckami :-) śmialiśmy się, że się obraziła, że tatuś już się z synka cieszył ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ja dalam sobie przed chwila po zoladku i zjadlam two four you z cheesburgerem i frytami i jest mi blogo :):) , jeszcze bym zjadla ,w sumie to chyba wagon ze wszystkim z McDonald's...

Aneczka , zaintrygowalas mnie tymi swoimi wedlinami....jak je robisz,ogolnie ujmujac??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 20:55

anecz_kaa, magdis, Sabinkak, karolcia87, magdaaq lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na vege burgery :D im normalne a sobie vege ;)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyprawy folia do pieczenia i piekę :) czasem mam od teścia swoje a czasem kupuje... i parówki też ale tylko bez glutaminianu etc

• magdis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aaaaa ja dalam sobie przed chwila po zoladku i zjadlam two four you z cheesburgerem i frytami i jest mi blogo :):) , jeszcze bym zjadla ,w sumie to chyba wagon ze wszystkim z McDonald's...

Aneczka , zaintrygowalas mnie tymi swoimi wedlinami....jak je robisz,ogolnie ujmujac??
    Ja tez zaliczylam dzis wizyte w mcdonaldzie i wsunelam 2 duze porcje frytek bo jedna byla gratisowa

PixiDixi, panan12, magdaaq lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bym zjadła KFC albo Maca o matko - mam dość zdrowej żywności
    teraz to mi smaka zrobiłaś ...

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze oliwka dobrze sie sprawdza ale ja osobiscie nie lubie bo czuje sie po niej wytluszczona i polepiona. Jak sie posmaruje kremem to superszybko sie wchlania i nic mi sie nie lepi

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja tez zaliczylam dzis wizyte w mcdonaldzie i wsunelam 2 duze porcje frytek bo jedna byla gratisowa

Cholerka u mnie cicho o gratisach o ....nie lubie juz ich hehe

Aneczka,ja np.schab trzymam w solance przez dobe a pozniej czosnkiem nacieram,papryki,majeranku,lisc laurowy.

Mam gdzies przepis z gotowaniem i wychodzi superrrr,poszukam i napisze Wam :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam swoje wędliny, mąż robił na święta i uwierzcie mi że wyglądają i pachną nadal. Nic nie robi się śmierdzące i zielone... Mam tez to szczęście, że mamy swojskie jajka i mogę je spokojnie jeść :) ale tez wszystko ze zdrowym rozsądkiem, jak mam ochotę na cis mniej zdrowego to tez wcinam :p
    A co do zdrowych zamienników, to wczoraj sibie zrobiłam sorbert z mrożonych malin i melona mmmmm pyszne :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo taki sorbet pycha. Gorzej, że ja kurcze, mam cały czas jadłowstręt od kilku dni... I jem z rozsądku, nic mi nie smakuje, żadne danie... Nie mam ochoty nawet na ulubione potrawy... Nawet na jakieś słodkie. ;( Poza tym mnie mdli i tak w kółko. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cholerka u mnie cicho o gratisach o ....nie lubie juz ich hehe

Aneczka,ja np.schab trzymam w solance przez dobe a pozniej czosnkiem nacieram,papryki,majeranku,lisc laurowy.

Mam gdzies przepis z gotowaniem i wychodzi superrrr,poszukam i napisze Wam :)
    Ja korzystam z kuponow z ich aplikacji,tam czesto fajne promocje sa

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co jakiś czas robie szynkę, karkówkę czy schab w piekarniku. Ciepłe do obiadu a zimne do kanapek ;) Nie mam jakiegoś przepisu, daję co mam i z tego robię marynatę, trzymam całą noc w lodówce a potem do piekarnika. Ostatnio robiłam tak szynkę na sylwestra. Wszyscy chwalili i pytali o przepis a ja mówię, że daję to co akurat z przypraw mam w szafce :D

anecz_kaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak :)

A ja mam fazę na np pomidorowa z ryżem mogę jeść codziennie. Jutro mąż i dziewczyny do teściów na rosół a ja pomidorowa :D

• panan12 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te co już rodziły. Jakie polecacie mleko zastępcze dla dziecka? Mamy jeszcze dużo czasu do porodu ale ten temat mnie ostatnio zainteresował. Jedni chwalą bebiko, drudzy bebilon, nan, enfamil. Jedno to jazdy patrzy na kieszeń bo nie każdego stać na enfamil. Ale nie patrzy może na finanse... Podajcie mleko waszym zdaniem bardzo dobre i warte swojej ceny, jakie mleko też dobre ale tańsze dla tych co ich nie stać.

f2w3k0s3plke7odf.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ