LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Osnowa ja jestem po technologii żywności i po dietetyce
A ta pasta skład taki sobie ale niestety trzeba by wędliny robić samemu i inne produkty też. Ja robię bo teraz mam czas :p A np chleby w prawie każdym jest lecytyna sojowa tak samo jak w innych produktach. Teraz konserwanty są niemodnd ale B dużo osób używa np kucharka czy Vegety a to sam syfmagdaaq lubi tę wiadomość
-
Sabinkak wrote:Hej kochane
my już po wizycie, maluszek ma sie świetnie, siedział po turecku i machał do nas rączką
nie bardzo chciał pokazać, co ma miedzy nóżkami, na moment tylko się odsłonił, i to co widzieliśmy najprawdopodobniej potwierdza chłopca
wg usg wychodzi ciaza dwa dni starsza, ale nie zmieniamy tp.
Co do jedzenia, jak raz zjesz cos niepolecanego nic sie nie stanie, a przy tej ilości chemii która jest w takiej paście, bakterie nie maja szans. Ja staram się jeść zdrowo, ale od czasu do czasu pozwalam sobie na cos bylejakiego
Sabinkak lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
anecz_kaa wrote:Osnowa ja jestem po technologii żywności i po dietetyce
A ta pasta skład taki sobie ale niestety trzeba by wędliny robić samemu i inne produkty też. Ja robię bo teraz mam czas :p A np chleby w prawie każdym jest lecytyna sojowa tak samo jak w innych produktach. Teraz konserwanty są niemodnd ale B dużo osób używa np kucharka czy Vegety a to sam syf❤Ada&Pola❤
-
Sabinkak wrote:Hej kochane
my już po wizycie, maluszek ma sie świetnie, siedział po turecku i machał do nas rączką
nie bardzo chciał pokazać, co ma miedzy nóżkami, na moment tylko się odsłonił, i to co widzieliśmy najprawdopodobniej potwierdza chłopca
wg usg wychodzi ciaza dwa dni starsza, ale nie zmieniamy tp.
Co do jedzenia, jak raz zjesz cos niepolecanego nic sie nie stanie, a przy tej ilości chemii która jest w takiej paście, bakterie nie maja szans. Ja staram się jeść zdrowo, ale od czasu do czasu pozwalam sobie na cos bylejakiego
? super, że uchylił rąbka tajemnicy i że rośnie zdrowo
-
melbusia88 wrote:Ale to super uczucie jak maluszek macha rączką jakby się witał, prawda
? super, że uchylił rąbka tajemnicy i że rośnie zdrowo
❤Ada&Pola❤
-
Dzień dobry
Gratuluję dzisiejszych dobrych wieści!
Ja z niecierpliwością czekam na wizytę 17-ego, może dowiemy się kto tam się chowa
Wczoraj odebraliśmy wyniki Pappa i generalnie wszystko jest ok, ryzyka trisomii niskie, jedyne co mnie martwi to ryzyko samoistne porodu przedwczesnego - wyszedł nam wynik 1:127. To chyba dość duże ryzyko, prawda?
Chyba jajko zniosę do wizyty. Wstępnie zapisałam się też już na połówkowym w lutym
Co do jedzenia to tez staram się nie wariowa, ale czasem mam wyrzuty sumienia (np.kiedys po coli zero czy wedzone makreli). Ciesze się jednak ze mam Was, bo potraficie tez pomoc człowiekowi wrócić do normalności
Sabinkak lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:U nas na genetycznym jak tylko doktor przyłożył głowice, to się odwrócił tyłkiem, jakby był na nas obrażony. ; D albo obrażona. : D
śmialiśmy się, że się obraziła, że tatuś już się z synka cieszył
-
Aaaaa ja dalam sobie przed chwila po zoladku i zjadlam two four you z cheesburgerem i frytami i jest mi blogo
, jeszcze bym zjadla ,w sumie to chyba wagon ze wszystkim z McDonald's...
Aneczka , zaintrygowalas mnie tymi swoimi wedlinami....jak je robisz,ogolnie ujmujac??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 20:55
anecz_kaa, magdis, Sabinkak, karolcia87, magdaaq lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Aaaaa ja dalam sobie przed chwila po zoladku i zjadlam two four you z cheesburgerem i frytami i jest mi blogo
, jeszcze bym zjadla ,w sumie to chyba wagon ze wszystkim z McDonald's...
Aneczka , zaintrygowalas mnie tymi swoimi wedlinami....jak je robisz,ogolnie ujmujac??PixiDixi, panan12, magdaaq lubią tę wiadomość
-
magdis wrote:Ja tez zaliczylam dzis wizyte w mcdonaldzie i wsunelam 2 duze porcje frytek bo jedna byla gratisowa
Cholerka u mnie cicho o gratisach o ....nie lubie juz ich hehe
Aneczka,ja np.schab trzymam w solance przez dobe a pozniej czosnkiem nacieram,papryki,majeranku,lisc laurowy.
Mam gdzies przepis z gotowaniem i wychodzi superrrr,poszukam i napisze Wam -
Ja też mam swoje wędliny, mąż robił na święta i uwierzcie mi że wyglądają i pachną nadal. Nic nie robi się śmierdzące i zielone... Mam tez to szczęście, że mamy swojskie jajka i mogę je spokojnie jeść
ale tez wszystko ze zdrowym rozsądkiem, jak mam ochotę na cis mniej zdrowego to tez wcinam :p
A co do zdrowych zamienników, to wczoraj sibie zrobiłam sorbert z mrożonych malin i melona mmmmm pyszne -
Oooo taki sorbet pycha. Gorzej, że ja kurcze, mam cały czas jadłowstręt od kilku dni... I jem z rozsądku, nic mi nie smakuje, żadne danie... Nie mam ochoty nawet na ulubione potrawy... Nawet na jakieś słodkie. ;( Poza tym mnie mdli i tak w kółko.❤Ada&Pola❤
-
PixiDixi wrote:Cholerka u mnie cicho o gratisach o ....nie lubie juz ich hehe
Aneczka,ja np.schab trzymam w solance przez dobe a pozniej czosnkiem nacieram,papryki,majeranku,lisc laurowy.
Mam gdzies przepis z gotowaniem i wychodzi superrrr,poszukam i napisze Wam
-
Ja też co jakiś czas robie szynkę, karkówkę czy schab w piekarniku. Ciepłe do obiadu a zimne do kanapek
Nie mam jakiegoś przepisu, daję co mam i z tego robię marynatę, trzymam całą noc w lodówce a potem do piekarnika. Ostatnio robiłam tak szynkę na sylwestra. Wszyscy chwalili i pytali o przepis a ja mówię, że daję to co akurat z przypraw mam w szafce
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny te co już rodziły. Jakie polecacie mleko zastępcze dla dziecka? Mamy jeszcze dużo czasu do porodu ale ten temat mnie ostatnio zainteresował. Jedni chwalą bebiko, drudzy bebilon, nan, enfamil. Jedno to jazdy patrzy na kieszeń bo nie każdego stać na enfamil. Ale nie patrzy może na finanse... Podajcie mleko waszym zdaniem bardzo dobre i warte swojej ceny, jakie mleko też dobre ale tańsze dla tych co ich nie stać.