X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixie dziękuję. Właśnie chodziło mi o opinię kogoś kto brał te leki co ja. Dziękuję
    No ale wiadomo mój wiek 35 lat jaki osiągnę 20 lipca robi swoje

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja robie usg i pappa. 390zl razem. Nawet rejestrując się nie podali mi innej opcji. Jedna cena i co w nią wchodzi. Mój ginekolog też powiedział, że samo usg nie ma sensu. Ze jak robić to usg i pappa. Czytając was dziewczyny o tym usg prenatalnym już się zaczynam bać. Jeszcze 5dni. Jeju zeby tylko było wszystko ok.
    Ja mam w środę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Pixie dziękuję. Właśnie chodziło mi o opinię kogoś kto brał te leki co ja. Dziękuję

Rob Kochana,zawsze to jest dodatkowa diagnostyka i mega plus to to,ze nic nie placisz. Pappa tez da info czy zwiekszyc acard na dawke 150 z pappy wychodza tez czy grozi przedwczesny porod plus oczywiscie genetyka.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    :-* <3

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Rob Kochana,zawsze to jest dodatkowa diagnostyka i mega plus to to,ze nic nie placisz. Pappa tez da info czy zwiekszyc acard na dawke 150 z pappy wychodza tez czy grozi przedwczesny porod plus oczywiscie genetyka.
    Tak tak. W tym wypadku nawet powinnam zrobić. Mimo to dziękuję za opinie bo na forach różnie piszą.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka i tak i nie....napisalam ,ze tez daje info czy kobiecie grozi przedwczesny porod oraz czy grizi jej zakrzepica wtedy podwyzsza sie w dtandardzie avard na dawke 150 mg. Statystyka statystyka,ale daje jakues informacje gdyby to bylo nic nie znaczace badanie to czy byloby rekomendowane oraz w standardzie zalecanie kobietom w przypadku pewnych uwarunkowan?,chyba nie....
    Do pappy dochodzi przeciez USG i razem wnosi bardzo duzo,ale razem.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To hmmm sorki za to odpytywanie,ale skoro masz juz rogala to po co jeszcze taka poduszka ?
    Bo z rogalem nie da się spać ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Tak tak. W tym wypadku nawet powinnam zrobić. Mimo to dziękuję za opinie bo na forach różnie piszą.

Muminka,fora forami,opinie jak widzisz mega rozne,co osoba to cos innego. Najlepsze wytyczne da lekarz plus Twoj rozum. Osobiscie ufam mojej gin,lekarzowi ,ktory specjalizuje die w Invitro,nawracajacych poronieniach ogolnie trudnych przypadkach i skoro zalecila to kompletnie nie dyskutuje bo to ona ma specjalizacje gin i endo nie ja ;) Dzielila sie ze mna swoja wiedza przez prawie 15 lat bo tez jestem z branzy,ale z innej strony bo dystrybucja i wprowadzaniem lekow. Moja wiedza jest i tak ulamkiem tego wszystkiego,ale nigdy nie podejmuje decyzji ot tak tylko po czasami i dlugich rozmowach z moja gin,ktora juz jie jest "tylko" moim lekarzem.

Wczoraj jak szlam do jiej bylam nastawiona na nifty....,z Marysia sama mnie eyslala i co wiecej nic nie zaplacilam....teraz po tych badaniach i ponownej juz jej analizie nie rekomenduje nifty i oby tak zostalo bo czekam na biochemie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Bo z rogalem nie da się spać ;)

Cholerka bi ja znalazlam z motherhooda i podoba mi sie....kurcze.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cholerka bi ja znalazlam z motherhooda i podoba mi sie....kurcze.
    Poduszka C jak widzę na zdjęciach może posłużyć potem do karmienia a rogal tylko do karmienia. W poprzedniej ciąży jakoś nie wpadłam na tą dużą poduszkę, kupiłam więc rogala. Teraz przydałaby się mi poduszka jednak przez te moje bóle.

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Poduszka C jak widzę na zdjęciach może posłużyć potem do karmienia a rogal tylko do karmienia. W poprzedniej ciąży jakoś nie wpadłam na tą dużą poduszkę, kupiłam więc rogala. Teraz przydałaby się mi poduszka jednak przez te moje bóle.

Dzieki Ula i Tobie Madziu :) ....nigdy nie mialam a widze,ze sporo stracilam z wygody.
    Zamowie :)

magdaaq, Urszulka89, Magic lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Muminka,fora forami,opinie jak widzisz mega rozne,co osoba to cos innego. Najlepsze wytyczne da lekarz plus Twoj rozum. Osobiscie ufam mojej gin,lekarzowi ,ktory specjalizuje die w Invitro,nawracajacych poronieniach ogolnie trudnych przypadkach i skoro zalecila to kompletnie nie dyskutuje bo to ona ma specjalizacje gin i endo nie ja ;) Dzielila sie ze mna swoja wiedza przez prawie 15 lat bo tez jestem z branzy,ale z innej strony bo dystrybucja i wprowadzaniem lekow. Moja wiedza jest i tak ulamkiem tego wszystkiego,ale nigdy nie podejmuje decyzji ot tak tylko po czasami i dlugich rozmowach z moja gin,ktora juz jie jest "tylko" moim lekarzem.

Wczoraj jak szlam do jiej bylam nastawiona na nifty....,z Marysia sama mnie eyslala i co wiecej nic nie zaplacilam....teraz po tych badaniach i ponownej juz jej analizie nie rekomenduje nifty i oby tak zostalo bo czekam na biochemie.
    Nifty też się myli. Niestety. To tylko badanie a błąd zawsze może być. Masz rację to tylko statystyki w oparciu o inne współrzędne. W Rudzie są świetni i ufam ich opinii

PixiDixi, Magic lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rogal jest krótki by z nim.spać. mi nawet zle.było z nim karmic dlstego szybko go wydalam a uzywalam.tylko C

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ale rogal jest krótki by z nim.spać. mi nawet zle.było z nim karmic dlstego szybko go wydalam a uzywalam.tylko C
    Ja nie narzekam na rogal, dobrze mi z nim było do karmienia ;) Teraz muszę zamówić tą dużą poduszkę bo źle mi się śpi.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja nie narzekam na rogal, dobrze mi z nim było do karmienia ;) Teraz muszę zamówić tą dużą poduszkę bo źle mi się śpi.
    Mi wlasnie lepiej z C owinelam.sie.dookola mala sobie lezala a potem często przysypiala wiec sobie pod plecy kladlam i razem lezalysmy. Z rogalem tego zrobic nie.mogłam.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupie i pichwale sie nabytkiem hihi :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kupie i pichwale sie nabytkiem hihi :)
    To najlepszy gadżet mamy i dziecka.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Hej, dziewczyny czy jestescie w stanie polecic jakas liste w necie rzeczy ktore trzeba kupic dla dziecka I mamy? Chodzi mi zarowno o sprzety typu np. Laktator, smoczki,itp, jak tez ubranka.
    Wiem, ze to jeszcze wczesnie, ale chce sie przymierzyc do wydatkow I troche czyms sie zajac.
    Wiem, ze jest mnostwo stron, gdzie sa takie opisy, ale czy mozecie cos polecic?
    Z gory dziekuje
    Jeśli chcesz tona maila ci wyślę plik :) ja do dwóch ciąż według tego się przygotowywałam A i listę do szpitala mam :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czesc Dziewczynki :)

Magic Twoje sniadanko jak dla pchelki hihi, js to musze 3 kromki na bogato;) wedlina sery pomudory pspryka serek bialy i dopiero cosik czuje w zoladku.

Panan gdybym miala wybierac to zdecydowalabym sie na usg genetyczne....moze sprobuj skombinowac wiecej kasy....

Mini lec z tym krwawieniem,oby to bylo cos nieistotnego.

Spokojnej niedzieli Dziewczynki :)

Ps. Madzia bo ja dzis cis slabiej mysle czyli jak dobrze rozumiem bardziej polecasz rogala ??

Sorki za te literiwki,glupia klawiatura hehe ;)
    Ja musiałam troche się ogarnąć i wiecie Co? 4 dzień DIETY i mam tylko 1kg na plus w tej ciąży także nie jest źle.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam już laktator podwójnego bo wiem że nie obejdzie się bez :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ