LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Osnowa wrote:Ja robie usg i pappa. 390zl razem. Nawet rejestrując się nie podali mi innej opcji. Jedna cena i co w nią wchodzi. Mój ginekolog też powiedział, że samo usg nie ma sensu. Ze jak robić to usg i pappa. Czytając was dziewczyny o tym usg prenatalnym już się zaczynam bać. Jeszcze 5dni. Jeju zeby tylko było wszystko ok.
-
muminka83 wrote:Pixie dziękuję. Właśnie chodziło mi o opinię kogoś kto brał te leki co ja. Dziękuję
No ale wiadomo mój wiek 35 lat jaki osiągnę 20 lipca robi swoje
Rob Kochana,zawsze to jest dodatkowa diagnostyka i mega plus to to,ze nic nie placisz. Pappa tez da info czy zwiekszyc acard na dawke 150 z pappy wychodza tez czy grozi przedwczesny porod plus oczywiscie genetyka. -
PixiDixi wrote:Rob Kochana,zawsze to jest dodatkowa diagnostyka i mega plus to to,ze nic nie placisz. Pappa tez da info czy zwiekszyc acard na dawke 150 z pappy wychodza tez czy grozi przedwczesny porod plus oczywiscie genetyka.
-
Aneczka i tak i nie....napisalam ,ze tez daje info czy kobiecie grozi przedwczesny porod oraz czy grizi jej zakrzepica wtedy podwyzsza sie w dtandardzie avard na dawke 150 mg. Statystyka statystyka,ale daje jakues informacje gdyby to bylo nic nie znaczace badanie to czy byloby rekomendowane oraz w standardzie zalecanie kobietom w przypadku pewnych uwarunkowan?,chyba nie....
Do pappy dochodzi przeciez USG i razem wnosi bardzo duzo,ale razem. -
muminka83 wrote:Tak tak. W tym wypadku nawet powinnam zrobić. Mimo to dziękuję za opinie bo na forach różnie piszą.
Muminka,fora forami,opinie jak widzisz mega rozne,co osoba to cos innego. Najlepsze wytyczne da lekarz plus Twoj rozum. Osobiscie ufam mojej gin,lekarzowi ,ktory specjalizuje die w Invitro,nawracajacych poronieniach ogolnie trudnych przypadkach i skoro zalecila to kompletnie nie dyskutuje bo to ona ma specjalizacje gin i endo nie jaDzielila sie ze mna swoja wiedza przez prawie 15 lat bo tez jestem z branzy,ale z innej strony bo dystrybucja i wprowadzaniem lekow. Moja wiedza jest i tak ulamkiem tego wszystkiego,ale nigdy nie podejmuje decyzji ot tak tylko po czasami i dlugich rozmowach z moja gin,ktora juz jie jest "tylko" moim lekarzem.
Wczoraj jak szlam do jiej bylam nastawiona na nifty....,z Marysia sama mnie eyslala i co wiecej nic nie zaplacilam....teraz po tych badaniach i ponownej juz jej analizie nie rekomenduje nifty i oby tak zostalo bo czekam na biochemie. -
PixiDixi wrote:Cholerka bi ja znalazlam z motherhooda i podoba mi sie....kurcze.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Poduszka C jak widzę na zdjęciach może posłużyć potem do karmienia a rogal tylko do karmienia. W poprzedniej ciąży jakoś nie wpadłam na tą dużą poduszkę, kupiłam więc rogala. Teraz przydałaby się mi poduszka jednak przez te moje bóle.
Dzieki Ula i Tobie Madziu....nigdy nie mialam a widze,ze sporo stracilam z wygody.
Zamowiemagdaaq, Urszulka89, Magic lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Muminka,fora forami,opinie jak widzisz mega rozne,co osoba to cos innego. Najlepsze wytyczne da lekarz plus Twoj rozum. Osobiscie ufam mojej gin,lekarzowi ,ktory specjalizuje die w Invitro,nawracajacych poronieniach ogolnie trudnych przypadkach i skoro zalecila to kompletnie nie dyskutuje bo to ona ma specjalizacje gin i endo nie ja
Dzielila sie ze mna swoja wiedza przez prawie 15 lat bo tez jestem z branzy,ale z innej strony bo dystrybucja i wprowadzaniem lekow. Moja wiedza jest i tak ulamkiem tego wszystkiego,ale nigdy nie podejmuje decyzji ot tak tylko po czasami i dlugich rozmowach z moja gin,ktora juz jie jest "tylko" moim lekarzem.
Wczoraj jak szlam do jiej bylam nastawiona na nifty....,z Marysia sama mnie eyslala i co wiecej nic nie zaplacilam....teraz po tych badaniach i ponownej juz jej analizie nie rekomenduje nifty i oby tak zostalo bo czekam na biochemie.PixiDixi, Magic lubią tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Ja nie narzekam na rogal, dobrze mi z nim było do karmienia
Teraz muszę zamówić tą dużą poduszkę bo źle mi się śpi.
-
Magia wrote:Hej, dziewczyny czy jestescie w stanie polecic jakas liste w necie rzeczy ktore trzeba kupic dla dziecka I mamy? Chodzi mi zarowno o sprzety typu np. Laktator, smoczki,itp, jak tez ubranka.
Wiem, ze to jeszcze wczesnie, ale chce sie przymierzyc do wydatkow I troche czyms sie zajac.
Wiem, ze jest mnostwo stron, gdzie sa takie opisy, ale czy mozecie cos polecic?
Z gory dziekujeja do dwóch ciąż według tego się przygotowywałam A i listę do szpitala mam
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
PixiDixi wrote:Czesc Dziewczynki
Magic Twoje sniadanko jak dla pchelki hihi, js to musze 3 kromki na bogato;) wedlina sery pomudory pspryka serek bialy i dopiero cosik czuje w zoladku.
Panan gdybym miala wybierac to zdecydowalabym sie na usg genetyczne....moze sprobuj skombinowac wiecej kasy....
Mini lec z tym krwawieniem,oby to bylo cos nieistotnego.
Spokojnej niedzieli Dziewczynki
Ps. Madzia bo ja dzis cis slabiej mysle czyli jak dobrze rozumiem bardziej polecasz rogala ??
Sorki za te literiwki,glupia klawiatura heheLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018