X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    A na usg są w stanie wykryć zespół downa? Czy pape można zrobić później np w lutym?
    Pappe tylko teraz.
    Może byc podejrzenie nie musi na usg.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    A na usg są w stanie wykryć zespół downa? Czy pape można zrobić później np w lutym?
    I pappa też moze sie mylic. To akurat udowodnione.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Ove A wychodzi coś takiego? Na tych badaniach?
    U mnie pod ryzykiem wad było dodatkowo napisane.
    Zapytam jutro o to lekarza.

u mnie też na śniadanko jajecznica :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)

Magic Twoje sniadanko jak dla pchelki hihi, js to musze 3 kromki na bogato;) wedlina sery pomudory pspryka serek bialy i dopiero cosik czuje w zoladku.

Panan gdybym miala wybierac to zdecydowalabym sie na usg genetyczne....moze sprobuj skombinowac wiecej kasy....

Mini lec z tym krwawieniem,oby to bylo cos nieistotnego.

Spokojnej niedzieli Dziewczynki :)

Ps. Madzia bo ja dzis cis slabiej mysle czyli jak dobrze rozumiem bardziej polecasz rogala ??

Sorki za te literiwki,glupia klawiatura hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 09:32

Magic lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale samo pappa bez usg genetycznego nie ma sensu

PixiDixi lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czesc Dziewczynki :)

Magic Twoje sniadanko jak dla pchelki hihi, js to musze 3 kromki na bogato;) wedlina sery pomudory pspryka serek bialy i dopiero cosik czuje w zoladku.

Panan gdybym miala wybierac to zdecydowalabym sie na usg genetyczne....moze sprobuj skombinowac wiecej kasy....

Mini lec z tym krwawieniem,oby to bylo cos nieistotnego.

Spokojnej niedzieli Dziewczynki :)

Ps. Madzia bo ja dzis cis slabiej mysle czyli jak dobrze rozumiem bardziej polecasz rogala ??

Sorki za te literiwki,glupia klawiatura hehe ;)
    Bardziej polecam ta duza C co sie cala.owiniesz. nie ta krótka.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ale samo pappa bez usg genetycznego nie ma sensu
    Ja robiłam samo usg genetyczne bez pappy. W zadnej z ciąż nie robilam badania z krwi.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny czy jestescie w stanie polecic jakas liste w necie rzeczy ktore trzeba kupic dla dziecka I mamy? Chodzi mi zarowno o sprzety typu np. Laktator, smoczki,itp, jak tez ubranka.
    Wiem, ze to jeszcze wczesnie, ale chce sie przymierzyc do wydatkow I troche czyms sie zajac.
    Wiem, ze jest mnostwo stron, gdzie sa takie opisy, ale czy mozecie cos polecic?
    Z gory dziekuje

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Hej, dziewczyny czy jestescie w stanie polecic jakas liste w necie rzeczy ktore trzeba kupic dla dziecka I mamy? Chodzi mi zarowno o sprzety typu np. Laktator, smoczki,itp, jak tez ubranka.
    Wiem, ze to jeszcze wczesnie, ale chce sie przymierzyc do wydatkow I troche czyms sie zajac.
    Wiem, ze jest mnostwo stron, gdzie sa takie opisy, ale czy mozecie cos polecic?
    Z gory dziekuje
    Ja mam w głowie :D moge potem spisac chyba ze ktos ma.sensowna strone. Bo ja juz wiem.po dwojce co faktycznie sie przydaje.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    U Magdy czas zapieprza bo ma dużo zajęć i dzień jej leci :) u mnie się wlecze bo sama w domu :) cały tydzień. I nic ciekawego do zrobienia ale stwierdziłam że w kolejnym tygodniu poodwiedzam dziadków coś porobię ciekawego

Dziewczyny potrzebuje rady bo bardzo chce zrobic to usg genetyczne i test pappa ale okazało się że mam tylko 250 zł. To co lepiej zrobić?

Ja też nie robiłam Pappy tylko usg. Sama nie wiedziałam czy robić test czy nie. Poprosiłam lekarza o opinię. Powiedział że na Usg wyglada wszystko dobrze A Pappa może się mylic. Tylko aminopunkcja daje pewność. Zapytał czy jeśli by się okazało że dziecko ma ZD to. Czy bym usunęła jeśli nie to po co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 09:58

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad pappa. Przysługuje mi za darmo bo mam chorobę genetyczną.
    Biorę dużo duphastonu i luteiny. Euthyrox i Neoparin plus acard. Przeczytałam że fałszują wyniki np. Progesteron wprowadzając potem panikę. Co o tym myślicie. W lipcu będę mieć 35 lat.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Zastanawiam się nad pappa. Przysługuje mi za darmo bo mam chorobę genetyczną.
    Biorę dużo duphastonu i luteiny. Euthyrox i Neoparin plus acard. Przeczytałam że fałszują wyniki np. Progesteron wprowadzając potem panikę. Co o tym myślicie. W lipcu będę mieć 35 lat.
    Nie wiem kochana. U mnie.nie była kwestia kasy. Nie chcieliśmy i koniec..usg nam wystarczyło. Zbadane wzdłuż i wszerz naniesione do tabelek 3 strony a4 opisane. Żadnych markerow nie stwierdzono wiec zakończyliśmy na tym.etapie.
    Moze gdybym byla obciazona...to bysmy robili.
    Tez jestem nafaszerowana progesteronem acardem.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja mam w głowie :D moge potem spisac chyba ze ktos ma.sensowna strone. Bo ja juz wiem.po dwojce co faktycznie sie przydaje.

Wlasnie chodzi mi o taka liste z doswiadczenia I sensowna. Dlatego jesli bedziesz miala czas I chec kiedys spisac to ja bardzo chetnie sie nia posluze. To moj pierwszy maluch, nic nie mam I trzeba jakos zaplanowac co I jak.
    Dziekuje

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja robiłam samo usg genetyczne bez pappy. W zadnej z ciąż nie robilam badania z krwi.

Magda ja też nigdy pappa nie robiłam tylko usg co nie zmienia faktu że pappa bez usg jest bez sensu. Tam się wpisuje wartości z usg też

Ja czekam na wyniki

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dla mnie pappa to statystyka i niestety myli się i stresuje tylko. Ja robiłam nifty

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Magda ja też nigdy pappa nie robiłam tylko usg co nie zmienia faktu że pappa bez usg jest bez sensu. Tam się wpisuje wartości z usg też

Ja czekam na wyniki
    Tak wiem.wiem. ale mi.to.nie bylo.potrzebne. oboje z mezem bylismy nastawieni ze nie chyba ze faktycznie by cos bylo.wątpliwe juz na usg.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Wlasnie chodzi mi o taka liste z doswiadczenia I sensowna. Dlatego jesli bedziesz miala czas I chec kiedys spisac to ja bardzo chetnie sie nia posluze. To moj pierwszy maluch, nic nie mam I trzeba jakos zaplanowac co I jak.
    Dziekuje
    Oczywiście ze zrobie i.potem.tu spisze albo wysle Agnieszcr zeby dala na 1 strone bedzie latwiej dojrzec:-) a mysle ze burza mózgów na grupie tez jest fajna zeby każda mama ktora ma ochote wpisac co jej sie przydało a potem mozna zebrac to w calosc:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro ma za darmo to ja bym zrobila...ewentualnie pozniej dalsza diagnostyka.

Muminka,w kazdej ciazy robilam pappe i w kazdej przyjmowalam dupka,lutka,clexane,acard i nic nie falszowalo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 10:12

muminka83 lubi tę wiadomość

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie usg i pappa. 390zl razem. Nawet rejestrując się nie podali mi innej opcji. Jedna cena i co w nią wchodzi. Mój ginekolog też powiedział, że samo usg nie ma sensu. Ze jak robić to usg i pappa. Czytając was dziewczyny o tym usg prenatalnym już się zaczynam bać. Jeszcze 5dni. Jeju zeby tylko było wszystko ok.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja robie usg i pappa. 390zl razem. Nawet rejestrując się nie podali mi innej opcji. Jedna cena i co w nią wchodzi. Mój ginekolog też powiedział, że samo usg nie ma sensu. Ze jak robić to usg i pappa. Czytając was dziewczyny o tym usg prenatalnym już się zaczynam bać. Jeszcze 5dni. Jeju zeby tylko było wszystko ok.
    U mnie tez 390 a samo usg 230 tez.nie mowia.o tym tylko jak.sie zapytasz.
    Mi to badanie nic by nie dało poza świadomością wiec wole wiedzieć to.co musze i tyle.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ