LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczynki
Magic Twoje sniadanko jak dla pchelki hihi, js to musze 3 kromki na bogato;) wedlina sery pomudory pspryka serek bialy i dopiero cosik czuje w zoladku.
Panan gdybym miala wybierac to zdecydowalabym sie na usg genetyczne....moze sprobuj skombinowac wiecej kasy....
Mini lec z tym krwawieniem,oby to bylo cos nieistotnego.
Spokojnej niedzieli Dziewczynki
Ps. Madzia bo ja dzis cis slabiej mysle czyli jak dobrze rozumiem bardziej polecasz rogala ??
Sorki za te literiwki,glupia klawiatura heheWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 09:32
Magic lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Czesc Dziewczynki
Magic Twoje sniadanko jak dla pchelki hihi, js to musze 3 kromki na bogato;) wedlina sery pomudory pspryka serek bialy i dopiero cosik czuje w zoladku.
Panan gdybym miala wybierac to zdecydowalabym sie na usg genetyczne....moze sprobuj skombinowac wiecej kasy....
Mini lec z tym krwawieniem,oby to bylo cos nieistotnego.
Spokojnej niedzieli Dziewczynki
Ps. Madzia bo ja dzis cis slabiej mysle czyli jak dobrze rozumiem bardziej polecasz rogala ??
Sorki za te literiwki,glupia klawiatura hehePixiDixi lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny czy jestescie w stanie polecic jakas liste w necie rzeczy ktore trzeba kupic dla dziecka I mamy? Chodzi mi zarowno o sprzety typu np. Laktator, smoczki,itp, jak tez ubranka.
Wiem, ze to jeszcze wczesnie, ale chce sie przymierzyc do wydatkow I troche czyms sie zajac.
Wiem, ze jest mnostwo stron, gdzie sa takie opisy, ale czy mozecie cos polecic?
Z gory dziekuje
Magia -
Magia wrote:Hej, dziewczyny czy jestescie w stanie polecic jakas liste w necie rzeczy ktore trzeba kupic dla dziecka I mamy? Chodzi mi zarowno o sprzety typu np. Laktator, smoczki,itp, jak tez ubranka.
Wiem, ze to jeszcze wczesnie, ale chce sie przymierzyc do wydatkow I troche czyms sie zajac.
Wiem, ze jest mnostwo stron, gdzie sa takie opisy, ale czy mozecie cos polecic?
Z gory dziekujemoge potem spisac chyba ze ktos ma.sensowna strone. Bo ja juz wiem.po dwojce co faktycznie sie przydaje.
-
panan12 wrote:U Magdy czas zapieprza bo ma dużo zajęć i dzień jej leci
u mnie się wlecze bo sama w domu
cały tydzień. I nic ciekawego do zrobienia ale stwierdziłam że w kolejnym tygodniu poodwiedzam dziadków coś porobię ciekawego
Dziewczyny potrzebuje rady bo bardzo chce zrobic to usg genetyczne i test pappa ale okazało się że mam tylko 250 zł. To co lepiej zrobić?
Ja też nie robiłam Pappy tylko usg. Sama nie wiedziałam czy robić test czy nie. Poprosiłam lekarza o opinię. Powiedział że na Usg wyglada wszystko dobrze A Pappa może się mylic. Tylko aminopunkcja daje pewność. Zapytał czy jeśli by się okazało że dziecko ma ZD to. Czy bym usunęła jeśli nie to po co robić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 09:58
-
Zastanawiam się nad pappa. Przysługuje mi za darmo bo mam chorobę genetyczną.
Biorę dużo duphastonu i luteiny. Euthyrox i Neoparin plus acard. Przeczytałam że fałszują wyniki np. Progesteron wprowadzając potem panikę. Co o tym myślicie. W lipcu będę mieć 35 lat. -
muminka83 wrote:Zastanawiam się nad pappa. Przysługuje mi za darmo bo mam chorobę genetyczną.
Biorę dużo duphastonu i luteiny. Euthyrox i Neoparin plus acard. Przeczytałam że fałszują wyniki np. Progesteron wprowadzając potem panikę. Co o tym myślicie. W lipcu będę mieć 35 lat.
Moze gdybym byla obciazona...to bysmy robili.
Tez jestem nafaszerowana progesteronem acardem.
-
magdaaq wrote:Ja mam w głowie
moge potem spisac chyba ze ktos ma.sensowna strone. Bo ja juz wiem.po dwojce co faktycznie sie przydaje.
Wlasnie chodzi mi o taka liste z doswiadczenia I sensowna. Dlatego jesli bedziesz miala czas I chec kiedys spisac to ja bardzo chetnie sie nia posluze. To moj pierwszy maluch, nic nie mam I trzeba jakos zaplanowac co I jak.
Dziekuje
Magia -
magdaaq wrote:Ja robiłam samo usg genetyczne bez pappy. W zadnej z ciąż nie robilam badania z krwi.
Magda ja też nigdy pappa nie robiłam tylko usg co nie zmienia faktu że pappa bez usg jest bez sensu. Tam się wpisuje wartości z usg też
Ja czekam na wyniki
-
anecz_kaa wrote:Magda ja też nigdy pappa nie robiłam tylko usg co nie zmienia faktu że pappa bez usg jest bez sensu. Tam się wpisuje wartości z usg też
Ja czekam na wyniki
-
Magia wrote:Wlasnie chodzi mi o taka liste z doswiadczenia I sensowna. Dlatego jesli bedziesz miala czas I chec kiedys spisac to ja bardzo chetnie sie nia posluze. To moj pierwszy maluch, nic nie mam I trzeba jakos zaplanowac co I jak.
Dziekuje
-
Skoro ma za darmo to ja bym zrobila...ewentualnie pozniej dalsza diagnostyka.
Muminka,w kazdej ciazy robilam pappe i w kazdej przyjmowalam dupka,lutka,clexane,acard i nic nie falszowalo....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 10:12
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ja robie usg i pappa. 390zl razem. Nawet rejestrując się nie podali mi innej opcji. Jedna cena i co w nią wchodzi. Mój ginekolog też powiedział, że samo usg nie ma sensu. Ze jak robić to usg i pappa. Czytając was dziewczyny o tym usg prenatalnym już się zaczynam bać. Jeszcze 5dni. Jeju zeby tylko było wszystko ok.
-
Osnowa wrote:Ja robie usg i pappa. 390zl razem. Nawet rejestrując się nie podali mi innej opcji. Jedna cena i co w nią wchodzi. Mój ginekolog też powiedział, że samo usg nie ma sensu. Ze jak robić to usg i pappa. Czytając was dziewczyny o tym usg prenatalnym już się zaczynam bać. Jeszcze 5dni. Jeju zeby tylko było wszystko ok.
Mi to badanie nic by nie dało poza świadomością wiec wole wiedzieć to.co musze i tyle.