LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magic wrote:Ale nie są. chcą nam wcisnąć bombę w postaci działki z trzema wspólnikami ale tylko po to by za n8ch przeprowadzić sprawę w sądzie o podział. tacy są kochani. Ale ani ja ani Konrad nie chcemy ani tej działki ani nie chcieliśmy ich większego mieszkania. Szkoda ki już słów na nich
ale najlepsze jest jak teściowa dowiedziała się o mojej 3 ciąży-n8e pomagała mi prawie wcale przy dzieciach A jak dzwoniłam by zapytać się czy mi popilnuje dzieci to zawsze jakaś wymówka-mówi do mnie "Madzia nie płacz poradzimy sobie" no padłam
hahahha jasne ja sobie poradzę. bez niej. Ale jak trzeba jej rachunek zapłacić albo coś na allegro zamówić to przyjeżdża jak na białym koniu.
To olej ja koncertowo jak ona Ciebie, do niektorych nie mozna miec serca skoro tylko wykorzystuja.
Niech sama placi rachunki , Ty masz dzieci,allegro niech sie nauczy,Ty nie masz czasu. -
Britty wrote:Magic bo to jest efekt armaty w końcu cos pęknie i bedzie dopiero kłótnia, faceci czasem nawet nie wiedza,ze robią zle dopóki im się tego nie powie wprost takie to juz z nich proste stworzenia
ty tez sie tylko denerwujesz ta sytuacja, dzieciątko to czuje wszystko. Dla mnie to tez jest naturalne,ze jak jestem u kogoś to pomagam ale moze on nie wyniósł tego z domu, pytanie czy zawsze tak bylo czy od jakiegoś czasu tak się zachowuje? Moze cos go zranilo, jest tyle opcji, trzeba porozmawiać nie ma innego wyjścia..
PixiDixi, anecz_kaa, Decadence lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:pewnie że nie wyniósł. ja się z nim spotykałam ro mu mamusia w pokoju kurze sxierala i ubrania w szafie układała. czujesz to? 20 lwtniemu Baranowi. Ale to też do czasu bo jak kiedyś mu układała mi jej się nasz zapas gumek wysypał-około 100szt-to się jej skończyło sprzątanie;)
Hehe suoerrrr!!! Jeju,faceta trudniej wychowac niz dziewczynke,juz zaczynam sie martwic bo powiem Ci,ze nie znioslabym takiej sytuacji ani ani troche.
A i tesciowej bym baaardzo "podziekowala" ,ze tak wspaniale wychowala syna. No nie ,nie moge.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 14:39
Magic lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:To olej ja koncertowo jak ona Ciebie, do niektorych nie mozna miec serca skoro tylko wykorzystuja.
Niech sama placi rachunki , Ty masz dzieci,allegro niech sie nauczy,Ty nie masz czasu.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:To kochana Konrada naslałam bo jak któryś raz z kolei przybyła z rachunkiem pod pretekstem zamówienie coś na allegro to mnie wkurwiła. i napisałem do niego że albo on ja nauczy robić przelew on linę albo ja coś powiem A to się źle skończy. to wczoraj jak mu mówi "Konradku tu sa rachunki " to on do niej"mamusiu tu masz telefon aplikacje i proszę uczyć się płacić rachunki " i koniec. A jak coś nabaknęła że ma jakąś odległość to ja jej ba to że mam tv mają odłączyć za niezaplacone rachunki. A ona do mnie "a wiesz ile ja mam nie popłacone!" no kurwa padłam! keszcze z mordę do mnie
Olej ja i tyle....Ty masz dzieci a ona siebie i meza. Twoj maz musi odciac pepowine i tyle.
-
Magic wrote:pewnie że nie wyniósł. ja się z nim spotykałam ro mu mamusia w pokoju kurze sxierala i ubrania w szafie układała. czujesz to? 20 lwtniemu Baranowi. Ale to też do czasu bo jak kiedyś mu układała mi jej się nasz zapas gumek wysypał-około 100szt-to się jej skończyło sprzątanie;)
Hehe dobry odstraszaczmusisz z nim wypracować sprzatanie po sobie i koniec niech sie nauczy. Przeciez nie będziesz za niego sprzatac jak mama. Mam nadsieje ze pogodzicie sie jak najszybciej i wszystko będzie dobrze tylko badz twarda i nie odpuszczaj
PixiDixi lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
powiem Wam że uwielbiałam swoje teściowa ale do czasu. teraz się to skończyło. mam zamiar ja ominąć szerokim łukiem q jak chcą dzieci zobaczyć-dzwoni na wideorozmowe i pyta się kiedy zobaczy swoje wnuki-to zapraszam do nas. i koniec kropka. mi się udało ich towarzystwo od wczoraj
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
pixi to samo mu tłumaczę. nosz kurwa - przepraszam ale nerwy biorą- po necie wie jak szukać ale samej rachunki zapłacić to już nie. upośledzena nie jest. dla zdrowia na pocztę niech idzie.
Kochana to mam taki cyrk ale to nic:) Hahha jego siostra jest najlepsza ale to już inna bajka. widzę że pochłonął Was mój problem.
dziękuję wam za wsparcie coś muszę zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 14:46
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
ok wywaliłam brudy. zobaczymy co z tego wyniknie. zaproponowałam układ jaki mamy tutaj. idziemy na wynajęte mieszkanie ale za czynsz i rachunki płacą teraz 4 lata jego rodzice. zobaczymy co z tego wyjdzie. bo -zaraz mnie zlinczujecie- od kiedy tu mieszkamy nie zapłaciłam ani jedno rachunku. czytaj woda prąd no do gazu w zimę się dorzucamy bo korzystam5 z ogrzewania. jedynie za śmieci płace 40zł....Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:ok wywaliłam brudy. zobaczymy co z tego wyniknie. zaproponowałam układ jaki mamy tutaj. idziemy na wynajęte mieszkanie ale za czynsz i rachunki płacą teraz 4 lata jego rodzice. zobaczymy co z tego wyjdzie. bo -zaraz mnie zlinczujecie- od kiedy tu mieszkamy nie zapłaciłam ani jedno rachunku. czytaj woda prąd no do gazu w zimę się dorzucamy bo korzystam5 z ogrzewania. jedynie za śmieci płace 40zł....
Jaki lincz....dokladnie,niech jego rodzice teraz ponosza to co Twoi. -
Tym bardziej nie rozumiem Twojego męża, siedzi na dupie w domu gdzie ktoś mu obiad z uśmiechem poda i jeszcze nie wymaga płacenia żadnych rachunków to jeszcze ksieciuniu ma źle? To Twoi rodzice mają przed nim czerwony dywan rozłożyć czy własny dom przepisać ? Moim zdaniem to wymówki, bo jeśli pójdziecie gdzie indziej to tez będzie gowno robił, ale myśle ze tez chodzi o Teoje bliskie relacje z rodzicami. Jak będziecie sami to już w ogóle noe będziesz mieć wsparcia z zewnątrz i będziesz bardziej od niego uzależniona...
Nie wiem jaki jest, ale może liczby do niego przemówią. Znajdz na necie koszty wynajmu i utrzymania mieszkania w Waszym mieście, zrób listę rachunków jakie Wam dojdą i pokaż do spokojnego przemyślenia jako jeden z argumentów. Może to mu uświadomi, że np dzięki mieszkaniu z Twoimi rodzicami rocznie możecie zaoszczędzić conajmniej kilka tysięcy złotych i przeznaczyć te pieniądze dla Waszych dzieci lub na wspólny urlop.
Trzymamy kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:10
Magic, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Magic wrote:ok wywaliłam brudy. zobaczymy co z tego wyniknie. zaproponowałam układ jaki mamy tutaj. idziemy na wynajęte mieszkanie ale za czynsz i rachunki płacą teraz 4 lata jego rodzice. zobaczymy co z tego wyjdzie. bo -zaraz mnie zlinczujecie- od kiedy tu mieszkamy nie zapłaciłam ani jedno rachunku. czytaj woda prąd no do gazu w zimę się dorzucamy bo korzystam5 z ogrzewania. jedynie za śmieci płace 40zł....
jeśli tak się umówiłaś z rodzicami i oni w ten sposób wam pomagają, to co w tym złego. A teście wiedzą, że macie taką pomoc? I jesszcze narzekają? To twój mąż ma jak w bajce - rachunki płacą teście, zapewniają mieszkanie i jeszscze robią koło tego, sprzątają, koszą itd. Oj wygodnicki Twój małżonek, pogoń go trochę do roboty i otwórz oczy jak jest, a jakby było gdyby nie twoi rodzice. I nie szukajmy usprawiedliwień typu "bo za niego w domu wszystko mama robiła". Za mojego też, ale odkąd jest ze mną, to dzielimy się obowiązkami po równo. Można. Magic porozmawiaj z nim, choćby to miał być setny raz na ten sam temat.
-
Lena on jest oczytany. i nie jest głupi. prowadzi spółkę że wspolnikiem-szwalnie. wydaje mi się że jemu nie jest to wpojone. dlatego martwię się o syna...skąd ma brać przykład. ni3 chce wypuścić w świat sieroty
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
melbusia88 wrote:Nikt cię tu nie zlinczuje
jeśli tak się umówiłaś z rodzicami i oni w ten sposób wam pomagają, to co w tym złego. A teście wiedzą, że macie taką pomoc? I jesszcze narzekają? To twój mąż ma jak w bajce - rachunki płacą teście, zapewniają mieszkanie i jeszscze robią koło tego, sprzątają, koszą itd. Oj wygodnicki Twój małżonek, pogoń go trochę do roboty i otwórz oczy jak jest, a jakby było gdyby nie twoi rodzice. I nie szukajmy usprawiedliwień typu "bo za niego w domu wszystko mama robiła". Za mojego też, ale odkąd jest ze mną, to dzielimy się obowiązkami po równo. Można. Magic porozmawiaj z nim, choćby to miał być setny raz na ten sam temat.
mamy taką umowę bo przez wprowadzeniem się tu do rodzixów wynajmowaliśmy-1000zł miesięcznie bez dzieci to i tak było nie mało. Konrad stracił pracę i rak podjęliśmy wspólnie decyzję z rodzicami o wprowadzce. umowa była taka że mamy 8m dokładać 500zł miesięcznie ale jak chciałam im.dać to zawsze było oj zabierz to zabierz. i tak się skończyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:19
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -