X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny co myślicie o farbowaniu? Aktualnie robie się na blond i juz trochę strasze;) i nie wiem czy już w miarę bezpiecznie jest z tym roxjasnianiem? :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Pixi!!!

Terka ja bym jechala na IP

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f58bb583333.jpg Dzień dobry. Kaczuszka wzorowa. Tutaj super widać dwie raczki (druga zaznaczona strzałką) i 1stopke. Tak nas przywitało jak gin przyłożyła mi do brzucha głowice od USG, paluszki widać jakby nam machało chyba spało w takiej pozycji bo zaczęło sie kręcić dopiero po chwili jak zaczęła badanie. Od czubka głowy do dupki 5,62 cm, stópki już mają 0,96cm... Wszystkie parametry na USG genetycznym prawidłowe. Pobeczałam się jak bóbr w trakcie badania, tak rozkosznie się wierciło. Mam aż 14zdjec, w tym 2 3D!:) aż papieru w sprzęcie zbrakło i w trakcie gin musiała zmieniać rolkę :) dzień mega:)

PixiDixi, Agniechaaaa, magdaaq, Urszulka89, kashanti, Magic, anecz_kaa, PolaP, karolcia87, Kinga40, kasiuleks, Lena21 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/041d630cfc55.jpg tu w 3D, ale mi osobiscie bardziej podobają sie klasyczne, na 3d wygląda jak mały ufolek:)

PixiDixi, magdaaq, kashanti, Magic lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    A dziewczyny co myślicie o farbowaniu? Aktualnie robie się na blond i juz trochę strasze;) i nie wiem czy już w miarę bezpiecznie jest z tym roxjasnianiem? :)

Tez marze o rozjasnieniu,odrost mam mega,juz z 5 cm ,gora ciemny braz a pozniej blond hehe corka mowi mi,ze wyglada jak ombre ,no,ale ja leze wiec moge tylko pomarzyc. Mini chyba balabym sie tych oparow rozjasniacza,ale ja z tych przewrazliwionych :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Madziu ,mam czekac na telefon, gin upycha pacjentki by mnie wcisnac i tak sobie czekam....pewnie wieczorem znajac zycie.

Dzisiaj to brzuch mnie boli i jest dosyc twardy. Plamienia juz zdecydowanie mniejsze,ale ile ja tej luteiny wcisnelam...chyba juz z 6 sztuk i proga 5 tabsow,lekomanka ze mnie;)
    Ja tak wczoraj mialam z tym brzuchem. Ale dzis tez zdarza sie napiac.
    A aplikacje lutki i dupka masz taka duza zlecona?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez marze o rozjasnieniu,odrost mam mega,juz z 5 cm ,gora ciemny braz a pozniej blond hehe corka mowi mi,ze wyglada jak ombre ,no,ale ja leze wiec moge tylko pomarzyc. Mini chyba balabym sie tych oparow rozjasniacza,ale ja z tych przewrazliwionych :)
    Ja mam zamiar ale w II trymestrze. Teraz nawet klej do rzęs mi przeszkadza jak nigdy :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja tak wczoraj mialam z tym brzuchem. Ale dzis tez zdarza sie napiac.
    A aplikacje lutki i dupka masz taka duza zlecona?

Lutka mam 3*2 a proga 3*1 ,ale jak nawraca plamienie to mam brac dawke proga uderzeniowa 4 tabsy i pozniej dalsze dawkowanie. Z tym lutkiem zaszalalam,ale powiem Ci,ze efekt szybki po nim.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Lutka mam 3*2 a proga 3*1 ,ale jak nawraca plamienie to mam brac dawke proga uderzeniowa 4 tabsy i pozniej dalsze dawkowanie. Z tym lutkiem zaszalalam,ale powiem Ci,ze efekt szybki po nim.
    Lol pytam.bo ja takich zalecen nie mam. Mi.pow.ze to.co mam 2x2 i.2x2 wystarczy mimo.ze dziad jest jaki jest....ja sama bym chętnie brala wiecej dla lepszej psychiki ale no przed szereg nie wyjde

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Lol pytam.bo ja takich zalecen nie mam. Mi.pow.ze to.co mam 2x2 i.2x2 wystarczy mimo.ze dziad jest jaki jest....ja sama bym chętnie brala wiecej dla lepszej psychiki ale no przed szereg nie wyjde

Wiem....ja powiedzialam gin ile sobie zaaplikowalam to mi powiedziala,ze proga i lutka nie przedawkuje sie takze cyt.jak masz duzo kasy to aplikuj i wykupuj recepty .

Z ta psychika to masz racje :-* aaaa i jeszcze taka informacja,ze dobrze byloby abysmy dziada nie mialu di 20 tyg. Po 20 tyg. duphaston przestaje dzialac,pozostaje tylko lutek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 13:47

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiem....ja powiedzialam gin ile sobie zaaplikowalam to mi powiedziala,ze proga i lutka nie przedawkuje sie takze cyt.jak masz duzo kasy to aplikuj i wykupuj recepty .
    No no ale jak nie mam.zalecenia to hmmm tak sama mam.z.siebie brac więcej?
    Mi gin zapisuje tyle ze.od wizyty do wizyty

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No no ale jak nie mam.zalecenia to hmmm tak sama mam.z.siebie brac więcej?
    Mi gin zapisuje tyle ze.od wizyty do wizyty

No tego nie przeskoczysz...mi jak sie konczy to mezul leci po recepte.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No tego nie przeskoczysz...mi jak sie konczy to mezul leci po recepte.
    Spoko..biore.co mam zlecone..na IP tez mowili ze to co mam styka. Konsultowalam z kolezanka mamy co jest gin i tez mowi.ze.nie ma.sensu wiecej niz to.co mam.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaguga wrote:
    Cześć dziewczyny. Rzadko tu pisze ale może któraś z was wie coś w temacie. W tamtym tyg miałam robione usg i wszystkie parametry wyszły ok. Kość nosowa obecna , przeziernosc 1,1 wiec chyba bardzo dobra, czynność serca mianowania 159, ale jeden wynik jest nieprawidłowy. DV przeplyw wsteczny PI 1,9. Lekarka powiedziała ze skoro inne wskaźniki są ok to nie ma się czym martwić. Co najwyżej zrobimy echo serca w 20 tyg dla pewności ze jest ok. Powiedziała mi też żebym nie czytała o tych przepływach w internecie bo się będę martwić. KonsultowAdam wynik z innym lekarzem i również powiedzial ze to może być rozwojowe i za jakiś czas się wyrówna. Nie wiem co myśleć. Za tydzień 17.stycznia mam powtórzyć usg. Może któraś z was wie coś na ten temat z doświadczenia bo rzeczywiście internetu nie chce czytać. ...
    Wlasnie patrze na moje wyniki badan i u mnie DV PI 0,96.
    Czy masz przy wyniku taki "suwaczek"? a na nim zaznaczony kropka swoj wynik?
    Jesli miescisz sie w skali to nie przjemuj sie na razie i rob co lekarze mowia:) bedzie wszystko dobrze;) nawet jakby bylo poza skala a reszta wynikow jest super to tez nie ma co panikowac! lekarze juz nie takie przypadki mieli i wiedza co robic:) a zakladam, ze to nie jacys wariaci i zalyzy im na Twoim i malucha zdrowiu:) wszystko sie wyrowna;)

33ykrq1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 14:03

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komuś musze ufać żeby nie oszalec. Moja mama mi.dzis pyta się kiedy chce powiedziec babci itd o ciazy. Mówie że narazie nie planuje. Jest jak jest i nie chce kibicow i dobrych rad ani klepania po ramieniu. Mama na to że i tak będę musiała kiedyś. No to kiedyś nastąpi kiedyś i juz. Mama nie chętnie ale akceptuje wybór. Ona by chciała się pochwalić rozumiem to ale ja do 30 tyg nie czuje sie bezpieczna i dop potem moge cos komuś bo wiem że w razie co nas już uratują a tak co. Nie wiem czy zrozumialyscie co mam na myśli ale chyba w miarę to.napisałam sensownie.

kashanti, PixiDixi, kasiuleks, pi84 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loczek piękny bobas :)gratuluję sesji :) napewno będziesz miałą co oglądać :*

magdaaq ja wiem co masz na myśli.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Mini ja rozjaśniam. W ogólę robię wszystko jak przed ciążą. Pazury, kosmetyków nie zmieniam. Pytałam mojego gin, mówił, żeby nie dać się zwariować i żyć normalnie, ale wiem, że są też ginekolodzy, którzy odradzają. A w internetach też różne opinie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Wlasnie patrze na moje wyniki badan i u mnie DV PI 0,96.
    Czy masz przy wyniku taki "suwaczek"? a na nim zaznaczony kropka swoj wynik?
    Jesli miescisz sie w skali to nie przjemuj sie na razie i rob co lekarze mowia:) bedzie wszystko dobrze;) nawet jakby bylo poza skala a reszta wynikow jest super to tez nie ma co panikowac! lekarze juz nie takie przypadki mieli i wiedza co robic:) a zakladam, ze to nie jacys wariaci i zalyzy im na Twoim i malucha zdrowiu:) wszystko sie wyrowna;)

33ykrq1.jpg
    Ja np PI mam 0.99

kashanti lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Komuś musze ufać żeby nie oszalec. Moja mama mi.dzis pyta się kiedy chce powiedziec babci itd o ciazy. Mówie że narazie nie planuje. Jest jak jest i nie chce kibicow i dobrych rad ani klepania po ramieniu. Mama na to że i tak będę musiała kiedyś. No to kiedyś nastąpi kiedyś i juz. Mama nie chętnie ale akceptuje wybór. Ona by chciała się pochwalić rozumiem to ale ja do 30 tyg nie czuje sie bezpieczna i dop potem moge cos komuś bo wiem że w razie co nas już uratują a tak co. Nie wiem czy zrozumialyscie co mam na myśli ale chyba w miarę to.napisałam sensownie.
    Ja rozumiem co masz na myśli, tylko pytanie czy się widujesz z babcią? Bo jeśli tak, to pewnie niedługo dojrzy Twój brzuszek.

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam :)

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ