X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja rozumiem co masz na myśli, tylko pytanie czy się widujesz z babcią? Bo jeśli tak, to pewnie niedługo dojrzy Twój brzuszek.
    Nie.nie nie widuje sie.z nikim.z rodziny az do maja kiedy będzie komunia mojego chrzesniaka. Wtedy bedzie rodzina. Ale.wtedy to juz bedzie bezpieczny czas.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nie.nie nie widuje sie.z nikim.z rodziny az do maja kiedy będzie komunia mojego chrzesniaka. Wtedy bedzie rodzina. Ale.wtedy to juz bedzie bezpieczny czas.
    Jeśli jesteś w stanie to zachować w tajemnicy, to uważam, że jak najbardziej masz prawo jeśli taka twoja wola. Ja bym tylko się martwiła zeby nie spotkać tej osoby przypadkiem, albo żeby jej ktoś "życzliwy" nie powiedział. Bo strasi ludzie różnie reagują, mogłoby jej być wtedy przykro. Ale mimo wszytsko myślę, że kochająca babcia zrozumiałaby taką sytuację, więc rób tak jak ci serce dyktuje Madzia.

magdaaq lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Jeśli jesteś w stanie to zachować w tajemnicy, to uważam, że jak najbardziej masz prawo jeśli taka twoja wola. Ja bym tylko się martwiła zeby nie spotkać tej osoby przypadkiem, albo żeby jej ktoś "życzliwy" nie powiedział. Bo strasi ludzie różnie reagują, mogłoby jej być wtedy przykro. Ale mimo wszytsko myślę, że kochająca babcia zrozumiałaby taką sytuację, więc rób tak jak ci serce dyktuje Madzia.
    Moja babcia jest specyficzna i obraza.sie jak od niej tel.nie odbiore. A zostala mi.jedna jedyna babcia. Ale ja nawe nie czuje zeby mówić. Na sama mysl brzuch mnie boli. A nikt mnie nie spotka bo.w domu leze.
    Wogole to sie śmieje z mezem ze za pol roku jak wyjade wozkiem z noworodkiem i Lena sadiedzi zdębieja co nas znają :D

anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie mąż zaraził :( zaczyna mnie coś szczypać w gardle i smarkać. No zabiję go... :/ a mówię żeby się ubierał... :p on się nałyka prochów a mi znienawidzony już czosnek zostanie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko wyjasnie tym, ktore nie wiedza czym sa centyle.
    Mamy np. 3 glowne centyle 5,50 i 95 i mozecie zauwazyc, ze czasem dostajecie wyniki np. dziecka i slyszycie, ze to 50 centyl.
    centyle to jakby "grupy procentowe".
    Wyglada to na skali tak:
    5
    50
    95

i teraz tak:
    5 centyl jest graniczny i oznacza, ze ponizej tej wartosci (wyniku badan) tylko 5% grupy (np.dzieci) osiaga taki wynik a 95% ma wyzszy
    50 centyl oznacza, ze polowa grupy ma wynik wiekszy a druga polowa wynik mniejszy (dziecko ktore ma wszystko idealnie w 50 centylu nie istnieje :) )
    95 centyl oznacza, ze 5% grupy ma wynik wiekszy niz osiagniety a 95% wynik nizszy.
    wiec miedzy 5-95 centylem mieszcza sie wyniki 90% grupy, pozostale 10% bedzie "poza" centylami 5% bedzie mialo wyniki nizsze i 5% wyniki wyzsze - nie zonacza to wcale, ze dziecko musi byc "chore".

Jesli w klasie szkolnej wszystkie dzieci maja po 140 cm wzrostu a jedno bedzie mialo 160cm to na pewno bedzie w tym 95 centylu ale nie oznacza to, ze jest chore tylko, ze jest duze:D inne dziecko bedzie mialo 110 cm ( bo ma malych rodzicow) to bedzie ponizej 5 centyla - i tez nie oznacza, ze musi byc chore tylko, ze jest male:)

to tez dobry przyklad:
    Jeżeli np. masa ciała twojego dziecka jest na poziomie około 50 centyla, to znaczy, że połowa dzieci w tym wieku podobne wymiary. Jeżeli natomiast parametry w siatce centylowej są blisko 10 centyla, to oznacza, że 10% dzieci jest szczuplejszych od twojego malucha, a 90% jest cięższych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 14:36

melbusia88, Agniechaaaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Moja babcia jest specyficzna i obraza.sie jak od niej tel.nie odbiore. A zostala mi.jedna jedyna babcia. Ale ja nawe nie czuje zeby mówić. Na sama mysl brzuch mnie boli. A nikt mnie nie spotka bo.w domu leze.
    Wogole to sie śmieje z mezem ze za pol roku jak wyjade wozkiem z noworodkiem i Lena sadiedzi zdębieja co nas znają :D
    Albo babcia coś wyczuje, że cię długo nie widziała i przyjdzie na wizytę kontorolną niezapowiedzianą ;-) Moja teściowa tak robi ;-) Jak nas nie widzi dłużej niż tydzień, to pojawia się, bo "szła po drodze" :-D

l22n6iyek016fbg8.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Chyba mnie mąż zaraził :( zaczyna mnie coś szczypać w gardle i smarkać. No zabiję go... :/ a mówię żeby się ubierał... :p on się nałyka prochów a mi znienawidzony już czosnek zostanie.
    Kurde mój też :/ i ja się denerwuję bo nie dość że dzieci mi przywlekają ze żłobka atrakcje to jeszcze ten :)

A mi dziś Pani w żłobku-chwała jej za to- wzięła na rozmowe. Myśle pewnie doczepi się do tej wysypki a ja już robiłam wszystko by mu zniknęła. Ale nie. Pyta się mnie czy Oliwier reaguje na polecenia,mówię jej że na pewne tak, ale jak np go wołam by przyszedł to ze śmiechem ucieka. Ale za to jak powiem :chodź mam amam" to leci do mnie. Bo teraz trwa nabór nowych dzieci i mają adaptację a wiadomo-płacz, lament ogólnie do dupy- i mój syn w takich chwilach większego hałasu zakrywa uszy a naet ostatnio zakrył uszy i wbił głowę a taką miękką poduszkę. Zasugerowała wizytę u lekarza w celu spr czy niema płynu w uszach,bo często po infekcji kataralnej może jakaś zalegać. I powiem WAM że zaniepokoiłam się. Oczywiście zarz po wyjściu ie do auta gdzie czekł JUŻ MĄŻ mówię mu co i jak a ten "ja by był głuchy albo nie doszłyszał to jakim cudem słyszał by np swoje bajki w tv" . I niby ma rację ale ja jestem wdzięczna tej pani bo muszę to sprawdzić. I to może być wynikiem tego że ledwo mówi-zaledwie kilka słów.

kashanti lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Kurde mój też :/ i ja się denerwuję bo nie dość że dzieci mi przywlekają ze żłobka atrakcje to jeszcze ten :)

A mi dziś Pani w żłobku-chwała jej za to- wzięła na rozmowe. Myśle pewnie doczepi się do tej wysypki a ja już robiłam wszystko by mu zniknęła. Ale nie. Pyta się mnie czy Oliwier reaguje na polecenia,mówię jej że na pewne tak, ale jak np go wołam by przyszedł to ze śmiechem ucieka. Ale za to jak powiem :chodź mam amam" to leci do mnie. Bo teraz trwa nabór nowych dzieci i mają adaptację a wiadomo-płacz, lament ogólnie do dupy- i mój syn w takich chwilach większego hałasu zakrywa uszy a naet ostatnio zakrył uszy i wbił głowę a taką miękką poduszkę. Zasugerowała wizytę u lekarza w celu spr czy niema płynu w uszach,bo często po infekcji kataralnej może jakaś zalegać. I powiem WAM że zaniepokoiłam się. Oczywiście zarz po wyjściu ie do auta gdzie czekł JUŻ MĄŻ mówię mu co i jak a ten "ja by był głuchy albo nie doszłyszał to jakim cudem słyszał by np swoje bajki w tv" . I niby ma rację ale ja jestem wdzięczna tej pani bo muszę to sprawdzić. I to może być wynikiem tego że ledwo mówi-zaledwie kilka słów.
    taka wychowawczyni to skarb! Bardzo fajnie, ze chce rozmawiac z rodzicami i przejmuje sie maluchami!

Magic lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Albo babcia coś wyczuje, że cię długo nie widziała i przyjdzie na wizytę kontorolną niezapowiedzianą ;-) Moja teściowa tak robi ;-) Jak nas nie widzi dłużej niż tydzień, to pojawia się, bo "szła po drodze" :-D
    Nieee babcis i rodzina mieszkaja w Koninie babcia 87 lat w zasadzie juz sie nie przemieszcza. Ale.dzwoni do mamy mojej a ta codziennie u mnie i sie kryje jaja jak berety. A babcia w konia.robiona. ale zaraz mialam do pracy wracać wiec mama spokojnie będzie juz mogla rozmawiac z babcia jak jest u mnie i bez sciemy. Bo ja bede cicho siedziała.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:

Pewnie ze fajnie ze zwraca uwage!
    Lena mowi mama tata baba dajjjj papa i ulubione słowo Ammmmmmmm
    Ale nasze dzieciory sa male i maja czas wiec spokojnie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:

Moja Jula ma zwezony przewod sluchowy i chodzimy do laryngologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nieee babcis i rodzina mieszkaja w Koninie babcia 87 lat w zasadzie juz sie nie przemieszcza. Ale.dzwoni do mamy mojej a ta codziennie u mnie i sie kryje jaja jak berety. A babcia w konia.robiona. ale zaraz mialam do pracy wracać wiec mama spokojnie będzie juz mogla rozmawiac z babcia jak jest u mnie i bez sciemy. Bo ja bede cicho siedziała.
    Dobrze masz że szanują twoją decyzję moja mama i teściowa opowiedziały wszytko wszystkim zanim jeszcze ja sama miałam pewność. I nie pomogły wyjaśnienia i prośby żeby przynajmniej przez pierwszy trymstr się wstrzymały

• Magia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    A dziewczyny co myślicie o farbowaniu? Aktualnie robie się na blond i juz trochę strasze;) i nie wiem czy już w miarę bezpiecznie jest z tym roxjasnianiem? :)

Tez mnie ciekawia Wasze opinie...wygladam strasznie I marze o frycu...
    Do tego pytanko, czy robicie henne I depilacje brwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 15:01

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlosy juz farbowalam, za duzo siwych :p

Magic lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    A czemu henny nie?:-)se machnij :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Pisałam troszkę wyżej, że robię wszytsko - rozjaśniam włosy, żel na pazurach, henna na brwiach i depilacja też :-)

Magic lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Pewnie ze fajnie ze zwraca uwage!
    Lena mowi mama tata baba dajjjj papa i ulubione słowo Ammmmmmmm
    Ale nasze dzieciory sa male i maja czas wiec spokojnie
    No właśnie i teraz pytanie czy coś jest na rzeczy czy on tak ma-w sensie jest nie sforny i się nie słucha? Bo jak pani np woła go na zmianę pieluchy-ja to poprostu biore i mu zmieniam A nie wołam ale chyba zacznę-to on nie reaguje. mój mówi tylko ka czyli kaczka,pika-pilka i raz Lilka także chyba mało hak na niemal póltorwczine dziecko.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    tak:) robię i paznokcie też :)
    magia podaj mi swój email prześle ci te listy rzeczy do wyprawki i plan porodu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 15:19

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • agaguga Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Wlasnie patrze na moje wyniki badan i u mnie DV PI 0,96.
    Czy masz przy wyniku taki "suwaczek"? a na nim zaznaczony kropka swoj wynik?
    Jesli miescisz sie w skali to nie przjemuj sie na razie i rob co lekarze mowia:) bedzie wszystko dobrze;) nawet jakby bylo poza skala a reszta wynikow jest super to tez nie ma co panikowac! lekarze juz nie takie przypadki mieli i wiedza co robic:) a zakladam, ze to nie jacys wariaci i zalyzy im na Twoim i malucha zdrowiu:) wszystko sie wyrowna;)

33ykrq1.jpg

Dzięki za informacje. No właśnie lekarze powiedzieli ze jak inne wskaźniki są ok to trzeba czekać i pewnie będzie dobrze. Przy wyniku nie mam takiego suwaka tylko sama wartość PI 1,9. Zobaczę czy za tydzień na powtórzyć usg wynik się poprawi. Podobno to jest rozwojowe jest duża szansa ze za jakiś czas minie. Na to liczę. ... dzięki ze odpisałaś.

• agaguga Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja np PI mam 0.99

Twoj wynik tez mnie pociesza. Wiec raczej będę spokojna. Ale internetu w tym względzie czytać raczej nie będę. Z tego co wiem to przeplyw wsteczny jest niepokojący gdy inne wskaźniki tez nie są w normie. A umnie wszystko inne jest ok.

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ