LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
melbusia88 wrote:Ja rozumiem co masz na myśli, tylko pytanie czy się widujesz z babcią? Bo jeśli tak, to pewnie niedługo dojrzy Twój brzuszek.
-
magdaaq wrote:Nie.nie nie widuje sie.z nikim.z rodziny az do maja kiedy będzie komunia mojego chrzesniaka. Wtedy bedzie rodzina. Ale.wtedy to juz bedzie bezpieczny czas.
magdaaq lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Jeśli jesteś w stanie to zachować w tajemnicy, to uważam, że jak najbardziej masz prawo jeśli taka twoja wola. Ja bym tylko się martwiła zeby nie spotkać tej osoby przypadkiem, albo żeby jej ktoś "życzliwy" nie powiedział. Bo strasi ludzie różnie reagują, mogłoby jej być wtedy przykro. Ale mimo wszytsko myślę, że kochająca babcia zrozumiałaby taką sytuację, więc rób tak jak ci serce dyktuje Madzia.
Wogole to sie śmieje z mezem ze za pol roku jak wyjade wozkiem z noworodkiem i Lena sadiedzi zdębieja co nas znająanecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Jeszcze tylko wyjasnie tym, ktore nie wiedza czym sa centyle.
Mamy np. 3 glowne centyle 5,50 i 95 i mozecie zauwazyc, ze czasem dostajecie wyniki np. dziecka i slyszycie, ze to 50 centyl.
centyle to jakby "grupy procentowe".
Wyglada to na skali tak:
5
50
95
i teraz tak:
5 centyl jest graniczny i oznacza, ze ponizej tej wartosci (wyniku badan) tylko 5% grupy (np.dzieci) osiaga taki wynik a 95% ma wyzszy
50 centyl oznacza, ze polowa grupy ma wynik wiekszy a druga polowa wynik mniejszy (dziecko ktore ma wszystko idealnie w 50 centylu nie istnieje)
95 centyl oznacza, ze 5% grupy ma wynik wiekszy niz osiagniety a 95% wynik nizszy.
wiec miedzy 5-95 centylem mieszcza sie wyniki 90% grupy, pozostale 10% bedzie "poza" centylami 5% bedzie mialo wyniki nizsze i 5% wyniki wyzsze - nie zonacza to wcale, ze dziecko musi byc "chore".
Jesli w klasie szkolnej wszystkie dzieci maja po 140 cm wzrostu a jedno bedzie mialo 160cm to na pewno bedzie w tym 95 centylu ale nie oznacza to, ze jest chore tylko, ze jest duze:D inne dziecko bedzie mialo 110 cm ( bo ma malych rodzicow) to bedzie ponizej 5 centyla - i tez nie oznacza, ze musi byc chore tylko, ze jest male:)
to tez dobry przyklad:
Jeżeli np. masa ciała twojego dziecka jest na poziomie około 50 centyla, to znaczy, że połowa dzieci w tym wieku podobne wymiary. Jeżeli natomiast parametry w siatce centylowej są blisko 10 centyla, to oznacza, że 10% dzieci jest szczuplejszych od twojego malucha, a 90% jest cięższych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 14:36
melbusia88, Agniechaaaa, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
magdaaq wrote:Moja babcia jest specyficzna i obraza.sie jak od niej tel.nie odbiore. A zostala mi.jedna jedyna babcia. Ale ja nawe nie czuje zeby mówić. Na sama mysl brzuch mnie boli. A nikt mnie nie spotka bo.w domu leze.
Wogole to sie śmieje z mezem ze za pol roku jak wyjade wozkiem z noworodkiem i Lena sadiedzi zdębieja co nas znająMoja teściowa tak robi
Jak nas nie widzi dłużej niż tydzień, to pojawia się, bo "szła po drodze"
-
Urszulka89 wrote:Chyba mnie mąż zaraził
zaczyna mnie coś szczypać w gardle i smarkać. No zabiję go...
a mówię żeby się ubierał... :p on się nałyka prochów a mi znienawidzony już czosnek zostanie.
i ja się denerwuję bo nie dość że dzieci mi przywlekają ze żłobka atrakcje to jeszcze ten
A mi dziś Pani w żłobku-chwała jej za to- wzięła na rozmowe. Myśle pewnie doczepi się do tej wysypki a ja już robiłam wszystko by mu zniknęła. Ale nie. Pyta się mnie czy Oliwier reaguje na polecenia,mówię jej że na pewne tak, ale jak np go wołam by przyszedł to ze śmiechem ucieka. Ale za to jak powiem :chodź mam amam" to leci do mnie. Bo teraz trwa nabór nowych dzieci i mają adaptację a wiadomo-płacz, lament ogólnie do dupy- i mój syn w takich chwilach większego hałasu zakrywa uszy a naet ostatnio zakrył uszy i wbił głowę a taką miękką poduszkę. Zasugerowała wizytę u lekarza w celu spr czy niema płynu w uszach,bo często po infekcji kataralnej może jakaś zalegać. I powiem WAM że zaniepokoiłam się. Oczywiście zarz po wyjściu ie do auta gdzie czekł JUŻ MĄŻ mówię mu co i jak a ten "ja by był głuchy albo nie doszłyszał to jakim cudem słyszał by np swoje bajki w tv" . I niby ma rację ale ja jestem wdzięczna tej pani bo muszę to sprawdzić. I to może być wynikiem tego że ledwo mówi-zaledwie kilka słów.kashanti lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Kurde mój też
i ja się denerwuję bo nie dość że dzieci mi przywlekają ze żłobka atrakcje to jeszcze ten
A mi dziś Pani w żłobku-chwała jej za to- wzięła na rozmowe. Myśle pewnie doczepi się do tej wysypki a ja już robiłam wszystko by mu zniknęła. Ale nie. Pyta się mnie czy Oliwier reaguje na polecenia,mówię jej że na pewne tak, ale jak np go wołam by przyszedł to ze śmiechem ucieka. Ale za to jak powiem :chodź mam amam" to leci do mnie. Bo teraz trwa nabór nowych dzieci i mają adaptację a wiadomo-płacz, lament ogólnie do dupy- i mój syn w takich chwilach większego hałasu zakrywa uszy a naet ostatnio zakrył uszy i wbił głowę a taką miękką poduszkę. Zasugerowała wizytę u lekarza w celu spr czy niema płynu w uszach,bo często po infekcji kataralnej może jakaś zalegać. I powiem WAM że zaniepokoiłam się. Oczywiście zarz po wyjściu ie do auta gdzie czekł JUŻ MĄŻ mówię mu co i jak a ten "ja by był głuchy albo nie doszłyszał to jakim cudem słyszał by np swoje bajki w tv" . I niby ma rację ale ja jestem wdzięczna tej pani bo muszę to sprawdzić. I to może być wynikiem tego że ledwo mówi-zaledwie kilka słów.Magic lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Albo babcia coś wyczuje, że cię długo nie widziała i przyjdzie na wizytę kontorolną niezapowiedzianą
Moja teściowa tak robi
Jak nas nie widzi dłużej niż tydzień, to pojawia się, bo "szła po drodze"
-
A mi dziś Pani w żłobku-chwała jej za to- wzięła na rozmowe. Myśle pewnie doczepi się do tej wysypki a ja już robiłam wszystko by mu zniknęła. Ale nie. Pyta się mnie czy Oliwier reaguje na polecenia,mówię jej że na pewne tak, ale jak np go wołam by przyszedł to ze śmiechem ucieka. Ale za to jak powiem :chodź mam amam" to leci do mnie. Bo teraz trwa nabór nowych dzieci i mają adaptację a wiadomo-płacz, lament ogólnie do dupy- i mój syn w takich chwilach większego hałasu zakrywa uszy a naet ostatnio zakrył uszy i wbił głowę a taką miękką poduszkę. Zasugerowała wizytę u lekarza w celu spr czy niema płynu w uszach,bo często po infekcji kataralnej może jakaś zalegać. I powiem WAM że zaniepokoiłam się. Oczywiście zarz po wyjściu ie do auta gdzie czekł JUŻ MĄŻ mówię mu co i jak a ten "ja by był głuchy albo nie doszłyszał to jakim cudem słyszał by np swoje bajki w tv" . I niby ma rację ale ja jestem wdzięczna tej pani bo muszę to sprawdzić. I to może być wynikiem tego że ledwo mówi-zaledwie kilka słów.
Lena mowi mama tata baba dajjjj papa i ulubione słowo Ammmmmmmm
Ale nasze dzieciory sa male i maja czas wiec spokojnie
-
A mi dziś Pani w żłobku-chwała jej za to- wzięła na rozmowe. Myśle pewnie doczepi się do tej wysypki a ja już robiłam wszystko by mu zniknęła. Ale nie. Pyta się mnie czy Oliwier reaguje na polecenia,mówię jej że na pewne tak, ale jak np go wołam by przyszedł to ze śmiechem ucieka. Ale za to jak powiem :chodź mam amam" to leci do mnie. Bo teraz trwa nabór nowych dzieci i mają adaptację a wiadomo-płacz, lament ogólnie do dupy- i mój syn w takich chwilach większego hałasu zakrywa uszy a naet ostatnio zakrył uszy i wbił głowę a taką miękką poduszkę. Zasugerowała wizytę u lekarza w celu spr czy niema płynu w uszach,bo często po infekcji kataralnej może jakaś zalegać. I powiem WAM że zaniepokoiłam się. Oczywiście zarz po wyjściu ie do auta gdzie czekł JUŻ MĄŻ mówię mu co i jak a ten "ja by był głuchy albo nie doszłyszał to jakim cudem słyszał by np swoje bajki w tv" . I niby ma rację ale ja jestem wdzięczna tej pani bo muszę to sprawdzić. I to może być wynikiem tego że ledwo mówi-zaledwie kilka słów.
Moja Jula ma zwezony przewod sluchowy i chodzimy do laryngologa
-
nick nieaktualnymagdaaq wrote:Nieee babcis i rodzina mieszkaja w Koninie babcia 87 lat w zasadzie juz sie nie przemieszcza. Ale.dzwoni do mamy mojej a ta codziennie u mnie i sie kryje jaja jak berety. A babcia w konia.robiona. ale zaraz mialam do pracy wracać wiec mama spokojnie będzie juz mogla rozmawiac z babcia jak jest u mnie i bez sciemy. Bo ja bede cicho siedziała.
-
Mini89 wrote:A dziewczyny co myślicie o farbowaniu? Aktualnie robie się na blond i juz trochę strasze;) i nie wiem czy już w miarę bezpiecznie jest z tym roxjasnianiem?
Tez mnie ciekawia Wasze opinie...wygladam strasznie I marze o frycu...
Do tego pytanko, czy robicie henne I depilacje brwi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 15:01
Magia -
Magia wrote:Tez mnie ciekawia Wasze opinie...wygladam strasznie I marze o frycu...
Do tego pytanko, czy robicie henne I depilacje brwi?Magic lubi tę wiadomość
-
magdaaq wrote:Pewnie ze fajnie ze zwraca uwage!
Lena mowi mama tata baba dajjjj papa i ulubione słowo Ammmmmmmm
Ale nasze dzieciory sa male i maja czas wiec spokojnieLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magia wrote:Tez mnie ciekawia Wasze opinie...wygladam strasznie I marze o frycu...
Do tego pytanko, czy robicie henne I depilacje brwi?
magia podaj mi swój email prześle ci te listy rzeczy do wyprawki i plan porodu;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 15:19
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
kashanti wrote:Wlasnie patrze na moje wyniki badan i u mnie DV PI 0,96.
Czy masz przy wyniku taki "suwaczek"? a na nim zaznaczony kropka swoj wynik?
Jesli miescisz sie w skali to nie przjemuj sie na razie i rob co lekarze mowia:) bedzie wszystko dobrze;) nawet jakby bylo poza skala a reszta wynikow jest super to tez nie ma co panikowac! lekarze juz nie takie przypadki mieli i wiedza co robic:) a zakladam, ze to nie jacys wariaci i zalyzy im na Twoim i malucha zdrowiu:) wszystko sie wyrowna;)
Dzięki za informacje. No właśnie lekarze powiedzieli ze jak inne wskaźniki są ok to trzeba czekać i pewnie będzie dobrze. Przy wyniku nie mam takiego suwaka tylko sama wartość PI 1,9. Zobaczę czy za tydzień na powtórzyć usg wynik się poprawi. Podobno to jest rozwojowe jest duża szansa ze za jakiś czas minie. Na to liczę. ... dzięki ze odpisałaś.kashanti lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Ja np PI mam 0.99
Twoj wynik tez mnie pociesza. Wiec raczej będę spokojna. Ale internetu w tym względzie czytać raczej nie będę. Z tego co wiem to przeplyw wsteczny jest niepokojący gdy inne wskaźniki tez nie są w normie. A umnie wszystko inne jest ok.kashanti lubi tę wiadomość