X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    A ile razy robiliście kobitki betę ? Ja zrobiłam 3 i zastanawiam się nad 4, ale zaczynam myśleć, że jestem za bardzo nakręcona, moja mama mówi żeby nie robić, bo już jestem taka pokłóta przez ostatnie miesiące i jeszcze w ciąży będę mieć mnóstwo badań... może ma rację :)
    e
    Swoją drogą nie wiem jak kiedyś kobiety funkcjonowały, nie było badań, nie było usg, nikt się nie przejmował w pracy że jesteś w ciąży - chyba bym oszalała
    Ja tez 3x i juz teraz nie robię bezsensu :) skoro w środę mam zobaczyć serducha :)

• Ove Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    To tak jak ja :-) witaj :-) napisz coś o sobie :-) mogę zapytać kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Bo ja liczyłam datę z kalkulatora, ale coś wydaje mi się, że będzie później, bo miałam późno owulację.
    28 września :) Owulkę miałam ok. 11 października (miałam monitoring, więc jestem w stanie dość dokładnie to określić ;))

To moja pierwsza ciążą :). Byłam na pierwszej wizycie 27 października (widać było tylko oznaki ciąży, bez pęcherzyka), miałam iść w zeszłą sobotę, ale zrezygnowałam i stwierdziłam, że przełożę wizytę na 20 listopada, bym już wiedziała, że czas, by zobaczyć serduszko.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ooo cześć Krakuska będziemy sie spotkać w parku na wspólne spacery :D i nawet jestesmy na podobnym etapie :D

Bardzo chetnie przyjmuje zaproszenie :)
    Choc jest to bardzo prawdopodobne, ze po nowym roku przeprowadzam sie pod Krakow, ale to nie problem podjechac na city ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Bardzo chetnie przyjmuje zaproszenie :)
    Choc jest to bardzo prawdopodobne, ze po nowym roku przeprowadzam sie pod Krakow, ale to nie problem podjechac na city ;)
    Będziemy jeździć raz tu raz tam :D

kkarolina89 lubi tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    A ile razy robiliście kobitki betę ? Ja zrobiłam 3 i zastanawiam się nad 4, ale zaczynam myśleć, że jestem za bardzo nakręcona, moja mama mówi żeby nie robić, bo już jestem taka pokłóta przez ostatnie miesiące i jeszcze w ciąży będę mieć mnóstwo badań... może ma rację :)

Swoją drogą nie wiem jak kiedyś kobiety funkcjonowały, nie było badań, nie było usg, nikt się nie przejmował w pracy że jesteś w ciąży - chyba bym oszalała
    Ja dzisiaj idę zrobić 3 i chyba już ostatnią ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Ja dzisiaj idę zrobić 3 i chyba już ostatnią ;)
    Zdradz mi jak w Niemczech robisz bete?

• Sanka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wczoraj miałam betę 15,44 więc chciałabym do was dołączyć :) to już moja druga ciąża, jeśli wszystko pójdzie dobrze to będzie właściwie równo dwa latka różnicy między dzieciaczkami :D

PixiDixi, Paulina.G, kkarolina89 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam betę 4 razy. W 28 i 30 dc i potem w 31 i 34 dc na prośbę lekarza.
    Zastanawiam się czy nie zrobic tez w tym tygodniu. Mierze temperaturę i standardowo było 36,75-36,9, a dzis rano 36.4. Bardzo się przestraszyłam tym spadkiem i zastanawiam się czy umawiać się wcześniej do gin. albo czy zbadać betę.:( czy któraś tak z Was też tak miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 07:49

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ☺

Ove nie mierz juz temperatury! Jak mi w ciazy spadla temp.zadzwonilam przerazona do gina to mnie tak zjechala ,ze nie przytocze tych slow.Temp.ma prawo spadac i rosnac wiec nie jest juz do "obserwacji" I nie rob juz bety,szkoda Twojej psychiki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:11

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Sanka ☺

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Zdradz mi jak w Niemczech robisz bete?
    U ginekologa. Zadzwoniłam i powiedzialam, że chcę zrobić test ciążowy z krwi ;) Daje Ci termin i na nastepny dzien masz wyniki... Tak jest u mnie :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś obudziłam z koszmarem, wymacalam się cala, w popłochu stwierdziłam, że czuje się zwyczajnie, jak nie w ciąży i jestem w drodze na betę właśnie, mówię Wam, ja się wykończę jak nie wyluzuje...

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    A ja się dziś obudziłam z koszmarem, wymacalam się cala, w popłochu stwierdziłam, że czuje się zwyczajnie, jak nie w ciąży i jestem w drodze na betę właśnie, mówię Wam, ja się wykończę jak nie wyluzuje...
    Ojjj... ja co chwilę sprawdzam czy nie krwawie, wiec tez trochę swiruje ;)
    Spokojnie wszystko będzie dobrze ❤

3i499vvjspjyuavk.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda ma "sraczke"ja tez ,ale wiem tez juz hehe ,ze wplyw mam niewielki wiec moge starac sie dla dobra maluchow nie denerwowac sie (trudne to jest cholernie)....Dzien zaczynam z melisa i tez tak go koncze.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na l4, bo w pracy poziom stresu jest ogromny, ale to tez ma swoje minusy, jak cały dzień leżę i odpoczywam mam czas kombinować i się nakręcać :)

Jeszcze dwa dni i wizyta !

Paulina.G lubi tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena
    Ja też ide w czwartek :) Trzymam kciuki za piękny widok i duzy pęcherzyk ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recepcjonistka od ginekologa za każdym razem sprowadza mnie na ziemię tekstem "To bardzo wczesna ciaza i poki nie zobaczymy i usłyszymy serduszka, nie możemy się zanadto cieszyć"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 08:54

3i499vvjspjyuavk.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Lena
    Ja też ide w czwartek :) Trzymam kciuki za piękny widok i duzy pęcherzyk ;)
    O to bedzie nas troche wizytujacych w czwartek :) ja o 10:40 :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o 9.00 :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero o 18:30

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ