X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a Ty jak się czujesz?

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka cześć jestes na liście :)

Paulina :) Dziekuje nie bede narzekać, dzis tylko raz klęczałam przed porcelanom wiec spoko :) juz odliczam do środowej wizyty chce zobaczyć ze z maluchami nadal wszystko ideolo :) niech ten 1trymesyr sie konczy a najlepiej niech juz bedzie czerwiec :p

Paulina.G lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ineczka cześć jestes na liście :)

Paulina :) Dziekuje nie bede narzekać, dzis tylko raz klęczałam przed porcelanom wiec spoko :) juz odliczam do środowej wizyty chce zobaczyć ze z maluchami nadal wszystko ideolo :) niech ten 1trymesyr sie konczy a najlepiej niech juz bedzie czerwiec :p
    Dziękuje :) To razem przytulamy ta piękna porcelanowa misę :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dziękuje :) To razem przytulamy ta piękna porcelanowa misę :)
    I obie mNy termin na 3.07 chodź ja na pewno rozpakuje sie w czerwcu ;)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    I obie mNy termin na 3.07 chodź ja na pewno rozpakuje sie w czerwcu ;)
    Moja mam mi ostatnio powiedziała, ze raczej to będzie koniec czerwca heh sama jestem z maja :)Trochę nas jest na ten termin :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Patyś Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w czwartek. To moja pierwsza wizyta i mam nadzieję ,że do tego czasu będzie wszystko o.k . Strasznie mi ciężko jest w pracy wytrzymać ponieważ mam pracę stojącą i po 2 h nie czuję pleców ;/ .Pierwszą kruszynkę straciłam ,a zaczęło się od zwykłego brązowego plamienia .
    Mam nadzieję ,że u mnie jak i u was wszystko będzie dobrze ,a serduszka będą biły jak dzwony ! :) .<3'

Aniołek 08.08.2017 <3

hchyyx8dbdb0x3ne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Moja mam mi ostatnio powiedziała, ze raczej to będzie koniec czerwca heh sama jestem z maja :)Trochę nas jest na ten termin :)
    No u mnie to nawet podejrzewam moze być początek czerwca :) ale to juz i tak bedzie ładny wynik :) 36tc i juz bede najszczęśliwsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patyś wrote:
    Ja mam wizytę w czwartek. To moja pierwsza wizyta i mam nadzieję ,że do tego czasu będzie wszystko o.k . Strasznie mi ciężko jest w pracy wytrzymać ponieważ mam pracę stojącą i po 2 h nie czuję pleców ;/ .Pierwszą kruszynkę straciłam ,a zaczęło się od zwykłego brązowego plamienia .
    Mam nadzieję ,że u mnie jak i u was wszystko będzie dobrze ,a serduszka będą biły jak dzwony ! :) .<3'
    Wszystko bedzie dobrze <3

Patyś lubi tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez możliwe że się termin z 6 na 2 lipca przesunie... To wszystko zależy od Kruszynek w brzuszkach, kiedy postanowią przyjsc na swiat :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    U mnie tez możliwe że się termin z 6 na 2 lipca przesunie... To wszystko zależy od Kruszynek w brzuszkach, kiedy postanowią przyjsc na swiat :)
    W przypadku mojej dwójeczki to mogą postanowić zmienić znacząco datę ale chce wierzyć ze jednak posiedzą jak najdłużej :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki, nie wiem co oni tam wyprawiają ale mi mogłam się zalogować i zniknęły chyba wszystkie avatarki. Edit: udało się mi go przywrócić hurra

Co do wczorajszego dentysty, jednak uznał że mam taki mały ubytek i on wolałby zaczekać do 2 trymestru bo wtedy kest najbezpieczniej podobno, wiec tylko pogadał ze mną, powiedział też, że zdecydowana większość kobiet w ciąży miewa problemy z dziąsłami i tym czasie należy zwracać jeszcze większa uwagę na higienę. Polecił tez jakieś płukanki.

Męczy mnie okropnie ten ból głowy, wyszłam na chwile na zewnątrz, postawiłam zupę i czuje się jakbym przebiegła maraton, ale ciagle sibie tłumacze że to oznacza że mój mały lokator czuje sue świetnie.

Nie tuliłam jeszcze porcelany ale dziś czuje ze jestem naprawdę blisko...

Co do terminu to moja siostra oboje dzieci urodziła w 37t1d wiec tez może to być u mnie czerwiec - kuzynka już przeżywa że urodzę na jej weselu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 13:34

• shadee Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja mam 12.12 dopiero kolejną i też odliczam dni. Wczoraj się dowiedziałam że mam niedoczynnosc tarczycy i od dziś jestem na lekach. Jeszcze niedawno też się cieszyłam, że nie mam objawów, a tu prosze cała gama, przede wszystkim mdłości. Koszmar. Nawet zapach świeżo upieczonego ciasta mnie odrzuca..

a ja nie mam ochoty na jedzenie :( zmuszam się by w miarę regularnie coś jeść.
    W związku z powyższym zamiast przybierać na wadze - schudłam ....
    tarczyca u mnie ok, ale apetytu brak.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My już po pasowaniu :)
    Ja włosów nie farbuję, więc ja nie w temacie :P

witam nowe mamusie :)

kto ma jeszcze wizyty w przyszłym tyg?

Magic ja miałam zamiar iść na 1 wizytę dopiero 20, ale potrzebowałam l4 i poszłam wcześniej dlatego a jak pojdziesz w 8tc to już będzie i dzidziuś i serduszko :)

Jeszcze ja wizytuje w przyszłym tygodniu we wtorek ;)

Kurczę, coś mnie cały czas wylogowuje :((

3i499vvjq8tpbt16.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Muszę lezec bo mam krwiaka i to bardzo duzego. Wiem,ze Ci ciezko ,myslalam o Tobie i widze,ze mialam dobre mysli,ze poukladasz to jakos sobie.
    Trzymam kciuki za Ciebie.
    Wizyte mam raczej 22 lustopada pisze raczej bo bede "wciskana"bo ciezko dostac sie do mojego lekarza.
    No tak, a ja gapa zapomniałam o twoim krwiaku :-( ale jak leżysz to jest wszytsko dobrze? wiesz, ja myślę, że to wszystko dobrze się skończy, zresztą wspominałam ci, ze kolezanka miała też krwiaka i ma dziś cudnego synka, więc wierzę, że i Tobie się uda. Współczuję ci tego, że jesteś "uziemiona", ale to pewnie przejściowe, dopóki się krwiak nie wchłonie, potem będziesz śmigać :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    czy którąś z was dopadają ciążowe migreny? Bo ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić, od tygodnia łeb mi pęka, nic nie pomaga ... odkąd zaczęłam luteinę brać, przyplątał się ten paskudny ból ;(
    Ja ogólnie jestem migrenowcem i dużym stażem i jeśli mogę ci coś doradzić, to kup sobie masażer do skóry głowy i niech cię ktoś masuje tym jak będziesz miała napad. Ja tak mam, że zanim zacznie działać tabletka, to umieram i wtedy mąż masuje mi skronie, albo właśnie głowę tym masażerem i powiem ci, ze u mnie zdaje to egzamin, może tobie też przyniesie ulgę. Ten masażer poprawia ukrwienie skóry głowy, a ukrwienie jakoś wpływa na migreny. Bardzo ci współczuję, bo wiem, co to znaczy mieć prawdziwą migrenę :-( nie wiem, czy to od luteiny, bo powiem ci, że u mnie wraz z ciążą nadszedł koniec migren (jestem taka szczęśliwa)i wszelkich bólów głowy, a biorę duphaston.

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja ogólnie jestem migrenowcem i dużym stażem i jeśli mogę ci coś doradzić, to kup sobie masażer do skóry głowy i niech cię ktoś masuje tym jak będziesz miała napad. Ja tak mam, że zanim zacznie działać tabletka, to umieram i wtedy mąż masuje mi skronie, albo właśnie głowę tym masażerem i powiem ci, ze u mnie zdaje to egzamin, może tobie też przyniesie ulgę. Ten masażer poprawia ukrwienie skóry głowy, a ukrwienie jakoś wpływa na migreny. Bardzo ci współczuję, bo wiem, co to znaczy mieć prawdziwą migrenę :-( nie wiem, czy to od luteiny, bo powiem ci, że u mnie wraz z ciążą nadszedł koniec migren (jestem taka szczęśliwa)i wszelkich bólów głowy, a biorę duphaston.

mnie pomaga uciskanie skroni - w miejscu gdzie pulsuje
    ale jest to dość niewygodne. głowa boli mnie też od leżenia niestety - chyba za dużo odpoczywałam ...

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    W przypadku mojej dwójeczki to mogą postanowić zmienić znacząco datę ale chce wierzyć ze jednak posiedzą jak najdłużej :)
    I za to trzymam kciuki :) Niech będą jak najdłużej w brzuszku ;)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia uzupełnione :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wykrakałam i już tuliłam porcelanę...

W miejscowości możesz mi wpisać okolice Rybnika

• daga :) Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    kojarzysz mikstat? tam pracuje :) mam ok 50 km z domu
    Tak. Do Mikstatu mam około 30 km

f2w3gywltyzzvlig.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ