X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Cześć dziewczyny! :)
    Witam się z Wami i chętnie dołączę do Lipcowych mamuś! W poniedziałek zrobiłam test, wyszły dwie kreski! we wtorek poszłam na beta hCG, wynik to 54,13! Dzisiaj powtórzyłam i jest już 102,20 czyli ładnie rośnie! Mam nadzieje, że mogę do Was dołączyć! Belly wyliczyło mi termin na 11 lipca :) Mam już synka który niedawno skończył roczek
    Gratki a skąd jestes? :)

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Gratki a skąd jestes? :)

Dziękuje <3
    Bolesławiec, dolny śląsk

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Dziękuje <3
    Bolesławiec, dolny śląsk
    Jesteście na liście :)

Alexxis lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam i ja CIę Alexxis :-) gratuluję :)

Mnie od kilku dni dopada straszna senność, niestety przy mojej trzodce trochę się nie da ale bardzo ciężko mi funkcjonować , może macie jakieś rady :)

Alexxis lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    WItam i ja CIę Alexxis :-) gratuluję :)

Mnie od kilku dni dopada straszna senność, niestety przy mojej trzodce trochę się nie da ale bardzo ciężko mi funkcjonować , może macie jakieś rady :)

Jak ja dobrze znam tą senność! Aż czasem boję się zamknąć choć na chwile oczy bo mam wrażenie że odlecę! A przy rocznym synku trzeba mieć oczy dookoła głowy! :D
    Najśmieszniejsze jest to że wieczorem, gdy już maluch śpi, senność odchodzi i mogłabym tak siedzieć do rana!

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    Jak ja dobrze znam tą senność! Aż czasem boję się zamknąć choć na chwile oczy bo mam wrażenie że odlecę! A przy rocznym synku trzeba mieć oczy dookoła głowy! :D
    Najśmieszniejsze jest to że wieczorem, gdy już maluch śpi, senność odchodzi i mogłabym tak siedzieć do rana!

dokładnie mam tak samo, a naprawdę w żadnej ciąży tak nie miałam , mam nadzieję ze to szybko minie :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo

Nie mam doświadczenia ciążowego jak wiele z Was więc trudno mi cokolwiek radzić, czytając współczuję bólów głowy i innych nieprzyjemnych dolegliwości,
    nade wszystko współczuję niepokojów i stresów które, co normalne, pojawiają się... także u mnie, czasem wprost proporcjonalnie niestety do czytania internetu i różnych forów ;)
    Totalnie rozumiem wszystkie stresy i wiem, że nie jest tak prosto zapanować nad niepokojami i może to zabrzmieć jak truizm, ale nie zamartwiajmy się niepotrzebnie. Wyobrażajmy sobie najlepszy harmonijny scenariusz dla rozwoju naszych maluszków, jak się pojawia rzeczywiście coś konkretnie dziwnego wtedy telefon/wizyta u lekarza. Tam w brzuchu rośnie małe Cudo, co jest samo w sobie wspaniałe, a nasz stan emocjonalny nie jest bez znaczenia. Na niektóre sprawy wpływu nie mamy, a na niektóre tak :)

Mówiłam to ja, dzisiaj rozwalona, zdołowana i bez sił, z tymi normalnymi ponoć bólami brzucha - nieszkodzi, to tylko niedogodności, które miną.

Trzymam kciuki za wszystkie!

Agniechaaa dzięki wielkie za ogarnianie na bieżąco tego tłumku który się robi z nas i pojawiających się serduszek!

zi13s65greb2l090.png

shadee, Agniechaaaa, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem ciążowym śpiochem
    jak maluch pojawi się na świecie, z tym spaniem może być różnie więc nadrabiam :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ucięłam sobie w ciągu dnia pierwsza ciążowa drzemkę :p i nie wyobrażałam sobie, ze może być to aż tak wspaniałe Hahahha :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • gapa25 Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    chciałam prosić o sprawdzenie kto jeszcze ma post na 1str przed listą :) dobrze by było jak by lista była u samej góry. :)

proszę piszcie skąd jesteście

Warszawa :)

To dziwne ale mi brzuszek też już lekko wyskoczył, ogolnie mam bardzo słabe mięśnie brzucha a dodatkowo po pierwszej ciąży nadal zostało mi widoczne rozejście mięśni, tylko że ja dość chuda i niska jestem i to widać ;)
    Jak wcześniej objawów nie mialam2 tak teraz mam, to sobie wykrakałam :D jest mi ciągle niedobrze a jeśli zjem coś słodkiego to w ogóle zdycham :( przed ciążą słodkości to była moja miłość ;)

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, mamy 6,5 mm i pięknie bijące serduszko <3. Tata był, słuchał, pęka z dumy, każdemu o tym opowiada i mam wrażenie, że teraz nasza ciąża stała się dla niego bardziej rzeczywista :)

Obraz ciąży odpowiada temu co sobie sama wyliczyłam, czyli mamy 6t3d i z tego miejsca pragnę uspokoić wszystkie bezobjawowe mamy, wszystko rozwija się u nas jak należy :)

Najbliżsi poinformowani, to był dla nas bardzo miły dzień :)

Jestem taka dumna! Wreszcie zaczynam się cieszyć, niepokoje odkładam na bok :D

Tinnera, Agniechaaaa, shadee, gapa25, po_prostu_ja, KarolinaDe, anecz_kaa, Andziula_1988, Lena21, Mmargotka, kasiuleks lubią tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    A ja po wizycie, mamy 6,5 mm i pięknie bijące serduszko <3. Tata był, słuchał, pęka z dumy, każdemu o tym opowiada i mam wrażenie, że teraz nasza ciąża stała się dla niego bardziej rzeczywista :)

Obraz ciąży odpowiada temu co sobie sama wyliczyłam, czyli mamy 6t3d i z tego miejsca pragnę uspokoić wszystkie bezobjawowe mamy, wszystko rozwija się u nas jak należy :)

Cudowne wiadomości :)
    A teraz proszę Nam sie pochwalic jeszcze skąd jestes :)??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 23:45

• shadee Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:

cudowne wieści :) gratulacje - oby więcej takich informacji

anecz_kaa lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę wpisałyście mnie wg lekarskiej opinii ;) ok jak zmieni zdanie na najbliższej wizycie to dam wam znać :D do mnie możecie dopisać Gliwice bo tu z mężem zaczęliśmy życie układać :D

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:

Pięknie <3
    Uspokoiłas do reszty mnie tym brakiem objawów ;)

Miłego piątku dziewczyny! ;)
    U mnie od dziś zaczyna się „maraton” w pracy - 4 dni pod rząd po 12 godzin, buuu :(

3i499vvjq8tpbt16.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga :) wrote:
    Od strony Łódź- Sieradz
    kojarzysz mikstat? tam pracuje :) mam ok 50 km z domu

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    dokładnie mam tak samo, a naprawdę w żadnej ciąży tak nie miałam , mam nadzieję ze to szybko minie :)
    celowałas w syna? bo ty chyba masz 2 dzieci?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaraz jade na pasowanie z młodsza :)

a mi jest strasznie niedobrze, z kawa koniec no i sennosc, a wizyta juz w poniedziałek!

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:

Sońka świetne wieści! ;-) niech Groszek rośnie zdrowo!!

dqpri09kh0x52aib.png
  • Klakla Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Mam nadzieję, że jeszcze mogę się tu do Was wprosić :)
    Z ostatniej miesiączki termin mam na 17.07, czyli identycznie jak z pierworodną :)
    A żeby było zabawniej to o ciąży dowiedziałam się od fryzjerki :D

anecz_kaa, Mmargotka, gapa25, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ