LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlexxis wrote:Cześć dziewczyny!
Witam się z Wami i chętnie dołączę do Lipcowych mamuś! W poniedziałek zrobiłam test, wyszły dwie kreski! we wtorek poszłam na beta hCG, wynik to 54,13! Dzisiaj powtórzyłam i jest już 102,20 czyli ładnie rośnie! Mam nadzieje, że mogę do Was dołączyć! Belly wyliczyło mi termin na 11 lipca Mam już synka który niedawno skończył roczek -
nick nieaktualny
-
Tinnera wrote:WItam i ja CIę Alexxis gratuluję
Mnie od kilku dni dopada straszna senność, niestety przy mojej trzodce trochę się nie da ale bardzo ciężko mi funkcjonować , może macie jakieś rady
Jak ja dobrze znam tą senność! Aż czasem boję się zamknąć choć na chwile oczy bo mam wrażenie że odlecę! A przy rocznym synku trzeba mieć oczy dookoła głowy!
Najśmieszniejsze jest to że wieczorem, gdy już maluch śpi, senność odchodzi i mogłabym tak siedzieć do rana! -
Alexxis wrote:Jak ja dobrze znam tą senność! Aż czasem boję się zamknąć choć na chwile oczy bo mam wrażenie że odlecę! A przy rocznym synku trzeba mieć oczy dookoła głowy!
Najśmieszniejsze jest to że wieczorem, gdy już maluch śpi, senność odchodzi i mogłabym tak siedzieć do rana!
dokładnie mam tak samo, a naprawdę w żadnej ciąży tak nie miałam , mam nadzieję ze to szybko minie
"Troszkę Nas Jest.." -
Hejo
Nie mam doświadczenia ciążowego jak wiele z Was więc trudno mi cokolwiek radzić, czytając współczuję bólów głowy i innych nieprzyjemnych dolegliwości,
nade wszystko współczuję niepokojów i stresów które, co normalne, pojawiają się... także u mnie, czasem wprost proporcjonalnie niestety do czytania internetu i różnych forów
Totalnie rozumiem wszystkie stresy i wiem, że nie jest tak prosto zapanować nad niepokojami i może to zabrzmieć jak truizm, ale nie zamartwiajmy się niepotrzebnie. Wyobrażajmy sobie najlepszy harmonijny scenariusz dla rozwoju naszych maluszków, jak się pojawia rzeczywiście coś konkretnie dziwnego wtedy telefon/wizyta u lekarza. Tam w brzuchu rośnie małe Cudo, co jest samo w sobie wspaniałe, a nasz stan emocjonalny nie jest bez znaczenia. Na niektóre sprawy wpływu nie mamy, a na niektóre tak
Mówiłam to ja, dzisiaj rozwalona, zdołowana i bez sił, z tymi normalnymi ponoć bólami brzucha - nieszkodzi, to tylko niedogodności, które miną.
Trzymam kciuki za wszystkie!
Agniechaaa dzięki wielkie za ogarnianie na bieżąco tego tłumku który się robi z nas i pojawiających się serduszek!
shadee, Agniechaaaa, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:chciałam prosić o sprawdzenie kto jeszcze ma post na 1str przed listą dobrze by było jak by lista była u samej góry.
proszę piszcie skąd jesteście
Warszawa
To dziwne ale mi brzuszek też już lekko wyskoczył, ogolnie mam bardzo słabe mięśnie brzucha a dodatkowo po pierwszej ciąży nadal zostało mi widoczne rozejście mięśni, tylko że ja dość chuda i niska jestem i to widać
Jak wcześniej objawów nie mialam2 tak teraz mam, to sobie wykrakałam jest mi ciągle niedobrze a jeśli zjem coś słodkiego to w ogóle zdycham przed ciążą słodkości to była moja miłość -
A ja po wizycie, mamy 6,5 mm i pięknie bijące serduszko . Tata był, słuchał, pęka z dumy, każdemu o tym opowiada i mam wrażenie, że teraz nasza ciąża stała się dla niego bardziej rzeczywista
Obraz ciąży odpowiada temu co sobie sama wyliczyłam, czyli mamy 6t3d i z tego miejsca pragnę uspokoić wszystkie bezobjawowe mamy, wszystko rozwija się u nas jak należy
Najbliżsi poinformowani, to był dla nas bardzo miły dzień
Jestem taka dumna! Wreszcie zaczynam się cieszyć, niepokoje odkładam na bokTinnera, Agniechaaaa, shadee, gapa25, po_prostu_ja, KarolinaDe, anecz_kaa, Andziula_1988, Lena21, Mmargotka, kasiuleks lubią tę wiadomość
10 cs szczęśliwy
-
nick nieaktualnySońkaa wrote:A ja po wizycie, mamy 6,5 mm i pięknie bijące serduszko . Tata był, słuchał, pęka z dumy, każdemu o tym opowiada i mam wrażenie, że teraz nasza ciąża stała się dla niego bardziej rzeczywista
Obraz ciąży odpowiada temu co sobie sama wyliczyłam, czyli mamy 6t3d i z tego miejsca pragnę uspokoić wszystkie bezobjawowe mamy, wszystko rozwija się u nas jak należy
Jestem taka dumna! Wreszcie zaczynam się cieszyć, niepokoje odkładam na bok
A teraz proszę Nam sie pochwalic jeszcze skąd jestes ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 23:45
-
Sońkaa wrote:A ja po wizycie, mamy 6,5 mm i pięknie bijące serduszko . Tata był, słuchał, pęka z dumy, każdemu o tym opowiada i mam wrażenie, że teraz nasza ciąża stała się dla niego bardziej rzeczywista
cudowne wieści gratulacje - oby więcej takich informacjianecz_kaa lubi tę wiadomość
-
O widzę wpisałyście mnie wg lekarskiej opinii ok jak zmieni zdanie na najbliższej wizycie to dam wam znać do mnie możecie dopisać Gliwice bo tu z mężem zaczęliśmy życie układać
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Sońkaa wrote:A ja po wizycie, mamy 6,5 mm i pięknie bijące serduszko . Tata był, słuchał, pęka z dumy, każdemu o tym opowiada i mam wrażenie, że teraz nasza ciąża stała się dla niego bardziej rzeczywista
Pięknie
Uspokoiłas do reszty mnie tym brakiem objawów
Miłego piątku dziewczyny!
U mnie od dziś zaczyna się „maraton” w pracy - 4 dni pod rząd po 12 godzin, buuu -
Jestem taka dumna! Wreszcie zaczynam się cieszyć, niepokoje odkładam na bok -
Hej dziewczyny!
Mam nadzieję, że jeszcze mogę się tu do Was wprosić
Z ostatniej miesiączki termin mam na 17.07, czyli identycznie jak z pierworodną
A żeby było zabawniej to o ciąży dowiedziałam się od fryzjerkianecz_kaa, Mmargotka, gapa25, Andziula_1988 lubią tę wiadomość