LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
shadee wrote:ja zauważyłam dziś całkiem sporo krwi na papierze toaletowym i się wystraszyłam
-
Wśród leków stosowanych u ciężarnych na żylaki odbytu w ciąży są Posterisan i Hemorol. Mnie osobiscie dopiero pomogl ProctoGyvenol ,nie należy stosować w I trymestrze ciąży, stosowanie w II i III dopuszczalne jest w zalecanych dawkach, po konsultacji z lekarzem.
-
hmn ale dzisiaj kulinarne tematy
a u mnie dziś mąż skoro świt zabił krolika więc ugotowałam rosołek i zrobiłam potrawke do tego
pychotka. a teraz mój M poszedł na lód na ryby wiec mam nadzieje na jakiegoś dobrego okonka na kolacje
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:hmn ale dzisiaj kulinarne tematy
a u mnie dziś mąż skoro świt zabił krolika więc ugotowałam rosołek i zrobiłam potrawke do tego
pychotka. a teraz mój M poszedł na lód na ryby wiec mam nadzieje na jakiegoś dobrego okonka na kolacje
Kiedyś zrobilam potrawke,ale wyszla mi taka hmmm bezplciowaBritty lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Kiedyś zrobilam potrawke,ale wyszla mi taka hmmm bezplciowa
hahaha jestes niemozliwa z tymi porównaniamioj zanim ja sie nauczylam to sporo czasu minelo
grubt to miec naprawde dobry przepis
PixiDixi lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
PixiDixi wrote:Podoba mi sie,zrobie na dniach.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzielę pół domu z rodzicami tzn mam wszytko oddzielne ale mama na dole dzisiaj przyszła z propozycją żeby jutro zrobić przegląd lodówek i zrobić wspólą domową pizze dla wszytkich, a ona robi genialną pizze. Już nie mogę się doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 15:26
-
melbusia88 wrote:Może lepiej mną się nie sugeruj, mam koleżankę, która tam jeżdziła i była z niego bardzo zadowolona. A ja dostałam opr nawet za to, ze mi podczas pobytu w szpitalu zrobili tę krzywą cukrową. Zapytał mnie złośliwym tonem cyt. "jakim prawem zrobili pani krzzywą , skoro miała pani zdiagnozowaną cukrzycę przeze mnie?"(a on zdiagnozował tylko na podstawie wysokiego porannego). Prawie z krzesła spadłam, powiedziałam, że o tym zadecydował ordynator oddziału, to tylko się skrzywił. No bo wyniki były dobre i podważyły jego diagnozę... Mniejsza o to. Jesli chcesz się przenieść, to może zapytaj na arkońskiej. Ale nie sugeruj się tym gdzie masz bliżej, tylko czy jesteś zadowolona z lekarza. Ja jeżdzę i do ginekologa i do tego diabetologa ponad 100 km w jedną stronę. Do ginekologa jeżdzę tak daleko z wyboru, a do diabetologa z przymusu.
-
Decadence wrote:Urazona męska i lekarska duma. Ja też miałam krzywą dobrą, a cukrzycę i tak stwierdzili i w kartę ciąży wpisali. Pewnie jeszcze nie raz ktoś mi krzywą zleci, ale nie sądzę, by mój diabetolog poczuł się tym urażony. Nie martw się, olac humorki i może faktycznie weź męża ze sobą? Może przy facecie ciut wyhamuje z uwagami. Będzie dobrze.
Niech mu będzie, ja się zadowolę zdrowiem dziecka, a nie udowadnianiem kto ma rację - pan diabetolog czy ordynator oddziału ginekologicznego
to ty mi mówiłaś o tych wyprzedażach w outlecie w marcu?
-
My jesteśmy właśnie po wizycie.
Wszystko bardzo dobrze, długość dzieciaka wskazuje na 16. tydzień (czyli większe niż standardowo), zszokowała nas długość stopy która kopała: 2 cm!
Nasza gin potwierdziła przypuszczenie genetyka, że prawdopodobnie dziewczynka.
No i z krwiaka ani śladu! A przez ostatnich 5 tygodni nie wolno mi było uprawiać żadnej gimnastyki, współżyć, uważałam na każdym kroku, teraz wrócę do żywych!
Kiedy dr zobaczyła, jak mi się oczy zaświeciły na powrót do aktywności, powiedziała, że ciąże lubią "pudle kanapowe", żeby jednak dużo odpoczywać i nie przesadzać.
Nie ma takiej opcji żebym przesadzała, właśnie po wizycie i dwóch godzinach chodzenia za sprawunkami jestem dętka i muszę się położyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 16:02
Decadence, PixiDixi, katka84, blama, kasiuleks, anecz_kaa lubią tę wiadomość