X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba dziecko obserwować, każde ma inne predyspozycje. Moja mała dużo płakała i miała śluz w kupie. Pediatra kazała dawać jej Dicoflor i to pomogło szybciej przystosować przewód pokarmowy do mojego jadłospisu ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jem większość rzeczy zakazanych, choć rzadko: camemberta, wędzone ryby, piję herbatę. nie chce dać się zwariować. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mega zachcianke na oscypek ostatnio a ponoć jest zakazany. W końcu zepbiłam sobie na grillu z żurawiną bo przecież temperatura zabija zarazki i bakterie

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja na swoj sposob tez,ale coraz bardzuej boje sie o brzucholka a uwierz Marysia moja tak sie wierci tak kopie jakby jakas walke przez sen toczyla :)

No i doszlo cos jeszcze ....od dobrego tygodnia stram sie glownie spac na bokach i tak mnie bola te boki w srodku kosci czy co sama nie wiem...moze za ciezka sie juz robie hmm.

Biedronka uwielbiam tymianek :)

Dwa maluchy to już nie przelewki i to chłopaki :D Wierzę, że boli, w poprzedniej ciąży też nie było dla mnie dogodnej pozycji, a w tej wszystko przede mną.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja miałam mega zachcianke na oscypek ostatnio a ponoć jest zakazany. W końcu zepbiłam sobie na grillu z żurawiną bo przecież temperatura zabija zarazki i bakterie

Hehe powiem Ci coś zabawnego - prawdziwe oscypki wyrabiane są od maja do września, bo tylko wtedy owce dają mleko. Jest sprzedawany tylko do końca października.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarm jest głównie z krwi matki a nie z tego co je ;) Jadłam wszystko z młodą tyle że po trochu i młoda nawet wzdęć nie miała.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja na swoj sposob tez,ale coraz bardzuej boje sie o brzucholka a uwierz Marysia moja tak sie wierci tak kopie jakby jakas walke przez sen toczyla :)

No i doszlo cos jeszcze ....od dobrego tygodnia stram sie glownie spac na bokach i tak mnie bola te boki w srodku kosci czy co sama nie wiem...moze za ciezka sie juz robie hmm.

Biedronka uwielbiam tymianek :)
    No wlasnie ja mam ostatnio problem jak sie ulozyc do spania. Na brzuchu wiadomo ze odpada, na plecach spac nie umiem zreszta z rosnacym brzuchem to tez tak srednio. Wiec zostaje na bokach. Podobno najzdrowiej spac na lewym bo brzuch wtedy nie uciska jakiegos duzego naczynia krwionosnego i mama i dziecko sa wtedy lepiej dotlenieni. I spalam jakis czas glownie na lewym,bo na prawym i tak nie moge bo zaraz mam zgage. Ale od paru dni jak sie klade na lewym boku to czuje takie kolatania serca, to sa bardzo silne i nieregularne uderzenia ktorych w innych sytuacjach nie odczuwam,tylko na lewym boku. Macie jakis pomysl o co kaman? Na innych forach wyczytalam ze to moze brak magnezu/potasu no ale sama nie wiem. Staram sie zdrowo odzywiac,jem witaminy...

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Pokarm jest głównie z krwi matki a nie z tego co je ;) Jadłam wszystko z młodą tyle że po trochu i młoda nawet wzdęć nie miała.
    Dlatego nie dałam się zwariować teoriom, by wykluczać jakieś pokarmy. Jadłam wszystko, a jak coś ją zsypało, to odstawiałam na jakiś czas np. miód i wracałam do niego za 2-3 tygodnie. W końcu mogłam jeść wszystko.
    Moje koleżanki za namową lekarzy, że jakaś skaza białkowa odstawiały cały nabiał i jadły biały chleb z dżemem. Też uważałam, że to przesada i stara szkoła.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    No wlasnie ja mam ostatnio problem jak sie ulozyc do spania. Na brzuchu wiadomo ze odpada, na plecach spac nie umiem zreszta z rosnacym brzuchem to tez tak srednio. Wiec zostaje na bokach. Podobno najzdrowiej spac na lewym bo brzuch wtedy nie uciska jakiegos duzego naczynia krwionosnego i mama i dziecko sa wtedy lepiej dotlenieni. I spalam jakis czas glownie na lewym,bo na prawym i tak nie moge bo zaraz mam zgage. Ale od paru dni jak sie klade na lewym boku to czuje takie kolatania serca, to sa bardzo silne i nieregularne uderzenia ktorych w innych sytuacjach nie odczuwam,tylko na lewym boku. Macie jakis pomysl o co kaman? Na innych forach wyczytalam ze to moze brak magnezu/potasu no ale sama nie wiem. Staram sie zdrowo odzywiac,jem witaminy...

Mi w ciąży puls skacze znacznie do 100-110 i też jest problem ze spaniem na lewym boku, bo bardziej czuję bijące serce. Norma to niby 10-20% więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:32

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) Ja z rana na rowerku stacjonarnym pojeździłam pół godzinki a teraz myślę o obiedzie - dziewczyny co u was dziś króluje na stole? bo nie mam pomysłu!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    dzień dobry :) Ja z rana na rowerku stacjonarnym pojeździłam pół godzinki a teraz myślę o obiedzie - dziewczyny co u was dziś króluje na stole? bo nie mam pomysłu!
    porwałam się na tradycyjne gołąbki :D i biorę się do roboty, bo trochę tego jest.

blama lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Mi w ciąży puls skacze znacznie do 100-110 i też jest problem ze spaniem na lewym boku, bo bardziej czuję bijące serce. Norma to niby 10-20% więcej.
    Puls tez mam ogolnie troche wyzszy ale nie przeszkadza mi to,wiem ze normalne. Tylko ja na tym lewym boku czuje jakby to serce chcialo mi wybuchnac,a uderzenia sa wtedy bardzo nieregularne,troche jakby zwolnione. I zaraz musze zmienic pozycje bo nie jestem w stanie lezec z takim rozhulanym rytmem serca

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na boku nie mogę spać chyba że na poduszce albo na mężu :) brzuch też odpada a na plecach ból nie do zniesienia. Bie ma lekko

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Puls tez mam ogolnie troche wyzszy ale nie przeszkadza mi to,wiem ze normalne. Tylko ja na tym lewym boku czuje jakby to serce chcialo mi wybuchnac,a uderzenia sa wtedy bardzo nieregularne,troche jakby zwolnione. I zaraz musze zmienic pozycje bo nie jestem w stanie lezec z takim rozhulanym rytmem serca
    Mi aparat do mierzenia ciśnienia pokazuje arytmię, a puls waha się od 40 parę do 90 parę, dlatego zbadałam to TSH no i kontroluję ciśnienie, bo przeboje z pierwszej ciąży każą mi być czujną.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i po gołąbkach dodałam tymianek, rozmaryn i cząber...
    hahaha żartuję :D
    wracam do roboty

terka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie ,ja czasem podczytuje ale nie mam cxasu być na bierząco.
    Zabiore glos na temat pulsu, bo borykam się ze skokami cisnienia i wysokim pulsem. Muszę mierzyć i kontrolować. Wiem tyle ,że puls ponad 100 nie może być i nadaje się do leczenia. Ktos tam pisal ,że ma taki to może warto zglosić to ginowi. No i ogólnie jak czujecie mega zmeczenie lub okropne bole głowy to polecam zmierzyć ciśnienie ,bo ja przez to doszłam do tego ,że mam z tym problem. Raz mam 80/40 a raz 150/ 80.choc terax dostałam l4 i musze przyznać ,ze wysokiego na szczęscie narazie nie mam, oby tak zostalo. Puls też odkąd jestem w domu mam miedzy 80 a 90 raczej.

katka84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Witam mamusie ,ja czasem podczytuje ale nie mam cxasu być na bierząco.
    Zabiore glos na temat pulsu, bo borykam się ze skokami cisnienia i wysokim pulsem. Muszę mierzyć i kontrolować. Wiem tyle ,że puls ponad 100 nie może być i nadaje się do leczenia. Ktos tam pisal ,że ma taki to może warto zglosić to ginowi. No i ogólnie jak czujecie mega zmeczenie lub okropne bole głowy to polecam zmierzyć ciśnienie ,bo ja przez to doszłam do tego ,że mam z tym problem. Raz mam 80/40 a raz 150/ 80.choc terax dostałam l4 i musze przyznać ,ze wysokiego na szczęscie narazie nie mam, oby tak zostalo. Puls też odkąd jestem w domu mam miedzy 80 a 90 raczej.

Tak ja znam ten problem z pierwszej ciąży. Puls miałam ponad 100 i nadciśnienie indukowane ciążą. Jest duże prawdopodobieństwo na to samo w tej ciąży, więc kontroluję. Na razie jest ok i od jakiegoś czasu puls nie przekracza 90, a ciśnienie książkowe.
    Dzięki za info.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i masz rację skok nawet raz na kilka tygodni jest niebezpieczny i trzeba to leczyć.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jasno żółtą plamę od wewnątrz stanika w miejscu gdzie znajduje sie jeden sutek. Czy to możliwe żeby coś wyciekało już ????

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    A i masz rację skok nawet raz na kilka tygodni jest niebezpieczny i trzeba to leczyć.
    A co myslicie o skokach cisnienia wywolanych stresem? Ja mam wysokie cisnienie na wizytach u lekarza ale wynika to z nerwow,normalnie mam niskie bo czesto mierze w domu. Takie chwilowe skoki chyba nie szkodzą zbytnio?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ