X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do IQ to faktycznie, mam wrażenie, że zamiast mózgu mam kalafior... Ostatanio wsadziłam do pralki 4 firany białe, 2 zostawiłam przed pralką, a widziałam je i zadowolna z siebie włączyłam pralkę. Wczoraj zapomniałam jak się nazywa widelec :-D Jako kierowca też nie myślę...

Loczek2018, muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja np. Mam teraz problemy z nauką. Nie mogę zaliczyć przedmiotów, bo nie mogę nic zapamiętać... Powtarzam przez 10 minut jedno zdanie, czytam żeby zrozumieć a tu nic. Jedna wielka dziura. Chyba warunek mnie czeka na uczelni :(

Nie martw się, dasz radę.
    Ale nie powiem ciężko jest się uczyć. Mi na starość odbiło i poszłam na budownictwo, które przez ciążę i skurcz mózgu ;) skończyłam rok później, bo miałam warunek.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam takie pytanie techniczne odnośnie forum, czy jak nie mam wykupionego abonamentu na belly i jestem zalogowana, to już nie mam dostępnego wykresu ciążowego, nie chodzi mi nawet o te dodatkowe informacje tylko dni i tygodnie ciąży?
    Dzięki za odp.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja np. Mam teraz problemy z nauką. Nie mogę zaliczyć przedmiotów, bo nie mogę nic zapamiętać... Powtarzam przez 10 minut jedno zdanie, czytam żeby zrozumieć a tu nic. Jedna wielka dziura. Chyba warunek mnie czeka na uczelni :(
    Nie dziwie sie, ja zakupy zapisuje na kartkach, codzienności nie ogarniam, a co mówić studia, dobrze ze mam je za sobą. Starczy ze moja praca wygląda jak walka z wiatrakami:) a chciałabym posiedzieć w pracy do 24-28tyg.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    dziewczyny mam takie pytanie techniczne odnośnie forum, czy jak nie mam wykupionego abonamentu na belly i jestem zalogowana, to już nie mam dostępnego wykresu ciążowego, nie chodzi mi nawet o te dodatkowe informacje tylko dni i tygodnie ciąży?
    Dzięki za odp.
    Ja tez nie mam wykupionego. Już nic mi nie działa, nawet cotygodniowe podsumowania. Myślałam żeby wykupić Premium ale nie mogę sie zebrać.

katka84 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A mnie dziś pół nocy bolał kręgosłup :( jeszcze Eliza z nami śpi od 2 dni... i jakoś po 3 ewakuowałam się do salonu :P a rano i mąż i Eliza mnie nachodzili, czemu od nich uciekłam :P a ja z bólu nie dawałam rady. Do nowego domu kupimy większe łóżko :p b Elizka już mówi, że ona będzie spać ze mną i Marysia też :P i jak pytam a tata to mówi: do salonu pójdzie ;p taka cwaniara :D

U nas tez podobnie ze spaniem. Marys nie odpuszcza i pomimo,ze przenosimy ja do jej lozka to i tak po 1 w nocy wraca do nas i sie glownie ja mecze. Kopie mnie i nie mam pomyslu co zrobic aby spala u siebie.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie zamykam temat RUTINOSCORBINU. hihihi :D Bo tak naprawdę od mojego krwawiącego nosa się zaczęło :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nic byś nie mogła. Myć się też bo chlor
    Perfumy nie i deo bo chemia, prac też nie no chyba że w szarym ale szare mydło to już nie te co 20 lat. Śmierdzieć i jeść tylko ziemniaki.
    Ziemniaki też nie, bo podnoszą cukier.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi tylko Eliza juz spała sama bo moj maz jest konsekwentny i ja oduczył a ja jej pozwalam, bo ona zaraz placze i wymiekam :P

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ziemniaki też nie, bo podnoszą cukier.:-)

Decadence masz cukrzycę ciążową? Jak tak to współczuję.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi tylko Eliza juz spała sama bo moj maz jest konsekwentny i ja oduczył a ja jej pozwalam, bo ona zaraz placze i wymiekam :P

Widzę, że macie ten sam problem. Mała przychodzi w środku nocy, ewentualnie nad ranem i nie mam serca jej wynosić. Jestem ciekawa jak się pojawi drugie dziecko, jak to będzie wyglądało.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to dla mnie trudność. Bo z jednej strony rozumiem,ze ma taka potrzebe,ale z drugiej strony konpletnie sie nie wysypiam bo mloda strasznie kopie a musza ja obejmowac bo inaczej placz wielki. Bardziej konsekwentna (jeśli mozna wogole o niej mowic ;) jestem ja ,mezowi kompletnie nie przeszkadza,ze spimy jak szprotki.

katka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam się do tych co łamią zakazy. Piję kawę i herbatę. Chodzę czasem do maka i kocham tymianek jako dodatek do mięs. Nie dajmy się kochane zwariować. Wiadomo na niektóre rzeczy trzeba uważać ale za chwilę będziemy matki karmiące i wtedy dopiero dieta da nam się pewnie w kość. Więc możemy chyba jeszcze trochę przyszaleć.

A co do dziewczyn które boli kregosłup w npcy polecam kupić poduszkę mi ona życie ratuje:)

KarolinaDe lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja dołączam się do tych co łamią zakazy. Piję kawę i herbatę. Chodzę czasem do maka i kocham tymianek jako dodatek do mięs. Nie dajmy się kochane zwariować. Wiadomo na niektóre rzeczy trzeba uważać ale za chwilę będziemy matki karmiące i wtedy dopiero dieta da nam się pewnie w kość. Więc możemy chyba jeszcze trochę przyszaleć.

A co do dziewczyn które boli kregosłup w npcy polecam kupić poduszkę mi ona życie ratuje:)
    Podobno nie ma diety matek karmiących. Mama ginekolog i inne o tym mówią.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Ja jestem nowicjusz ale podobno nie ma czegoś takiego jak diety matki karmiącej :D tak czytałam coś na mamaginekolog

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

Hahaha. To samo napisałam w tym samym czasie :D

muminka83 lubi tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • katka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jest to dla mnie trudność. Bo z jednej strony rozumiem,ze ma taka potrzebe,ale z drugiej strony konpletnie sie nie wysypiam bo mloda strasznie kopie a musza ja obejmowac bo inaczej placz wielki. Bardziej konsekwentna (jeśli mozna wogole o niej mowic ;) jestem ja ,mezowi kompletnie nie przeszkadza,ze spimy jak szprotki.
    Tak też przeszkadza mi kopanie, boję się, że trafi w brzuch. Pamiętam jak byłam dzieckiem, to spałyśmy z siostrą później też i brat z mamą nawet do kilku lat. Każdy chciał z nią spać, to było bardzo miłe. Także nie mam serca odbierać małej tej przyjemności, i lubi się przytulać. Masz rację Pixi dzieci tego najwidoczniej potrzebują.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja jak karmiłam, to nie mogłam jeść np. miodu, cytrusów, bo mała miała po nich od razu wysypkę. Raz zjadłam truskawki, to pojawiła się u małej kupa z krwią, więc ich unikałam jeden sezon. Ogólnie trwało to kilka pierwszych miesięcy, że mała płakała jak zjadłam takie rzeczy i była zsypana. Ale starałam się oprócz tego jeść wszystko.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Tak też przeszkadza mi kopanie, boję się, że trafi w brzuch. Pamiętam jak byłam dzieckiem, to spałyśmy z siostrą później też i brat z mamą nawet do kilku lat. Każdy chciał z nią spać, to było bardzo miłe. Także nie mam serca odbierać małej tej przyjemności, i lubi się przytulać. Masz rację Pixi dzieci tego najwidoczniej potrzebują.
    Ja na swoj sposob tez,ale coraz bardzuej boje sie o brzucholka a uwierz Marysia moja tak sie wierci tak kopie jakby jakas walke przez sen toczyla :)

No i doszlo cos jeszcze ....od dobrego tygodnia stram sie glownie spac na bokach i tak mnie bola te boki w srodku kosci czy co sama nie wiem...moze za ciezka sie juz robie hmm.

Biedronka uwielbiam tymianek :)

• magdis Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja jak karmiłam, to nie mogłam jeść np. miodu, cytrusów, bo mała miała po nich od razu wysypkę. Raz zjadłam truskawki, to pojawiła się u małej kupa z krwią, więc ich unikałam jeden sezon. Ogólnie trwało to kilka pierwszych miesięcy, że mała płakała jak zjadłam takie rzeczy i była zsypana. Ale starałam się oprócz tego jeść wszystko.
    Zasadniczo mozna jesc wszystmo chyba ze wlasnie dziecko zle na cos reaguje. Ja na samym poczatkj uwazalam na potrawy ciezkostrawne,wzdymajace,smazone ale z czasem jadlam wszystko bo jakbym miala 2 lata zastanawiac sie co zjesc a co nie to bym oszalala. Mala na szczescie nie miala zadnych kolek,alergii itp.

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ