X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny mam jasno żółtą plamę od wewnątrz stanika w miejscu gdzie znajduje sie jeden sutek. Czy to możliwe żeby coś wyciekało już ????
    To napewno siara :D w pierwszej ciąży pokazała mi się w 16 tygodniu właśnie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny mam jasno żółtą plamę od wewnątrz stanika w miejscu gdzie znajduje sie jeden sutek. Czy to możliwe żeby coś wyciekało już ????

Siara Melbusia :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    A co myslicie o skokach cisnienia wywolanych stresem? Ja mam wysokie cisnienie na wizytach u lekarza ale wynika to z nerwow,normalnie mam niskie bo czesto mierze w domu. Takie chwilowe skoki chyba nie szkodzą zbytnio?
    I widzisz magdis miałam tak w pierwszej ciąży właśnie tylko w sytuacjach stresowych, byłam w szoku jak zobaczyłam 150/100 a później nawet 180/110 u lekarza, w domu trzy pomiary i nie przekraczałam 130/90, a były i dużo niższe pomiary.
    Doszło mocne puchnięcie w 8 miesiącu i do szpitala na ustalenie dawki leków na nadciśnienie.
    Nie chcę Cię straszyć, tylko przedstawiłam swoją historię, bo tak niewinnie też się zaczynało.
    Być może mój lekarz był na tym punkcie przewrażliwiony po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 13:24

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na lewej stronie lub na brzuchu, ale czasem w.nocy się budzę na.plecach. wiem, że do 20tc można spać na brzuchu i plecach, potem dziecko uciska na jakieś żyły.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamietam od kiedy miałam siarę, ale juz w 1 ciazy po 30tc mialam koszule całą mokrą na cyckach... plus taki, że nie miałam problemu z pokarmem :)

co do diety matki karmiącej to nie ma, ale.... każde dziecko jest inne i tzreba osobniczo podejść. Syn mojej kolezanki miał nietolerancje soji, która jako białko w jakimś % przenika do mleka i kumpela też nie jadła nic poza indykiem ryżem warzywami bo wszędzie była soja albo lecytyna sojowa a jej syn zaraz miał krew w kupie. Jakoś po 2 mcach mu przeszło. A ja np nie jadłam bokułów bo młoda plakała, reszta ok.

katka84, Carolline lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Decadence masz cukrzycę ciążową? Jak tak to współczuję.
    Taaak, mam zdiagnozowana od 8 tygodnia... już insulina na noc. Kilka dziewczyn tu w wątku ma, ogólnie mój diabetolog mówi, że zatrzęsienie takich jak ja jest. Ja mam po posiłkach super, nieważne, czy zjem sałatę, czy Snickersa. A na czczo był podwyższony. Szczerze, to nie trzymam tej diabelskiej diety pt. "dwie kostki czekolady w tygodniu są dopuszczalne", tylko jem normalnie owoce, i to te najgorsze, czyli winogrona, banany... czasem nawet batonik... skoro cukier mam po nich super, to ludze się, że nie zaszkodzi mi to.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siara powiadacie :-) czyli się nie martwić? to teraz jakoś regularnie się będzie pojawiać, czy jak?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Taaak, mam zdiagnozowana od 8 tygodnia... już insulina na noc. Kilka dziewczyn tu w wątku ma, ogólnie mój diabetolog mówi, że zatrzęsienie takich jak ja jest. Ja mam po posiłkach super, nieważne, czy zjem sałatę, czy Snickersa. A na czczo był podwyższony. Szczerze, to nie trzymam tej diabelskiej diety pt. "dwie kostki czekolady w tygodniu są dopuszczalne", tylko jem normalnie owoce, i to te najgorsze, czyli winogrona, banany... czasem nawet batonik... skoro cukier mam po nich super, to ludze się, że nie zaszkodzi mi to.
    kochana ostatnio pytałam gdzie chodzisz do diabetologa, ale wątek był długi i pewnie się zagubiło moje pytanie w tłumie ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja nie pamietam od kiedy miałam siarę, ale juz w 1 ciazy po 30tc mialam koszule całą mokrą na cyckach... plus taki, że nie miałam problemu z pokarmem :)

co do diety matki karmiącej to nie ma, ale.... każde dziecko jest inne i tzreba osobniczo podejść. Syn mojej kolezanki miał nietolerancje soji, która jako białko w jakimś % przenika do mleka i kumpela też nie jadła nic poza indykiem ryżem warzywami bo wszędzie była soja albo lecytyna sojowa a jej syn zaraz miał krew w kupie. Jakoś po 2 mcach mu przeszło. A ja np nie jadłam bokułów bo młoda plakała, reszta ok.
    aneczka a to jest jakaś prawidłowość że jak się wcześnie siara pojawia i dużo, to potem nie ma się problemu z pokarmem? Zielona jestem, więc mogę zadawać głupie pytania ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    jak kontrolujesz i robisz pomiary i jest ok, to też bym sobie skubnęła. Moja siostra jest w ciąży obecnie, ale sama dieta jej wystarcza, na szczęście bez insuliny.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    aneczka a to jest jakaś prawidłowość że jak się wcześnie siara pojawia i dużo, to potem nie ma się problemu z pokarmem? Zielona jestem, więc mogę zadawać głupie pytania ;-)
    To nie jest reguła z tą siarą. Akurat ja pamiętam, bo mam książkę gdzie wszystko sobie zapisywałam :)
    Ja też nie miałam problemu z pokarmem. Moja siostra miała bardzo dużo siary a mimo to problem z laktacją. Narazie nie ma co się martwić na zapas ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przepraszam! Police, doktor Moleda. Była do wyboru Arkonska, ale mieli taki natlok, że mnie odeslali. A potem w Policach dziewczyny odsylali też, nie wiem gdzie. Chętnie spróbowalabym zmienić te Police na Arkonska, bo dojazdy mnie dobijaja, może już im się rozluznilo trochę, tylko pytanie, czy tak można.:/

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    To przepraszam! Police, doktor Moleda. Była do wyboru Arkonska, ale mieli taki natlok, że mnie odeslali. A potem w Policach dziewczyny odsylali też, nie wiem gdzie. Chętnie spróbowalabym zmienić te Police na Arkonska, bo dojazdy mnie dobijaja, może już im się rozluznilo trochę, tylko pytanie, czy tak można.:/
    Ja jeżdzę na arkońską i bardzo nie lubię tego lekarza :-/ wiem, że część osób go chwali, ale dla mnie to... no może lepiej nie będę człowieka obrażać. Zero wyrozumiałości i traktuje wszystkie pacjentki wg jednej miary. No i to wieczne straszenie. I złość z jego strony że krzywa wyszła dobra, a on już zdiagnozował cukrzycę... Nie ogarnęłam tego. Jeżdzę tam, bo muszę. Obiecałam sobie, że jeszcze raz mnie obrazi, to będę tam wchodzić z mężem.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja jeżdzę na arkońską i bardzo nie lubię tego lekarza :-/ wiem, że część osób go chwali, ale dla mnie to... no może lepiej nie będę człowieka obrażać. Zero wyrozumiałości i traktuje wszystkie pacjentki wg jednej miary. No i to wieczne straszenie. I złość z jego strony że krzywa wyszła dobra, a on już zdiagnozował cukrzycę... Nie ogarnęłam tego. Jeżdzę tam, bo muszę. Obiecałam sobie, że jeszcze raz mnie obrazi, to będę tam wchodzić z mężem.
    Rany, poważnie? No bez jaj... kurde, to ten mój jednak w miarę normalny, też postraszyl, że dużo się mogło w pierwszym trymestrze "zepsuć", ale teraz już nie komentuje... pyta tylko, czy nie chudne, czy głodna nie jestem, sprawdza tabelę z wynikami pomiarów cukru, to akurat bardzo rzetelnie robię... Policzył, że średnią na czczo miałam 92,6, to dał insulinę i kazał pisać maile, gdybym miała problem z dawką. Cholercia, ja i tak kłębek nerwów w tej ciąży, gdyby mnie jeszcze tak jak ten Twój lekarz potraktował ktoś, to chyba fontanna łez by poleciała. Nie martw się, jak cukry się zgadzają z reguły, to dobrze, niech się odwali. Ważne, to w miarę pilnować tego, żeby nie skakaly jak szalone. A jak coś, to skarga na tego ciolka. No bez jaj, kobietę w ciąży straszyć.:/

ckaidqk32wjzio9b.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju, ale się naprodukowałyście- dorzucę swoje 3 grosze do niektórych wątków:

Wakacje- taaaak! Juz za miesiac jedziemy z mężem do Amsterdamu na festiwal czekolady a pod koniec marca planujemy tygodniowy urlop gdzieś w cieple i żeby lot nie byl dluzszy niz 4h.tzw babymoon sobie robimy, ostatnie wakacje bez dziecka.

Co do obniżonego IQ no niestety tak jest, czasem zapominam co chcialam powiedziec np.. A po porodzie to sie jeszcze pogorszy. Żartobliwie sie to zwie pieluszkowe tudzież laktacyjne zapalenie mózgu:)

Co do obiadów to u nas dzis pulled-pork burgery z kremowym sosem pieczarkowym. Wczoraj było fish&chips.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Rany, poważnie? No bez jaj... kurde, to ten mój jednak w miarę normalny, też postraszyl, że dużo się mogło w pierwszym trymestrze "zepsuć", ale teraz już nie komentuje... pyta tylko, czy nie chudne, czy głodna nie jestem, sprawdza tabelę z wynikami pomiarów cukru, to akurat bardzo rzetelnie robię... Policzył, że średnią na czczo miałam 92,6, to dał insulinę i kazał pisać maile, gdybym miała problem z dawką. Cholercia, ja i tak kłębek nerwów w tej ciąży, gdyby mnie jeszcze tak jak ten Twój lekarz potraktował ktoś, to chyba fontanna łez by poleciała. Nie martw się, jak cukry się zgadzają z reguły, to dobrze, niech się odwali. Ważne, to w miarę pilnować tego, żeby nie skakaly jak szalone. A jak coś, to skarga na tego ciolka. No bez jaj, kobietę w ciąży straszyć.:/
    Może lepiej mną się nie sugeruj, mam koleżankę, która tam jeżdziła i była z niego bardzo zadowolona. A ja dostałam opr nawet za to, ze mi podczas pobytu w szpitalu zrobili tę krzywą cukrową. Zapytał mnie złośliwym tonem cyt. "jakim prawem zrobili pani krzzywą , skoro miała pani zdiagnozowaną cukrzycę przeze mnie?"(a on zdiagnozował tylko na podstawie wysokiego porannego). Prawie z krzesła spadłam, powiedziałam, że o tym zadecydował ordynator oddziału, to tylko się skrzywił. No bo wyniki były dobre i podważyły jego diagnozę... Mniejsza o to. Jesli chcesz się przenieść, to może zapytaj na arkońskiej. Ale nie sugeruj się tym gdzie masz bliżej, tylko czy jesteś zadowolona z lekarza. Ja jeżdzę i do ginekologa i do tego diabetologa ponad 100 km w jedną stronę. Do ginekologa jeżdzę tak daleko z wyboru, a do diabetologa z przymusu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się z rana narobiło smaku i zrobiłam udka z kurczaka w piekarniku i oczywiście tymianek był :) do tego rosół z niedzieli domowe frytki i jabłko z marchewką. Mniam pyszności

• Nalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebrałam wyniki moczu i wszystko w normie :) nie ma białka, leukocytów ani erytrocytów, więc chyba ok.

melbusia88 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin to niestety prawda :( ja tez mam dziury w głowie co chce powiedziec np...

Melbusia moim zdaniem to nie jest regula. Ja przez caly okres kp musialam nosic wkladki co mnke wkurzalo a kumpela nie i musiała ale tez musiala bardzo pilnowac laltacji.

Js dzis mam ostatecznoe krupnik marchewka z groszkiem szpinak gulasz i ziemniaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży mam wrażenie że mi pół mózgu amputowali:)

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ