X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znow siedzac w pracy umieram z glodu przez was.
    Loczek co do wakacji to w kwietniu lecimy do Indii, jeszcze chcialabym gdzies na tydzien przed lub po sie bujnac. A chociaz do Polski.
    Co do spania z maluchem to tez dzis zostawilam mala u nas w lozku z mezem a sama poszlam do niej spac.
    A co do diety matki karmiacej, jedyne co to mozna obserwowac malucha czy nie ma jakis alergii/nietolerancji, bo alergeny moga w mleku byc a tak to jesc na zdrowie, mowi matka dalej karmiaca i dalej modlaca sie by mala sie sama przed urodzeniem nr 2 odstawila :p

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jutro ogarne te tarte cosie :p

PixiDixi, dżelka lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Moze jutro ogarne te tarte cosie :p
    Hehe to tak jak ja :)

anecz_kaa, dżelka lubią tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja miałam mega zachcianke na oscypek ostatnio a ponoć jest zakazany. W końcu zepbiłam sobie na grillu z żurawiną bo przecież temperatura zabija zarazki i bakterie
    Oo to masz takie smaki jak ja za mna chodzi i chodzi i pewnie bede musiała zjeść bo oszaleje i krewetki heh

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny katastrofa ;)
    Poszłam po małą do przedszkola, wracam, a tu 3/4 liści kapusty przygotowanych do gołąbków zjedzone, reszta z talerzem na podłodze. Jak ktoś ma psa - zrozumie.
    Czekam na męża z pracy z drugą kapustą ;)
    Dobrze, że mam jeszcze krupnik z wczoraj, to obiad jest.
    I całe szczęście, że kapusta była jeszcze bez nadzienia, nie wszystko stracone.
    Eh ta ciąża popłakałam się pierwszy raz od baaardzo dawna.
    Smacznego!

Carolline, muminka83 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    dziewczyny katastrofa ;)
    Poszłam po małą do przedszkola, wracam, a tu 3/4 liści kapusty przygotowanych do gołąbków zjedzone, reszta z talerzem na podłodze. Jak ktoś ma psa - zrozumie.
    Czekam na męża z pracy z drugą kapustą ;)
    Dobrze, że mam jeszcze krupnik z wczoraj, to obiad jest.
    I całe szczęście, że kapusta była jeszcze bez nadzienia, nie wszystko stracone.
    Eh ta ciąża popłakałam się pierwszy raz od baaardzo dawna.
    Smacznego!

Mam psa i znam ten ból. Mój kiedyś pod moją nieobecność zjdł mi murzynka zostawionego do ostygnięcia, bałam się że może mu coś być od tego ale kundle są chyba niezniszczalne

katka84, Carolline lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od talich akcji jest kot

cuddlemuffin lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mam psa i znam ten ból. Mój kiedyś pod moją nieobecność zjdł mi murzynka zostawionego do ostygnięcia, bałam się że może mu coś być od tego ale kundle są chyba niezniszczalne
    No murzynek to już coś nie tam jakaś kapusta haha
    Tyle pracy na marne boli trochę.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

Co do jedzenia to ja tez jem wszytko , jesli mam na cos ochote to sie nie zastanawiam. Na poczatku nie moglam pic kawy ale juz zaczynam powoli wracac do niej :)

A z tym IQ to dobrze wiedziec bo myslalam , ze tylko ze mna cos sie dzieje hehe :)

A w temacie wzdetego brzucha to zalaczam zdjecie swojego :) W koncu sie zmobilizowalam i zrobilam fote :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4994e8cd0327.jpg

katka84, anecz_kaa, blama lubią tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U mnie od talich akcji jest kot
    A to o kocie coś mówiłaś ostatnio, myślałam, że chodziło o psa.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie każda która słyszy że dziecko letnie jest straszy mnie połaczenie zaawansowanej ciązy i upałów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 17:49

• shadee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo zazdroszczą, że jak urodzimy to będzie super pogoda i z dzieciaczkami będzie można spędzać czas w ogrodzie lub parku :)

magdis, kasiuleks, anecz_kaa, melbusia88 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszę tylko, że spuchnę jak bania

• Nalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zobaczyć te upały. : p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gagatek raz wyjadł mięso z sosu zostawionego dla męża, a obrzydliwe w tym jest to, ze ten później resztę sosu zjadł, bo był mega głodny jak przyszedł

katka84 lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    bo zazdroszczą, że jak urodzimy to będzie super pogoda i z dzieciaczkami będzie można spędzać czas w ogrodzie lub parku :)

otóż to, ja tam się ogromnie cieszę na letnie dziecko :) Małżonek poszedł na narty a ja buszuję po internecie w poszukiwaniach spodni ciążowych :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    U mnie każda która słyszy że dziecko letnie jest straszy mnie połaczenie zaawansowanej ciązy i upałów

Upały zazwyczaj największe są w sierpniu... a my wtedy juz maluszki ze sobą będziemy miały ;) i nie trzeba będzie ubierać 3h w różne stroje zimowe tylko myk i gotowe ;)

PixiDixi, kasiuleks lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ove Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Podobno nie ma diety matek karmiących. Mama ginekolog i inne o tym mówią.
    To własnei ciekawe. W weekend byłam u znajomej, która urodziła pod koniec listopada i mówiła, że dostała ze szpitala całą listę produktów zakazanych - smażone rzeczy nie, papryka nie, pomidor nie, orzechy nie.
    Generalnie wychodziło, że może najbezpieczniej to jeść indyka :P
    blama wrote:
    dzień dobry :) Ja z rana na rowerku stacjonarnym pojeździłam pół godzinki a teraz myślę o obiedzie - dziewczyny co u was dziś króluje na stole? bo nie mam pomysłu!
    spóźnoona ale inspiracja: indyk w sosie słodko kwaśnym. Mniam!

Co do IQ to potwierdzam - czasem zacinam się w połowie zdania i gubię wątek, albo brakuje mi słów. Normalnie masakra.

Co do wakacji to ja nie wiem, czy u nas coś wyjdzie. Mam taki sajgon w pracy, że nie wiem jak zostanie odebrane moje zwolnienie (chciałabym pójść na początku marca). A na zwolnieniu to chyba nie bardzo można sobie o tak o podróżować ;(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    otóż to, ja tam się ogromnie cieszę na letnie dziecko :) Małżonek poszedł na narty a ja buszuję po internecie w poszukiwaniach spodni ciążowych :)

A przegladalas na bon prix? tam maja dosc duzy wybor tylko cenowo tez troche drozsze. Mi tam wlasnie wpadly jedne i ciagle mysle czy by ich nie zamowic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:50

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psa mam i kota. I kot szpera po garnkavb a pies odyatnio narobil w domu :/ pies niby mniejszy problem ale kurde nie chcial wyjść jak babci a go wypuszczala a potem narobil i i babci w pokoju i w kuchni!

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ