X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a kim jest Basia? :) coś mnie ominęło?

mama wielodzietna :) a w pl to juz od 3 :P

muminka83 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    tylko nie wiem czemu napisała ze sa do soboty osobno? czy zle zrozumiałam...

Cos zle zrozumialas, ona wczoraj na cito poszla bo cisnienie miala bardzo wysokie . Juz razem w sali sa i jest ok :). Jedynie brak mleka.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.
    Wszystko z umiarem.
    Nasze matki jadły wszystko i wierzcie mi zadba nie zastanawiała się ile rozmarynu zjeść a ile nie. No dajcie luz.
    Ja rozumiem że pierwsza ciąża ale zabiera wam to radość ciąży.
    Wiecie ile na raz trzeba tego zjeść by zaszkodziło ? Przynajmniej dwa kg.
    Po drugie ciąża czasem jest chorobą gdy trzeba leżeć. W pierwszej ciąży aż 7 msc byłam w szpitalu w tej leżałam ponad miesiąc i choć mogę wrócić do żywych to na spokojnie bez szaleństw. Nie chcę jednak by ciąża mnie zdominowała. Więc jadam wszystko. Nie zastanawiam się ile zjeść wątróbki czy jak zjem trochę wędzonej ryby czy to będzie źle czy dobrze. To jest tylko ciąża. To czas kiedy kobieta poznaje siebie i jej podejście w ciąży ma wpływ na życie po ciąży. Kochane nie unikniecie zagrożeń. Każdy produkt jest szkodliwy. Wszędzie jest chemia. To że na ulotce pisze brak konserwantów to kłamstwo bo są ale w normie minimalnej. Jednak są.
    Życie ma dużo problemów i nie warto robić z brzucha więzienia.
    Jeśli chodzi o relacje dajcie sobie po cycu i jako dorosłe kobiety zakończmy temat. Przejść do porządku dziennego.

Właśnie korzystając z okazji przyznaje byłam wredna też dla kashantii natomiast teraz bardzo ja lubię i brakuje mi jej wpisów tak więc przepraszam cię oficjalnie bo też przeginam czasem. Mam nadzieję że się nie gniewasz

Ps. Wiedziała która o tym że kobieta w ciąży traci IQ? :-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 09:52

PixiDixi, ss lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny.
    Wszystko z umiarem.
    Nasze matki jadły wszystko i wierzcie mi zadba nie zastanawiała się ile rozmarynu zjeść a ile nie. No dajcie luz.
    Po drugie ciąża czasem jest chorobą gdy trzeba leżeć. W pierwszej ciąży aż 7 msc byłam w szpitalu w tej leżałam ponad miesiąc i choć mogę wrócić do żywych to na spokojnie bez szaleństw. Nie chcę jednak by ciąża mnie zdominowała. Więc jadam wszystko. Nie zastanawiam się ile zjeść wątróbki czy jak zjem trochę wędzonej ryby czy to będzie źle czy dobrze. To jest tylko ciąża. To czas kiedy kobieta poznaje siebie i jej podejście w ciąży ma wpływ na życie po ciąży. Kochane nie unikniecie zagrożeń. Każdy produkt jest szkodliwy. Wszędzie jest chemia. To że na ulotce pisze brak konserwantów to kłamstwo bo są ale w normie minimalnej. Jednak są.
    Jeśli chodzi o relacje dajcie sobie po cycu i jako dorosłe kobiety zakończmy temat. Przejść do porządku dziennego.

Właśnie korzystając z okazji przyznaje byłam wredna też dla kashantii natomiast teraz bardzo ja lubię i brakuje mi jej wpisów tak więc przepraszam cię oficjalnie bo też przeginam czasem. M nadzieję że kiedyś się nie gniewasz

Ja wiedzialam hehe i to potrwa z tym IQ do konca laktacji . szoking.

Edit: Kashanti tez b.lubie i tez jej dosolilam w Twojej obronie i tez przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 13:40

muminka83 lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Wiecie co. Gdybym ja tak za każdym razem Wpisywala w internet czy mogę zjeść brokuł, buraka czy dodać tymianek do mięsa to chyba bym zwariowala :D dlatego myślę, że nikt nie je tego codziennie na 5 posiłków tylko co jakiś czas więc to nie jakaś zbrodnia. Jakby serio takie surowe zakazy były to by stworzyli jakiś jeden jadłospis dla kobiety w ciąży i by trzeba było to jeść przez 9 miesięcy :D

No właśnie to miałam na myśli, że nie ma co demonizować. Dziś piłam zakazaną kawę z kofeiną i jadłam ser z mleka niepasteryzowanego. Wczoraj jadłam mięso upieczone z cząbrem. I myślę, że rutinoscorbin też nie zaszkodzi w rozsądnych ilościach.
    Wrzuć na luz, wyszukuję tylko ciekawostki. I udowadniam, że nie ma co tak do siebie brak pewnych rzeczy i panikować, ale trzeba mieć świadomość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 09:56

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Wiecie co. Gdybym ja tak za każdym razem Wpisywala w internet czy mogę zjeść brokuł, buraka czy dodać tymianek do mięsa to chyba bym zwariowala :D dlatego myślę, że nikt nie je tego codziennie na 5 posiłków tylko co jakiś czas więc to nie jakaś zbrodnia. Jakby serio takie surowe zakazy były to by stworzyli jakiś jeden jadłospis dla kobiety w ciąży i by trzeba było to jeść przez 9 miesięcy :D
    Nic byś nie mogła. Myć się też bo chlor
    Perfumy nie i deo bo chemia, prac też nie no chyba że w szarym ale szare mydło to już nie te co 20 lat. Śmierdzieć i jeść tylko ziemniaki.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świadomość to każdy ma. Każdy normalny człowiek wie że wszystko szkodzi. Jednak popadanie w paranoję jest najgorsze.
    Dla mnie gorszym zagrożeniem są palacze i szlak mnie trafia jak jestem na przystanku a taka stara krowa pali i ja muszę iść e inne miejsce bo ona ma to w dupie. Chcesz pal w domu nie w miejscu publicznym.

Loczek2018, magdis lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymianek sypie do mies bo b.poprawia smak,lubie go. Ostatnio kupilam czerwone winogrona i doczytalam gdzies,ze tez nie wolno....rece opadaja . Tak jak Muminka pisze bez szalenstwa :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko spokój nas może uratować :)
    jeśli mam ochotę na hamburgera, śni mi się po nocach - jadę na hamburgera
    jak mam ochotę na kawę - robię sobie delikatną kawę
    farbuję włosy, choć wybieram delikatne farby bez amoniaku
    jak mam ochotę na szklaneczkę coli - piję colę

myślę, że takie małe grzeszki od czasu do czasu są i tak lepsze niż wiecznie nieszczęśliwa mama :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:

A z tymiankiem to bardzie mi chodziło o tabletki na gardło, by wybierać raczej inne. Ja je stosowałam na początku pierwszej ciąży, bo nie wiedziałam i nic się nie stało. Teraz jednak wybieram inne, bo jak ból gardła trwa tydzień, to trochę bym ich zjadła ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dokładnie tak jak napisała muminka wszystko z umiarem a kto co i jak niech każdy decyduje za siebie.Ja właśnie wrocilam z pobrania krwi zrobiłam tsh bo muszę robić, glukoze żebym, wiedziałam jak cukier ostatnio byl okii ogólne badanie moczu bo niedługo do nefrologa i tez musi mieć na bierząco :) Dzisiaj idę warsztaty bezpieczny maluch :) Potem w środę wizyta nie moge się doczekać a po wizycie jedziemy oglądać wózek wiem, ze to szybko, ale jak za kilka miesięcy mam dac więcej tylko dlatego,ze jest za wcześnie to mija się to z celem poczeka :) W czwartek znowu warsztaty i potem luzik:) Miłego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    tylko spokój nas może uratować :)
    jeśli mam ochotę na hamburgera, śni mi się po nocach - jadę na hamburgera
    jak mam ochotę na kawę - robię sobie delikatną kawę
    farbuję włosy, choć wybieram delikatne farby bez amoniaku
    jak mam ochotę na szklaneczkę coli - piję colę
    myślę, że takie małe grzeszki od czasu do czasu są i tak lepsze niż wiecznie nieszczęśliwa mama :)

Polać jej :) Ja tez jak mnie mdli i już nie daje rady wypijam szklankę coli mam ochotę na paprykowe chipsy to kupuje do słodkiego mnie nie ciągnie wiec małe grzeszki nie są zle :) Wczoraj nawet zjadłam łososia plasterek na kanapkę.

KarolinaDe lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś pół nocy bolał kręgosłup :( jeszcze Eliza z nami śpi od 2 dni... i jakoś po 3 ewakuowałam się do salonu :P a rano i mąż i Eliza mnie nachodzili, czemu od nich uciekłam :P a ja z bólu nie dawałam rady. Do nowego domu kupimy większe łóżko :p b Elizka już mówi, że ona będzie spać ze mną i Marysia też :P i jak pytam a tata to mówi: do salonu pójdzie ;p taka cwaniara :D

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie naprodukowalyscie przez weekend.

Odnośnie Rutinoscorbinu: czytam często różne info jakie tu zostawiacie, często sobie je sprawdzam itd, ale dziewczyny forum to nie konsylium lekarskie - jeśli coś mnie martwi to dzwonię i pytam ginekologa, który prowadzi moja ciąże. Jeśli jego odp nie jest satysfakcjonujaca dzwonię do innego. A już naskakiwania na siebie wzajemnie nie rozumiem zupełnie, to ma być miejsce wsparcia dla nas. Czasem się wolę nie odzywać, bo przecież nie mam źródła...

życzę każdej miłego i spokojnego dnia !

katka84, melbusia88, Loczek2018, muminka83, karolcia87, Vanilka lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wchodzą tortille w każdej postaci :p dużo warzyw i mało mięsa :D na obiad będe robiła :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do tych, które nie rezygnują ze wszytskiego, bo ciąża. Mimo że to moja pierwsza ciąża, ale nie przetrząsam internetu w poszukiwaniu czy coś moge zjeść czy nie. Wystarczy już, że mnie cukrzyca ogranicza. Wieć jem ryby wędzone (tylko nie łososia, bo to syf, jakąś sałatkę jak ma śladowe ilości majonezu itp. Rozjaśniam włosy, robię pazury i hennę na brwi. Dobrze, ze mój gin jest z tych nie zakazujących wszystkiego. Kiedy leżałam pierwszy raz w szpitalu, to trafiłam na moją koleżankę, która namawiała mnie bym w ciąży odstawiła nawet antyperspirant. Bez przesady. Jakby tak człowiek poczytał, to wszytsko jest w jakimś stopniu szkodliwe, nawet oddychać na południu kraju źle. Nie dajmy się zwariować.

Loczek2018, muminka83 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Faktycznie naprodukowalyscie przez weekend.

Odnośnie Rutinoscorbinu: czytam często różne info jakie tu zostawiacie, często sobie je sprawdzam itd, ale dziewczyny forum to nie konsylium lekarskie - jeśli coś mnie martwi to dzwonię i pytam ginekologa, który prowadzi moja ciąże. Jeśli jego odp nie jest satysfakcjonujaca dzwonię do innego. A już naskakiwania na siebie wzajemnie nie rozumiem zupełnie, to ma być miejsce wsparcia dla nas. Czasem się wolę nie odzywać, bo przecież nie mam źródła...

życzę każdej miłego i spokojnego dnia !

Miłego dnia!
    A dla wszystkich mniej naskakiwania i atakowania innych życzę.
    To forum - trzeba wrzucić na luz i wziąć poprawkę, że słowo pisane jest inaczej odbierane jak rozmowa twarzą w twarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 10:18

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny.
    Wszystko z umiarem.

Właśnie korzystając z okazji przyznaje byłam wredna też dla kashantii natomiast teraz bardzo ja lubię i brakuje mi jej wpisów tak więc przepraszam cię oficjalnie bo też przeginam czasem. Mam nadzieję że się nie gniewasz

Muminka83 na prezydenta!:)
    A ja jem wszystko, tymianek jest pycha do kurczaka, jak zjem 1-2x na tydzień to przecież nic sie nie stanie. Podzielam zdanie Osnowy :) nie dajmy sie zwariować.
    I potwierdzam moje IQ poszłoo, nie wiem kiedy wróci :), ostatnio artykuł branżowy pisałam 4dni (z reguły robię to w 1dzien roboczy), ze łzami w oczach z bezsilności bo skupić sie nie mogłam i jeszcze szef po mnie poprawiał, takich akcji to jeszcze nie miałam.. Jakby ktos mi mózg wyjął i schował do słoika :)...
    Bądźcie do siebie serdeczne dziewczyny - hormony ciążowe wszystkim nam dają w kość i taka prawda że wszystkie jesteśmy na swój sposób nieznośne :) czasem trzeba odpuścić i pozwolić emocjom opaść, a po kilku tyg okazuje sie ze koleżanka z którą kruszyło sie kopie staje sie jedna z najlepszych i najbardziej pomocnych znajomych na forum. Dlatego niewarto marnować nerwy i energię.

muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. Mam teraz problemy z nauką. Nie mogę zaliczyć przedmiotów, bo nie mogę nic zapamiętać... Powtarzam przez 10 minut jedno zdanie, czytam żeby zrozumieć a tu nic. Jedna wielka dziura. Chyba warunek mnie czeka na uczelni :(

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając temat - ide jutro na Bezpiecznego Malucha!:) nauka pierwszej pomocy dla ciężarnej i noworodka.

I mam do was pytanie, w związku z tym że wakacje w tym roku mamy pozamiatane (albo bdmy siedzieć juz na torbach i obgryzać paznokcie ze stresu, albo rodzic, albo niańczyć małego kluska:)) - planujecie jakiś wyjazd ala wakacje w najbliższych tygodniach? Bo my zastanawiamy sie czy jak bd ok i nie bd nic groźnego sie działo to moze na koniec drugiego trymestru kwiecień -maj sobie zrobic chociaż na 2-3dni wypad 2-3h drogi max, nad morze czy coś... Bo na większe wypady chyba nie bdmy ryzykować..

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ