X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kashanti nic nie napisalas co by bylo naciagniete badz nieprawde. Nie piszesz demonizujac tylko podajesz fakty i to doceniam i tylko to traktuje powaznie.
    Wiesz co? Zejdź ze mnie bo mi duszno.

Czy gdybys dostała info od gin swojego ze rutino wpływa nie korzystnie na płód odp bys jej ze prosisz.o publikacje??

Podjęłam temat bo uważałam że na tyle z szacunkiem do siebie piszemy że na tyle dużo nas łączy i chyba nawet się lubimy.

Mogłam zlać zimnym moczem ale jak przeczytałam ze bierzesz9 tabs tego leku a wcześniej usłyszałam że nie powinno.się go brać nie miałabym siedziec cicho.bo nie są mi obojętni ludzie których szanuje.

Informajci.nie mam.z.google czy z pudelka czy innych gowien internetowych tyko od lekarza ktory.mimo.bogatej wiedzy nadal.sie doksztalca i jezdzi na konferencje.

I z czystą przyjemnością jak tylko ona do.nich dojdzie machne na.stół.

Bo.nie ja sobie to.wymyśliłam.

Więc przestań mnie obrażać podtekstami bezosobowo ze demonizuje naciagam fakty czy inne.starszne herezje.

Naprawdę żałuję ze ruszyłam to nie byłoby tematu.

A teraz jak będziesz mila traktuj mnie jak by mnie tu nie bylo i z wzajemnością

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny :)
    o 18,40 mam wizytę więc proszę o kciuki. Stres właśnie pomału się rozkręca :D

shadee, melbusia88 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oddałam mocz do badania ogólnego i posiew, trochę się denerwuje wynikami. ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    trzymamy :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Wiesz co? Zejdź ze mnie bo mi duszno.

Czy gdybys dostała info od gin swojego ze rutino wpływa nie korzystnie na płód odp bys jej ze prosisz.o publikacje??

Podjęłam temat bo uważałam że na tyle z szacunkiem do siebie piszemy że na tyle dużo nas łączy i chyba nawet się lubimy.

Mogłam zlać zimnym moczem ale jak przeczytałam ze bierzesz9 tabs tego leku a wcześniej usłyszałam że nie powinno.się go brać nie miałabym siedziec cicho.bo nie są mi obojętni ludzie których szanuje.

Informajci.nie mam.z.google czy z pudelka czy innych gowien internetowych tyko od lekarza ktory.mimo.bogatej wiedzy nadal.sie doksztalca i jezdzi na konferencje.

I z czystą przyjemnością jak tylko ona do.nich dojdzie machne na.stół.

Bo.nie ja sobie to.wymyśliłam.

Więc przestań mnie obrażać podtekstami bezosobowo ze demonizuje naciagam fakty czy inne.starszne herezje.

Naprawdę żałuję ze ruszyłam to nie byłoby tematu.

A teraz jak będziesz mila traktuj mnie jak by mnie tu nie bylo i z wzajemnością

Post byl tylko do Kashanti w odpowiedzi do niej.
    Napisalas wczesniej ,ze dla Ciebie koniec tematu wiec to uszanowalam i ani jednego wyrazu w Twoja strone w tym temacie nie napisalam.
    Z cala sympatia Magda do Ciebie nie widze zadnego podtekstu wiec....:)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny rutyna rulez.
    Powiem Wam, też szukałam informacji na ten temat. Natknęłam się na wypowiedź Glaxo, gdzie zapytano producenta wprost, czy rutinoscorbin zagraża ciężarnym i karmiącym. Odpowiedź była taka, że trzeba się zapoznać z ulotką leku i do niej się stosować. Tyle.
    Nie przeprowadzają badań na ciężarnych - bo kto się by na to zdecydował? i sami nie wiedzą. Nie ma udokumentowanych skutków ubocznych i zrzucają odpowiedzialność na lekarzy. Stąd mamy te rozbieżności.

kashanti lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

Trzymamy kciuki, bo nie rutyna tu najważniejsza a dzieciaczki. Pamiętamy o wizytujących ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu znalazłam starszą wersję ulotki:
    Rutinoscorbin Plus, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals
    "Ciąża i laktacja:
    Nie określono bezpieczeństwa stosowania preparatu w ciąży i podczas karmienia piersią. Dostępne dane kliniczne, dotyczące stosowania rutozydu i witaminy C w postaci preparatów jednoskładnikowych, nie wskazują na istnienie istotnego ryzyka dla płodu. Witamina C podawana w nadmiernych dawkach w ciąży może prowadzić do szkorbutu noworodkowego. Należy rozważyć stosowanie leku podczas karmienia piersią."

Czyli jakieś badania zostały przeprowadzone, ale nie stwierdzono szkodliwości.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Widzę ze troche mnie ominęło, bylo u was gorąco przez weekend. W temacie rutinoscorbinu nie wypowiem sie, nie biorę bynajmniej bo nie mam potrzeby, na razie jestem zdrowa:)... W temacie sportu - dużo spaceruję, myślę żeby na basen ruszyć od lutego, tak rekreacyjnie. No i jesli shadee seks zalicza do sportów, to tez korzystam:D.
    Ja wizytuje 5lutego, dzis zaczynamy 15tydzien, leci ten czas:). Samopoczuciowo ok, nie narzekam.
    Sorry ze nie bylo mnie z 4dni ale dość intensywne mam dni i zawodowo i prywatnie, nawet chyba nie podejmę próby nadrobienia wszystkich zaleglosci:)...

magdaaq lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Post byl tylko do Kashanti w odpowiedzi do niej.
    Napisalas wczesniej ,ze dla Ciebie koniec tematu wiec to uszanowalam i ani jednego wyrazu w Twoja strone w tym temacie nie napisalam.
    Z cala sympatia Magda do Ciebie nie widze zadnego podtekstu wiec....:)
    Nie rób ze mnie idiotki. Czytać między wierszami każdy głupi potrafi. Więc mnie więcej nie zaczepiaj.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mocne kciuki!!

Urszulka89 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Magda ja rozumiem hormony ciazowe i nerwy,ale zapedzilas sie dziewczyno i to ostro.Psujesz atmosfere na forum,zreszta nie pietwszy raz...historia z Andziula , choćby, ja pamietam.Dziewczyna przestala tu pisac i napisala,ze przez Ciebie placze ,Ciebie bylo stac tylko na wysmianie jej. Jak normalnie Ci sie pisze,ze bez podtekstu a Ty nadal swoje ...to tylko chyba lekarz od głowy jest Tobie potrzebny. Bez odbioru.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    ale to moje "straszne" znalezisko jest odnosnie calej grupy flawonoidow ( a jest ich jakies 8000 )wiec spokojnie. Odnosnie samej rutyny to nie znalazlam niczego mowiacego o takich skutkach ubocznych. Nie masz sie czym przejmowac!

No właśnie źródłem flawonoidów są m. in.:
    "Flawonoidy w żywności występują głównie w produktach o barwie czerwonej i fioletowej. Bogatym źródłem tych substancji są owoce i warzywa, przede wszystkim aronia, porzeczka, winogrona, papryka czerwona, grejpfruty, pomidory oraz brokuły. Dużo flawonoidów zawierają rośliny strączkowe, zwłaszcza soja, a także kasza gryczana, kakao, czerwone wino oraz oliwa z oliwek. Można je znaleźć także ziołach takich jak rumianek, lukrecja i miłorząb japoński."

A warzywa i owoce chyba nie są szkodliwe ;)
    Pozdrawiam kashanti -największy szperaczu na forum :D

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dziewczynki flawonoidy i inne (zioła) zakazane w ciąży - polecam się zapoznać, bo np. nie można tymianku czy rozmarynu:
    https://www.farmacjaija.pl/zdrowie/profilaktyka/nie-bezpieczne-ziola-w-ciazy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 09:36

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pixi ide obczaic co u Basi :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    pixi ide obczaic co u Basi :D
    Zdjecie mi podeslala jeju jest piekny!! Pewnie niedlugo wrzuci na forum to zobaczysz. Slodziak ,cudownosci. Blondynek.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kim jest Basia? :) coś mnie ominęło?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Gdybym ja tak za każdym razem Wpisywala w internet czy mogę zjeść brokuł, buraka czy dodać tymianek do mięsa to chyba bym zwariowala :D dlatego myślę, że nikt nie je tego codziennie na 5 posiłków tylko co jakiś czas więc to nie jakaś zbrodnia. Jakby serio takie surowe zakazy były to by stworzyli jakiś jeden jadłospis dla kobiety w ciąży i by trzeba było to jeść przez 9 miesięcy :D

muminka83, magdis, melbusia88, Loczek2018, ss, kashanti lubią tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Zdjecie mi podeslala jeju jest piekny!! Pewnie niedlugo wrzuci na forum to zobaczysz. Slodziak ,cudownosci. Blondynek.

tylko nie wiem czemu napisała ze sa do soboty osobno? czy zle zrozumiałam...

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a kim jest Basia? :) coś mnie ominęło?
    Shadee z innego forum,razem z Aneczka ja znamy :)

muminka83 lubi tę wiadomość

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ