X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tarczycy, to zgadzam się. Warto ją kontrolować na każdym etapie.

Ja profilaktycznie kupiłam sobie sok 100% żurawiny w aptece i rozcieńczam z wodą i pije, ponoć jest dobry na pecherz. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Co do tarczycy, to zgadzam się. Warto ją kontrolować na każdym etapie.

Ja profilaktycznie kupiłam sobie sok 100% żurawiny w aptece i rozcieńczam z wodą i pije, ponoć jest dobry na pecherz. :D

Haha też kupiłam taki i mam zamiar pić, choć dla odmiany w tej ciąży nie mam na razie z tym problemów ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    O kurde... Ja mam czasem, że mnie zaboli coś podczas robienia siku, ale to zazwyczaj taki ucisk , lekki, szybko mija. W razie co idę zrobić jutro badanie moczu i posiew. Ale nie skręca mnie z boku, nie piecze ani nie szczypie. Może to tylko ta macica.

Uwierz mi zapalenia pęcherza nie przeoczysz jak dostaniesz.

A co do cisnienia sprawdzam je regularnie i zawsze mam książkowe

• Nalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

W sumie nigdy nie miałam... Więc nie wiem do końca czego się spodziewać. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    W sumie nigdy nie miałam... Więc nie wiem do końca czego się spodziewać. :)

Kochana ból podbrzusza okropne pieczenie i sikanie co dwie minuty po dwie krople przy akompaniamecie jeszcze większego pieczenia i krwiomocz

• shadee Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie to normalnie życie na próbę wystawia moją cierpliwość i kusi ...
    pewnie niektóre z wam pamiętają jak jakiś czas temu dostałam propozycję zawodową z cyklu "to się więcej nie powtórzy"
    otóż powtórzyło się - dziś .... tym razem nie Zurych ale Arabia Saudyjska i projekt, za który bym się kiedyś dała pokroić :(

mega mi teraz smutno

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    pewnie niektóre z wam pamiętają jak jakiś czas temu dostałam propozycję zawodową z cyklu "to się więcej nie powtórzy"
    otóż powtórzyło się - dziś .... tym razem nie Zurych ale Arabia Saudyjska i projekt, za który bym się kiedyś dała pokroić :(

mega mi teraz smutno

Na pewno, ale pomyśl że Twoja życiowa szansa teraz rośnie w Tobie :) Głowa do góry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/8c2c9872c9a75.jpg.html

Seksy mama czwarty miesiąc. Cześć ciotki :)

katka84, karolcia87, Osnowa lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

mega mi teraz smutno
    shadee to miala byc okazja, "ktora sie wiecej nie powtorzy", a juz raz sie powtorzyla, wiec glowa do gory, jeszcze moze sie powtorzyc kolejny raz ;-) qidocznie nie ten czas w twoim zyciu, wierze, ze przyjdzie ten dobry jak juz okruszek bedzie troche odchowany. Bo zycie czaaami pisze fajne scenariusze :-) ściskam, nie mysl o tym za wiele teraz

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

zgadzam sie z biedronką, tego nie przeoczysz ;-) Nalia na pewno mamy podobny problem. Ale dla spokojnosci zrob posiew. Pamietaj zeby pomiedzy pobraniem a dostarczeniem trzymac w lodowce, bo mi juz raz nie wyszedl przez to, ze nie wiedzialam o tej lodowce. I srodkowy strumien moczu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można tego.sego dnia dać mocz na posiew i na badanie ogólne?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A można tego.sego dnia dać mocz na posiew i na badanie ogólne?
    można

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    nie śmiałabym z nikogo drwić, tym bardziej, że mi samej jest bliżej do panikary niż kogoś o stoickim charakterze ;-) Jeśli to będzie wasza wspólna decyzja, to pewnie będzie łatwiej ją podjąć :-) z tymi cesarkami przy cukrzycy bym się nie rozpędzała, znam kilka matek z cukrzycą, którym kazano rodzić naturalnie. No i przy drugiej ciąży też musisz się raczej liczyć z bankową cukrzycą. Mi osobiscie też nie podoba się samo bycie w ciąży, zupełnie nie wiem o czym mówią rozanielone znajome mówiąc o cudownym czasie ciążowym ;-) No ale cel się liczy.
    Dokładnie. Ja po prostu chciałabym już rodzić i tyle.:-) Wiem, że nie zawsze jest cesarka, ale zdecydowanie częściej. Mnie jest to obojętne, byle dzieciaka nie "przetrzymali". Może boleć, mam gdzieś, byle całe, zdrowe i nieuszkodzone wyskoczyło.:-) Strasznie mi się ten czas ciąży dłuży.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Widzisz mi też nic nie mówił, zrobiłam z ciekawości ze względu na złe samopoczucie. A tu blisko normy 2,45. Większość źródeł podaje, że leczenie włącza się powyżej 2,5.
    Ostatnio mi to TSH diabetolog zlecal, miałam jakoś 2,41, czy coś takiego, to w 13 tygodniu było. Hmmm, bardziej o cukrach mówił, na to ledwo zerknąl... to w porządku jest wynik, czy nie? Ogólnie to zdiagnozowanych problemów z tarczyca nie miałam, ale fakt, że dużo drobnych pęcherzyków na jajnikach, cykle bezowulacyjne i zaszlam dopiero przy CLO. (W 17 dniu cyklu pęcherzyk miał już 26 mm, nie pękł, więc gin powiedział, że już nic z tego, bo nawet jak pęknie, to będzie "niepelnowartosciowy". A tu proszę...) No i nie wiem, może faktycznie to TSH jeszcze sprawdzę, bo to chyba tak na granicy normy miałam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 18:54

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ostatnio mi to TSH diabetolog zlecal, miałam jakoś 2,41, czy coś takiego, to w 13 tygodniu było. Hmmm, bardziej o cukrach mówił, na to ledwo zerknąl... to w porządku jest wynik, czy nie? Ogólnie to zdiagnozowanych problemów z tarczyca nie miałam, ale fakt, że dużo drobnych pęcherzyków na jajnikach, cykle bezowulacyjne i zaszlam dopiero przy CLO. (W 17 dniu cyklu pęcherzyk miał już 26 mm, nie pękł, więc gin powiedział, że już nic z tego, bo nawet jak pęknie, to będzie "niepelnowartosciowy". A tu proszę...) No i nie wiem, może faktycznie to TSH jeszcze sprawdzę, bo to chyba tak na granicy normy miałam?

Dziewczyny, które się wypowiadały, i miały podobne wyniki do naszych - leczą się na tarczycę i przyjmują hormony już sprzed ciąży. Sama jestem ciekawa co mi powie ginekolog, bo norma dla I trymestru jest do 2,5 a dla II i III trymestr jest do 3. Ale jak dziewczyny piszą im mniejsze, tym lepiej. Jednej koleżance przy 2,5 kazał powtórzyć wynik przed wizytą, ja mam wizytę 1.02.2018 r. i zrobię tuż przed jeszcze raz TSH, zobaczymy co wyjdzie i czy podawanie hormonów jest potrzebne.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide w pt i w czw robie badania

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja ide w pt i w czw robie badania
    no właśnie anecz_kaa o Tobie myślałam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    W wieku rozrodczym idealne TSH poniżej 1, dla niektórych <2, wg oficjalnych zaleceń <2,5, ale już powyżej 2 ginekolodzy polecają zbijać w ciąży.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie.
    Maluszek zdrowy. 8,63 cm.
    Fikał. :-)
    Krwiaka nie było już widać.
    Mogę powoli wracać do życia. Jestem szczęśliwa.
    Ps. Prawdopodobnie dziewucha, ale mam jesXE się nie przyzwyczajać do tej myśli.

magdaaq, katka84, PixiDixi, dżelka, kashanti, kasiuleks, Nalia, Urszulka89, karolcia87, Mmargotka, Decadence, Kinga40, melbusia88, Ineczka, Paulina.G, Lena21, pi84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jestem już po wizycie.
    Maluszek zdrowy. 8,63 cm.
    Fikał. :-)
    Krwiaka nie było już widać.
    Mogę powoli wracać do życia. Jestem szczęśliwa.
    Ps. Prawdopodobnie dziewucha, ale mam jesXE się nie przyzwyczajać do tej myśli.
    Cudowne wiadomości❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ