LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:W upalach chodzic w ciazy to slabo...Rodzilam 13 sierpnia 2015 ,pamietacie te mordercze upaly??, "odzylam"tylko na sali operacyjnej podczas cc hehe pamietam na sali bylo 18 stopni. Wzglednie bylo na pooperacyjnej a na normalnej...nie pozwalali uzywac wentylatorow a pokoje byly od poludnia bez rolet niczego ...lalo sie z nas a dzieci lezaly tylko w krotkich bodziakach.
-
A mądrale muminka i Pixi, kiedy zaczęłyście rodzić? bo shadee to pierwsze dziecko tak?
Ja nie powiem co rok to lepiej, ale wydaje mi się ze te 10 lat temu więcej sił i energii na ciążę bym miała i mniej by było problemów typu nadciśnienie czy powrót skóry do stanu sprzed.
CZy jakieś plamienia rozchodzenie się spojenia itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 10:17
-
katka84 wrote:A mądrale muminka i Pixi, kiedy zaczęłyście rodzić? bo shadee to pierwsze dziecko tak?
Ja nie powiem co rok to lepiej, ale wydaje mi się ze te 10 lat temu więcej sił i energii na ciążę bym miała i mniej by było problemów typu nadciśnienie czy powrót skóry do stanu sprzed.
CZy jakieś plamienia rozchodzenie się spojenia itd. -
katka84 wrote:A mądrale muminka i Pixi, kiedy zaczęłyście rodzić? bo shadee to pierwsze dziecko tak?
CZy jakieś plamienia rozchodzenie się spojenia itd.
No nie do konca bo Shadee moze ciaze przechodzic koncentrujac sie tylko na niej ( to taka moja perspektywa i moge sie oczywiscie mylic )a my z Muminka ...hmm ja msm lezec a czesto nie moge bo musze zajac sie2.5 latka oraz 9 i 12 latka i jest to trudne a Muminka tez ma mala corke i synka na szvzescie jyz moze chodzic. Kazdy ma cos Katkai kazdy widzi swiat poprzez swoj pryzmat.
Pewne jest to,ze kazda kobieta przechodzi to na swoj sposob i na swoj dposob odbiera trudnosci,ktore pojawiaja sie.
Edit: dostalam esa dzis rano od kolezanki...ma 43 lata i dosyc dlugo leczyla sie na nieplodnosc i zaszla o dziwo po stymulacji ,miala juz in-vitro bez powodzenia . Zmienila gina,ktory chcial na nowo wszystko. Spodziewa sie trojaczkow!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 11:24
-
CZy jakieś plamienia rozchodzenie się spojenia itd.
Drugie 33
Trzecie 35 -
PixiDixi wrote:No nie do konca bo Shadee moze ciaze przechodzic koncentrujac sie tylko na niej a my z Muminka ...hmm ja msm lezec a czesto nie moge bo musze zajac sie2.5 latka oraz 9 i 12 latka i jest to trudne a Muminka tez ma mala corke i synka na szvzescie jyz moze chodzic. Kazdy ma cos Katka
i kazdy widzi poprzez swoj pryzmat.
Wszystko zależy od nastawienia. Ja mam pozytywne. Kocham te moje szalone życie -
PixiDixi wrote:No nie do konca bo Shadee moze ciaze przechodzic koncentrujac sie tylko na niej a my z Muminka ...hmm ja msm lezec a czesto nie moge bo musze zajac sie2.5 latka oraz 9 i 12 latka i jest to trudne a Muminka tez ma mala corke i synka na szvzescie jyz moze chodzic. Kazdy ma cos Katka
i kazdy widzi poprzez swoj pryzmat.
-
katka84 wrote:A nie wcale nie o to chodzi, rozumiem i podziwiam, też mam małe dziecko. Chodzi mi bardziej o dochodzenie ciała do siebie o samą fizyczność, że łatwiej chyba jednak rodzić ciut wcześniej niż później, a Wy macie jakieś porównanie. Babki z Was silne i dacie radę bez wątpienia, mimo wszelkich przeciwności.
Z tym dochodzeniem to cholerka ciezko powiedziec. Juz po pierwszej ciazy ta skora byla slaba w sumie to mu jyz to dynda . Obym dala rade pi nocach dwojke obsluzyc bo maz do pracy wiec nie bede miala sumienia go budzic. Tego sie boje,ze padne i nie wstane;)katka84 lubi tę wiadomość
-
Ciążę źle z Olim wspominam bo była trudna. Cała w szpitalu. Przy Judzi było cudownie i teraz też. Gdyby nie krwiak na początku. Jednak dobrze się czuje.
Wiek nie ma znaczenie tylko głowa. Jeśli jesteśmy szczęśliwi wszystko inaczej się rysuje. Nauczyłam się cieszyć z małych rzeczy. Dzień za dniem. Wiem że damy radę bo takie mam postanowienie i jestem mega optymistyczna.PixiDixi, katka84, Mmargotka lubią tę wiadomość
-
Ja będę mieć w tym roku 30, urodzę pierwsze dziecko i nie uważam, że to późno. Oczywiście słyszę czasami komentarze "no w końcu", ale uważam, że każda kobieta ma swój czas na pierwsze dziecko. Jedna jak skończy 20, druga jak skończy 30, jeszcze inna jak skończy 38. Wiem, że byłabym nieszczęśliwa wcześniej i nie zaszłabym nawet wiedząc,że ta ciąża będzie mniej kłopotliwa wtedy.
PixiDixi, muminka83, Carolline, Mmargotka, milka90 lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Ja będę mieć w tym roku 30, urodzę pierwsze dziecko i nie uważam, że to późno. Oczywiście słyszę czasami komentarze "no w końcu", ale uważam, że każda kobieta ma swój czas na pierwsze dziecko. Jedna jak skończy 20, druga jak skończy 30, jeszcze inna jak skończy 38. Wiem, że byłabym nieszczęśliwa wcześniej i nie zaszłabym nawet wiedząc,że ta ciąża będzie mniej kłopotliwa wtedy.
Nie powiem, a ciążą jak na razie jest dużo przyjemniejsza, ale jestem już obciążona i muszę się kontrolować. -
Zarówno po pierwszej jak i drugiej cesarce byłam na chodzie tego samego dnia.
Nie czułam bólu. Po Judycie wróciłam w miesiąc do wagi 50 kg.
Tydzień po porodzie już miałyśmy codziennie spacery po 2-4 h.
Wróciłam do formy raz dwa tyle że ja mam taki charakter. Nie lubię się rozczulać nad sobą. Twarda jestem.katka84 lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Co do wieku to im starsza jestem tym glebiej przezywam i to jest plus wielki.
Komentarze olewam hehe np.tesciowej co znowu ciaza nie za pozno.... -
muminka83 wrote:Zarówno po pierwszej jak i drugiej cesarce byłam na chodzie tego samego dnia.
Nie czułam bólu. Po Judycie wróciłam w miesiąc do wagi 50 kg.
Tydzień po porodzie już miałyśmy codziennie spacery po 2-4 h.
Wróciłam do formy raz dwa tyle że ja mam taki charakter. Nie lubię się rozczulać nad sobą. Twarda jestem.muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ja to jak sie na 1 decydowalam mialam 33 lata i powiem szczerze wczesniej na pewno nie bylam gotowa. Teraz mi stuknie 36 w kwietniu i uwazam, ze to calkiem spoko timing, wiecej jak na razie nie przewiduje :p
muminka83, katka84, PixiDixi, kasiuleks lubią tę wiadomość
-
katka84 wrote:No widzisz każda jest inna to zależy od człowieka, ja miałam spore problemy z pierwszą ciążą po 30-stce. I lekarz powiedział wprost (stary, mądry i doświadczony), że jest to jak najbardziej dobry czas na rodzenie, ale problemy, które miałam z nadciśnieniem u 25 latek występują dużo rzadziej.
Nie powiem, a ciążą jak na razie jest dużo przyjemniejsza, ale jestem już obciążona i muszę się kontrolować.muminka83, Carolline lubią tę wiadomość